sobota, 20. april 2013

19.4.2013

SPIN
Vsi dogodki


POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 16.40 je na Kurilniški ulici na Jesenicah gorela trava. Gasilci GARS Jesenice so pogasili požar na površini okoli 150 kvadratnih metrov.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 9.20 so na Ruardiju v Zagorju ob Savi gasilci PGD Zagorje mesto pogasili travniški požar v velikosti okoli 400 kvadratnih metrov.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 12.40 so v jeklarni Acroni na Koroški Beli v občini Jesenice gasilci GARS Jesenice, zaradi okvare hlajenja delovnega stroja, izčrpali okoli kubični meter vode in s tem preprečili nevarnost eksplozije pri možnem izteku taline v ubežno jamo.

NESREČE V PROMETU
Ob 12.52 sta v semaforiziranem križišču v Solkanu, proti solkanski obvoznici, trčili osebni vozili. Poškodovani osebi je oskrbela ekipa reševalcev NMP Nova Gorica. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so na vozilih odklopili akumulatorje, opravili nevtralizacijo razlitih tekočin in nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica.

NESREČE V PROMETU
Ob 14.28 se je na lokalni cesti med Brunšvikom in Prepoljami v občini Starše osebno vozilo trčilo v drevo. Gasilci JZZPR Maribor in PGD Prepolje so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom rešili voznika iz vozila in odklopili akumulator. Reševalci NMP Maribor so poškodovanega voznika prepeljali v UKC Maribor.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 14.53 je v naselju Rožno, občina Krško, na brežini reke Save, delavec podjetja NIVO Celje naletel na dve topovski granati, kalibra 75 milimetrov italijanske izdelave iz obdobja druge svetovne vojne. Nevarni najdbi sta odstranila in na varno shranila pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS dolenjske regije.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 14.47 so na Janževskem vrhu, občina Podvelka, gasilci PGD Brezno-Podvelka pomagali reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 15.15 je v naselju Mostec, občina Brežice, na brežini reke Save, krajan naletel na ohišje plinske avio bombe, italijanske izdelave iz obdobja druge svetovne vojne. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS dolenjske regije sta nevarno najdbo odstranila in do uničenja shranila na varno.

NESREČE V PROMETU
Ob 15.13 je na cestišču v naselju Dornava v istoimenski občini osebno vozilo zapeljalo na travnik in se prevrnilo. Gasilci PGD Ptuj so odklopili akumulator na vozilu in ga potegnili nazaj cestišče. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

DRUGE NESREČE
Okoli 15.20 je poletel helikopter Letalske policijske enote v spremstvu dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči v Šempeter pri Novi Gorici, od koder je prepeljal obolelo osebo v UKC Ljubljana.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 15.20 je v kraju Občine, občina Trebnje, krajan pri delu naletel na topovsko granato, kalibra 75 milimetrov italijanske izdelave iz obdobja druge svetovne vojne. Pripadnika državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi ljubljanske regije sta nevarno najdbo odstranila in ustrezno uskladiščila.

NESREČE V PROMETU
Ob 16.02 se je na cesti Soteska―Dvor pri kraju Dolenji Kot, občina Žužemberk, zgodila prometna nesreča z udeležbo enega osebnega vozila. V nesreči se je ena oseba poškodovala, ki so jo reševalci NMP ZD Novo mesto oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Dvor so odklopili akumulator na vozilu, zavarovali kraj nesreče, postavili vozilo na kolesa, nudili pomoč vlečni službi, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine in očistili cestišče.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 16.00 je v naselju Krog, občina Murska Sobota, zagorela podrast. Požar, ki je zajemal okoli 150 kvadratnih metrov površine, so pogasili gasilci PGD Krog.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 17.00 je nad vasjo Sveto v občini Nova Gorica gorela trava na površini okoli 0.2 hektara. Požar so pogasili gasilci PGD in JZ GRD GE Nova Gorica.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 17.42 sta v bližini naselja Solkan, občina Nova Gorica, pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS severnoprimorske regije odstranila in na varno shranila najdeno minometno mino kalibra 152 milimetrov, mase 16 kilogramov italijanske izdelave iz obdobja prve svetovne vojne.

NESREČE V PROMETU
Ob 17.53 sta na Dečkovi cesti v Celju trčili osebni vozili. Gasilci so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, posipali cestišče z vpojnim sredstvom ter reševalcem NMP nudili pomoč pri prenosu poškodovanih v reševalno vozilo.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 12.53 je v Obrežju pri Zidanem Mostu, občina Laško, izvir vode ogrožal stanovanjsko hišo in na cesto nanesel mulj. Gasilci PGD Zidani Most so preprečili vdor vode v objekt ter očistili cestišče, O dogodku so bile obveščene pristojne osebe na občini Laško.

NESREČE V PROMETU
Ob 14.15 je v Kersnikovi ulici v Celju voznik kolesa z motorjem zbil peško. Poškodovano osebo so reševalci NMP Celje oskrbeli na kraju nesrečne nato pa jo prepeljali SB Celje.

NESREČE V PROMETU
Ob 17.51 je na Dečkovi cesti v Celju osebno vozilo zbilo pešca. Poškodovano osebo so na kraju nesreče oskrbeli reševalci NMP Celje, nato pa jo prepeljali v SB Celje.

NESREČE V PROMETU
Ob 18.43 je v Gaberkah, občina Šoštanj, prišlo do prometne nesreče med dvema osebnima voziloma. Posredovali so gasilci PGD Velenje, ki so zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih in očistili razlite motorne tekočine.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 19.16 so v Stantetovi ulici v Mariboru gasilci JZZPR Maribor odpirali vrata stanovanja, v katerem so našli mrtvo osebo.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 21.32 je ob cesti Ig–Škofljica, občina Ig, gorel travnik. Ogenj, ki je zajel okoli hektar travnate površine, so pogasili gasilci PGD Ig.

NESREČE V PROMETU
Ob 21.40 je na Zlatem Polju v Kranju osebno vozilo povozilo pešca. Gasilci JZ GRS Kranj so poškodovanemu kolesarju nudili pomoč do prihoda reševalcev NMP Kranj.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 22.11 so na Jenkovi cesti v Velenju gasilci PGD Velenje iz pokvarjenega dvigala stanovanjskega bloka rešili dve nepoškodovani osebi.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 23.27 so v naselju Parecag v občini Piran goreli zabojniki za komunalne odpadke. Ogenj je en komunalni zabojnik v celoti uničil, dva pa ožgal. Požar so pogasili gasilci JZ GB Koper.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 23.49 je ob Poljski poti v Radovljici zagorela lesena lopa velikosti 3 X 2 metra. Požar so pogasili gasilci PGD Radovljica in Lesce ter prekopali teren. Ogenj je lopo v celoti uničil.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 1.07 je ob Belokranjski cesti v Črnomlju gorela trava. Gasilci PGD Črnomelj so pogasili suho travo na površini okoli 500 kvadratnih metrov.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 2.22 so na Radvanjski cesti v Mariboru zgoreli trije plastični zabojniki za smeti. Gasilci JZZPR Maribor so požar pogasili.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 2.41 je na Ljubljanski cesti v Domžalah iztekala voda v večstanovanjskem objektu. Na kraj so odšli gasilci CPV Domžale, ki so preprečili nadaljnje iztekanje.

DRUGE NESREČE
VELENJE, Izredni dogodek v Premogovniku Velenje.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
AJDOVŠČINA, Tehnična pomoč-Col

POŽARI IN EKSPLOZIJE
CERKNICA, Dimniški požar na Vodovodni poti v Rakeku
Nazaj