sreda, 3. april 2013

Kronika, 2.4.2013

Ob 9.02 se je v podjetju Elan Begunje, občina Radovljica, zgodila delovna nesreča, v kateri so se poškodovale štiri osebe. Reševalci NMP Radovljica in Jesenice so poškodovane oskrbeli, reševalci NMP Jesenice pa so jih prepeljali v SB Jesenice.

NESREČE V PROMETU
Ob 10.27 se je na avtocesti v bližini izvoza Kranj-vzhod v smeri proti Ljubljani zgodila prometna nesreča z udeležbo osebnega in tovornega vozila. Gasilci JZ GRS Kranj so kraj dogodka zavarovali in odklopili akumulator. V nesreči se ni nihče poškodoval.

DRUGE NESREČE
Ob 14.15 se je na območju občine Dobrna pričela iskalna akcija za pogrešano osebo. V iskalni akciji so sodelovali gasilci PGD Dobrna, Lemberg, Nova Cerkev in Socka, prav tako pa tudi policisti in lovci. Pogrešane osebe niso našli, zato bodo z iskanjem nadaljevali tekom jutrišnjega dne v sredo 3.4.2013, na pomoč pa jim bodo priskočili še potapljači.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 13.02 je v ulici Gradišče v Sežani ponovno zagorela starejša stanovanjska hiša. Požar je hišo, kljub hitremu posredovanju gasilcev ZGRS Sežana, v celoti uničil.

NESREČE V PROMETU
Ob 14.26 se je na avtocesti na izvozu za Brnik v bližini naselja Voglje, občina Šenčur, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci JZ GRS Kranj so zavarovali kraj dogodka in vozilo dvignili in postavili na kolesa. V nesreči se ni nihče poškodoval.

NESREČE V PROMETU
Ob 17.42 je v Črnovi, občina Velenje, prišlo do prometne nesreče z udeležbo treh osebnih vozil. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Velenje, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na dveh vozilih, nudili prvo pomoč ponesrečeni osebi, z vpojnim sredstvom očistili razlite motorne tekočine, na bližnji potok postavili pivnike zaradi izteklih motornih tekočin in izvlekli eno vozilo na cestišče. Reševalci NMP Velenje so eno poškodovano osebo prepeljali v SB Celje.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 17.48 je na območju Podpece , občina Črna na Koroškem, prišlo do izpada električne energije.Na kraju so delavci Elektra Celje napako odpravili.

NARAVNE NESREČE
Ob 18.25 so v naselju Cven, občina Ljutomer, gasilci PGD Cven iz treh kleti stanovanjskih objektov izčrpali okoli 40 kubičnih metrov meteorne vode.

NARAVNE NESREČE
Ob 19.15 je v kraju Groblje pri Prekopi, občina Šentjernej, podtalnica poplavila tla kozolca. Odvečno vodo so izčrpali gasilci PGD Groblje.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 19.13 je na Industrijski cesti v Izoli pri objektu Droge Kolinske gorelo okoli 200 kg odpadkov v katalizatorju pražarne. Gasilci GB Koper in PGD Izola so požar pogasili.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 20.08 se je na območju občine Ptuj podrlo drevo na električni vod, posledično pa je zaradi tega ostalo 1600 odjemalcev brez električne energije. Ob 22.00 so pristojni delavci odpravili napako.

NARAVNE NESREČE
Ob 18.21 je na cestni relaciji Pišece–Orehovec, občina Brežice, zemeljski plaz odtrgal del cestišča v izmeri okoli 15 X 2 metra. Delavci CGP Brežice so postavili ustrezno prometno signalizacijo. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

NARAVNE NESREČE
Ob 20.49 je v kraju Groblje pri Prekopi občina Šentjernej podtalnica zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Groblje so iz prostorov izčrpali vodo in nudili pomoč lastniku pri pospravljanju stvari iz kletnih prostorov.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 20.01 je na Škalskem jezeru ob Cesti na jezero v občini Velenje zagorel večji kozolec velikosti 15 X10 metrov. Pri gašenju požara in varovanju sosednjega objekta so sodelovali gasilci PGD Velenje, Škale, Šalek Vinska gora, Pesje in gasilci Rudnik lignita Velenje. Požar je kozolec popolnoma uničil. Vzrok požara pristojne službe še ugotavljajo.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 21.53 je v Malgajevi ulici v Mariboru zagorelo v kuhinji stanovanjske hiše. Požar, ki je uničil tri kuhinjske elemente in oplesk v kuhinji, so pogasili gasilci JZZPR Maribor in PGD Pobrežje. Pri gašenju se je poškodoval lastnik hiše. Reševalci NMP Maribor so ga prepeljali v UKC Maribor.

NARAVNE NESREČE
Ob 22.56 se je gladina ribnika v Obrežu, občina Središče ob Dravi, dvignila na raven, da je ogrožala stanovanjske objekte v bližini. Gasilci PGD Obrež so prekopali ribnik, tako, da voda iz ribnika ne ogroža objektov.

NARAVNE NESREČE
Ob 20.08 je v Renkovcih, občina Turnišče, meteorna voda pričela ogrožati stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Renkovci so položili okrog 60 protipoplavnih vreč in tako preprečili vdor vode v hišo.

NESREČE V PROMETU
Ob 23.09 se je na avtocesti Ljubljana–Obrežje med priključkoma Dobruška vas in Smednik zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih vozil. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih in razsvetljevali kraj dogodka. Poškodovanih ni bilo.

NESREČE V PROMETU
Ob 23.17 so v naselju Polica, občina Naklo, gasilci JZ GRS Kranj nudili policiji razsvetljavo po prometni nesreči, požarno zavarovali kraj in vozilo postavili nazaj na kolesa. Poškodovanih v nesreči ni bilo.