ponedeljek, 6. maj 2013

Kronika, 6.5.2013

SPIN
Vsi dogodki


NESREČE V PROMETU
Ob 10.55 se je na cesti Ljubno - Posavec v občini Radovljica motorist zaletel v policijsko vozilo in se pri tem poškodoval. Na kraju so ga oskrbeli reševalci NMP Radovljica. Gasilci JZ GRS Kranj so zavarovali kraj nesreče in počistili razlite motorne tekočine.

DRUGE NESREČE
Ob 19.16 si je v industrijskem obratu na Cesti Borisa Kidriča, na Jesenicah, delavec poškodoval nogo. Gasilci GARS Jesenice so ga prepeljali v ZD Jesenice in nato v SB Jesenice. Prisotna je bila tudi policija.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 20.35 so na Taboru, v občini Žiri, v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Gasilci PGD Žiri so goreče saje pogasili, dimnik očistili in objekt pregledali s termo kamero.

NESREČE V PROMETU
Ob 21.15 se je v Knežaku, občina Ilirska Bistrica zgodila prometna nesreče, v kateri je bilo udeleženo osebno in reševalno vozilo. Poškodovan ni bil nihče. Gasilci PGD Ilirska bistrica, so odklopili akumulator, vršili požarno varovanje in razsvetljevali kraj dogodka.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 23.28 je v Ulici Hermana Potočnika v Ljubljani gorel zabojnik za odpadke. Gasilci GB Ljubljana in PGD Zadobrova-Sneberje so požar pogasili.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 1.25 je na Karunovi pri vrtcu Trnovo, občina Ljubljana, gorel zabojnik za smeti. Gasilci GB Ljubljana in PGD Trnovo so na kraju ugotovili, da gori devet zabojnikov za smeti iz katerih se je ogenj razširil tudi na ostrešje pomožnega objekta vrtca Trnovo. Požar, ki je bil po verjetno podtaknjen, so pogasili.

NARAVNE NESREČE
Ob 2.50 je v kraju Hajdoše, občina Hajdina meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega objekta . Gasilci PGD Hajdoše so iz kletnih prostorov izčrpali vodo.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 2.52 je v Mrakovi ulici v Idriji gorel avtomobil parkiran pod leseno lopo. Gasilci PGD Idrija so pogasili požar na avtomobilu in leseni lopi. Ogenj je poškodoval tudi okno na bližnji garaži. Kljub hitri intervenciji gasilcev je avtomobil pogorel v celoti, hudo poškodovana je tudi lesena lopa. Gasilci so opravili tudi ogled sosednje garaže in okolice z infrardečo kamero.

NESREČE V PROMETU
Ob 5.02 se je na AC pri Radovljici, smer Ljubljana, občina Radovljica osebno vozilo prevrnilo na streho.Posredovali so gasilci JZ GRS Kranj in GARS Jesenice. Prometno in požarno so zavarovali kraj in odklopili akumulator.Ena oseba je bila poškodovana, ena pa je umrla.

NESREČE V PROMETU
Ob 5.33 se je v naselju Skorba, občina Hajdina, zgodila prometna nesreča dveh osebnih vozil. Gasilci PGD Ptuj so pomagali reševalcem pri reševanju poškodovane osebe iz razbitin avtomobila.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 5.40 so na cesti Šentlambert – Mošenik, občina Zagorje ob Savi, gasilci PGD Zagorje-mesto s ceste odstranili podrto drevo. Za odvoz bodo poskrbeli delavci komunalnega podjetja.

NARAVNE NESREČE
Ob 6.16 je v naselju Krčevina pri Vurberku, občina Ptuj, meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Grajena so iz kletnih prostorov izčrpali vodo.

NESREČE V PROMETU
Ob 6.59 je v Poslovni coni v občini Šenčur osebno vozilo trčilo v drog javne razsvetljave. Posredovali so gasilci JZ GRS Kranj, ki so odklopili akumulator in pregledali okolico. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Kranj.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 7.25 so na Kidričevi cesti v Kranju gasilci JZ GRS Kranj pogasili gorečo vsebino v kovinskem zabojniku za smeti.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 7.46 so v naselju Gibina, občina Razkrižje, pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Vzhodnoštajerske regije odstranili in odpeljali v ustrezno skladišče najdeni del minometne mine, kalibra 80 milimetrov iz obdobja druge svetovne vojne.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 9.11 je v Spodnjih Škofijah v občini Koper zagorelo ostrešje pomožnega objekta. Ogenj, ki je zajel okoli 100 kvadratnih metrov ostrešja, so pogasili gasilci GB Koper in PGD Dekani.

NESREČE V PROMETU
Ob 9.57 sta na magistralni cesti v križišču za Lancovo vas, občina Videm pri Ptuju, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so eno osebo s tehničnim posegom rešili iz vozila in predali reševalcem NMP Ptuj. V nesreči je bila poškodovana še ena oseba. Gasilci so še odstranili izteklo motorno olje, počistili cestišče in odklopili akumulator.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 11.07 je na Partizanski cesti v Mariboru zagorelo v kuhinji gostinskega lokala. Gasilci JZZPR Maribor, PGD Maribor mesto in Studenci so požar pogasili, še vedno pa prezračujejo zadimljene prostore večnamenske stavbe. Podatki o obsegu požara, vzroku in gmotni škodi še niso znani.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 11.15 sta v naselju Volčja Draga v občini Renče-Vogrsko pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije odstranila in shranila na varno najdeni topovski granati italijanske izdelave, kalibra 102 milimetra mase 13 kilogramov in ročno bombo, mase 1,2 kg avstrijske izdelave.

NARAVNE NESREČE
Ob 11.47 so v naselju Ocinje v občini Rogaševci gasilci PGD Sredica, zaradi močnega naliva dežja, iz kletnih prostorov stanovanjske hiše izčrpali okoli 10 kubičnih metrov meteorne vode.

NARAVNE NESREČE
Ob 11.53 se je sprožil zemeljski plaz velikosti okoli 100 kvadratnih metrov v naselju Krčevini pri Vurbergu, občina Ptuj. Gasilci PGD Grajena so plazišče pokrili s folijo. O nadaljnji sanaciji plazu se bodo odločile pristojne službe občine Ptuj.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 8.49 je v naselju Homec v občini Rečica ob Savinji podtalna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilec PGD Grušovlje je izčrpal podtalno vodo.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 10.31 so v Mozirju gasilci PGD Mozirje nudili pomoč krajanom pri pokrivanju strehe stanovanjske hiše in gostinskega lokala s plastično folijo. Pomoč so nudili tudi v naselju Radegunda, ravno tako v občini Mozirje, ki so s plastično folijo prekrili streho gospodarskega objekta, ki jo je poškodovala toča dne 4. 5. 2013.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 12.50 sta v naselju Malovše v občini Ajdovščina gasilca PGD Selo ostranila viseč mlaj, ki se je nevarno nagnil nad cesto in ogrožal mimoidoče.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 13.24 je na parkirišču v Begunjah na Gorenjskem v občini Radovljica iz kombiniranega vozila iztekalo motorno olje. Gasilci GARS Jesenice in PGD Begunje so iztekanje olja iz vozila omejili ter razlito olje po parkirišču očistili.

NESREČE V PROMETU
Ob 14.00 je na cesti Kočevje–Ribnica pri naselju Gornje Ložine v občini Kočevje prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi osebni vozili. Gasilci PGD Kočevje in Ložine so zavarovali kraj dogodka in pomagali pri odstranitvi vozil iz cestišča. V nesreči poškodovanih oseb ni bilo.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 13.23 se je v Linhartovi ulici v Celju v stanovanje zaklenil otrok. Pri odpiranju vrat stanovanja so na pomoč priskočili gasilci PGE Celje.

DRUGE NESREČE
Ob 16.33 se je na reki Soči, med Trnovem in Kobaridom, občina Kobarid, med plovbo prevrnil raft. Dva udeleženca sta uspela splavati na površje, tretji pa se je podal reševat raft. Žal je bilo reševanje zanj usodno. Člani GRS Tolmin in gasilci PGD Kobarid so našli raftarja v tolmunu reke mrtvega.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 16.21 je v Ulici 1. maja v Postojni gasilec PGD Postojna pomagal reševalcem NMP pri prenosu poškodovane osebe.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 14.41 sta v Ulici bratov Vošnjakov v Celju gasilca PGE Celje s tehničnim posegom vstopila v stanovanje bloka v osmem nadstropju. V stanovanju je na tleh ležala starejša onemogla oseba. Reševalci NMP Celje so osebo oskrbeli, s pomočjo gasilcev odnesli do reševalnega vozila in jo odpeljali v SB Celje.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 17.07 je v Prvomajski ulici v Novi Gorici na mestu, kjer je gorel prvomajski kres, ponovno zagorelo. Gasilca iz JZ GRD GE Nova Gorica sta pogasila požar.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 17.11 so na Črnem vrhu v občini Tabor gasilci PGD Loke s folijo prekrili poškodovano streho gospodarskega poslopja, ki ga je poškodovalo neurju s točo dne 4. 5. 2013.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
LJUBLJANA, Pomoč policiji-osvetlitev prostora

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
KRŠKO, Krško, vdor meteorne vode v kletne prostore stanovanjske hiše. Posredujejo gasilci Poklicne gasilske enote Krško.
Nazaj