torek, 22. januar 2013

Kronika, 22.1.2013

Ob 6.05 sta pri avtocesti Postojna–Ljubljana na izvozu za Unec v občini Cerknica trčili osebno in tovorno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Postojna, ki so zavarovali in razsvetljevali mesto dogodka ter odklopili akumulator na vozilih. Poškodovano osebo so prepeljali v ZD Cerknica.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 7.39 so na Trgu v Prevaljah, gasilci PGD Prevalje, nudili pomoč reševalcem pri prenosu obolele osebe.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 8.23 so na savski cesti v Ljubljani, gasilci GB Ljubljana, nudili pomoč reševalcem pri prenosu obolele osebe.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 8.48 so v Ulici prekomorskih brigad, občina Tolmin, v dimniku večstanovanjskega objekta gorele saje. Goreče saje so pogasili gasilci PGD Tolmin.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 8.25 je v naselju Lož v občini Loška dolina, s cestišča zdrsnilo tovorno vozilo. Na pomoč so priskočili gasilci PIGD Kovinoplastika Lož.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 10.19 je na Loški cesti v Črnomlju, podrto drevo v reki Lahinji ogrožalo lesen most. Gasilci PGD Črnomelj so drevo privezali in ga bodo odstranili, ko se bodo vremenske razmere izboljšale.

NESREČE V PROMETU
Ob 11:25 se je na regionalni cesti Vipava - Podnanos pripetila prometna nesreča. Ena oseba se je lažje telesno poškodovala, na dveh osebnih vozilih pa je nastala materialna škoda. Posredovali so gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP iz Ajdovščine.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 12.37 so v Gornjem Rudniku v Ljubljani, gasilci GB Ljubljana, zaradi pomoči onemogli osebi odprli vrata stanovanja.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 12.41 so na Trgu na stavbah v občini Litija, gasilci PGD Litija, nudili pomoč starejši osebi, ki z vrat ni uspela odstraniti varovalno zaporo.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 14.09 so na Pesniškem dvoru v občini Pesnica, gasilci JZZPR Maribor, ob prisotnosti policije odprli vhodna vrata stanovanjske hiše in tam našli mrtvo osebo.

NARAVNE NESREČE
Ob 13.26 so v Zagradu, občina Celje, gasilci PGE Celje izčrpali meteorno vodo iz kletnih prostorov stanovanjske hiše. Višina materialne škode, ki je nastala ni znana.

NARAVNE NESREČE
Ob 17.29 se je v Brdarci, občina Črnomelj, zaradi teže snega pričela kriviti streha gospodarskega poslopja. Gasilci PGD Dragatuš so odmetali sneg s strehe gospodarskega objekta.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 17.12 so v Spodnjih Gorjah, občina Gorje, v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Posredovali so gasilci PGD Gorje, ki so počakali do izgoretja saj in preventivno pregledali okolico dimnika.

NARAVNE NESREČE
Ob 13.30 so v Prešernovi ulici v Kranju, gasilci JZ GRS Kranj, s pomočjo avtolestve očistili sneg iz streh 18 objektov.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 18.30 so v naselju Gradež, občina Velike Lašče, gasilci PGD Turjak, odprli vrata stanovanjske hiše, zardi pomoči oboleli osebi.