nedelja, 28. april 2013

27.4.2013

SPIN
Vsi dogodki


DRUGE NESREČE
Ob 12.34 se je poškodoval delavec v Fiesi v občini Piran. Posredovali so reševalci Reševalne službe slovenske Istre, ki so poškodovanega delavca oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Izola.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 23.37 je v naselju Tešanovci, občina Moravske Toplice, ob rastlinjakih za gojenje paradižnika zagorel kup z organskimi odpadki. Požar so pogasili gasilci PGD Tešanovci in Moravske Toplice.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 11.29 so na Legnu v občini Slovenj Gradec v dimniku stanovanjskega objekta gorele saje. Gasilci PGD Legen so požar pogasili, očistili dimnik in preventivno pregledali ostrešje.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 11.58 je v Selah, občina Videm pri Ptuju, v objektu piščančje farme prišlo do požara transformatorske postaje. Posredovali so gasilci PGD Sela in Tržec, ki so ogenj pogasili.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 12.18 so v Vrhovski vasi, občina Brežice, gasilci PGD Pirošica, s tehničnim posegom odmašili odtočni jašek na dvorišču stanovanjske hiše.

DRUGE NESREČE
Ob 12.19 je v Šmarjeti, občina Šmarješke Toplice, občan padel z drevesa in se poškodoval. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so poškodovanega oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 12.52 se je na Jamovi cesti v Ljubljani kadilo iz stanovanja. Ko so gasilci GB Ljubljana in PGD Vič prispeli na kraj se je domov vrnil tudi lastnik. Odstavili so zažgano hrano s štedilnika in stanovanje prezračili.

DRUGE NESREČE
Ob 14.34 se je v kraju Zalisec, občina Žužemberk, krajan pri delu poškodoval z motorno žago. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so poškodovanega oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 17.00 je v Podvelki, v stanovanjski hiši zaradi počene vodovodne cevi, voda zalila kletne prostore. Gasilci Brezno-Podvelka so iz kletnih prostorov izčrpali 2 kubična metra vode in zamašili počeno cev.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 17.15 je na Stanetovi ulici v Celju, v stanovanju zaradi okvare na kotličku iztekala voda. Celjska poklicna gasilca sta zaprla dovod vode in preprečila nadaljnje iztekanje.

NESREČE V PROMETU
Ob 16:30 je v kraju Znojile v Baški grapi, občina Tolmin, voznik osebnega vozila trčil v gospodarsko poslopje. Ena oseba se je telesno poškodovala, na avtomobilu pa je nastala materialna škoda. V prometni nesreči so intervenirali reševalci NMP Tolmin, policija, gasilci PGD Tolmin in PGD Podbrdo, Ekipa prve pomoči Podbrdo ter GRS Tolmin, ki je bila v stanju pripravljenosti.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 17.23 so v naselju Kajžar v občini Ormož pri delu na njivi našli neznano ekslpozivno telo. Pripadnik Državne enote NUS Vzhodnoštajerske regije je odstranil 2 topovski granati kalibra 100 mm nemške proizvodnje iz 2. svetovne vojne.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 17.40 je na Cesti v Trnovlje ob reki Hudinji v občini Celje, zagorela suha trava. Manjši požar, ki ni povzročil materialne škode, so pogasili celjski poklicni gasilci.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 17.34 so v Lahovčah, v občini Cerklje na Gorenjskem v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Posredovali so gasilci PGD Cerklje in Zgornji Brnik, ki so očistili dimnik in kurišče, okolico pregledali s termo kamero, lastniku pa prepovedali kurjenje.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 18.36 je občan med sprehodom po travniku v naselju Medribnik v občini Cirkulane našel minometno mino kalibra 80mm. Za nevarno najdbo je poskrbel pripadnik Državne enote NUS Vzhodnoštajerske regije.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 18.47 so v Stari Fužini, občina Bohinj, v dimniku stanovanjskega objekta v dimniku gorele saje. Gasilci PGD Stara Fužina in Bohinjska Bistrica so počasi ohlajali pregreti dimnik, prezračili prostore, preventivno pregledali ostale prostore in očistili dimnik. Lastniku so prepovedali kurjenje do prihoda dimnikarja.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 18.56 je v naselju Vrbovo, občina Ilirska Bistrica, zamakalo skozi streho gospodarskega objekta, ki je bil poškodovan v požaru v preteklem tednu. Gasilci PGD Vrbovo so pokrili poškodovani del s ponjavo, umaknili pohištvo v prostoru, ter odklopili del objekta iz električnega omrežja.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 19.15 so na Cesti zmage občina Zagorje ob Savi, gasilci PGD Zagorje mesto nudili pomoč NMP pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila .

NESREČE V PROMETU
Ob 17.39 je na odseku avtoceste med Vrhniko in Ljubljano, pri Sinji Gorici, občina Vrhnika, tovornemu vozilu počila guma, zato ga je zaneslo, posledično se je zaletel se je v osebno vozilo, ki se je prevrnilo na streho, tovornjak pa je prebil zaščitni ograji med cestnima pasovoma in tam obstal. Voznica in sopotnica v osebnem vozilu sta bili poškodovani, pomoč so jima nudili reševalci RP Ljubljana. Gasilci so požarno varovali mesto nesreče, pomagali pri izvleki in nakladanju vozil na avtovleko, organizirali razsvetljavo ter pomagali policistom pri usmerjanju prometa. Zaradi zahtevnega reševanja je bila avtocesta občasno popolnoma zaprta, promet se je odvijal le po odstavnem pasu.

NESREČE V PROMETU
Ob 20.27 se je v naselju Spodnje Poljčane v občini Poljčane voznik osebnega vozila zaletel v stanovanjsko hišo. Posredovali so gasilci PGD Slovenska Bistrica, ki so zavarovali kraj nezgode, pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovane osebe in na vozilu odklopili akumulator.

NESREČE V PROMETU
Ob 20.53 je na cesti Šenčur - Velesovo, občina Šenčur, prišlo do prometne nesreče, v kateri se je voznik osebnega vozila zaletel v drevo. Gasilci JZ GRS Kranj so zavarovali kraj nezgode, iz vozila rešili ukleščeno oseb ter nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovanca. Na vozilu so odklopili akumulator, sanirali razlite motorne tekočine, nudili razsvetljavo in pomagali pri nalaganju vozila na vozilo vlečne službe

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 21.14 je na Kidričevi ulici v občini Celje v nestanovanjski zgradbi počila glavna hidrantna cev. Gasilca sta zaprla ventil in s tem preprečila nadaljnjo škodo.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
ZAGORJE OB SAVI, V stanovanjski hiši je polno dima.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
LJUBLJANA, V stanovanjskem bloku na Miklošičevi v Ljubljani pušča voda iz gornjega nadstropja v stanovanje v pritličju.
Nazaj