sreda, 15. maj 2013

Kronika v Sloveniji, 15.5.2013

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 8.59 so na parkirišču pod Šmarjetno goro, občina Kranj, našli odvržena dva soda z odpadnim motornim oljem. Gasilci JZ GRS Kranj so zavarovali kraj najdbe in ugotovili, da vsebina ne izteka v okolico. Sode z odpadnim oljem so odstranili delavci podjetja Kemis d.o.o. Do onesnaženja naravnega okolja ni prišlo.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 16.41 je na Poljanski cesti v Gorenji vasi, občina Gorenja vas – Poljane, zagorelo osebno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Poljane in PGD Gorenja vas, ki so vozilo pogasili in ohladili, ter odklopili akumulator.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 21.22 je v naselju Dolnji Zemon, občina Ilirska Bistrica, iz cisterne uhajal plin. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so zatesnili ventil in čep na cisterni, ter preprečili nadaljnje puščanje. O dogodku je bilo obveščeno tudi podjetje Istrabenz plini.

NESREČE V PROMETU
Ob 3.21 je na avtocesti od Višnje gore proti Ivančni gorici voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča. Gasilci GB Ljubljana in PGD Stična so odklopili akumulator vozila, cestišče posuli z absorbentom in pregledali okolico nesreče. V nesreči je bila lažje poškodovana ena oseba. O dogodku je bila obveščena tudi policija in dežurni DARS-a.

NESREČE V PROMETU
Ob 7.30 sta v Šempetru, občina Šempeter-Vrtojba trčila osebno vozilo in motorist. V nesreči se je poškodoval voznik motornega kolesa. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica, so zavarovali kraj nesreče na poškodovanem motorju odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica pri oskrbi poškodovanega voznika in poskrbeli za nevtralizacijo razlitih motornih tekočin na vozišču. Poškodovanega so reševalci NMP Nova Gorica z reševalnim vozilom prepeljali v šempetrsko bolnišnico.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 9.30 je na Ljubljanski Cesti v Kočevju pripadnik Državne enote za varstvo pred NUS Ljubljanske regije prevzel in odpeljal v ustrezno skladišče najden vžigalnik minometne mine, kalibra 81 milimetrov italijanske izdelave iz obdobja druge svetovne vojne.

NESREČE V PROMETU
Ob 9.14 je na avtocesti Celje–Ljubljana, v predoru Jasovnik, tovorno vozilo trčilo v steno predora. Vozilo je kljub trku nadaljevalo pot. Gasilci PGE so opravili ogled kraja dogodka, vendar niso zaznali nobenih posebnosti.

NESREČE V PROMETU
Ob 10.48 je na cesti Slovenj Gradec–Mislinja, izven naselja Šmartno Pri Slovenj Gradcu, občina Slovenj Gradec, tovorno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo na bok. Gasilci PGD Slovenj Gradec so kraj prometne nezgode zavarovali, prečrpali gorivo in ostale tekočine. Nudili so pomoč pri postavitvi tovornjaka na cestišče. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Rižanski vodovod Koper obvešča porabnike vode, da je zaradi intervencijskega popravila na vodovodnem omrežju trenutno motena oskrba z vodo na območju Seče od hišne št. 140 do 154. Popravila bodo trajala predvidoma danes do 15.00 ure.Po končanih delih se porabnikom svetuje, da pred ponovno uporabo pitne vode za prehrambne namene opravijo temeljito izpiranje interne vodovodne napeljave na vseh pipah, v sunkih, v trajanju vsaj 15 minut.

NESREČE V PROMETU
Ob 11.31 sta v naselju Vidanovci v občini Ljutomer trčila tovorno vozilo in motorist. V nesreči se je ena oseba poškodovala, gasilci PGD Ljutomer pa so kraj dogodka zavarovali, odklopili akumulator, očistili cestišče in nudili pomoč reševalcem NMP.

NESREČE V PROMETU
Ob 11.23 se je v Žanovi ulici v Kranju osebno vozilo zaletelo v drog javne razsvetljave. Gasilci JZ GRS Kranj so odklopili akumulator, zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanca.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 12.31 je na polju v Spodnjem Brniku, občina Cerklje na Gorenjskem, zagorela balirka za seno. Do prihoda gasilcev JZ GRS Kranj in PGD Cerklje je lastnik že sam pogasil balirko. Gasilci so kraj dogodka zavarovali in pregledali.

NESREČE V PROMETU
Ob 12.33 so na avtocesti Celje–Maribor, pred cestninsko postajo Tepanje v občini Slovenska Bistrica, v naletu trčila štiri tovorna vozila. Posredovali so gasilci PGD Slovenske Konjice, PGE Celje in PGD Slovenska Bistrica, ki so zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, s tehničnim posegom rešili eno poškodovano osebo iz vozila, pogasili požar na tovornem vozilu, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanih oseb in z vpojnim sredstvom očistili razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Slovenske Konjice so eno hudo poškodovano osebo prepeljali na zdravljenje v UKC Maribor, eno lažje poškodovano pa oskrbeli na kraju nesreče.

NESREČE V PROMETU
Ob 14.05 sta v naselju Hrvatini v občini Koper, trčila osebno vozilo in traktorist. V nesreči je bila ena oseba telesno poškodovana. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali mesto nesreče, s tehničnim posegom rešili osebo iz vozila, pomagali pri prenosu poškodovanca do reševalnega vozila in z vpojnimi sredstvi nevtralizirali razlite motorne tekočine.

NESREČE V PROMETU
Ob 14.11 sta na šempetrski obvoznici, občina Šempeter-Vrtojba, pripetila prometna nesreča v kateri sta bili udeleženi osebni vozili. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj nesreče do prihoda policije, nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica pri oskrbi poškodovanih oseb in poskrbeli za nevtralizacijo razlitih tekočin na vozišču.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 14.12 so na lokalni cesti Mošenik–Šentlambert, občina Zagorje ob Savi, gasilci PGD Šentlambert odstranili podrto drevo, ki je padlo na cesto in oviralo promet.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 14.46 je na parkirnem prostoru Mejnega prehoda Obrežje, občina Brežice, prišlo do iztekanjua motornih tekočin iz tovornega vozila. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so zavarovali kraj dogodka in nevtralizirali razlite tekočine.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 11.28 so v Pohorski ulici v Celju gasilci PGE Celje s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem se je nahajala mrtva oseba.

NESREČE V PROMETU
Ob 14.05 je prišlo do naleta treh osebnih vozil v Škofji vasi, občina Celje. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, usmerjali promet do prihoda policistov in posipali ter očistili razlite motorne tekočine. V nesreči poškodovanih oseb ni bilo.

NESREČE V PROMETU
Ob 15.30 je na severni ljubljanski obvoznici prišlo do naleta petih osebnih vozil. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, izklopili akumulatorje in počistili iztekle motorne tekočine. V nesreči se je poškodovala ena oseba, ki so jo reševalci prepeljali v bolnišnico.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 15.33 je v gozdu pri Soteski, občina Dolenjske Toplice, krajan naletel na topovsko granato, kalibra 65 mm italijanske izdelave iz obdobja druge svetovne vojne. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske regije sta nevarno najdbo odstranila in shranila do uničenja.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 17.56 so v naselju Vintarovci, občina Destrnik, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Goreče saje so pogasili gasilci PGD Destrnik.

NESREČE V PROMETU
Ob 18.40 sta v Praprečah pri Žužemberku, občina Žužemberk, trčila motokultivator in osebno vozilo. Poškodovali sta se dve osebi, kateri so reševalci NMP ZD Novo mesto odpeljali v SB Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Žužemberk so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu, nudili pomoč reševalcem ter z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine po cestišču.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 17.35 je pri trgovskem centru TUŠ na Jesenicah reklamni napis ogrožal mimoidoče. Reklamni napis so odstranili gasilci GARS Jesenice.

NESREČE V PROMETU
Ob 17.58 je na avtocesti Ljubljana–Celje, pri cestninski postaji Vransko, prišlo do prometne nesreče v kateri se je osebno vozilo prevrnilo na bok. V nesreči se je ena oseba lažje telesno poškodovala.
Nazaj