sreda, 30. januar 2013

Kronika, 30.1.2013

Ob 6.38 sta na cesti Kranj - Medvode pri odcepu za Labore trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci JZ GRS Kranj. Zavarovali so mesto nesreče, nudili požarno varovanje in razsvetljavo ter z vpojnimi sredstvi očistili cestišče. Poškodovanih ni bilo.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 7.26 so v Malem Lipoglavu v občini Ljubljana zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Na kraj so odšli gasilci PGD Lipoglav, ki so pogasili požar ter pregledali objekt.

NESREČE V PROMETU
Ob 11.15 se je na regionalni cesti Ajdovščina - Cesta, občina Ajdovščina, voznik z osebnim vozilom prevrnil na streho in se pri tem lažje poškodoval. Posredovali so poklicni gasilci GRC in reševalci NMP Ajdovščina.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 11.29 so v Krškem delavci pri urejanju brežine reke Save našli neeksplodirano minometno mino kalibra 80 mm. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske sta nevarno najdbo italijanske izdelave, ostanek druge svetovne vojne shranila na varno.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 12.22 je na Lackovi cesti v Mariboru zagorelo v kotlovnici večstanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci JZZPR Maribor in PGD Radvanje, ki so začetni požar pogasili. Gorela je izolacija na zalogovniku in del električne instalacije. Gasilci so vse prostore preventivno pregledali in ustrezno prezračili.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 11.59 je v Aljaževi ulici v Mariboru zagorelo v dimniku objekta. Posredovali so gasilci JZZPR Maribor in PGD Radvanje. Varovali so objekt do izgoretja saj v dimniku.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 12:36 je v kabelskih prostorih podjetja Vipap Krško gorela elektro omarica PS-1. Posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote Krško. Požarno so zavarovali kraj dogodka, prezračili prostore in opravili pregled s termo kamero.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 13.26 so v naselju Pod gradom v občini Dravograd gasilci nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila.

DRUGE NESREČE
Ob 14.30 se je na smučišču v Kranjski Gori poškodovala tuja smučarka. Zaradi suma poškodbe hrbtenice je na kraj poletel helikopter SV z dežurno ekipo reševalcev HENMP. Reševalci na smučišču so smučarko oskrbeli in pripravili za transport s helikopterjem. S helikopterjem SV so jo prepeljali v KC Ljubljana.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 15.09 so Na jami v Ljubljani pogrešali starejšo osebo, ki se ni odzivala na zvonjenje in klice. Ljubljanski poklicni gasilci so v stanovanje vstopili preko balkona, kamor so se povzpeli s pomočjo dvigala. Iskano osebo so našli v stanovanju, kjer je onemogla ležala na tleh. Oskrbeli so jo reševalci RP Ljubljana.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 16.47 so v Lepi njivi, občina Mozirje, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Mozirje, ki so zaprli dovod zraka, odstranili gorivo iz kurišča in pregledali dimnik.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 17.00 uri je v Šarhovi ulici v Mariboru zaradi preobremenitve električne napeljave zagorelo v razdelilni dozi. Gasilci JZZPR Maribor in PGD Studenci so začetni požar pogasili in odklopili varovalke v stanovanju. Delavec Elektra Maribor bo preveril ustreznost električne napeljave.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 17.06 je v Žnidarčičevi ulici v Šempetru pri Gorici, občina Šempeter-Vrtojba, zagorela vsebina zabojnika za smeti. Tlečo vsebino so pogasili gasilci PGD Šempeter.

NESREČE V PROMETU
Ob 17.40 sta v Obrovem, občina Hrpelje-Kozina, trčili osebni vozili. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Materija so pomagali reševalcem NMP, odklopili akumulator in pomagali pri čiščenju cestišča. Tri poškodovane osebe je oskrbela ekipa reševalcev NMP iz Sežane.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 16.00 so s strehe objekta na Novi poti v občini Brezovica gasilci PGD Vnanje Gorice odmetali sneg in s tem preprečili nadaljnje puščanje vode.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 17.41 so v Zadobrovi v Celju zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Škofja vas in PGE Celje so z gasilnikom na prah pogasili katranske obloge v dimniku in ga očistili.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 18.15 so v Malem Lipovcu, občina Žužemberk, gasilci PGD Ajdovec ob prisotnosti policistov in reševalcev odprli vrata stanovanjske hiše, v kateri je bila oseba potrebna zdravniške pomoči. Reševalci NMP ZD Novo mesto so osebo odpeljali v novomeško bolnišnico.