četrtek, 17. januar 2013

Kronika, 17.1.2013

Ob 5.45 se je v Letušu v občini Braslovče zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi osebno in kombinirano vozilo. Ena oseba je bila poškodovana. Posredovali so gasilci PGD Nazarje, zavarovali kraj nesreče, z vitlom izvlekli vozili na cestišče in nudili pomoč reševalcem.

NARAVNE NESREČE
Ob 7.18 se je podrlo drevo na lokalno cesto Gaj–Kozjak nad Pesnico v občini Kungota. Odstranili so ga gasilci PGD Zgornja Kungota.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 7.32 je zagorelo v dimniku stanovanjske hiše na Cesti maršala Tita na Jesenicah. Goreče saje so pogasili poklicni gasilci GARS Jesenice in preventivno pregledali objekt.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 7.55 je prišlo zaradi podrtega drevesa, ki je padlo na daljnovod, do prekinitve oskrbe z električno energijo pri 609 odjemalcih na območju Slovenskih Konjic. Pristojne službe Elektra Maribor, so okvaro odpravile ob 9.08.

NARAVNE NESREČE
Ob 8.08 je v Grobljah pri Prečni, občna Novo mesto, visok sneg ogrožal starejšo stanovanjsko hišo, v kateri živi starejša oseba. Gasilci PGD Prečna so pregledali objekt in se dogovorili z lastnikom, da bodo sami odstranil sneg s strehe.

NARAVNE NESREČE
Ob 8.09 se je na Otočcu, občina Novo mesto, podrlo drevo, ki je padlo čez cesto. Posredovali so delavci CGP Novo mesto in GRC Novo mesto.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 9.06 je zaradi počene cevi voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše v Vrbišču v Murski Soboti. Posredovali so gasilci PGD Murska Sobota, izčrpali okoli 7500 litrov vode, delavci Komunale pa so zaprli ventil.

NARAVNE NESREČE
Ob 9.05 se je podrlo drevo in padlo čez cesto pri naselju Čelevec v občini Šmarješke Toplice. Posredovali so delavci CGP Novo mesto in drevo odstranili.

NARAVNE NESREČE
Ob 9.15 je zaradi burje, ki je pihala med 80 in 100 kilometri na uro, uvedena zapora prometa I. stopnje, za kamp prikolice, hladilniki in vozila s ponjavami do nosilnosti 8 ton, na regionalni cesti Podnanos–Ajdovščina v občini Vipava.Ob 10.38 je pričela veljati zapora prometa I. stopnje tudi na hitri cesti Razdrto-Vrtojba med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina.

NARAVNE NESREČE
Ob 9.41 se je na cesto Globoko–Kapele, občina Brežice, podrlo drevo. Posredovala je dežurna služba CGP Brežice.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 9.49 je zagorelo v motornem delu tovornega vozila pri na avtocesti Novo mesto–Trebnje pri naselju Dolenji Podboršt pri Trebnjem v občini Trebnje. Požar so pogasili gasilci PGD Trebnje in pregledali vozilo.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Med 10.11 in 11.19 je prišlo do izpada električne energije na območju občine Rogašovci. Brez električne energije je bilo 351 odjemalcev. Okvaro so odpravile pristojne službe Elektro Maribor.

NESREČE V PROMETU
Ob 9.20 so posredovali gasilci JZ GRS Kranj v Zgornji Bitnjah v občini Kranj, kjer so izvlekli na cesto vozilo s plugom, ki je zdsrnilo s cestiča.

NESREČE V PROMETU
Ob 10.28 je na avtocesti v tunelu Pletovarje v smeri proti Mariboru prišlo do prometne nesreče, v kateri so bila udeležena štiri tovorna vozila. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Slovenske Konjice, ki so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč pri odpravi posledic nesreče.

NARAVNE NESREČE
Ob 10.43 je sneg s strehe objekta ogrožal mimoidoče krajane in vozila na Delavski poti v Gornji Radgoni. Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona in sneg odstranili s strehe.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 10.44 je veja ogrožala streho stanovanjske hiše v naselju Gorenja vas - Reteče v občini Škofja Loka. Vejo so odstranile pristojne službe.

NESREČE V PROMETU
Ob 12.00 so v Hafnarjevem naselju, občina Škofja Loka, gasilci PGD Škofja Loka s pomočjo vitla izvlekli tovorno vozio in ga postavili nazaj na cesto.

NARAVNE NESREČE
Ob 12.46 sta se nagnili dve drevesi nad cesto pri mejnem prehodu v Sotini, občina Rogašovci. Delavci CP Murska Sobota so drevesi odstranili.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 13.05 je zagorel pralni stroj v stanovanjski hiši v naselju Sinja Gorica v občini Vrhnika. Aktivirani so bili gasilci PGD Sinja Gorica, Drenov Grič-Lesno Brdo, Ligojna, Stara Vrhnika, Verd in Vrhnika, iznesli stroj iz objekta in ga pogasili ter prezračili zadimljene prostore.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 12.55 je zagorelo v kurilnici stanovanjske hiše v Ulici Milke Volk v Radizelu v občini Hoče-Slivnica. Ogenj je poškodoval peč za centralno ogrevanje z oljnim gorilcem, hranilnik tople vode, dve PVC cisterni za kurilno olje in nekaj priročnega orodja. Posredovali so gasilci JZZPR Maribor, PGD Hotinja vas, PGD Bohova in PGD Hoče in požar pogasili. Gmotna škoda je ocenjena na približno 10.000 €.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 13.29 je zaradi dimniškega požara zagorelo ostrešje v stanovanjske hiše velikosti 7 x 6 metrov v naselju Gabrovica pri Komnu v občini Komen. Intervenirali so gasilci PGD Komen in ZGRS Sežana in požar pogasili in nudili pomoč pri čiščenju pogorišča.

NARAVNE NESREČE
Ob 13.54 je podrto drevje oviralo promet na cesti Novo mesto–Mirna Peč pri kraju Šranga v občini Mirna Peč.Delavci cestnega podjetja so odstranili podrto drevje.

NARAVNE NESREČE
Ob 13.08 je podrto drevje oviralo promet na cesti Stranska vas–Štrekljevec v občini Semič. Delavci cestnega podjetja Črnomelj so razžagali in odstranili drevje.

NARAVNE NESREČE
Ob 14.43 so gasilci Poklicne gasilske enote Krško na Cesti krških žrtev v Krškem s strehe stanovanjskega objekta odstranili večjo količino snega, ki je ogrožal promet in pešce.

NARAVNE NESREČE
Ob 15.35 se je na Ljutomerski cesti v Središču ob Dravi več dreves podrlo preko ceste in onemogočilo promet. Posredovali so gasilci PGD Središče ob Dravi, ki so 4 drevesa razžagali in odstranili.

NESREČE V PROMETU
Ob 14.29 so gasilci PGD Velenje posredovali v Topolšici v občini Šoštanj, kjer so izvlekli osebno vozilo, ki je zapeljalo s cestišča.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 16.49 je iztekala voda v stanovanju na Zikovi ulici v Kamniku. Intervenirali so gasilci PGD Kamnik, zaprli ventil in preprečili nadaljnje iztekanje.

NARAVNE NESREČE
Ob 16.38 je podrto drevje oviralo promet na cesti OrmožL–jutomer pri kraju Libanja v občini Ormož.Odstranili so ga delavci Cestnega podjetja Ptuj.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 18.27 je iztekala voda iz stanovanja v 6. nadstropju stanovanjskega bloka na Celovški cesti v Ljubljani. Posredovali so poklicni gasilci GB Ljubljana, s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, zaprli ventil in izčrpali vodo, ki je zalila več nadstropij zgradbe.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 19.24 je reklamna tabla ogrožala mimoidoče na bencinskem servisu v Ilirski Bistrici. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so nevarno tablo odstranili.

NARAVNE NESREČE
Ob 20.10 je več podrtih dreves oviralo promet na cesti Tribče–Butoraj, občina Črnomelj. Delavci cestnega podjetja Črnomelj so razžagali in odstranili drevje.