ponedeljek, 8. april 2013

Kronika, 8.4.2013

Od 11.23 v naselju Gresovščak, občina Ljutomer, gasilci PGD Gresovščak izvajajo odvodnjavanje zemeljskega plazu, ki je po večmesečnem mirovanju, prvič se je sprožil v letu 2012, zopet pričel drseti. Plaz ne ogroža objektov.

NARAVNE NESREČE
Ob 12.16 je na Pušči, občina Murska Sobota, zaradi dviga podtalnice zalilo kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci iz PGD Pušča so izčrpali okoli 16 kubičnih metrov vode.

NARAVNE NESREČE
Ob 21.28 je na Pušči, občina Murska Sobota, podtalnica zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Pušča so izčrpali 8 kubičnih metrov vode.

NARAVNE NESREČE
Ob 6.59 se je v naselju Lendavske Gorice v občini Lendava sprožil manjši zemeljski plaz. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

NARAVNE NESREČE
Ob 8.40 je na Ormoški cesti v Ljutomeru podtalnica zalila nižje prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Ljutomer so iz kletnih prostorov izčrpala okoli 3 kubične metre vode.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 9.08 so bile v naselju Merljaki v občini Renče-Vogrsko med zemeljskimi deli najdene štiri topovske granate, kalibra 75 milimetrov mase sedem kilogramov, topovska granata, kalibra 65 milimetrov mase štiri kilograme in vžigalnik topovske granate kalibra 75 milimetrov, mase pol kilograma. Nevarne najdbe sta odstranila in do uničenja ustrezno uskladiščila pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS severnoprimorske regije.

NARAVNE NESREČE
Ob 11.43 se je v naselju Bodkovci, občina Juršinci, sprožil zemeljski plaz v sadovnjaku. Gasilci PGD Grabšinski breg so si ogledali plaz, ki ne ogroža hiše, zdrs zemlje pa obsega površino okoli 5 hektarov.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 12.08 je v naselju Bizeljsko v občini Brežice, zagorelo ostrešje stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Bizeljsko, Stara vas, Pišece, Orešje in Kapele so razkrili okoli štirideset kvadratnih metrov ostrešja ter požar pogasili. O dogodku so bile obveščene pristojne službe, na požarni straži pa so ostali še trije gasilci.

NESREČE V PROMETU
Ob 12.52 je v Šentvidu pri Grobelnem prišlo do prometne nesreče v kateri sta trčili osebno in tovorno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina, ki so zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja ter očistili razlite motorne tekočine. Eno poškodovano osebo so reševalci NMP Šmarje pri Jelšah oskrbeli na kraju nesreče nato pa prepeljali v SB Celje.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 13.45 je med Sežano in naseljem Orlek zagorela suha trava in grmičevje na površini okoli pol hektara. Gasilci ZGRS Sežana so požar pogasili, o večji škodo pa ne poročajo.

NARAVNE NESREČE
Ob 15.23 je v naselju Pušča v občini Murska Sobota, zaradi dviga podtalnice, zalilo kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Pušča so izčrpali okoli 5000 litrov vode.

NESREČE V PROMETU
Ob 15.56 je na Osojnikovi cesti na Ptuju, osebno vozilo zbilo kolesarja. Kolesar je utrpel poškodbe glave in bil z reševalnim vozilom prepeljan SB dr. Ivana Potrča Ptuj.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
NAKLO, Olni madež v potoku Dupeljšica.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 17.11 sta na cesti 1. maja v Kranju gasilca JZ GRS Kranj iz dvigala večstanovanjskega objekta rešila 3 nepoškodovane osebe.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
KOBARID, V naselju Livek v občini Kobarid nagnjeno drevo ogroža stanovanjski objekt.

NARAVNE NESREČE
DORNAVA, Črpanje zaradi dviga podtalnice pri zavodu v Dornavi.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 17.18 je v naselju Nezbiše, občina Podčetrtek, v nasadu jabolk Škrbnik zaradi požiganje suhe trave prišlo do požara na površini okoli pol hektara. Požar so pogasili gasilci PGD Pristava pri Mestinju. O materialni škodi ne poročajo.

DRUGE NESREČE
Ob 17.40 se je v naselju Skorno, občina Šmartno ob Paki, pri spravilu lesa v gozdu poškodoval krajan. Posredovali so reševalci NMP Velenje, ki so poškodovano osebo oskrbeli na kraju nesreče in jo prepeljali v SB Celje.

NESREČE V PROMETU
Ob 18.30 je v naselju Velika Varnica, občina Videm pri Ptuju, padel motorist. Pri padcu je utrpel poškodbe in bil prepeljan v SB dr. Jožeta Potrča Ptuj.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
LJUBLJANA, Ob 18.56 je v stanovanju na Celovški cesti v Ljubljani puščala voda.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
ROGAŠKA SLATINA, Najdba mine iz II. sv. vojne v Cerovcu pod Bočem, občina Rogaška Slatina.