petek, 11. januar 2013

Kronika, 11.1.2013

Ob 07.13 je v Goričici, občina Šentjur, prišlo do naleta treh osebnih vozil. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem, odklopili akumulator na vozilu in z vpojnimi sredstvi sanirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Celje so eno poškodovano osebo prepeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico.

NESREČE V PROMETU
Ob 7.24 sta v Gorenju, občina Šmartno ob Paki, čelno trčili dve osebni vozili. Posredovali so gasilci PGD Velenje, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih in z vpojnim sredstvom sanirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Velenje so eno poškodovano osebo prepeljali v nadaljnjo oskrbo v ZD Velenje.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 7.28 je na Partizanski cesti v Mariboru pri zamenjavi in prižiganju plinske jeklenke prišlo do požara v stanovanju večstanovanjske hiše. V požaru so bili popolnoma uničeni trije prostori in sicer električna instalacija, oplesk, tla in oprema v velikosti okoli 30 kvadratnih metrov. Gasilci JZZPR in gasilci PGD Maribor - Mesto so požar pogasili.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 7.47 je v Lendavski ulici, občina Murska Sobota, v trgovini Tuš zagorel osebni računalnik. Posredovali so gasilci iz GD murska Sobota, ki so pogasili začetni požar ter prezračili prostore.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 7.53 so na Koroški Beli, občina Jesenice, gasilci GARS Jesenice, v Jeklarni ACRONI, v obratu Jeklarna - Vakum izčrpali 400 litrov iztekle vode.

NESREČE V PROMETU
Ob 9.59 je v kraju Mokronog, občina Mokronog-Trebelno, voznik z osebnim vozilom trčil v obcestno odbojno ograjo. Gasilci PGD Trebnje in Mokronog so požarno zavarovali kraj nesreče ter odklopili akumulator na vozilu. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje so na kraju oskrbeli ponesrečenega voznika in ga odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 10.10 je na Trojiškem trgu v občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah, zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Sveta Trojica, ki so ogenj pogasili, pregledali ostrešje in prezračili prostore.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 10.40 so na Prešernovem trgu v Ljubljani, na podstrešju objekta našli topovsko granato kalibra 75 mm s tempirnim vžigalnikom. Nevarno najdbo so pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi v spremstvu policije odpeljala do uničenja na varno. Ob transportu je policija izpraznila Čopovo ulice ter del Prešernovega trga.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 11.22 je v Brezju, občina Novo mesto, zagorela lesena baraka. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so gorečo stanovanjsko barako velikosti 5x7 metrov pogasili. Ogenj je objekt popolnoma uniči. O dogodku so bili obveščeni policisti PU Novo mesto.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 11.29 so v Kobaridu v tamkajšnji osnovni šoli, gasilci PGD Kobarid, odmašili ter očistili zamašene kanalizacijske cevi.

NESREČE V PROMETU
Ob 11.40 je na odstavnem pasu AC Ljubljana-Celje pred predorom Podmilj v občini Lukovica prišlo do prometne nesreče kombiniranega in tovornega vozila. Na kraj nesreče so odšli reševalci NMP Domžale, gasilci CPV Domžale in PGE Celje. Gasilci so s tehničnim posegom iz avtomobila izvlekli poškodovano osebo, ter jo predali v oskrbo reševalcem NMP Domžale. Na vozilu so odklopili akumulator, nevtralizirane izlite motorne tekočine ter očistili cestišče. Policija je med intervencijo urejala promet.

DRUGE NESREČE
Ob 13.08 je ekipa Helikopterske nujne medicinske pomoči s policijskim helikopterjem iz Idrije prepeljala obolelo osebo v ljubljanski klinični center.