četrtek, 24. januar 2013

Kronika, 23.1.2013

Ob 8.32 je na avtocestnem odseku Kranj zahod–Kranj vzhod voznik z osebnim vozilom zletel s ceste. Posredovali so gasilci JZ GRS Kranj, ki so požarno in naletno zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulator na vozilu. Poškodovanih ni bilo.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 9.10 so v Dolnji Počehovi v občini Pesnica gasilci JZZPR Maribor s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem je bila onemogla oseba. Reševalci NMP Maribor so jo prepeljali v UKC Maribor.

NESREČE V PROMETU
Ob 8.46 je v Tekačevem, občina Rogaška Slatina, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in trčil v betonski propust. Poškodovanih oseb ni bilo. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so posuli in očistili razlite motorne tekočine na dolžini okoli 60 metrov in sprali cestišče.

DRUGE NESREČE
Ob 9.09 se je v industrijskem obratu v Prestranku v občini Postojna pri delu poškodoval delavec. Poškodovanega so reševalci NMP Postojna na kraju oskrbeli in ga nato odpeljali v UKC Ljubljana.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 7.50 so gasilci PGD Prevoje na Cesti na Brdo v Šentvidu pri Lukovici, občina Lukovica, z vpojnim sredstvom posuli oljni madež.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 10.12 se je na reki Dobličici v Črnomlju pod most zagozdilo drevo. Gasilci PGD Črnomelj so s pomočjo tovornega dvigala drevo odstranili in razžagali. Obveščene so bile pristojne službe.

NESREČE V PROMETU
Ob 10.17 sta v Skorbi, občina Hajdina, trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGD Ptuj, ki so na vozilih odklopili akumulatorja in počistili razlite motorne tekočine.Za poškodovano osebo so poskrbeli reševalci NMP Ptuj.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 10.20 je v gozdu Panovec pri Novi Gorici občan našel topovsko granato, kalibra 75 mm, mase 8 kg, Italijanskega porekla iz 1. svetovne vojne. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS sta jo spravila na varno.

NESREČE V PROMETU
Ob 10.35 je na Maistrovi ulici v Brežicah prišlo do trka dveh osebnih vozil. Reševalci NMP Brežice so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v SB Brežice. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka in počistili cestišče.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 11.26 je delavec Goriških vodovodov v bližini rezervoarja pitne vode v Novi Gorici našel minometno mino, kalibra 90 mm, mase 7 kg, avstrijskega porekla iz obdobja 1. svetovne vojne. Člana Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije sta mino odstranila in shranila na varno.

NESREČE V PROMETU
Ob 12.53 je prišlo do trka dveh osebnih vozil na južni ljubljanski izvoznici, občina Ljubljana. Gasilci GB Ljubljana so na kraju odklopili akumulator vozila, ljubljanski reševalci pa so oskrbeli lažje poškodovano osebo.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 12.50 se je na Cesti železarjev na Jesenicah zamašila odtočna cev, zato je voda zalila prostore poštne poslovalnice. Gasilci GARS Jesenice so vodo prečrpali in odmašili odtočne cevi.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 14.58 se je v Mali Lahinji v občini Črnomelj pod težo snega porušil del ostrešja hleva velikosti 19 x 7 metrov. Gasilci PGD Dragatuš so odstranili sneg, del porušene lesene konstrukcije in strešnike. Gasilci PGD Črnomelj so priskrbeli plastično folijo, s katero so zasilno pokrili objekt.

DRUGE NESREČE
Ob 16.05 je ekipa Helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika s policijskim helikopterjem prepeljala obolelo osebo iz Nove Gorice v UKC Ljubljana.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 16.53 je na Tržaški cesti na Vrhniki gorelo v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Vrhnika, Verd in Stara Vrhnika so kraju ohladili dimnik in pregledali prostore ter lastniku prepovedali kurjenje do popravila dimnika.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 17.01 so v naselju Stare Slemene v občini Slovenske Konjice gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Slovenske Konjice so pogasili goreče saje in pregledali okolico dimnika. Na kraju je bil tudi dimnikar, ki je očistil dimnik.

DRUGE NESREČE
Ob 19.48 je v podjetju na Tovarniški cesti v Preboldu viličar delavcu poškodoval nogo. Posredovali so reševalci NMP Celje in ZD Žalec, ki so poškodovanemu nudili prvo pomoč, ga oskrbeli in odpeljali v SB Celje.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 20.10 je v naselju Mala Ligojna, občina Vrhnika gorela baraka velikosti 5 x 4 metre. Gasilci PGD Mala Ligojna so iz objekta pravočasno umaknili traktor in požar pogasili. Zgorelo je ostrešje objekta.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 20.20 je na Ljubljanski cesti v Novem mestu voznik tovornega vozila pri obračanju zadel drog javne razsvetljave in zlomil. Obstajala je nevarnost električnega udara. Gasilci GRC Novo mesto so drog odstranili s pločnika in odklopili elektriko.