nedelja, 13. januar 2013

Nesreče v Sloveniji, 13.1.2013

Ob 16.30 je v kraju Lomno, občina Krško, zagorelo v stanovanjski hiši. Gasilci PGE Krško, PGD Veliki Trn, Senuše in Raka so objekt, ki ga je ogenj uničil pogasili in preprečili širjenje ognja na bližnji gospodarski objekt. O dogodku so bile obveščene pristojne službe. Poškodovanih ni bilo.

NESREČE V PROMETU
Ob 16.53 je v Selu, občina Žiri, voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča in se prevrnila. Gasilci PGD Škofja Loka in PGD Dobračeva so s tehničnim posegom rešili ukleščeno voznico iz vozila, nudili so pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe, požarno zavarovali kraj nesreče, nudili razsvetljavo in odklopili akumulator na vozilu. Vozilo so dvignili in postavili na kolesa, ter počistili razlite tekočine.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 17.09 so v Vrhpolju, občina Vipava, gasilci PGD Vrhpolje pogasili požar na dveh komunalnih zabojnikih. V požaru sta bila zabojnika uničena.

NESREČE V PROMETU
Ob 17.25 se je na avtocesti od Višnje Gore proti Ljubljani v občini Grosuplje zgodila prometna nesreča v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Gasilci GB Ljubljana in PGD Grosuplje so zavarovali kraj nesreče ter očistili cestišče. Dve poškodovani osebi so reševalci z reševalnim vozilom prepeljali na zdravljenje v bolnišnico.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 18.15 so na Celjski cesti v Slovenskih Konjicah zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Slovenske Konjice, ki so požar pogasili in pregledali ter očistili dimnik. Materialna škoda ni nastala.

NESREČE V PROMETU
Ob 18.42 se je na Cesti v Laško v Celju zgodila prometna nesreča v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih in nudili pomoč reševalcem. Reševalci NMP Celje so tri poškodovane osebe prepeljali v bolnišnico.

NESREČE V PROMETU
Ob 19.31 so na magistralni cesti Ljubljana–Medvode pri kraju Stanežiče, občina Ljubljana, trčila tri osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so tehničnim posegom rešili iz avtomobila dve ukleščeni osebi, odklopili akumulatorje na vozilih, posuli in očistili razlite motorne tekočine ter pomagali pri prenosu dveh poškodovanih oseb do reševalnega vozila. Poškodovani osebi sta bili prepeljani v UKC Ljubljana..

NESREČE V PROMETU
Ob 20.27 je na uvozu na avtocesto Postojna–Ljubljana, občina Postojna, terensko vozilo trčilo v službeno vozilo DARS-a. Gasilci PGD Postojna so na kraju nesreče izvajali požarno in prometno varovanje, razsvetljevali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz terenskega vozila, odklopili akumulator ter nudili pomoč reševalcem.

NESREČE V PROMETU
Ob 21.02 je prišlo do prometne nesreče na cesti Slovenj Gradec–Velenje v naselju Gornji Dolič, občina Mislinja. Voznica osebnega vozila je zapeljala s ceste v reko Pako. Reševalci NMP Ravne na Koroškem so jo oskrbeli in odpeljali v bolnišnico Slovenj Gradec. Gasilci PGD Slovenj Gradec so izvedli vse potrebne ukrepe. Obveščene so bile vse pristojne službe.