torek, 9. april 2013

Kronika, 9.4.2013

Ob 16.13 je bil opažen oljni madež v potoku Dupljščica v občini Naklo. Gasilci JZ GRS Kranj in PGD Naklo so ustavili razlitje olja v potoku. Kontrolo razlitja pa bodo izvršili tudi v torek 9.4. 2103.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 17.11 sta na cesti 1. maja v Kranju gasilca JZ GRS Kranj iz dvigala večstanovanjskega objekta rešila 3 nepoškodovane osebe.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 21.33 je v industrijski coni Logatec prišlo do požara smeti. Gasilci PGD Dolnji Logatec so pogasili gorečo embalažo in smeti na manjši površini.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 20.26 se je na Partizanski cesti v Velenju na osebno vozilo podrl podporni zid v dolžini okoli 1 metra. Poškodovana oseba je bila prepeljana v ZD Velenje. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka in poškodovan zid odstranili z vozila.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 0.24 je na Poljanski cesti v Ljubljani gorela barka v velikosti 3 x 3 metre. Gasilci GB Ljubljana in PGD Štepanjsko naselje so barako, ki jo je ogenj v celoti uničil, pogasili.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 0.35 je ob Belokranjski cesti v Novem mestu zagorel čebelnjak. Ogenj, ki je v celoti uničil čebelnjak, so pogasili gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 8.50 so gorele bale sena v podjetju AGROEMONA v Depali vasi, občina Domžale. Gasilci CPV Domžale, PGD Stob-Depala vas in Domžale mesto so pogasili goreče bale in preprečili, da se požar ni razširil na bližnje gospodarsko poslopje. Zgorelo je približno 400 bal sena.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 8.28 je občan iz Branika je pri železniški postaji v Braniku, občina Nova Gorica; našel neeksplodirana ubojna sredstva. Pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS so odstranili ročno bombo mase 1,2 kg, tri tromblonske mine mase 1,25 kg, avstrijske izdelave, eno topovsko granato kalibra 72 mm, mase 6,5 kg, eno topovsko granato kalibra 105 mm, mase 16,6 kg francoske izdelave in tri topovske granate kalibra 75 mm, mase 7 kg italijanske izdelave. Vse najdbe so iz obdobja 1. svetovne vojne.

NARAVNE NESREČE
Ob 8.00 je bilo cestišče na relaciji Zalog–Češča vas, občina Straža, poplavljeno. Delavci CGP Novo mesto so cesto s prometno signalizacijo zaprli. Zapora bo predvidoma odstranjena 10. 4. 2013.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 8.57 so gasilci PGD Šempeter v Vrtojbi v občini Šempeter-Vrtojba iz kurilnice v kletnih prostorih nenaseljenega doma za ostarele izčrpali približno 35 kubičnih metrov meteorne vode, ki se je natekla ob deževju. Škoda je nastala tudi na inštalacijah.

NARAVNE NESREČE
Ob 9.44 je pri naselju Primostek, občina Metlika, plaz zemljine, ki ogroža lokalno cesto. Delavci cestnega podjetja so območje plazišča označili s prometno signalizacijo.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 10.35 so gasilci GB Ljubljana na Ulici Koroškega bataljona v Ljubljani odprli vrata stanovanja, v katerem je bila onemogla oseba.

NARAVNE NESREČE
Ob 10.30 so gasilci PGD Ptuj v Domu Marijana Borštnerja črpali vodo, ki je zalila prostore zaradi dviga podtalnice.

DRUGE NESREČE
Ob 10.53 se je v naselju Skopo v občini Sežana pri kmetijskih delih poškodovala oseba. Ekipa NMP Sežana je oskrbela poškodovano osebo, gasilci ZGRS Sežana so vršili požarno varovanje in nudili pomoč NMP.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 11.11 je v Završah, občina Mislinja, pri delu na travniku kmetije zagorel delovni stroj. Dva delavca sta že do prihoda gasilcev požar delno pogasila. Gasilci PGD Dolič Šentflorjan, Mislinja in Dovže so požar dokončno pogasili z gasilnimi aparati.

NARAVNE NESREČE
Ob 11.44 se je iz gozda nad stanovanjsko hišo na Koroški cesti v Dravogradu odtrgala skala velikosti 5x5 metrov in podrla nekaj dreves. Gasilci PGD Dravograd so ocenili, da nevarnost za hišo še obstaja, zato so obvestili pristojne službe, da poskrbijo za odpravo nevarnosti. Na kraju je uvedeno dežurstvo gasilcev PGD Dravograd.

NARAVNE NESREČE
Ob 13.11 so iz Cubra, občina Ljutomer, sporočili, da plaz aktiven že nekaj dni, drsi naprej. Obveščen je bil poveljnik CZ občine Ljutomer, ki bo ukrepal.

DRUGE NESREČE
Ob 13.58 se je v Starošincih v občini Kidričevo zgodila delovna nesreča pri podiranju dreves. Reševalci NMP Ptuj so poškodovanega občana prepeljali v ptujsko bolnico.

DRUGE NESREČE
Ob 13.18 se je v Škofji loki v bližini Name pri delu poškodoval delavec. Oskrbeli so ga reševalci NMP Škofja Loka.

NARAVNE NESREČE
Ob 14.20 smo bili obveščeni o zemeljskem plazu v bližini Selske gore v občini Mirna. Plaz na cesti Migolica―Cirnik―Ravne se je sprožil ob lanskoletnih novembrskih padavinah in bil začasno že saniran. V času odjuge v začetku marca 2013 se je brežina ponovno splazila in poškodovala del cestišča v dolžini 50 metrov. Upravljavec ceste je v območju plazu izvedel delno zaporo prometa s prometnimi znaki zaradi zožitve cestišča.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 14.45 so na Ulici Tončka Dežmana v Kranju gasilci JZ GRS Kranj s tehničnim posegom rešili osebo iz pokvarjenega dvigala in o napaki obvestili serviserja dvigala.

DRUGE NESREČE
Ob 13.00 so v potoku Dobrnica v naselju Lemberg, občina Vojnik našli mrtvo osebo. Gasilci PGE Celje so mrtvo osebo prenesli na obrežje potoka, kjer so ga prevzele pristojne službe.

NARAVNE NESREČE
Ob 15.13 je podtalnica zalila kletne prostore stanovanjske hiše v Čentibi, občina Lendava. Gasilci PGD Čentiba so iz kletnih prostorov izčrpali okrog 7,5 kubičnih metrov vode in očistili odtočne jaške.

NARAVNE NESREČE
Ob 15.31 so gasilci PGD Središče v Štrigovski ulici v Središču ob Dravi iz kleti stanovanjske hiše izčrpali okoli 70 kubičnih metrov podtalnice.

NARAVNE NESREČE
Ob 15.56 je podtalnica zalila kletne prostore stanovanjske hiše na Pušči, občina Murska Sobota. Gasilci PGD Pušča so iz kletnih prostorov stanovanjske hiše izčrpali okrog 8 kubičnih metrov vode.

NARAVNE NESREČE
Ob 16.08 je podtalnica zalila kletne prostore stanovanjske hiše v Apačah. Gasilci PGD Lešane so izčrpali okrog 3 kubične metre vode iz kletnih prostorov.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 16.30 so v naselju Tirna-Leše občina Zagorje ob Savi gasilci PGD Zagorje Mesto nudili pomoč pri reševanju obešene osebe z drevesa in prenosu do komunalnega vozila.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 16.23 se je na Destradijevem trgu v Kopru močno kadilo iz stanovanja. Ker lastnice stanovanja ni bilo doma, so poklicni gasilci iz Kopra s tehničnim posegom vstopili, odstranili zažgano kavo, ki se je kuhala na štedilniku in prezračili prostor. Policisti so počakali do prihoda lastnice.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 17.01 so v naselju Ravenska vas v občini Zagorje ob Savi gasilci PGD Zagorje pomagali pri reševanju obešene osebe z drevesa in prenosu do komunalnega vozila.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 17.40 so gasilci JZ GRS Kranj na Valjavčevi ulici v Kranju ob prisotnosti policije s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in pomagali reševalcem NMP Kranj prenesti onemoglo stanovalko do reševalnega vozila.