četrtek, 4. april 2013

Kronika, 4.4.2013

SPIN
Vsi dogodki


NARAVNE NESREČE
Ob 15.30 je v naselju Strehovci v Občini Dobrovnik voda zalila kletne prostore dveh stanovanjskih hiš. Gasilci PGD Strehovci so vodo izčrpali.

NARAVNE NESREČE
Ob 15.20 se je sprožil večji plaz v naselju Pečarovci v občini Puconci. Plaz ogroža 10 stanovanjskih objektov.

DRUGE NESREČE
Ob 6.06 se je nadaljevala iskalna akcija pogrešane osebe v okolici Postojne, ki jo iščejo od 3. aprila. V akciji iskanja, ki jo je vodila policija, so sodelovali tudi gasilci PGD Postojna, Studencec, Slavina, Hruševje in Pivka ter vodniki reševalnih psov ZRPS Notranjska in KZS za območje Ljubljane in okolice in Notranjske ter reševalci GRS Ljubljana. Pogrešanega niso našli.

NARAVNE NESREČE
Ob 22.52 so gasilci PGD Dornava izčrpali okoli 20 kubičnih metrov vode iz kletnih prostorov stanovanjske hiše v Dornavi.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 4.10 je v Pristaniški ulici v Kopru v stanovanjskem bloku iztekala voda in zamakala spodnje stanovanje. Gasilci JZ GB Koper so zaprli ventil vode.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 5.40 so na Lavi v Celju zagoreli ob cestišču odvrženi odpadki. Požar, ki ni povzročil gmotne škode, so pogasili celjski poklicni gasilci.

NESREČE V PROMETU
Ob 5.45 sta trčili osebno vozilo in kolesar na cesti Žiri–Idrija v kraju Osojnica v občini Žiri. Gasilci PGD Škofja Loka in Dobračeva so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, nudili razsvetljavo ter očistili cestišče.

NARAVNE NESREČE
Ob 7.17 je zaradi dviga podtalnice voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše na Cvenu, občina Ljutomer. Vodo so izčrpali gasilci PGD Cven.

NARAVNE NESREČE
Ob 8.07 je voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše v Kidričevem naselju v Radencih. Intervenirali so gasilci PGD Radenci-Boračeva.

NESREČE V PROMETU
Ob 8.23 smo je v križišču Kamenskega ulice in Ulice Matije Tomca, občina Domžale, prišlo do trka osebnega in tovornega vozila. Gasilci CPV Domžale so na poškodovanem avtomobilu odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz vozila in očistili cestišče. Ponesrečenca je v nadaljnjo oskrbo prevzela ekipa NMP Domžale.

NARAVNE NESREČE
Ob 8.38 je zalilo kletne prostore stanovanjske hiše v Naselju ljudske pravice v Murski Soboti. Posredovali so gasilci PGD Murska Sobota in izčrpali okoli 3000 litrov vode.

NARAVNE NESREČE
Ob 8.55 so gasilci PGD Dornava črpali vodo iz kletnih prostorov treh stanovanjskih hiš v Dornavi.

NARAVNE NESREČE
Ob 9.02 je zalilo kletne prostore Zavoda za usposabljanje, delo in varstvo Dr. Marijana Borštnarja v Dornavi. Posredovali so gasilci PGD Ptuj.

NARAVNE NESREČE
Ob 9.13 so gasilci PGD Ižakovci izčrpali okoli 100 kubičnih metrov vode iz kletnih prostorov treh stanovanjskih hiš v Ižakovcih v občini Beltinci.

NARAVNE NESREČE
Ob 9.37 je v Trnju, občina Črenšovci, meteorna voda zalila del cestišča in dvorišče stanovanjske hiše s poslovnim prostorom. Zaradi nevarnosti, da bo zalila stanovanjsko-poslovne prostore, so gasilci PGD Trnje vodo prečrpali v bližnji potok.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 9.58 so našli topovsko granato kalibra 150 milimetrov, teže 45 kilogramov na separaciji gramoza ob reki Soči v Volčah v občini Tolmin. Aktivirani so bili pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske in odstranili nevarno najdbo italijanske izdelave iz prve svetovne vojne ter jo do uničenja odpeljali v ustrezno skladišče.

NARAVNE NESREČE
Ob 11.12 je podtalna voda dvignila cisterno za kurilno olje v stanovanjski hiši v Dornavi, zaradi česar je pričelo olje iztekati. Aktivirani so bili gasilci PGD Ptuj, prečrpali iz cisterne okoli 600 litrov olja in s pivniki odstranili izteklo olje.

NARAVNE NESREČE
Ob 11.00 so gasilci PGD Turnišče črpali vodo iz kletnih prostorov dveh stanovanjskih zgradb v Turnišču.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 12.45 je prišlo do manjšega požara v kopalnici stanovanja v stanovanjskem bloku na Kardeljevi cesti v Mariboru. Gasilci JZZPR Maribor in PGD Radvanje so požar pogasili in pregledali ter prezračili prostore.

NESREČE V PROMETU
Ob 11.38 so v strugi reke Savinje v Tremerjih v Celju opazili osebno vozilo, ki je bilo udeleženo v prometni nesreči 29. marca 2013, v kateri se je voznik rešil iz vozila in deroče reke. Gasilci PGE Celje in reševalci Potapljaške reševalne službe Slovenije enote Celje so pripravili vozilo za izvleko in ga potegnili na breg Savinje. Sodelovalo je pet potapljačev, dva gasilca z motornim čolnom in vlečna služba.

NARAVNE NESREČE
Ob 13.07 so gasilci PGD Pušča izčrpali okoli 9 kubičnih metrov vode, ki je zalila kletne prostore stanovanjske hiše v Pušči v občini Murska Sobota.

NARAVNE NESREČE
Ob 8.54 so posredovali gasilci PGD Renkovci in Turnišče v Renkovcih v občini Turnišče, kjer so črpali meteorno vodo v zaselku, kjer je ogroženih več stanovanjskih hiš in gospodarskih objektov.Ob 15.15 so posredovali gasilci iz PGD Renkovci in Nedelica v Renkovcih, kjer so prečpavali meteorno vodo pri treh stanovanjskih objektih.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 14.14 je zagorelo je pri motorju avtobusa v bližini objekta v Libojah v občini Žalec. Voznik je evakuiral potnike iz vozila in pričel gasiti z ročnim gasilnim aparatom. Iz bližnje trgovine so priskočili na pomoč še z dvema gasilnima aparatoma, vendar ognja niso mogli pogasiti. Pogasili so ga šele gasilci PGD Kasaze - Liboje ob pomoči gasilcev PGD Griže in Dobriša vas - Petrovče. Gasilci so še počistili razlite motorne tekočine in cestišče. Vozilo je v celoti uničeno, oškodovanih oseb pa ni bilo.

NARAVNE NESREČE
Ob 14.26 so gasilci PGD Stojnci izčrpali okoli 150 kubičnih metrov vode iz dveh stanovanjskih hiše v naselju Stojnci v občini Markovci.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 14.30 je na Celovški cesti v Ljubljani iz gornjega stanovanja iztekala voda. Gasilci GB Ljubljana so odprli vrata stanovanja in ugotovili, da voda izteka zaradi zamašenega odtoka iz pralnega stroja. Ugasnili so pralni stroj, zaprli glavni vodovodni ventil in sprostili odtok.

NARAVNE NESREČE
Ob 13.25 so gasilci PGD Velenje v Velenju na Cesti bratov Mravljakov črpali podtalnico iz zaklonišča v stanovanjskem bloku.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 13.38 se je zaradi razmočenega terena podrlo drevje ob cesti Tunjice–Komenda. Posredovali so gasilci PGD Komenda in razžagali ter odstranili 8 podrtih smrek.

DRUGE NESREČE
Ob 15.34 je posredoval helikopter HNMP Slovenske policije z dežurno ekipo v SB Šempeter, od koder je prepeljal obolelo osebo v Univerzitetno kliniko za pljučne bolezni in alergijo Golnik.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 14.21 so poklicni gasilci JZ GB Koper reševali osebe iz pokvarjenega dvigala stanovanjskega bloka na Krožni cesti v Kopru.

NARAVNE NESREČE
Ob 15.42 je podtalnica ogrožala kletne prostore dveh stanovanjski hiš v Dornavi. Posredovali so gasilci PGD Dornava in izčrpali okoli 15 kubičnih metrov vode iz enega objekta, pred drugim pa so postavili protipoplavno pregrado.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 16.01 je zaradi pozabljene hrane na štedilniku zagorela kuhinjska napa v stanovanjski hiši v naselju Zgornja Selnica v občini Selnica ob Dravi. Požar so še pred prihodom gasilcev PGD Selnica ob Dravi pogasili domači. Gasilci so pregledali prostor in počistili požarišče. Ogenj je uničil napo nad štedilnikom.

NARAVNE NESREČE
Ob 16.00 so gasilci PGD Hrašenski Vrh črpali vodo iz kletnih prosotorov stanovanjske hiše na Račkem Vrhu v občini Radenci.

NARAVNE NESREČE
Ob 16.16 je bil ReCO Maribor obveščen o plazu v Ruperčah v Malečniku, občina Maribor. Kraj dogodka so si ogledali gasilci JZZPR Maribor in PGD Malečnik., obveščene pa so bile tudi vse odgovorne službe in ugotovile, da plaz ne ogroža objekta, bodo pa ukrepale za ureditev odvodov vode.

NARAVNE NESREČE
Ob 16.16 je podtalnica zalila kletne prostore enostanovanjske hiše v Rakičanu v občini Murska Sobota. Vodo so izčrpali gasilci PGD Rakičan.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Od 16.24 je zaradi večje okvare na vodovodnem omrežju motena oskrba s pitno vodo na območju desnega brega reke Save od Orehka proti Bregu ob Savi v občini Kranj. Ob 17.55 je oskrba s pitno vodo ponovno vzpostavljena s pomočjo prevezav na omrežju, napako pa delavci vodovoda še odpravljajo.

NARAVNE NESREČE
Ob 16.08 se je usul zemeljski plaz površine okoli 25 kvadratnih metrov, ki ogroža cesto Mislinja–Velenje v Movžah v Mislinji. Posredovali so gasilci PGD Mislinja, ki so zavarovali območje plazu in očistili vejevje ter drevesa nad plaziščem. Plaz so si ogledale pristojne službe. Sanacija bo potekala tekom jutrišnjega dne. Delavci cestnega podjetja VOC so postavili ustrezno signalizacijo, promet pa poteka normalno.

NARAVNE NESREČE
Ob 17.02 je voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše v naselju Strelci v občini Markovci. Aktivirani so bili gasilci PGD Prvenci-Strelci, izčrpali vodo in očistili prostore.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 17.00 se je kadilo iz zabojnika za komunalne odpadke v Borovi vasi v Mariboru. Požar so pogasili gasilci JZZPR Maribor.

NARAVNE NESREČE
Ob 15.58 so gasilci PGD Lutverci črpali vodo iz kleti stanovanjske hiše v Lutvercih v občini Apače.

DRUGE NESREČE
Ob 17.01 je helikopter HNMP Slovenske policije odletel v Ilirsko Bistrico, od koder je prepeljal poškodovano osebo v UKC Ljubljana.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob je izbruhnil dimniški požar Nad elektrarno v Bresternici v občini Maribor. Posredovali so gasilci JZZPR Maribor in PGD Kamnica, varovali objekt dokler saje niso zgorele ter preventivno pregledali prostore.

NARAVNE NESREČE
Ob 18.46 so gasilci PGD Melinci črpali vodo iz kletnih prostorov dveh stanovanjskih objektov v Melincih v občini Beltinci.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 18.56 so se vnele saje v dimniku stanovanjske hiše na Dobračevski ulici v Žireh. Goreče saje so pogasili gasilci PGD Dobračeva.

NARAVNE NESREČE
Ob 18.53 so gasilci PGD Pušča črpali vodo iz kletnih prostorov enostanovanjske hiše v Ulici ob Kapelici v Pušči v občini Murska Sobota. Gasilci PGD Pušča so izčrpali okoli 9 kubičnih metrov vode.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 19.47 je zagorelo v garaži stanovanjske hiše v Virju v Tržiču. Posredovali so gasilci PGD Bistrica pri Tržiču in Tržič, požar pogasili in pregledali okolico s toplotno kamero.

NARAVNE NESREČE
Ob 20.10 je voda zalila kletne prostore zadružnega doma in kotlovnico stanovanjske hiše v Cvenu v občini Ljutomer.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 20.10 je zaradi izpada daljnovoda prišlo do prekinitve oskrbe z električno energijo pri 550 gospodinjstvih na območju občine Brezovica. Vzdrževalci Elektra Ljubljana so nastalo napako na daljnovodu odpravili.

NARAVNE NESREČE
Ob 21.20 je meteorna voda ogrožla stanovanjsko hišo v naselju Stogovci v občini Apače. Posredovali so gasilci PGD Žiberci.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
HRASTNIK, Odpiranje vrat stanovanja v Turju, občina Hrastnik.
Nazaj