ponedeljek, 20. maj 2013

Kronika, 20.5.2013

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 6.57 je na Alpski cesti v Lescah, občina Radovljica, v stanovanju puščala voda. Gasilci PGD Lesce so s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, zaprli ventil za vodo ter zamenjali ključavnico.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 8.05 sta na Titovi cesti na Jesenicah, gasilca GARS Jesenice iz okvarjenega dvigala večstanovanjske stavbe rešila dve osebi.

NESREČE V PROMETU
Ob 10.48 je na cesti Begunje–Zapuže, občina Radovljica, voznik z osebnim vozilom trčil v kolesarja, ki je obležal nezavesten. Reševalci so poškodovanega kolesarja prepeljali v bolnišnico.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 13.19 so iz stanovanjskega bloka na Bleiweisovi ulici v Kranju, gasilci JZ GRS Kranj s tehničnim posegom rešili osebo iz okvarjenega dvigala in o obvestili serviserja dvigal.

NESREČE V PROMETU
Ob 22.41 se je pri Podgradu, Cesta v Kresnice, občina Ljubljana, pripetila prometna nesreča v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulator na vozilu. Tri poškodovane osebe so oskrbeli reševalci NMP.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 2.47 je v Kvedrovi ulici na Ptuju v stanovanju večstanovanjskega objekta počila cev na grelniku vode. Posredovali so gasilci PGD Ptuj, ki so zaprli ventil in preprečili iztekanje vode.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 3.01 so na Dornavski cesti na Ptuju, na dvorišču trgovsko-gostinskega objekta, zagoreli lesni sekanci. Gasilci PGD Ptuj so požar na površini okoli 400 kvadratnih metrov lokalizirali in pogasili.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 3.27 je v naselju Spuhlja, občina Ptuj, zagorel lovski dom. Gasilci PGD Ptuj in PGD Spuhlja so požar, ki je uničil del pročelja in okoli 40 kvadratnih metrov ostrešja, lokalizirali in pogasili. Vzrok požara in gmotna škoda še nista znana.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 3.55 je na Trubarjevi ulici v Piranu zagorelo v kuhinji stanovanja večstanovanjskega objekta. Požar je pred prihodom gasilcev delno pogasil stanovalec. Gasilci PGD Piran in PGE Koper so požar pogasili in prezračili stanovanje. Požar je uničil okoli dva kvadratna metra kuhinjskih elementov.

NARAVNE NESREČE
Ob 6.07 so se v Metliki in okolici zatresla tla. Agencija RS za okolje je zaznala manjši potresni sunek, ki ni povzročil škode.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 8.02 je na Limbuški cesti v Mariboru zagorel odpadni material v stanovanjski stavbi. Gasilci JZZPR Maribor in PGD Studenci so požar pogasili in prezračili objekt. Nastala je tudi materialna škoda.

NESREČE V PROMETU
Ob 9.22 je na Ciril-Metodovem trgu v Ljubljani voznik z osebnim vozilom zapeljal na hidravlične količke. V vozilu, ki je obstalo na količkih so se sprožile zračne blazine in poškodovale voznika. Po nesreči so posredovali reševalci RP KC Ljubljana, ki so poskrbeli za poškodovanega voznika in poklicni gasilci GB Ljubljana, ki so vozilo postavili nazaj na kolesa in odklopili akumulator.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 9.31 so na Poti na Rakovo Jelšo, občina Ljubljana, gasilci GB Ljubljana pogasili gorečo vsebino zabojnika.

DRUGE NESREČE
Ob 9.35 se je v Solkanu, občina Nova Gorica, proizvodnih prostorih podjetja Livarna Gorica poškodoval delavec. Oskrbela ga je ekipa NMP ZD Nova Gorica in ga prepeljala na zdravljenje v Splošno bolnišnico dr. Franca Derganca v Šempetru pri Novi Gorici. O dogodku so obveščene ustrezne službe.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 9.53 so v Topniški ulici v Ljubljani, gasilci GB Ljubljana posredovali, ker so s pomočjo lestve vstopili v stanovanje v prvem nadstropju, ker je na tleh nemočno ležala starejša ženska. Z notranje strani so odprli vrata stanovanja ter nudili pomoč reševalcem pri prenosu osebe do reševalnega vozila.

NESREČE V PROMETU
Ob 11.21 se je na lokalni cesti Lukovica-Vrh nad Krašnjo v občini Lukovica zgodila prometna nesreča. Osebni avto je zapeljal s ceste ter obstal na brežini okoli 3 m pod cesto. Posredovali so gasilci CPV Domžale, ki so zavarovali kraj nesreče, ter voznico nepoškodovano rešili iz vozila. Obstajala je bojazen, da bo vozilo zdrsnilo po brežini, zato so gasilci s tehničnim posegom ter pomočjo občana s traktorjem vozilo nepoškodovano potegnili nazaj na cesto. Na kraju nesreče je bila prisotna policija.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 11.58 je v Medvedovi ulici v Ljubljani, gorelo na stopnišču stanovanjske hiše. Posredovali so poklicni gasilci GB Ljubljana, ki so iz zadimljenega objekta rešili občanko, požar pogasili in prezračili prostore.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 15.29 so na Novem trgu v Novem mestu, gasilci GRC Novo mesto, v smetnjaku pogasili goreče smeti.

NESREČE V PROMETU
Ob 16.03 je v Stranski vasi, občina Dobrova-Polhov Gradec, prišlo do prometne nesreče med osebnim in kombiniranim vozilom. Gasilci PGD Dobrova so zavarovali kraj prometne nesreče in usmerjali promet, gasilci GB Ljubljana pa so izklopili akumulatorja na vozilih ter preventivno pregledali okolico nesreče. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

NESREČE V PROMETU
Ob 16.35 se je v ulici 9. septembra v Vrtojbi v občini Šempeter-Vrtojba ob trku z osebnim avtomobilom poškodoval kolesar. Poškodovanega kolesarja je oskrbela ekipa NMP ZD Nova Gorica in ga prepeljala na zdravljenje v Splošno bolnišnico dr. Franca Derganca v Šempetru pri Novi Gorici.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 16.24 so v Aleševi ulici v Ljubljani, gasilci GB Ljubljana, z vpojnim sredstvom posuli naftni madež v dolžini 50 metrov. Na kraju intervencije so boli prisotni tudi policisti.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 18.19 so v Zabukovju pri Raki, občina Krško, na podstrešju stanovanjske hiše našli neeksplodirani topovski granati kalibra 125 mm, jugoslovanske izdelave. Nevarni najdbi so odstranili in do uničenja shranili na varno pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi.

DRUGE NESREČE
Ob 18.38 sta ekipa Helikopterske nujne medicinske pomoči Brnik in posadka policijskega helikopterja prepeljali obolelo osebo iz Tolmina v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 18.107 je na Markovcu v občini Koper, v garaži prišlo do razlitja neznane snovi. Posredovali so gasilci JZ GB Koper, ki so na kraju ugotovili, da gre za barvo pomešano z vodo. Gasilci so na kraju postavili pivnike ter površino okrog 15 kvadratnih metrov posuli z absorbentom. Večje škode ni bilo.

NESREČE V PROMETU
Ob 19.33 je v Genterovcih, občina Lendava, prišlo do prometne nesreče. Kombinirano vozilo je zapeljalo s ceste in se prevrnilo na bok. Poškodovanih ni bilo. Posredovali so gasilci iz PIGD Nafta Lendava.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 20.09 je na Golem Brdu v občini Medvode puščala voda. Gasilci PGD Preska Medvode so strokovno preprečili puščanje vode ter izčrpali vodo iz objekta.

NESREČE V PROMETU
Ob 18.16 je na Ljubljanski cesti v Celju prišlo do prometne nesreče z udeležbo motorja in osebnega vozila. V nesreči sta se poškodovala motorist in sopotnica. Posredovali so reševalci NMP Celje, ki so oba poškodovana prepeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
PTUJ, Požar ob trgovini Lesnina
Nazaj