četrtek, 10. januar 2013

Požar, nesreča, uhajanje plina

Ob 19.03 so stanovalci v ulici Pot v hribec v Ljubljani zaznali vonj po zemeljskem plinu. Gasilci GB Ljubljana so pregledali stanovanje vendar sledi plina niso zaznali. Ker so stanovalci plin uporabljani na nedovoljen način, so dežurni delavci plinarne zaprli in zapečatili plinsko pipo.

NESREČE V PROMETU
Ob 20.35 je v Vinski Gori, občina Velenje, osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo na bok. Poškodovanih oseb ni bilo. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj, odklopili akumulator in vozilo postavili na kolesa.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 21.52 je v bližini železniške proge pod Triglavsko cesto v Radovljici zagorela vrtna lopa. Požar so pogasili gasilci PGD Radovljica, Lesce in Begunje. Ogenj je lopo uničil, poškodovan pa je bil tudi drog električne napeljave v bližini gorečega objekta.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 22.23 je na avtocesti Ljubljana–Postojna pred cestninsko postajo Log zagorela pnevmatika na tovornem vozilu. Požar so pogasili gasilci GB Ljubljana.

NESREČE V PROMETU
Ob 22.42 se je v krožišču na Domžalski cesti v Kamniku zgodila prometna nesreča v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Ena oseba se je v nesreči poškodovala. Gasilci PGD Kamnik so pomagali reševalcem, izklopili akumulator na vozilu in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 23.08 so se v stanovanjski hiši v Mavčičah, občina Kranj, vnele saje v dimniku. Do prihoda gasilcev JZ GRS Kranj in PGD Mavčiče je lastnik požar pogasil. Gasilci so pregledali objekt, dimnik očistili in prepovedali nadaljnje kurjenje.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 23.46 je v romskem naselju Lepovče pri Ribnici gorela kamp prikolica. Požar so pogasili gasilci PGD Ribnica. Prikolica je v celoti pogorela.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 23.00 so v krožišču v Perovem, občina Kamnik, gasilci PGD Kamnik odstranili oljni madež.

NESREČE V PROMETU
Ob 4.45 je na železniški progi v Ravnah na Koroškem–Prevalje, vlak povozil pešca, ki je podlegel poškodbam na kraju nesreče. Posredovali so reševalci NMP Ravne na Koroškem. Vzrok nesreče še ni znan.