nedelja, 13. januar 2013

Kronika, 13.1.2013

Ob 0.31 v Ulici XXX. divizije v Luciji, občina Piran, gorelo osebno vozilo in krošnja bližnjega drevesa. Ogenj, ki je poškodoval prednji del vozila so pogasili gasilci JZ GB Koper in PGD Piran.

NESREČE V PROMETU
Ob 5.35 je na lokalni cesti Drnovo–Cerklje ob Krki, v bližini naselja Kerinov Grm, občina Krško, voznik osebnega vozila zapeljal s cestišča na travnik in se prevrnil. Reševalci NMP ZD Krško in reševalci NMP ZD Brežice so oskrbeli tri poškodovane osebe in jih prepeljali v SB Brežice. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo, nudili pomoč reševalcem in uničeno vozilo postavili na cestišče.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 7.13 je v kraju Sadinja vas pri Dvoru, občina Žužemberk, občan pri delu v gozdu našel neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi sta odstranila in uskladiščila topovsko granato, kalibra 65 milimetrov in minometno mino, kalibra 81 milimetrov, italijanske izdelave, ostanek druge svetovne vojne.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 0.36 je na Kosovelovi v Velenju zagorelo v stanovanju stanovanjskega bloka. Začetni požar je pogasil stanovalec. Gasilci PGD Velenje so pregledali in prezračili prostore. V požaru ni bilo poškodovanih.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 9.59 je bil na reki Krki, pod Grabnom, v Novem mestu opažen večji bel madež. Gasilci GRC Novo mesto so s čolnom pregledali gladino reke Krke vendar izvora onesnaženja niso našli. Preiskavo o izvoru belega penastega madeža bodo opravili policisti PU Novo mesto. O dogodku so bile obveščene pristojne službe vključno z inšpektorjem za okolje in prostor.

DRUGE NESREČE
Ob 10.45 si je v Ribnici na Pohorju tuji smučar na smučišču poškodoval koleno. Reševalci NMP Ravne na Koroškem so poškodovanca oskrbeli in ga odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 11.27 je bila v naselju Spodnje Mute v občini Muta prekinjena oskrba z električno energijo. Okvaro so odpravili dežurni delavci Elektra.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 11.23 so se v Čakovi, občina Sveti Jurij ob Ščavnici vnele saje v dimniku stanovanjske stavbe. Gasilci PGD Sveti Jurij ob Ščavnici so nadzorovali izgorevanje saj v dimniku. Škoda ni nastala.

NESREČE V PROMETU
Ob 13.18 je v naselju Cvišlerji v občini Kočevje voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča. Ukleščenega voznika so s tehničnim posegom rešili gasilci PGD Kočevje. Gasilci so tudi zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, počistili cestišče in nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu ponesrečenca.

NESREČE V PROMETU
Ob 15.36 je pri naselju Tublje v občini Hrpelje-Kozina, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča. Gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana so odklopili akumulator na poškodovanem vozilu, nudili pomoč vlečni službi, posuli cestišče z vpojnimi sredstvi in izvajali varovanje kraja nesreče. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.