nedelja, 20. januar 2013

Kronika, 20.1.2013

Ob 2.48 so na Kalu v občini Hrastnik, gasilci PGD Hrastnik pomagali občanu izvleči avto nazaj na cesto, po tem, ko je s ceste zapeljal v sneg.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 2.41 je v naselju Sremič v občini Krško gorelo ostrešje stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGE Krško in PGD Videm ob Savi, ki so pogasili goreče ostrešje, odstranili sneg s strehe, odstranili notranje stropne obloge, pregledali prostor s termo kamero in pokrili streho s folijo. Polovica ostrešja stanovanjske hiše je uničena.

NESREČE V PROMETU
Ob 4.15 je na avtocesti med Trojanami in Vranskim v občini Vransko v tunelu Jasovnik voznik s kombiniranim vozilom trčil v steno. Poškodovanih oseb ni bilo. Gasilci PGE Celje in CPV Domžale so odklopili akumulator.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 9.14 je gorelo ostrešje industrijskega objekta podjetja Donit Tesnit v Trebnjem. Na objektu velikosti 30 x 40 metrov je zgorelo 150 kvadratnih metrov ostrešja, deli lesene konstrukcije pa so padli tudi v objekt. Požar je pogasilo skupaj 34 gasilcev PGD Trebnje, Ponikve, Lukovek in Račje selo. Gasilci PGD Trebnje so izvajali tudi požarno stražo.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 10.14 je prišlo do onesnaženja potoka Ižica v občini Ig. Po kanalizacijskih ceveh je v potok izteklo odpadno. Gasilci GB Ljubljana ter PGD Ig in Vrbljene-Strahomer so v potok namestili črevesa ter pivnike, v lovilno posodo pa so prečrpali približno 500 litrov odpadnega olja in vode. Za odvoz nevarne snovi je poskrbelo podjetje Kemis.

NARAVNE NESREČE
Ob 10.25 se je na cesto Češnjice pri Trebelnem–Trebelno, občina Mokronog-Trebelno, zaradi teže snega podrlo drevo in oviralo promet. Gasilci PGD Trebelno so drevo razžagali in odstranili.

NARAVNE NESREČE
Ob 10.22 se je čez cesto Moravske Toplice–Tešanovci, občina Moravske Toplice, zaradi teže snega podrlo drevo. Odstranili so ga gasilci PGD Moravske Toplice.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 10.56 je na parkirišču trgovine Mercator na Šmartinski cesti v Ljubljani gorela električna napeljava na motorju parkiranega osebnega avtomobila. Posredovali so gasilci GB Ljubljana in PGD Zadobrova, ki so ogenj pogasili in odklopili akumulator.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 9.10 je v naselju Spodnje Gorje, občina Gorje, prišlo do dimniškega požara v stanovanjski hiši. Ogenj v dimniku je ugasnil sam, tako da so gasilci PGD Gorje in Bled dimnik samo pregledali.

NARAVNE NESREČE
Ob 11.15 so gasilci PGD Gornja Radgona posredovali v Črešnjevcih, občina Gornja Radgona, kjer so s strehe gostinskega objekta odstranili približno 40 kvadratnih metrov snega.

NESREČE V PROMETU
Ob 11.25 je v bližini naselja Leše, občina Tržič, voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste. Gasilci JZ GRS Kranj so s pomočjo avtodvigala vozilo postavilo na cesto.

DRUGE NESREČE
Ob 12.05 so gasilci GB Ljubljana šestem nadstropju večstanovanjske zgradbe na Brilejevi ulici v Ljubljani ob prisotnosti policije in reševalcev odprli vrata stanovanja. V stanovanju so našli onemoglo osebo, ki so jo prenesli do reševalnega vozila.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 10.15 je prišlo do manjšega onesnaženja reke Voglajne v Šentjurju. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so na vodotok postavili pivnike. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

NARAVNE NESREČE
Ob 12.30 so gasilci PGD Krašči s ceste Krašči–Ropoča, občina Cankova, odstranili drevo, ki se je podrlo pod težo snega.

NARAVNE NESREČE
Ob 13.01 se je v Dragatušu, občina Črnomelj, pod težo snega podrla streha gospodarskega objekta velikosti 19 x 11 metrov. Gasilci PGD Dragatuš, Tanča Gora in Dobliče so odstranili sneg, leseno konstrukcijo in strešnike. Gasilci PGD Črnomelj so priskrbeli plastično folijo, s katero so zasilno pokrili objekt.

NARAVNE NESREČE
Ob 13.56 so gasilci PGD Dole v kraju Gore, občina Idrija, odstranili s strehe stanovanjske hiše ostanke porušenega dimnika in odprtino pokrili. Dimnik se je porušil zaradi teže snega.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 13.55 so na Kajakaški cesti v Ljubljani gasilci PGD Tacen odšli na pomoč pri odstranjevanju snega s strehe zaradi zamakanja v stanovanje. Gasilci so odstranili sneg s strehe in s tem preprečili nadaljnje puščanje vode v objekt.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 16.10 je v Draža vasi v občini Slovenske Konjice gorelo osebno vozilo. Požar, ki je vozilo uničil, so pogasili gasilci PGD Slovenske Konjice in Draža vas