petek, 25. januar 2013

Kronika, 25.1.2013

Ob 2.10 je na cesti Vinica─Preloka, občina Črnomelj, več podrtih dreves prekinilo promet. Odstranili so jih dežurni delavci cestnega podjetja.

NARAVNE NESREČE
Ob 2.33 je na cesti Črnomelj─Adlešiči, pri naselju Bedenj, podrto drevo prekinilo promet. Odstranili so ga dežurni delavci cestnega podjetja.

NARAVNE NESREČE
Ob 4.50 je na cesti Grad Otočec─Ratež, občina Novo mesto, podrto drevo oviralo promet. Odstranili so ga dežurni delavci cestnega podjetja.

NARAVNE NESREČE
Ob 5.47 je na Mirnopeški cesti v Novem mestu podrto drevo oviralo promet. Odstranili so ga dežurni delavci cestnega podjetja.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 6.39 so na Mejni poti v Kopru, gasilci JZ GB Koper pogasili goreče saje v dimniku enostanovanjske hiše.

NESREČE V PROMETU
Ob 7.14 je na regionalni cesti Maribor–Slovenska Bistrica v naselju Devina v občini Slovenska Bistrica, osebno vozilo je zdrsnilo s cestišča in se prevrnilo. Posredovali so gasilci PGD Slovenska Bistrica, ki so zavarovali kraj prometne nesreče, pomagali pri oskrbi poškodovanih oseb, odklopili akumulator na vozilu in z vpojnim sredstvom posipali iztekle motorne tekočine na cestišču. Reševalci NMP Slovenska Bistrica so dve poškodovani osebi prepeljali v UKC Maribor.

NARAVNE NESREČE
Od 25.01.2013 od 7.00 do 10.13 je na relaciji hitre ceste Nanos–Ajdovščina pihala burja s hitrostjo 80 do 100 kilometrov na uro. Uvedena je bila zapora 1. stopnje.

NARAVNE NESREČE
Od 25.1.2013 od 7.00 do 10.13 je na relaciji hitre ceste Ajdovščina–Selo pihala burja s hitrostjo 80 do 100 kilometrov na uro. Uvedena je bila zapora prve stopnje.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 10.02 so v Prevaljah, občina Prevalje, gasilci PGD Prevalje pomagali reševalcem pri prenosu obolele osebe iz stanovanja do reševalnega vozila.

DRUGE NESREČE
Ob 10.09 je v Mariboru v bližini mostu za pešce v reko Dravo padla ženska. Posredovali so gasilci JZZPR Maribor in reševalci NMP Maribor. Pred prihodom gasilcev je mimoidoči občan žensko že rešil iz vode. Gasilci so pomagali pri oskrbi osebe in pregledali kraj dogodka. Reševalci so jo prepeljali v UKC Maribor.

NESREČE V PROMETU
Ob 11.40 sta v Cerknici trčili osebni vozili. Gasilci PGD Cerknica so odklopili akumulator na poškodovanih vozilih in zavarovali kraj dogodka. V nesreči poškodovano osebo je oskrbela ekipa NMP iz Cerknice.

DRUGE NESREČE
Ob 12.47 si je v tovarni ivernih plošč v Šentjanžu pri Dravogradu, občina Dravograd, delavec poškodoval glavo. Poškodovanega delavca so reševalci NMP Ravne na Koroškem prepeljali na zdravljenje v UKC Maribor.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 13.04 so na Sodinovi ulici na Ljubečni v občini Celje zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Celjski poklicni gasilci in gasilci PGD Ljubečna so varovali dimnik do izgoretja saj in preventivno pregledali objekt.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 14.24 je v industrijski coni na Ljubljanski cesti v občini Kamnik zagorelo v praznem silosu. Požar so pogasili gasilci PGD Kamnik in PGD Duplica. Vzrok požara še ni znan.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 14.36 so v Ulici talcev v Žalcu, gasilci PGD Žalec nudili pomoč reševalcem NMP Celje pri prenosu obolele osebe.

DRUGE NESREČE
Ob 14.40 sta se na smučišču na Kaninu, občina Bovec, zaradi neznanega vzroka z žičnice sneli dve gondoli in padli z nosilne vrvi. V gondoli, ki je ostala na nosilni vrvi na višini okoli petnajstih metrov sta ostala dva smučarja. Rešili so ju skrbniki žičnice in gasilci PGD Bovec. Poškodovanih ni bilo.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
NOVA GORICA, Požar-Solkan

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 16.54 je na parkirišču v Mostu na Soči, občina Tolmin, iz osebnega vozila iztekalo motorno olje. Oljni madež sta očistila gasilca PGD Tolmin.

NESREČE V PROMETU
Ob 16.43 je na cesti Col–Črni vrh, občina Ajdovščina, voznik z osebnim vozilom trčil v brežino ob cesti, se prevrnil na streho in lažje poškodoval še vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Voznik prevrnjenega vozila si je lažje poškodoval roki. Gasilci iz GRC Ajdovščina so nevtralizirali razlite tekočine in odklopili akumulator. Ponesrečeno osebo so ajdovski reševalci oskrbeli na kraju nesreče.

DRUGE NESREČE
Ob 16.50 se je v podjetju Metal d.o.o. v Ravnah na Koroškem poškodovala delavka. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so nudili pomoč pri prevozu medicinske sestre, ki je poškodovano delavko oskrbela na kraju nesreče.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 19.26 so na Cesti 4. julija v Krškem gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGE Krško so pogasili goreče saje, prezračili prostore in jih pregledali s termo kamero.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 19.26 so na Ipavčevi ulici v Ljubljani, gasilci GB Ljubljana pomagali reševalcem RP Ljubljana pri prenosu občana v do reševalnega vozila.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
LJUBLJANA, V Ljubljani v Stožicah nasproti hipodroma gori lesena baraka.
Nazaj