ponedeljek, 22. april 2013

22.4.2013

SPIN
Vsi dogodki


NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 11.21 je v Podlubniku, občina Škofja Loka, počila vodovodna cev pred stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Stara Loka so s potopno črpalko izčrpali vodo. Napako bo odpravila dežurna ekipa komunale Škofja Loka.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 12.58 se je na Stošičevi ulici v Kranju, v stanovanju večstanovanjske stavbe smodila pozabljena hrana na štedilniku. Gasilci JZ GRS Kranj so v stanovanje v četrtem nadstropju vstopili skozi odprto okno, odstranili posodo s hrano in stanovanje prezračili.

NARAVNE NESREČE
Ob 18.28 je v naselju Pušča v občini Murska Sobota podtalnica zalila kletne prostore stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Pušča so iz kleti izčrpali okrog sedem kubičnih metrov vode.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 22.59 je izven naselja Dvorjane, občina Duplek, zagorela suha trava. Posredovali so gasilci JZZPR Maribor in PGD Dvorjane in požar na površini 50 kvadratnih metrov pogasili.

NESREČE V PROMETU
Ob 6.56 je na Cesti svobode v Brežicah prišlo do prometne nesreče z udeležbo treh vozil. Posredovali so reševalci NMP ZD Brežice, ki so eno poškodovano osebo prepeljali v SB Brežice. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so protipožarno in protinaletno zavarovali kraj dogodka, nudili tehnično pomoč policiji in počistili cestišče. Do izteka motornih tekočin ni prišlo. Obveščene so bile pristojne službe.

DRUGE NESREČE
Ob 7.01 je na Polzeli delavec padel iz smetarskega vozila in se pri tem poškodoval. Posredovali so reševalci NMP Celje, ki so poškodovanca oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico, o dogodku pa so bile obveščene pristojne službe.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 8.29 so v vasi Dolje v občini Tolmin med zemeljskimi deli našli ročno bombo, mase 1,2 kg, avstrijske izdelave iz obdobja prve svetovne vojne. Nevarno najdbo so odstranili in do uničenja shranili na varno pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 11.15 je v Čreti, občina Hoče-Slivnica, v zapuščenem slivniškem gradu zagorela lesena talna obloga, ogenj pa se je razširil tudi na ostrešje objekta. Gasilci so požar na površini 100 kvadratnih metrov lesene talne obloge in 100 kvadratnih metrov ostrešja hitro lokalizirali in nato pogasili, zaradi možnih novih žarišč ognja pa so objet temeljito pregledali. Ker gre za objekt kulturne dediščine je materialna škoda precejšnja, višina pa bo znana po ogledu s strani strokovnih služb. Vzrok požara zaenkrat ni znan. V intervenciji je sodelovalo 35 gasilcev iz PGD Hoče, Hotinja vas, Bohova in JZZPR Maribor.

NARAVNE NESREČE
Ob 5.01 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili šibek potresni sunek na območju Metlike. Po preliminarnih podatkih je bilo žarišče potresa 75 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane v bližini Metlike. Preliminarno ocenjena magnituda potresa je bila 1,2. Intenziteta (učinki) potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla III. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98). Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci okolice Metlike.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 13.29 so Na Otoku v Celju, gasilci PGE Celje nudili pomoč reševalcem NMP Celje pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila.

NESREČE V PROMETU
Ob 14.06 sta na Ljubljanski cesti v Celju trčili dve vozili. V nesreči je bila ena oseba poškodovana in odpeljana v celjsko bolnišnico. V nesreči so posredovali gasilci iz PGE Celje, ki so protipožarno in protinaletno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih in cestišče posuli z vpojnim sredstvom.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 14.28 je na Ulici 25. Maja na Ptuju zagorelo v kopalnici stanovanjskega bloka. Gasilci PGD Ptuj so požar pogasili in prezračili stanovanje. V požaru je bila popolnoma uničena kopalnica.

NESREČE V PROMETU
Okoli 15.30 sta na Dolenjski ceti v Ljubljani trčila voznik tovornega in osebnega vozila. Po nesreči so posredovali reševalci RP KC Ljubljana in ljubljanski poklicni gasilci.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 15.34 je v vasi Jablanica, občina Ilirska Bistrica, občan našel tri ročne bombe italijanske izdelave iz druge svetovne vojne. Nevarno najdbo sta odstranila in do uničenja na varno shranila pripadnika državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 15.25 so na Cesti proletarskih brigad v Mariboru, gasilci JZZPR MB posredovali, kjer se je v VI. nadstropju stanovanjskega bloka pokvarilo dvigalo, v njem pa je ostalo ujetih šest ljudi. Gasilci so dvigalo ponovno usposobili in ljudi rešili.

NARAVNE NESREČE
Ob 15.51 se je na relaciji ceste Ćrna - Sleme v občini Črna na Koroškem sprožil zemeljski plaz, zaradi česar je zaprtega polovica cestišča. O tem smo obvestili OKC Celje in upravljavca ceste VOC Celje, ki bo zemljino približno dva kubična metra iz cestišča odstranili.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 15.12 je je na Oblakovi ulici v Celju vklopil protipožarni alarm. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so na kraju ugotovili, da je udar strele uničil protipožarno centralo. Do požara ni prišlo.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 15.07 je v Vojkovi ulici v Celju prišlo do izliva vode v stanovanju stanovanjskega bloka. Posredovali so gasilci iz PGE Celje, ki so zaprli ventil za vodo in nudili pomoč stanovalcem pri čiščenju prostorov.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 15.21 so v gozdu nad naseljem Peračica v občini Radovljica našli ročno bombo. Nevarno najdbo iz 2. svetovne vojne sta pripadnika Regijske ekipe oddelka za odkrivanje,zavarovanje in identifikacijo NUS do prihoda protibombne enote policije zavarovala. Nevarno najdbo so na kraju uničili.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 16.03 so na Proseniškem, občina Šentjur, gasilci PGE Celje odprli vrata stanovanjske hiše v katero se je zaklenil otrok.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 15.05 so na Cesti na Markovec v Kopru, gasilci JZ GB Koper, s tehničnim posegom odprli vrata dvigala, ki je ostalo v okvari v 4. nadstropju bloka. V dvigalu sta bili dve osebi.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 18.45 je je v Grajski ulici v Tolminu gorelo v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Tolmin so požar pogasili in dimnik očistili.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 20.08 je na Rečici v občini Ilirska Bistrica, gorela vsebina železnega komunalnega zabojnika. Posredovali so gasilci PGD Ilirska Bistrica, ki so požar pogasili.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Rižanski vodovod Koper obvešča porabnike vode, da je zaradi intervencijskega popravila na vodovodnem omrežju bila motena oskrba z vodo na območju Strunjana (od hišne 28 do 39). Popravila so trajala do 16.00 ure. Uporabnikom se svetuje, da pred ponovno uporabo pitne vode za prehrambne namene opravijo temeljito izpiranje interne vodovodne napeljave na vseh pipah, v sunkih, v trajanju vsaj 15 minut.
Nazaj