sobota, 19. januar 2013

Kronika, 19.1.2013

NARAVNE NESREČE
Ob 1.57 je podrto drevje oviralo promet na lokalni cesti Cirkulane–Turški vrh, občina Cirkulane. Podrto drevo so odstranili delavci Cestnega podjetja Ptuj.

NARAVNE NESREČE
Ob 2.31 je na cesti Loperšice–Obrež v Ormožu podrto drevje oviralo promet. Odstranili so ga delavci Cestnega podjetja Ptuj in gasilci PGD Loperšice.

NARAVNE NESREČE
Ob 2.45 je podrto drevje oviralo promet na cesti Zgornji Leskovec–Skorišnjak, občina Videm pri Ptuju. Podrto drevje so odstranili delavci Cestnega podjetja Ptuj.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 4.22 je na območju občine Slovenske Bistrice zaradi okvare na električnem omrežju ostalo brez elektrike 730 odjemalcev. Delavci Elektra Maribor so ob 5.43 okvaro odpravili.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 04.23 je na območju Ptuja prišlo do izpada električne energije.Napako so odpravili delavci Elektra Maribor

NARAVNE NESREČE
Ob 5.49 je v naselju Podulce v občini Krško podrto drevje na lokalni cesti oviralo promet. Podrto drevo so odstranili domačini ob pomoči KS Raka.

NESREČE V PROMETU
Ob 6.58 se je na relaciji Brestanica-Sevnica, občina Krško, osebno vozilo zaletelo v drevo, ki je padlo pod težo snega. Poškodovanih ni bilo. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so protipožarno in protinaletno zavarovali kraj nesreče, počistili cestišče z vpojnimi sredstvi ter nudili pomoč avtovleki in CGP Krško.

NARAVNE NESREČE
Ob 7.26 se je v naselju Prešna Loka, občina Sevnica, pod težo snega porušil pomožni objekt, v katerem je bila drvarnica in manjši hlev. Živali niso bile poškodovane. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so odstranili sneg s strehe, porušili del ostrešja, ki je ogrožal mimoidoče ter s folijo pokrili ostali del objekta.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 9.38 so gasilci JZ GRS Kranj posredovali v Spodnjem Brniku, občina Cerklje na Gorenjskem, kjer so vozilo, ki je obstalo v jarku, z vitlom potegnili iz snega na utrjeno kolovozno pot. Varnostniki letališča so premraženi osebi odpeljali na toplo v letališko stavbo.

NARAVNE NESREČE
Ob 9.00 na cesto in električni kabel v Šmarjeških Toplicah padlo drevo. S ceste in kabla so ga umaknili delavci Elekto in dežurni pri CGP Novo mesto. Do odstranitve je bila cesta zaprta.

NARAVNE NESREČE
Ob 09.40 so v Dragatušu, občina Črnomelj, posredovali gasilci PGD Dragatuš. S strehe rastlinjaka velikosti 70x10 metrov so odstranili okoli 200 kubičnih metrov snega in tako preprečili porušitev rastlinjaka.

NARAVNE NESREČE
Ob 13.48 je na Cesti XV. brigade v Metliki visok sneg nevarno ogrožal strešno konstrukcijo in prostore skladišča podjetja Prelet. Gasilci PGD Metlika so odstranili sneg s strehe montažnega objekta, površine okoli 600 kvadratnih metrov.

NARAVNE NESREČE
Ob 10.19 so v naselju Plešivica, občina Ljutomer, gasilci PGD Gresovščak, s strehe očistili sneg, ki je ogrožal stanovanjsko hišo, pregledali ostrešje in očistili okolico hiše.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 11.09 so na Prešernovi cesti v Krškem gasilci Poklicne gasilske enote Krško s tehničnim posegom odprli okno stanovanja večstanovanjskega bloka. Obveščene so bile vse službe.

NARAVNE NESREČE
Ob 11.36 so v Bučečovcih, občina Križevci, gasilci PGD Bučečovci posredovali, kjer se je pod težo snega sesul del ostrešja gospodarskega poslopja. Gasilci so poškodovani del pokrili s ponjavo.

NARAVNE NESREČE
Ob 11.40 so v Gradišču v občini Cirkulane, gasilci PGD Cirkulane odstranili sneg s strehe gospodarskega objekta.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 11.41 so v Ožbaltu, občina Podvelka, gasilci PGD Ožbalt, nudili pomoč reševalcem pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila.

DRUGE NESREČE
Ob 12.10 se je na smučišču Poseka na Ravnah na Koroškem poškodovala smučarka.Reševalno vozilo ZRCK jo je odpeljalo v zdravniško oskrbo.

NESREČE V PROMETU
Ob 12.35 sta v naselju Hrastje Mota, občina Radenci, na lokalni cesti trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona, ki so odklopili akumulatorja, očistili cestišče in odstranili vozili s cestišča. Voznici sta bili lažje poškodovani, oskrbeli so jih reševalci NMP Gornja Radgona.

NARAVNE NESREČE
Ob 10.20 so v Sodnjem Sečovem v občini Rogaška Slatina zaradi teže snega nad cesto visele veje dreves. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so odžagali in odstranili polomljene veje, ki so visele na cestišče in ogrožale promet.

NARAVNE NESREČE
Ob 12.54 se je na cesto Rimske Toplice-Zidani Most v občini Laško, zaradi teže snega podrlo drevo. Pristojne službe so podrto drevo odstranile.

DRUGE NESREČE
Ob 11.59 so v kraju Saksid, občina Nova Gorica, gasilci JZ GRD Nova Gorica, nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica pri prenosu do poškodovane osebe do reševalnega vozila. Oseba se je poškodovala v gozdu pri spravljanju lesa.

NARAVNE NESREČE
Ob 12.59 so na Cesti Staneta Žagarja v Kranju, gasilci JZ GRS Kranj iz večstanovanjskega objekta odstranili ledene sveče.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 13.03 je v naselju Prilipe, občina Brežice, obstajala nevarnost, da se pod težo snega poruši streha. Posredovali so gasilci PGD Cerina, ki so pregledali ostrešje in ugotovili, da ukrepanje ni potrebno. Ob 15.58 so dežurni delavci CGP Brežice razžagali in s cestišča umaknili drevo, ki je ogrožalo promet na relaciji Dolnja Pirošica - Gornja Pirošica v občini Brežice.

NESREČE V PROMETU
Ob 13.40 sta na Rimski cesti v Šempetru v občini Žalec trčila osebno vozilo in motorist. Motorist je na kraju dogodka poškodbam podlegel.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 13.57 je v Čudnem selu v občini Črnomelj prišlo do napake na peči v kotlovnici stanovanjske hiše. Gasilci PGD Črnomelj so s termovizijsko kamero pregledali okolico peči in prezračili prostore.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 14.12 so poklicni gasilci JZZPR Maribor posredovali pri ribniku RD Rače pri železniški postaji v Račah v občini Rače-Fram, kjer je bil v snegu na površini približno 100 m2 opažen madež kurilnega olja. Sledi kurilnega olja so bile opažene tudi v melioracijskem kanalu ob ribniku. Gasilci so nastavili vpojna črevesa nizvodno v Framski potok, v melioracijski kanal pa položili pivnike ter tako preprečili nadaljnjo širitev onesnaženja okolja. Zadevo bodo spremljali v naslednji dneh in po potrebi zamenjali vpojna črevesa in pivnike. O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe

NARAVNE NESREČE
Ob 14.53 so v kraju Preloka v občini Črnomelj podrta drevesa ovirala promet in pluženje. Gasilci PGD Preloka so deset podrtih dreves razžagali in odstranili.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 14.03 so v Zdravstvenem domu v Logatcu, gasilci PGD Dolnji Logatec, nudili pomoč reševalcem.

NARAVNE NESREČE
Ob 15.20 so v Zgornjem Leskovcu v občini Videm, gasilci PGD Leskovec, s cestišča odstranili padli drevesi.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
VRHNIKA, Gasilci PGD Vrhnika gredo odstraniti podrto drevo.

NARAVNE NESREČE
Ob 17.30 so v Kisovcu, občina Zagorje ob Savi, gasilci PGD Loke odstranili ledene sveče nad vhodom v Merkatorjevo prodajalno in nadstreška po vsej dolžini. Zaradi temperatur so se sveče pričele topiti ter padati.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 13.10 so v kraju Kovk v občini Ajdovščina, gasilci PGD Col iz strehe stare šole odstranili večjo količino snega.

NESREČE V PROMETU
Ob 17.31 je bilo opaženo na streho prevrnjeno vozilo v potoku v naselju Vnanje Gorice v občini Brezovica. Na kraj so odšli gasilci GB Ljubljana, PGD Brezovica in Vnanje Gorice, ki so avto obrnili in ga postavili na cestišče.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 18.22 je v Nimnem, občina Rogaška Slatina, zagorela hrana na štedilniku v stanovanjski hiši. Posodo z zažgano hrano so že pred prihodom gasilcev iz štedilnika odstavili domači, gasilci PGD Steklarna Rogaška in PGD Rogaška Slatina pa so pregledali prostore.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 18.46 je na območju Slovenskih Konjic prišlo do izpada daljnovoda, zaradi česar je brez dobave z električno energijo približno 1500 odjemalcev na območju občin Slovenske Konjice, Zreče in Vitanje. Delavci Elektra Maribor napako odpravljajo.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
BOVEC, Pomoč poškodovanki z zlomom noge v Bovcu.

NESREČE V PROMETU
Ob 18.37 je pred igralnico Perla v Novi Gorici prišlo do prometne nesreče v kateri je bila povožena peška. Gasilci JZ GRD Nova Gorica so osvetlili mesto nesreče in nudili pomoč ekipi NMP Nova Gorica.

NESREČE V PROMETU
RADOVLJICA, Prometna nesreča na cesti Lesce - Bled. Osebno vozilo se je prevrnilo.
Nazaj