ponedeljek, 14. januar 2013

Kronika, 14.1.2013

Ob 0.26 je na Marokovi ulici v Moravčah zaradi zasneženega cestišča osebno vozilo trčilo v hidrant za vodo. Gasilci PGD Moravče so zaprli glavni ventil in preprečili iztekanje vode. Za zamenjavo hidranta bo poskrbela pristojna služba.

NESREČE V PROMETU
Ob 1.31 je na cesti Velenje–Arja vas v naselju Studence, občina Žalec, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča v potok. Reševalci NMP Velenje so oskrbeli eno poškodovano osebo in jo odpeljali v bolnišnico Celje. Gasilci PGD Velenje in PGE Celje so osvetljevali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, izvlekli vozilo iz potoka in pomagali ponesrečencu.

NESREČE V PROMETU
Ob 1.53 se je na avtocesti Ljubljana-Novo Mesto pri kraju Cikava zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu in pomagali ekipi NMP pri prenosu poškodovane osebe, ki je bila prepeljana v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana.

NESREČE V PROMETU
Ob 4.08 je v Vipavi osebno vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v drevo. Gasilca GRC Ajdovščina sta do prihoda reševalcev NMP ZD Ajdovščina nudila pomoč poškodovani osebi.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 2.55 je na Miklošičevi cesti v Ljubljani v stanovanju večstanovanjske stavbe puščala voda. Gasilci GB Ljubljana so zaprli vodovodni ventil in počistili izteklo vodo.

NESREČE V PROMETU
Ob 5.28 sta pri kraju Bistrica v občini Šentrupert trčili dve osebni vozili. Poškodovanih ni bilo. Gasilci PGD Trebnje in Šentrupert so zavarovali in razsvetlili mesto nesreče ter požarno pregledali vozili.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 6.30 je na Kostanjeviški cesti na Pristavi v občini Nova Gorica čez cesto visel telefonski kabel in več dreves. Gasilci JZGRD GE Nova Gorica so z delavci Komunale delno odstranili drevesa in prometno zavarovali cesto, tako da je začasno polovično odprta.

NESREČE V PROMETU
Ob 6.21 je v Skriljah, občina Ajdovščina, kombinirano vozilo zapeljalo s cestišča. Posredovala sta gasilca GRC Ajdovščina, ki sta vozilo povlekla nazaj na cesto. Poškodovanih ni bilo.

NESREČE V PROMETU
Ob 6.00 je na avtocesti Žalec–Ljubljana pred izvozom Šempeter, občina Žalec, voznica z osebnim vozilom zdrsnila s cestišča. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so odklopili akumulator, zavarovali kraj prometne nesreče ter nudili pomoč pri oskrbi poškodovane voznice. Poškodovano voznico so reševalci NMP Celje prepeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico.

NESREČE V PROMETU
Ob 6.46 je na cesti Kamno–Volarje, občina Tolmin, šolski avtobus zdrsnil v obcestni jarek. Na srečo ni bil nihče poškodovan. Posredovali so prostovoljni gasilci PGD Tolmin.

NESREČE V PROMETU
Ob 5.55 je v Konjiški vasi, občina Slovenske Konjice, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Posredovali so gasilci PGD Slovenske Konjice, ki so poškodovano vozilo potegnili nazaj na cesto. Poškodovan ni bilo.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 6.13 je na cesto Nova Gorica–Rožna dolina pred predorom Panovec v občini Nova Gorica na vozišče padla smreka. Gasilci GE JZGRD Nova Gorica so nudili pomoč delavcem CP Nova Gorica pri odstranitvi podrtega drevesa.

NESREČE V PROMETU
Ob 6.57 je na avtocesti Ljubljana–Maribor pred izvozom Arja vas, občina Žalec, voznik z osebnim vozilom zdrsnil s cestišča. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so odklopili akumulator, zavarovali kraj prometne nesreče in nudili pomoč pri urejanju prometa.

NESREČE V PROMETU
Ob 7.55 sta na cesti Dolenja Trebuša–Stopnik, občina Tolmin, trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGD Tolmin, tolminski reševalci NMP pa so v šempetersko bolnišnico odpeljali dve poškodovani osebi.

NESREČE V PROMETU
Ob 8.17 se je na avtocesti Postojna–Razdrto 100 metrov pred odcepom za Razdrto, občina Postojna, voznik s kombiniranim vozilom zaletel v stoječi tovornjak. Dve osebi sta utrpeli lažje telesne poškodbe. Posredovali so reševalci in gasilci PGD Postojna.