ponedeljek, 15. april 2013

15.4.2013

SPIN
Vsi dogodki


DRUGE NESREČE
Ob 12.45 so posredovali gorski reševalci GRS Kranjska Gora na Vršiški cesti v Kranjski Gori, kjer se je v bližini bivšega hotela Erika občan med sprehodom ugreznil v sneg. Ker se sam ni mogel rešiti, so ga iz snega potegnili gorski reševalci.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 21.51 je gorelo na Kamnem vrhu nad Koritnicami v občini Ilirska Bistrica. Posredovali so gasilci PGD Koritnice, ki so pogasili travniški požar na površini okoli 200 kvadratnih metrov.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 23.06 je ob Novomeški cesti v občini Kočevje gorelo na travniku. Požar so pogasili gasilci PGD Kočevje in Šalka vas. Zgorela je trava in grmičevje na površini okoli dva hektara.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 23.00 so v naselju Meliše, občina Ljubno ob Savinji, gasilci PGD Okonina pogasili kup gorečega odpadnega vejevja, ki je ogrožal bližnje hiše in gozd.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 1.05 je na cestišče na mejnem prehodu v Petišovcih, občina Lendava, iz tovornega vozila izteklo nekaj litrov pogonskega goriva. Posredovali so gasilci PIGD Nafta Lendava in madež na površini okoli 20 kvadratnih metrov posuli z vpojnimi sredstvi in ga počistili.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 0.32 so gasilci GB Ljubljana ob Brilejevi ulici v Ljubljani na travniku v bližini stanovanjskih blokov pogasili in odstranili kup gorečih smeti.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 03.03 je pri lovskem domu v Moravskih Toplicah, zagorel osebni avtomobil, katerega so pogasili gasilci PGD Moravske Toplice.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 3.53 je v Pekrah v občini Maribor zagorelo na strehi recepcije hotela Belevue. Gasilci JZZPR Maribor, PGD Pekre, Radvanje in Razvanje so požar pogasili ter prezračili notranjost objekta. Zgorelo je približno 300 kvadratnih metrov ostrešja pokritega z bitumensko kritino. Vzrok požara še ni znan.

NARAVNE NESREČE
Ob 8.40 se je v naselju Grajenščak, občina Ptuj, sprožil zemeljski plaz v velikosti 20 x 100 metrov. Obveščene so bile strokovne službe Občine Ptuj, ki so ugotovile, da trenutno zemeljski plaz ne ogroža objektov.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 9.19 je na Rudarski cesti v Velenju zagorela vsebina koša za smeti. Požar so pogasili gasilci PGD Velenje.

NARAVNE NESREČE
Ob 9.48 so opazili pogin rib v Žerjavinskem potoku v naselju Dolenje Mokro Polje v občini Šentjernej. O dogodku je bila obveščena policija, pristojne inšpekcijske službe in ribiči Ribiške družine Novo mesto. Vzrok pogina še ugotavljajo.

NESREČE V PROMETU
Ob 9.40 se je zgodila prometna nesreča z udeležbo osebnega vozila in kolesarja v naselju Bukošek v občini Brežice. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Brežice in jo prepeljali v SB Brežice.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 9.44 je zagorel zabojnik za komunalne odpadke na Poti na Rakovo jelšo v Ljubljani. Posredovali so poklicni gasilci GB Ljubljana in pogasili vsebino zabojnika.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 8.13 je na Kidričevi cesti v Velenju iz nakladalne ploščadi tovornega vozila iztekalo hidravlično olje. Gasilci PGD Velenje so posuli in očistili razlito olje na cestišču na površini okoli šest kvadratnih metrov.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 10.41 je zagorelo v stanovanjsko-poslovni hiši na Dunajski cesti v Ljubljani. Zagorelo je v podstrešju, ogenj pa se je zatem razširil na streho objekta. Pristojne službe podjetja Elektro Ljubljana in Energetika so odklopile elektriko in zaprle plinsko napeljavo, poklicni gasilci GB Ljubljana pa so ogenj omejili in dokončno pogasili. Vzrok požara še ugotavljajo pristojne službe.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 11.21 so gasilci JZ GB Koper izčrpali okoli 20 kubičnih metrov vode iz kletnih prostorov stanovanjske hiše na Senčni poti v Portorožu v občini Piran.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 12.17 je iztekalo motorno olje iz motornega dela tovornega vozila na Žolgarjevi ulici v Slovenski Bistrici. Aktivirani so bili gasilci PGD Slovenska Bistrica in madež posuli z vpojnim sredstvom in cesto počistili.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 13.28 je zagorela električna napeljava v garaži stanovanjske hiše v kraju Orešje na Bizeljskem v občini Brežice. Intervenirali so gasilci PGD Orešje in Bizeljsko ter požar pogasili.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 13.48 je zagorela trava na polju za cerkvijo v naselju Starše. Požar na površini okoli 3000 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Starše. O gmotni škodi ne poročajo.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 14.21 je zagorelo v gozdu pri naselju Gornji Dolič v občini Mislinja. Ogenj, ki je zajel okoli 225 kvadratnih metrov gozdne površine, so pogasili gasilci PGD Dolič Šentflorjan ter preventivno prekopali in zalili požarišče z vodo.

NARAVNE NESREČE
Ob 14.43 je podtalnica zalila kletne prostore stanovanjske hiše v Žepovcih v občini Apače. Posredovali so gasilci PGD Žepovci in izčrpali okoli 10 kubičnih metrov vode.

NESREČE V PROMETU
Ob 14.45 se je zgodila prometna nesreča na cesti Krušinci–Mala Nedelja v občini Ljutomer, v kater je voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča. Gasilci PGD Ljutomer so odklopili akumulator, pomagali reševalcem in izvlekli vozilo na cestišče. Reševalci NMP Ljutomer so poškodovani voznici nudil prvo pomoč.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 15.17 je zagorela trava na Ljubljanskem barju ob Poti na Rakovo jelšo v Ljubljani. Požar na površini enega hektarja, so pogasili poklicni gasilci GB Ljubljana.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 10.20 so pol-kilogramsko ročno bombo na njivi pri naselju Rožna Dolina v občini Nova Gorica. Aktivirani so bili pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske in odstranili nevarno najdbo angleške izdelave iz prve svetovne vojne.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 15.24 je zagorel čebelnjak velikosti 3 x 5 metrov v naselju Verd v občini Vrhnika. Ogenj, ki je v celoti uničil objekt, so pogasili gasilci PGD Verd, Stara Vrhnika in Vrhnika.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 16.03 je zaradi okvare ostalo brez oskrbe z električno energijo 178 odjemalcev na območju naselij Vitomarci in Drbetinci v občini Sveti Andraž v Slovenskih Goricah. Pristojne službe elektro podjetja so odpravile okvaro ob 18.16.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 16.05 je zagorelo v lesnem obratu v Loški vasi v občini Dolenjske Toplice. Zagorel je obdelan les na štirih paletah ob stroju za toplotno obdelavo lesa, ogenj se je razširil na del ostrešja velikosti okoli 60 kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci PGD Soteska, Dolenjske Toplice, Podturn, Dobindol in GRC Novo mesto. Višina gmotne škode še ni znana.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 15.46 so na Bračkovi ulici v Kranju delavci pri urejanju okolice hiše z gradbeno mehanizacijo pretrgali cev napeljave za zemeljski plin. Gasilci JZGRS Kranj so zaprli dovod plina, za popravilo poškodovane napeljave pa bodo poskrbele pristojne službe Komunale Kranj.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 15.50 so našli v Biljah v občina Miren-Kostanjevica topovsko granato kalibra 75 milimetrov, teže 7 kilogramov. Aktivirana sta bila pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske in odstranila nevarno najdbo italijanske izdelave iz prve svetovne vojne ter jo do uničenja odpeljala v primerno skladišče.

DRUGE NESREČE
Ob 16.41 so gasilci PGD Ilirska Bistrica sodelovali v iskalni akciji pogrešane osebe v reki Reki pri podjetju Lesonit v Ilirski Bistrici. Truplo pogrešane osebe so potegnili iz vode in prenesli do ceste, kjer so ga prevzele pristojne službe.

DRUGE NESREČE
Ob 18.28 je krajan med sprehodom ob reki Savi v Kresnicah, občina Litija, padel v hipo. Poleg reševalcev so posredovali tudi gasilci PGD Kresnice, ki so zavarovali kraj in pomagali pri prenosu obolel osebe.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
KOPER, Traktor na železniških tirih med Dolom in Hrastovljami.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 19.53 so zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše v Stari Vrhniki v občini Vrhnika.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 20.10 so posredovali gasilci PGD Radlje ob Dravi na Koroški cesti v Radljah ob Dravi, kjer se je vžgala smola v dimniku večstanovanjskega objekta. Požar so pogasili, prezračili prostore in dimno tuljavo pregledali s toplotno kamero. Dežurni delavec podjetja EKO DIM pa je dimnik očistil. Škode ni bilo.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
IDRIJA, Tehnična pomoč gasilcev v Idriji - dvigovanje traktorske prikolice.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
GROSUPLJE, Dimniški požar
Nazaj