četrtek, 10. januar 2013

Kronika, 10.1.2012

Ob 10.26 je zagorelo v dimniku stanovanjske hiše v naselju Šmarje pri Sežani v občini Sežana. Goreče saje so pogasili gasilci ZGRS Sežana.

NESREČE V PROMETU
Ob 10.25 je prišlo do prometne nesreče v naselju Hrastje v občini Šentjur, v kateri je osebno vozilo zapeljalo v potok. Ena oseba je bila poškodovana. Gasilci PGE Celje so odklopili akumulator, preprečili iztekanje motornih tekočin in zavarovali kraj nezgode.

NESREČE V PROMETU
Ob 10.45 je na cesti Cezanjevci–Branoslavci, občina Ljutomer, osebno vozilo zapeljalo z cestišča v obcestni jarek. Gasilci PGD Ljutomer so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, osebni avtomobil potegnili iz jarka na cesto in pomagali reševalni ekipi. Poškodovana osebo so prepeljali na zdravljenje v SB Murska Sobota.

NESREČE V PROMETU
Ob 11.01 sta trčili osebni vozili na cesti od krožišča na Primskovem proti Šenčurju v občini Kranj. Posredovali so gasilci JZ GRS Kranj, ki so odklopili akumulatorja na vozilih in z vpojnimi sredstvi posuli cesto. Poškodovani sta bili dve osebi.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 12.07 je zagorelo pri peči v kurilnici stanovanjske hiše v Markovcih. Požar je uničil električno napeljavo, voda, ki je iztekla iz sistema centralnega ogrevanja, pa je poplavila kletne prostore. Požar so pogasili gasilci PGD Bukovci in Markovci, prezračili prostore in pomagali iznesti poplavljene predmete iz kleti.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 12.44 so posredovali gasilci PGD Pirošica v naselju Gorenja Pirošica v občini Brežice, kjer so počistili cestišče, zaradi napake na vodovodnem sistemu.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 12.57 je zagorelo v prostorih zapuščenega gostinskega objekta na Trgu 4. julija v Dravogradu. Posredovali so gasilci PGD Dravograd in pogasili začetni požar.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 14.32 so na gasilci GB Ljubljana posredovali na Potrčevi cesti v Ljubljani, kjer je vlak oplazil moškega. Zavarovali so kraj dogodka, ter nudili pomoč policiji. Ponesrečenca so reševalci NMP Ljubljana prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 16.06 je član ribiške družine v potoku Nikova v Idriji opazil rdeče obarvano vodo. Posredovali so gasilci PGD Idrija ter ugotovili, da je voda obarvana zaradi posledic čiščenja v nekdanjem rudniku živega srebra v Idriji. O poginu ribjega življa pa ne poročajo.

DRUGE NESREČE
Ob 16.13 si je pri sestopu z delovnega odra poškodovala glavo delavka v Steklarni Hrastnik v Hrastniku. Poškodovanko so oskrbeli reševalci NMP ZD Hrastnik in jo prepeljali na zdravljenje v SB Trbovlje. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 17.30 je iz neznanega vzroka zagorelo v stanovanjski hiši v naselju Srednja Bistrica v občini Črenšovci. Ogenj, ki je uničil kuhinjo, dnevno sobo in okoli 100 kvadratnih metrov ostrešja, so pogasili gasilci PGD Srednja Bistrica, Črenšovci, Žižki ter Dolnja in Gornja Bistrica. Višino gmotne škode pa še ugotavljajo.

DRUGE NESREČE
Ob 15.56 se je poškodoval delavec na gradbišču čistilne naprave Suha v Škofji Loki. Reševalci NMP Škofja Loka so ga odpeljali v dežurno ambulanto, kjer so ga oskrbeli.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 18.34 so poklicni gasilci JZ GRS Kranj posredovali v stanovanjskem bloku na Cesti 1. maja v Kranju, kjer so rešili pet oseb iz pokvarjenega dvigala.