torek, 15. januar 2013

Kronika, 15.1.2013

NESREČE V PROMETU
Ob 12.03 je na avtocesti med Mariborom in Slovensko Bistrico malo pred počivališčem Polskava v občini Rače-Fram voznik kombiniranega vozila zapeljal v delavca in nato še v tovorno vozilo DARS-a. Poškodovanega delavca so reševalci NMP Maribor prepeljali v UKC Maribor, gasilci pa so odklopili akumulator na kombiniranem vozilu in z vpojnim sredstvom posuli iztekle tekočine iz vozil.

NESREČE V PROMETU
Ob 15.08 je voznik tovornega vozila zapeljal s cestišča avtoceste na relaciji Turnišče–Dolga vas, občina Lendava. Zaradi poškodovanega rezervoarja je iztekla manjša količina pogonskega goriva. Posredovali so gasilci iz PIGD Eko Nafta Lendava.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 22.16 so v Podnanosu, občina Vipava, gasilci PGD Podnanos pogasili dimniški požar v stanovanjski hiši.

NESREČE V PROMETU
Ob 22.30 je na avtocesti v smeri Celja zahod–Celje center v občini Celje voznik kombiniranega vozila zapeljal s cestišča, podrl varovalno ograjo in trčil v drevo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj, odklopili akumulator ter nudili pomoč reševalcem in policiji. Reševalci NMP Celje so poškodovano osebo odpeljali v SB Celje.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 22.58 so v naselju Plač v občini Kungota gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Zgornja Kungota so varovali dimnik do izgoretja saj.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 23.20 je v naselju Visole v občini Slovenska Bistrica pod nadstreškom stanovanjske hiše gorelo osebno vozilo. V požaru je bilo osebno vozilo popolnoma uničeno, požar pa se je razširil še na ostrešje nadstreška in ga poškodoval. Požar so pogasili gasilci PGD Zgornja Bistrica in Slovenska Bistrica. Materialna škoda še ni ocenjena.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 4.01 je na Bezenškovi ulici v Ljubljani zagorelo v kurilnici mizarske delavnice velikosti 2 x 2 metra poleg stanovanjske hiše. Ogenj, ki se je zatem razširil na okoli 50 kvadratnih metrov ostrešja, so pogasili gasilci GB Ljubljana in PGD Zadobrova-Snebarje.

NESREČE V PROMETU
Ob 5.27 se je zgodila prometna nesreča na cesti Gozd Martuljek–Kranjska Gora. Posredovali so gasilci GARS Jesenice, ki so zavarovali in razsvetlili kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilih, ter nudili pomoč pri odvozu vozil.

NARAVNE NESREČE
Ob 6.12 se je na cesto med krajema Dobrava in Zameško v občini Škocjan podrlo drevo. Delavci Cestnega podjetja Novo mesto so drevo razžagali in odstranili.

NESREČE V PROMETU
Ob 6.26 je v ulici Pod Trško goro v Novem mestu voznik z osebnim vozilom zbil pešca, ki se je pri tem poškodoval. Gasilci GRC Novo mesto so kraj nesreče zavarovali in ponesrečenca oskrbeli do prihoda reševalcev.

DRUGE NESREČE
Ob 8.32 so v kraju Rodine v občini Črnomelj gasilci PGD Črnomelj pomagali reševalcem nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj pri odstranitvi snega in prenosu obolele osebe.

DRUGE NESREČE
Ob 9.10 se je v podjetju Ursa d.d. v Povhovi ulici v Novem mestu pri delu poškodoval delavec. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so ga na kraju oskrbeli in odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 8.34 so v Spodnji Sveči, občina Majšperk, gasilci PGD Majšperk odstranili podrto drevo s cestišča.

NESREČE V PROMETU
Ob 9.09 so v ReCO Nova Gorica prejeli obvestilo,da 2 km pred naseljem Slap ob Idrijci na cestni relaciji Most na Soči -Dolenja Trebuša s cestišča zdrsnil tovornjak ter se prevrnil na bok. Poškodovanih oseb ni bilo. Člani PGD Tolmin so tovornemu vozilu odklopili akumulator in prečrpali gorivo iz rezervoarja .

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 10.24 so na cesti Želin-Idrija, občina Cerkno, gasilci iz PGD Cerkno nudili pomoč pri odstranjevanju dveh tovornih vozil, ki sta se zagozdili ter zaprli cestišče.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 11.19 je med krajema Klavže in Bače pri Modreju, občina Tolmin, preko cestišča ležalo podrto drevo, ki je oviralo promet. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Kneža.

NESREČE V PROMETU
Ob 12.35 sta na cesti Kokrica - Golnik ob naselju Goriče, občina Kranj, trčili osebni vozili. Pri tem se je poškodovala ena oseba. Gasilci JZ GRS Kranj so požarno in fizično zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč reševalcem NMP Kranj in policistom PP Kranj. Poškodovano osebo so prepeljali v nadaljnjo oskrbo v ZD Kranj.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 13.23 je v podjetju Metalflex v Poljubinju, občina Tolmin, zagorel transformator. Požar so še pred prihodom gasilcev delavci gasili sami. Gasilci iz PGD Tolmin so dokončno pogasili požar ter prezračili prostor.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 13.37 je v Veliki Lahinji v občini Črnomelj zagorela izolacija ob dimniku starejše stanovanjske hiše. Ogenj, ki se je delno razširil in ožgal okoli 10 kvadratnih metrov lesenih tal na podstrešju, so pogasili gasilci PGD Butoraj in Dragatuš.

NESREČE V PROMETU
Ob 13.51 je na AC pred izvozom za Lesce ob naselju Lesce, občina Radovljica, osebno vozilo zdrsnilo s ceste v obcestni jarek. Gasilci GARS Jesenice in gasilci JZ GRS Kranj so kraj dogodka fizično in požarno zavarovali ter vozilo s tehničnim posegom postavili nazaj na cestišče.

NESREČE V PROMETU
Ob 14.24 je na izvozu Kranj Zahod, občina Kranj, s cestišča zdrsnilo tovorno vozilo. Gasilci JZ GRS Kranj so s tehničnim posegom tovorno vozilo postavili nazaj na cestišče.

NESREČE V PROMETU
Ob 14.21 je v Vrhovem, občina Radeče, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in pristalo v potoku. Posredovali so gasilci PGD Sevnica in PGE Celje, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu in ga izvlekli na cestišče.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 15.58 so v ReCO Ljubljana prejeli obvestilo o onemogli osebi v stanovanjski hiši v Volčjem potoku, občina Kamnik. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in PGD Duplica, ki so v stanovanje vstopili skozi okno in v njem našli osebo, ki je bila že pokojna.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 17.40 so pri nakupovalnem centru v Sežani, gasilci ZGRS Sežana s tehničnim posegom odprli vrata osebnega vozila, v katerem je bil zaklenjen otrok.

NESREČE V PROMETU
Ob 14.55 je na cesti Spodnji Brnik - Vodice, občina Cerklje, osebno vozilo zdrsnilo s ceste v jarek. Gasilci JZ GRS Kranj so osebno vozilo s tehničnim posegom postavili nazaj na cestišče.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 17.44 so v Ljubeljski ulici v Ljubljani gasilci GB Ljubljana pomagali reševalcem NMP do reševalnega vozila prenesli obolelo osebo.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 19.11 so na Trgu komandanta Staneta, občina Ljubljana, gasilci GB Ljubljana odstranili vejo, ki je padla na osebni avtomobil.
Nazaj