sreda, 9. januar 2013

Kronika, 9.1.2013

Ob 6.44 je v Strossmayerjevi ulici v Mariboru na parkirnem prostoru gorelo osebno vozilo. Ogenj, ki je poškodoval notranjost vozila, so pogasili gasilci JZZPR Maribor.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 9.28 sta v bližini Merljakov, občina Renče –Vogrsko, pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije odstranila topovsko granato kalibra 75 milimetrov, italijanske izdelave iz obdobja prve svetovne vojne.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 10.34 je bil v potoku ob Vodnikovi cesti v Ljubljani opažen oljni madež. Gasilci GB Ljubljana so v potok namestili lovilna črevesa in preprečili nadaljnje širjenje oljnega madeža. Vzroka onesnaženja niso našli.

DRUGE NESREČE
Ob 10.43 je na poti iz Savinjskega sedla v smeri Okrešlja v grapi nad Mrzlim dolom v občini Solčava, smučar padel in se poškodoval. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS postaje Celje in GRS Tržič, ki so poškodovanega smučarja oskrbeli na kraju nesreče in ga s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 11.11 so na Markovem hribu, občina Šempeter-Vrtojba, pripadniki Državne enote pred NUS Severnoprimorske regije odstranili topovsko granato kalibra 75 milimetrov, italijanske izdelave iz obdobja prve svetovne vojne.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 11.22 so v Črni na Koroškem gasilci KGZ Ravne na Koroškem, odprli vrata stanovanja v katerem je onemogla oseba padla in obležala. Sorodnik je poškodovano osebo prepeljal v ZD Črna.