sreda, 10. april 2013

Kronika, 10.4.2013

SPIN
Vsi dogodki


NARAVNE NESREČE
Ob 8.00 je bilo cestišče na relaciji Zalog–Češča vas, občina Straža, poplavljeno. Delavci CGP Novo mesto so cesto s prometno signalizacijo zaprli. Zapora bo predvidoma odstranjena 10. 4. 2013.

NARAVNE NESREČE
Ob 9.44 je pri naselju Primostek, občina Metlika, plaz zemljine, ki ogroža lokalno cesto. Delavci cestnega podjetja so območje plazišča označili s prometno signalizacijo.

DRUGE NESREČE
Ob 10.53 se je v naselju Skopo v občini Sežana pri kmetijskih delih poškodovala oseba. Ekipa NMP Sežana je oskrbela poškodovano osebo, gasilci ZGRS Sežana so vršili požarno varovanje in nudili pomoč NMP.

NARAVNE NESREČE
Ob 11.44 se je iz gozda nad stanovanjsko hišo na Koroški cesti v Dravogradu odtrgala skala velikosti 5x5 metrov in podrla nekaj dreves. Gasilci PGD Dravograd so ocenili, da nevarnost za hišo še obstaja, zato so obvestili pristojne službe, da poskrbijo za odpravo nevarnosti. Na kraju je uvedeno dežurstvo gasilcev PGD Dravograd.

NARAVNE NESREČE
Ob 13.11 so iz Cubra, občina Ljutomer, sporočili, da plaz aktiven že nekaj dni, drsi naprej. Obveščen je bil poveljnik CZ občine Ljutomer, ki bo ukrepal.

NARAVNE NESREČE
Ob 14.20 smo bili obveščeni o zemeljskem plazu v bližini Selske gore v občini Mirna. Plaz na cesti Migolica―Cirnik―Ravne se je sprožil ob lanskoletnih novembrskih padavinah in bil začasno že saniran. V času odjuge v začetku marca 2013 se je brežina ponovno splazila in poškodovala del cestišča v dolžini 50 metrov. Upravljavec ceste je v območju plazu izvedel delno zaporo prometa s prometnimi znaki zaradi zožitve cestišča.

NESREČE V PROMETU
Ob 20.50 se je na Riklijevi cesti na Bledu voznik z osebnim vozilom prevrnil na streho. Gasilci PGD Bled so požarno zavarovali kraj, odklopili akumulator, počistili cestišče in nudili pomoč pri nakladanju vozila.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 6.29 je na Engelsovi ulici v Mariboru gorel zabojnik za odpadke. Požar so pogasili gasilci JZZPR Maribor. Zabojnik je zgorel v celoti.

NARAVNE NESREČE
Ob 6.30 je v Dornavi podtalna voda začela zalivati prostore ZUDV dr. Marjana Borštnarja. Gasilci PGD Ptuj so izčrpali okoli 5300 kubičnih metrov vode.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 8.12 je v Trubarjevi ulici, občina Piran, stanovanju gorela električna pečica. Požar so pogasili gasilci GB Koper in PGD Piran.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 8.49 so na Nasipih v občini Trbovlje, gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje in PGD Trbovlje mesto, pogasili požar plastičnega zabojnika zasmeti.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 9.17 je v Šempetru, občina Šempeter – Vrtojba, občan med delom na svoji parceli našel dva topovska vžigalnika kalibra 75 milimetrov mase 0,5 kg, eno tromblonsko mino mase 0,5 kg, 5 ročnih bomb mase 1,2 kg, 9 ročnih bomb mase 0,6 kg in eno ročno bombo mase 0,5 kg. Vse nevarne najdbe so odstranili in do uničenja shranili na varno pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi severno primorske regije.

NARAVNE NESREČE
Ob 11.00 so na Ljubljanski cesti na Igu, gasilci PGD Ig so izčrpali vodo iz kleti stanovanjske hiše.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 12.51 so v naselju Količevo, občina Domžale, gasilci CPV Domžale nudili pomoč reševalcem pri prenosu obolele osebe.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 12.54 je Pod ostrim vrhom v občini Trbovlje, v kuhinji stanovanjske hiše zagorel štedilnik. Ogenj, ki se je razširil na kuhinjske elemente, so pogasili gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje in PGD Trbovlje mesto. Dve osebi sta bili preventivno pregledani, eno od njih so reševalci odpeljali na opazovanje v SB Trbovlje.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 13.47 je v bližini Rožičeve ulice v Srednjih Jaršah, občina Domžale, gorela trava in podrast. Požar na površini okoli 300 kvadratnih metrov so pogasili gasilci CPV Domžale in PGD Jarše - Rodica.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 13.31 so v Dobrni, gasilci PGD Dobrna, s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in bolni osebi omogočili dostop zdravnika, ki je osebo oskrbel na kraju samem.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 13.45 so na Novem domu v Trbovljah, gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje, z absorbcijskim sredstvom posuli olje, ki je iztekalo iz tovornega vozila po cestišču.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 14.19 je v Ulici Tončka Dežmana v Kranju, oseba ostala v dvigalu. Posredovali so gasilci JZ GRS Kranj, ki so osebo rešili iz dvigala. Na kraj je prišel tudi serviser, ker se je pokvarila tudi govorna naprava.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 15.02 je na Opekarniški v Celju zagorela suha trava na površini 100 kvadratnih metrov. Gasilci PGE Celje in PGD Gaberje so požar omejili in pogasili.

NARAVNE NESREČE
Ob 15.42 je v Pušči na ulici ob Kapelici, občina Murska Sobota, podtalnica zalila kletne prostore. Gasilci PGD Pušča so izčrpali okoli 13 kubičnih metrov vode.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 15.12 je v Štihovi ulici v Ljubljani gorelo osebno vozilo. Gasilci GB Ljubljana so strokovno odprli vrata avtomobila ter izklopili akumulator in s tem preprečili požar.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 16.03 je v naselju Podgorje, občina Slovenj Gradec, prišlo do nenačrtne prekinitve z oskrbo pitne vode, ker je počila vodovodna cev. Dežurni delavci Komunalnega podjetja Slovenj Gradec so napako odpravili. Brez vode je bilo okoli 500 odjemalcev.

DRUGE NESREČE
Ob 16.00 je na cesti Virlog-križna gora, občina Škofja Loka, padel rekreativni kolesar in si zlomil nogo. Posredovali so reševalci NMP Škofja Loka in poškodovanega kolesarja z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Ljubljana.

DRUGE NESREČE
Ob 16.30 se je v Stari Fužini, občina Bohinj, pri padcu s konja poškodovalo dekle. Posredovali so reševalci GRS Bohinj, ki so dekle oskrbeli, ekipa HeNMP pa jo je s helikopterjem LPE prepeljala na zdravljenje v UKC Ljubljana.

DRUGE NESREČE
Ob 16.20 je v Pristavi pri Višnji Gori, občina Ivančna Gorica, prišlo do delovne nesreče voznika traktorja. Voznik je ostal ukleščen pod traktorjem. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, Stična, Višnja Gora in Kriška vas, ki so s tehničnim posegom rešili osebo, ki se je zaradi nesreče pri delu s kardanom poškodovala in posledično zadušila.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 15.45 je na Jami v občini Mengeš podtalna voda ogrožala dva industrijska objekta. Gasilci PGD Mengeš, Topole in Loka pri Mengšu so prečrpali okoli 120 kubičnih metrov vode.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 16.45 so na Popovičevi cesti v Ljubljani, gasilci GB Ljubljana, nudili pomoč reševalcem pri prenosu bolnika do reševalnega vozila.

NARAVNE NESREČE
Ob 17.09 so na Radenskem vrhu, občina Radenci, gasilci PGD Kapela, iz umetnega bazena izčrpali približno 30 kubičnih metrov meteorne vode, ki se izliva iz površine na kateri se nahaja zemeljski plaz

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 16.30 je na Župančičevem sprehajališču v Novem mestu gorela brežina pod želežniško progo. Požar na površini 100 kvadratnih metrov, v katerem je gorelo suho grmičevje, so pogasili gasilci GRC Novo mesto.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 16.53 so v Čopovi ulici v Celju, gasilci PGE Celje, nudili pomoč reševalcem pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila, s katerim je bila nato prepeljala v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico. .

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 18.45 je v naselju Hudo, občina Novo mesto, gorelo pod daljnovodom. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so pogasili požar na površini 4000 kvadratnih metrov, v katerem je gorela suha trava, stelja in grmičevje.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 19.20 je v Šalki vasi v občini Kočevje ob jezeru prišlo do požara. Gasilci PGD Šalka vas so pogasili požar trave in podrasti na površini okoli 150 kvadratnih metrov.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 17.13 je prišlo do okvare na delu daljnovoda Ljutomer - Ormož, zato ni bilo električne energije v naselju Radomerje. Delavci Elektra maribor so ob 18.36 napako odpravili.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 19.35 so v Levstikovi ulici v Idriji v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Gasilci PGD Idrija so pogasili dimniški požar,očistili dimnik ter pregledali dimniško tuljavo z infrardečo kamero.

NESREČE V PROMETU
Ob 19.49 se je na odseku regionalne ceste med Idrskim in Tolminom v občini Kobarid pripetila prometna nesreča. V nesreči se ni nihče poškodoval. Gasilci iz PGD Kobarid so očistili cestišče ter nudili pomoč vlečni službi pri odvozu poškodovanega vozila.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 20.15 so na Cesti na Trato v občini Kočevje, gasilci PGD Kočevje pogasili travniški požar. Pogorelo je okoli 500 m2 suhe trave in podrastja.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
DOMŽALE, Pomoč policiji pri razsvetljavi objekta.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
NOVO MESTO, Travniški požar, Jama, Novo mesto.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 20.51 je prišlo do okvare na vodovodnem sistemu Rucman vrh (Sromlje) proti kraju Volčje v občini Brežice. Okvaro odpravljajo dežurni delavci. Komunali Brežice

NESREČE V PROMETU
POSTOJNA, Prometna nesreča v Rakitniku. Udeleženi dve vozili, ena oseba poškodovana.

NESREČE V PROMETU
SEŽANA, V Sežani pri bivši Agrooskrbi bi potrebovali delavce cestnega podjetja zaradi prometne nesreče.
Nazaj