petek, 10. maj 2013

Kronika, 10.5.2013


POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 20.42 so gasilci PGD Žiri na deponiji odpadkov v Žireh pogasili goreče smeti na površini desetih kvadratnih metrov.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 21.55 je v Iški, občina Ig, zagorelo v mansardi stanovanjske hiše. Posredovali so prostovoljni gasilci društev PGD Iška vas, Ig, Brest, Tomišelj in Vrbljene-Strahomer, ki so požar pogasili. Vzrok požara ni znan. Hiša je uničena.

NESREČE V PROMETU
Ob 22 uri je na ljubljanski obvoznici pred predorom Golovec v smeri Dolenjske, občina Ljubljana, prišlo do čelnega trčenja dveh osebnih vozil. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, ki so odklopili akumulatorje na poškodovanih in uničenih vozilih ter cestišče posuli z vpojnimi sredstvi. V nesreči je ena oseba izgubila življenje, dve osebi pa so oskrbeli reševalci NMP Ljubljana, ki so jih odpeljali v KC. Poškodovanih in uničenih je bilo šest vozil.

NESREČE V PROMETU
Ob 0.44 se je na AC Kranj - Ljubljana pri izvozu Ljubljana Brod, občina Ljubljana, osebno vozilo prevnilo na bok. Do prihoda gasilcev GB Ljubljana, so mimoidoči vozniki že postavili vozilo na kolesa, gasilci pa so zavarovali kraj nesreče ter odklopili akumulator na vozilu.

NESREČE V PROMETU
Ob 6.56 se je na Podlubniku v Škofji Loki motorist zaletel v bok osebnega vozila. Posredovali so gasilci PGD Škofja Loka, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja in počistili cestišče. Reševalci NMP Škofja Loka so oskrbeli dve poškodovani osebi in prepeljali v ZD Škofja Loka.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 6.58 je na Tržaški cesti v Ljubljana prišlo do iztekanja motornega olja iz osebnega vozila. Gasilci GB Ljubljana so cestišče posuli z vpojnim sredstvom in ga počistili.

NESREČE V PROMETU
Ob 6.53 je na regionalni cesti Polhov Gradec–Ljubljana, v bližini Dolenje vasi pri Polhovem Gradcu, občina Dobrova-Polhov Gradec, motorist trčil v osebno vozilo. Gasilci GB Ljubljana so nudili pomoč reševalcem NMP Ljubljana pri oskrbi poškodovane osebe, gasilci PGD Dobrova in Polhov Gradec pa so kraj zavarovali.

DRUGE NESREČE
Ob 7.47 je v podjetju Johnson Controls v Slovenj Gradcu delavca po obrazu in očeh poškropila kislina. Reševalci NMP so ga odpeljali v SB Slovenj Gradec.

DRUGE NESREČE
Okoli 8.28 je poletel helikopter LPE v spremstvu dežurne ekipe HENMP v Brežice, od koder je prepeljal obolelo osebo v UKC Ljubljana.

NESREČE V PROMETU
Ob 9.20 sta na cesti med Kanalom in Ajbo, občina Kanal, trčili tovorni vozili. Gasilci iz JZ GRD GE Nova Gorica so odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite tekočine, nudili pomoč reševalcem in uredili cestišče. Gasilci PGD Kanal so do prihoda policije urejali promet in varovali kraj nesreče. Oba voznika, ki sta bila le lažje poškodovana so oskrbeli reševalci iz ZD Nova Gorica.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 9.29 so na gradbišču v Mojstrani v občini Kranjska Gora pri izvajanju zemeljskih del naleteli na topovsko granato kalibra 50milimetrov, M38 iz obdobja 1. svetovne vojne. Nevarno najdbo sta regijska pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Ljubljanske regije odstranila in shranila v skladišču do uničenja.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 12.42 je pri naselju Srebrniče, občina Novo mesto, v gozdu gorela suha trava in podrast na površini okoli 100 kvadratnih metrov. Gasilca GRC Novo mesto sta požar pogasila.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 12.26 je v ulici Andreja Gabrščka iz Šempetra pri Gorici, občina Šempeter - Vrtojba, pri delu na vrtu krajan naletel na topovski granati, kalibra 75milimetrov mase 7kg in topovski vžigalnik kalibra prav tako 75milimetorv, mase 0,5kg. Nevarne najdbe iz obdobja prve svetovne vojne sta odstranila in na varno shranila pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 13.48 je v kraju Lašče, občina Žužemberk, gozdar naletel na dve minometni mini in ročno bombo, italijanskega izvora. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske regije sta nevarne najdbe odstranila in shranila do uničenja.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 13.23 so na Polju, občina Zagorje ob Savi, gasilci PGD Zagorje mesto pomagali reševalcem NMP prenesti obolelo osebo iz stanovanja do reševalnega vozila.

DRUGE NESREČE
Ob 15.03 si je na planini Viševnik, v občini Bohinj, v neposredni bližini Bregarjevega zavetišča, tuja planinka poškodovala nogo. Planinko, ki si je zlomila gleženj so oskrbeli reševalci GRS Bohinj in zdravnik reševalec letalec, helikopter SV pa jo je odpeljal v SB Jesenice.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Med 14.56 in 15.02 je v naseljih Volovnik, Spodnje Dule, Senuše, Straža pri Raki in v Nemški vasi, občina Krško, zaradi okvare na daljnovodu prišlo do prekinitve električne oskrbe 2280 odjemalcev. Od 15.01 do sedaj je brez električne energije še vedno 263 odjemalcev. Napako so odpravili dežurni delavci Elektra Celje d.d., področje Krško ob 19.57 uri.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 15.40 so na Cesti Borisa Kidriča na Koroški Beli, občina Jesenice, v industrijskem obratu gasilci GARS Jesenice izčrpali meteorno vodo iz energetskega jaška.

NESREČE V PROMETU
Ob 16.00 je na avtocesti Brezovica–Log v občini Brezovica prišlo do prometne nesreče treh osebnih vozil. Na kraj so odšli gasilci GB Ljubljana, ki so zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulatorje na vozilih. Poškodovanih oseb ni bilo.

NESREČE V PROMETU
Ob 14.55 je na avtocesti pri počivališču Lopata v Celju prišlo do prometne nesreče z udeležbo dveh osebnih vozil. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi ponesrečenih in nevtralizirali razlite motorne tekočine. V nesreči sta bili dve osebi poškodovani in prepeljani v SB Celje.

NARAVNE NESREČE
Ob 16.16 se je v naselju Dobja vas v občini Ravne na Koroškem zaradi močnih padavin meteornih vod in razmočenega terena, sprožil zemeljski plaz na lokalno cesto v Dobjem dvoru. Meteorna voda in blato sta se je razlivala po cestiščih naselja. Aktivirani so bili poklicni gasilci KGZ Ravne, in PGD Ravne na Koroškem. S prekopom ceste so preprečili nadaljnji nanos blata in z vodo oprali cestišče.

NESREČE V PROMETU
Ob 16.19 je na Zagrebški cesti v Mariboru prišlo do čelnega trčenja dveh osebnih vozil. Gasilci JZZPR Maribor so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih in posipali cestišče z vpojnim sredstvom ter pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanih. Pri trčenju so bile poškodovane tri osebe in bile prepeljane v UKC Maribor.

NESREČE V PROMETU
Ob 15.55 se je na avtocesti med izvozom za Ivančno Gorico in cestninsko postajo Dob, občina Ivančna Gorica, v obcestni jarek prevrnilo osebno vozilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče in na prevrnjenem vozilu odklopili akumulator.

NARAVNE NESREČE
Ob 17.13 se je na magistralni cesti Dravograd–Maribor v naselju Javnik, občina Podevlka, zaradi obilnega dežja in zamašenega propusta meteorna voda pričela zbirati in razlivati po cestišču, pri čemer je bil močno moten cestni promet. Gasilci PGD Ožbalt in dežurni cestnega podjetja VOC Celje so propust in cestišče očistili in sprostili promet. V času odstranjevanja posledic je bila cesta za promet zaprta.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Okoli 17.00 je v ulici Jačka v Logatcu močno smrdelo po fekalijah. Nad smradom se je pritožilo več stanovalcev, nekateri naj bi celo bruhali. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, gasilci PGD Dolnji Logatec, policisti, Ekološki laboratorij mobilna enota Inštituta Jožef Stefan ter pristojni iz logaške komunale. Gasilci in ekipa Instituta Jožef Štefan so vzeli vzorce pri čistilni napravi, kjer je najverjetneje zaradi naliva in preobremenitve naprave odplaknilo del fekalij.

NESREČE V PROMETU
ŠENČUR, Vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo, ni poškodovanih

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 17.22 je na Mariborski cesti v Šentilju zaradi močnega dežja, meteorna vod zalila trgovski center Tuš. Gasilci PGD Šentilj so prekopali 50 metrov drenaže, da je voda odtekla.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 16.04 so na Letoviški poti v Žusterni, občina Koper, gasilci JZ GB Koper požagali in odstranili drevo, ki je nevarno viselo in ogrožalo mimoidoče.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 18.20 je v Milčinskega ulici v Ljubljani prišlo do onesnaženja cestišča z hidravličnim oljem. Na kraj dogodka so odšli gasilci GB Ljubljana, ki so nastavili pivnike ter onesnaženo področje posuli z vpojnimi sredstvom.

NARAVNE NESREČE
RADENCI, Izvoz na pokrivanje plazu

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 18.45 so na Cesti 1. maja v Kranju gasilci JZ GRS Kranj iz pokvarjenega dvigala rešili dva nepoškodovana otroka.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
TOLMIN, Ob 18.48 je občan iz bazoviške 13 v tolminu javil, da pred blokom pušča kanalizacija in da delno odteka v stavbo.
Nazaj