nedelja, 14. april 2013

14.4.2013

Od 9.49 je bila zaradi napake na vodovodnem omrežju motena oziroma prekinjena dobava s pitno vodo za prebivalce severnega dela Kranja in Nakla. Delavci KP Kranj so ob 18.00 napako odpravili.

NESREČE V PROMETU
Ob 14.12 se je na cesti Podkoren-Korensko sedlo, občina Kranjska Gora, poškodoval motorist. Oskrbeli so ga reševalci NMP Jesenice in ga prepeljali v jeseniško bolnišnico. Gasilci GARS Jesenice so na cesto potegnili motor izpod odbojne ograje.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Celjsko javno podjetje Vodovod-kanalizacija obvešča uporabnike, oskrbovane iz vodnega vira Gabrovka, na območju naselij Pečovnik, Zagrad, Zvodno in Osenca, da je vodo za pitje in pripravo hrane potrebno predhodno prekuhavati. Zaradi obilnih padavin je prišlo do zakalitve vodenga vira Gabrovka. Ukrep velja do preklica.

NESREČE V PROMETU
Ob 20.39 je v novi Gorici vozilo zbilo pešca. Pomoč so mu nudili reševalci Z.D. Nova Gorica in gasilci JZGRD Nova Gorica.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 20.53 so v dvigalu objekta v Gregorčičevi ulici v Murski Soboti ostali ujeti reševalci ZD Murska Sobota. Iz kabine dvigala so jih rešili gasilci iz PGD Murska Sobota.

NESREČE V PROMETU
Ob 21.08 sta na Šmihelski cesti v Novem mestu trčili osebni vozili. V nesreči se je ena oseba poškodovala. Reševalci ZD Novo mesto so jo oskrbeli in odpeljali v novomeško bolnišnico. Gasilci GRC Novo mesto so razsvetlili mesto nesreče, odklopili akumulatorja in počistili razlite motorne tekočine.

DRUGE NESREČE
Ob 20.13 so v ReCO Ljubljana prejeli obvestilo o pogrešanem planincu, ki je odšel iz Kamniške Bistrice čez Kotliški greben do bivaka pod Skuto in se do večera ni vrnil v dolino. V iskalno akcijo za pogrešanim so se vključili gorski reševalci Postaje GRS Kamnik in policisti PP Kamnik. Ob 22.00 so našli avto pogrešanega v "Koncu" Kamniške Bistrice. Reševalci GRS Kamnik so s pomočjo helikopterja LPE preiskovali območje, vendar so zaradi teme iskanje prekinili. 14. 4. 2013Ob 7. uri so nadaljevali z iskalno akcijo in jo ob 12. uri začasno prekinili zaradi nevarnosti snežnih plazov.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 20.28 je v Vinji vasi v občini Novo mesto parkirano osebno vozilo zaradi okvare na zavorah zdrsnilo čez škarpo. Posredovali so gasilci GRC Novo mesto. Vozilo so dvignili in postavili na dvorišče.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 3.15 je v Fabianijevi ulici v Ljubljani gorela vsebina zabojnika za odpadni papir. Posredovali so ljubljanski poklicni gasilci.

NESREČE V PROMETU
OB 3.41 se je pri Sparu v Postojni zgodila prometna nesreča. Udeleženo je bilo eno vozilo. Gasilci so vršili požarno in prometno varovanje kraja, ga razsvetljevali in odklopili akumulator.

NESREČE V PROMETU
Ob 7.03 je prišlo do trka dveh osebnih vozil na Gorenjski cesti v Mengšu. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, Mengeš in Topole, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja , počistili cestišče in usmerjali promet. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

DRUGE NESREČE
Ob 7.00 se je na območju Idrije pričela iskalna akcija za starejšo žensko. V akciji so sodelovali gasilci iz PGD Idrija, PGD Spodnja Idrija, član GRS Tolmin, člani KZS in policija . Pogrešano osebo so ob 9.21 našli mrtvo v strugi reke Idrijce v Idriji.

DRUGE NESREČE
Ob 9.40 so posredovali gorski reševalci GRS Bohinj in helikopter Slovenske vojske na Jezerskem prevalu, občina Bohinj, kjer se je poškodovala smučarka. Poškodovanki je na kraju dogodka nudena pomoč, nato je s helikopterjem prepeljana v Splošno bolnišnico Jesenice.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 11.19 je krajan iz Mirna, občina Miren-Kostanjevica, pod mirenskim gradom našel več neeksplodiranih ubojnih sredstev. Pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije so odstranili in do uničenja ustrezno uskladiščili trinajst različnih nevarnih ostankov iz 1. svetovne vojne italijanske in avstrijske izdelave. Odstranili so topovsko granato kalibra 105 milimetrov, mase 15,6 kilograma, topovsko granato kalibra 100 milimetrov, mase 14 kilogramov, 7 topovskih granat kalibra 75 milimetrov, mase po 7 kilogramov, 1 ročno bombo Lakos, mase 1 kilogram, 2 vžigalnika topovske granate kalibra 100 milimetrov, mase po 2 kilograma in tulec kalibra 37 milimetrov.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 12.15 je na Ljubljanski cesti na Bledu v bližini avtobusne postaje gorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Bled so požar pogasili, odklopili akumulator in posuli razlite motorne tekočine.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 11.39 so gasilci PGD Dolnji Logatec v Logatcu, pomagali reševalcem NMP Logatec sneti obešenca.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 13.07 so v naselju Vintarovci, občina Destrnik, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Intervenirali so gasilci PGD Destrnik, ki so počakali do izgoretja saj, nato pa pregledali dimnik. Škoda ni nastala.

DRUGE NESREČE
Ob 12.45 so posredovali gorski reševalci GRS Kranjska Gora na Vršiški cesti v Kranjski Gori, kjer se je v bližini bivšega hotela Erika občan med sprehodom ugreznil v sneg. Ker se sam ni mogel rešiti, so ga iz snega potegnili gorski reševalci.

NESREČE V PROMETU
Ob 13.18 sta na križišču Vojkove ceste in Ulice Milojke Štrukelj v Solkanu, občina Nova Gorica, trčila osebna avtomobila. Gasilci GE JZGRD Nova Gorica so zavarovali kraj nesreče, na poškodovanih osebnih vozilih opravili protipožarno zaščito, nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica pri oskrbi dveh lažje poškodovanih oseb in poskrbeli za nevtralizacijo razlitih tekočin na vozišču.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 13. uri so na Študljanski cesti v Domžalah gasilci PGD Študa pogasili dimniški požar v stanovanjski stavbi.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 14.21 je na parkirnem prostoru ob Goriški cesti v Ajdovščini iz neznanega razloga zagorel osebni avtomobil. Z gašenjem so pričeli stanovalci bližnje hiše, dokončno sta požar na vozilu pogasila gasilca GRC Ajdovščina. Požar je poškodoval motorni del vozila.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 14.22 je zagorel pašnik pod krajem Trnovo, občina Nova Gorica. Gasilci GE JZGRD Nova Gorica in gasilci PGD Nova Gorica so požar, ki je zajel 300 metrov kvadratnih trave in podrastja pogasili.

DRUGE NESREČE
Ob 14.18 je na Hujah, občina Kranj, občan pri obrezovanju drevja zaradi zdravstvenih težav omahnil in ostal ujet na drevesu. Gasilci JZ GRS Kranj so obolelemu nudili pomoč do prihoda reševalcev, nato so ga prenesli do reševalnega vozila in pomagali reševalcem pri oskrbi.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 13.30 so v naselju Logje v občini Kobarid gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Breginj, ki so delno pogasili tleče saje, počakali do izgoretja saj in ohladitve dimnika.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 15.35 so v Tolminu gasilci PGD Tolmin pomagali pri čiščenju odtočnih jaškov, ker je voda zalivala prostore gostinskega lokala. Vodo iz lokala so posesali.

NARAVNE NESREČE
Ob 15.28 je prišlo v Dobrini, občina Žetale do zdrsa zemljine na travniku. Obveščene so bile pristojne službe, ki so si plaz ogledale in ocenile, da ne ogroža bližnje ceste.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 16.13 je v naselju Miklavž, občina Miklavž na Dravskem polju, gorelo približno 60 kvadratnih metrov suhe trave in podrasti. Gasilci JZZPR Maribor in PGD Miklavž so požar v naravi pogasili.

NESREČE V PROMETU
Ob 17.00 se je v Podselu, občina Tolmin, pripetila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen voznik motornega kolesa. Gasilci PGD Tolmin so poskrbeli za urejanje prometa, nudili so pomoč reševalcem NMP Tolmin pri oskrbi poškodovanega motorista in počistili razlite tekočine na cestišču.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 17.35 so gasilci GB Ljubljana v Kersnikovi ulici v Ljubljani odprli vrata stanovanja in pomagali onemogli osebi do prihoda reševalcev NMP.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 17.24 so gasilci GB Koper in PGD Osp odšli v Črnotiče v občini Koper, kjer je gorela izolacija pri motorju lokomotive. Požar je pogasil strojevodja pred prihodom gasilcev. Gasilci so opravili strokovni ogled.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 18.01 so posredovali gasilci PGD Cerklje in Zgornji Brnik v naselju Dvorje, občina Cerklje na Gorenjskem, kjer je prišlo do manjšega požara v objektu. Gasilci so požar pogasili.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 17.53 je pri naselju Sovjak, občina Sveti Jurij ob Ščavnici, gorela gozdna podrast. Požar na površini okoli 2500 kvadratnih metrov so pogasili gasilci iz PGD Sovjak, Sveti Jurij ob Ščavnici in Stara Gora.