sobota, 18. maj 2013

Kronika, 18.5.2013


NESREČE V PROMETU
Ob 13.47 so na Cesti Rudija Šelige v Kranju trčila tri vozila. Posredovali so gasilci JZ GRS Kranj, ki so zavarovali kraj nesreče, na vozilih odklopili akumulatorje in nudili pomoč reševalcem NMP Kranj. V nesreči se je poškodovala ena oseba.

NARAVNE NESREČE
Ob 17.16 se je v Zavetišču za živali na Blejski Dobravi, občina Jesenice, zamašila odtočna cev, zaradi česar meteorna voda ni mogla odtekati. Posredovali so gasilci GARS Jesenice, ki so izčrpali vodo in odmašili ter sprali odtočno cev.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 17.03 so ob cesti Jaka Platiša v Kranju gasilci JZ GRS Kranj na parkirišču s tehničnim posegom odprli osebno vozilo v katerem je bil eno leto star otrok.

NESREČE V PROMETU
Ob 19.10 sta na cesti med Potoki in Koroško Belo v občini Jesenice trčili osebni vozili. Tri osebe so se pri tem poškodovale. Gasilci GARS Jesenice so fizično in požarno zavarovali kraj nesreče ter cestišče očistili razlitih tekočin. Do prihoda reševalcev NMP Jesenice so nudili poškodovanim osebam prvo pomoč in pomagali reševalcem pri prenosu poškodovanih oseb do reševalnega vozila.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 22.42 so v Ulici Rudija Papeža v Kranju gasilci JZ GRS Kranj v podzemni garaži pogasili goreče smeti.

NESREČE V PROMETU
Ob 23.41 sta na avtocesti pred izvozom za Naklo v občini Naklo trčili osebni vozili. Gasilci JZ GRS Kranj so kraj nesreče fizično in požarno zavarovali in nudili pomoč ostalim službam ter očistili cestišče razlitih tekočin. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 2.10 je v Zgornji Sveči, občina Majšperk, zagorelo zapuščeno gospodarsko poslopje. Požar, ki je skoraj v celoti uničil poslopje velikosti 35 kvadratnih metrov, so pogasili gasilci PGD Stoperce in PGD Majšperk.

NESREČE V PROMETU
Ob 3.05 je na avtocesti v bližini izvoza Slovenska Bistrica jug, občina Slovenska Bistrica, voznik z osebnim vozilom prebil ograjo in zletel s ceste. Reševalci NMP Maribor so poškodovano osebo prepeljali v UKC Maribor. Gasilci PGD Sl. Bistrica so pomagali poškodovanemu do prihoda reševalcev in odklopili akumulator. Kraj nesreče so zavarovali in pregledali okolico, saj ni bilo jasno ali je bil v vozilu ob vozniku še kdo.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 5.57 je v Pavlovi vasi, občina Brežice, zagorelo gospodarsko poslopje v izmeri dvajset krat šest metrov. Posredovali so gasilci PGD Pišece, Globoko, Pohanca, Sromlje in Dečno Selo, ki so požar pogasili. Zgorelo je približno oseminštirideset kvadratnih metrov ostrešja.

NESREČE V PROMETU
Ob 7.14 sta na izvozu Šempeter iz avtoceste v občini Polzela trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj, s tehničnim posegom iz vozila rešili osebo, nudili pomoč reševalcem, posipali razlite motorne tekočine in odklopili akumulatorja. Reševalci NMP Celje so eno poškodovano osebo odpeljali v SB Celje.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 7.28 je voda zalila prostore stanovanja v stanovanjskem bloku na Seidlova cesti v Novem mestu. Posredovali so gasilci GRC Novo mesto in posesali vodo.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 08.54 je prišlo do okvare na vodovodnem sistemu, ki oskrbuje naselja Črešnjice nad Pijavškem in Dule, v občini Krško. Dežurni pri podjetju Kostak Krško so okvaro odpravili ob 13.00 uri.

NESREČE V PROMETU
Ob 9. uri je na cesti Vrhnika-Ligojna, v Stari Vrhniki, občina Vrhnika, voznik osebnega vozila povozil kolesarja. Poleg reševalcev RP KC Ljubljana in ekipe NMP ZD Vrhnika so posredovali tudi gasilci PGD Stara Vrhnika, ki so zavarovali kraj nesreče, poškodovanega kolesarja imobilizirali in pripravili za transport ter pomagali reševalcem pri prenosu do reševalnega vozila.

DRUGE NESREČE
Ob 9.12 je med sprehodom ob reki Hubelj v Ajdovščini v vodo padel kuža in ni uspel izplavati na breg. Iz vode sta ga rešila gasilca GRC Ajdovščina.

NESREČE V PROMETU
TRŽIČ, V Tržiču pred Kavarno Špela je osebno vozilo zbilo starejšo žensko.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 8.56 so na Jurčičevi cesti v Velenju gasilci PGD Velenje s pomočjo avtolestve preko balkona stanovanjskega bloka vstopili v stanovanje, odprli vhodna vrata in svojcem omogočili dostop do starejše osebe.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 9.35 je na Cesti na Grad v Celju nalomljena veja drevesa ogrožala mimoidoče in vozila. Posredovala sta gasilca PGE Celje in vejo odžagala.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 11.24 so v Trpinčevi ulici v Ljubljani, gasilci GB Ljubljana, pomagali reševalcem RP KC Ljubljana pri prenosu obolele osebe.

DRUGE NESREČE
Ob 12.13 je na Mednarodnem mejnem prehodu Vrtojba v občini Šempeter-Vrtojba zaradi tehnične okvare avtodvigala na višini približno 7 metrov obstal plato. Ob poku hidravličve cevi je vroče hidravlično olje opeklo osebo na platoju. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so jo s pomočjo kamiona lestve spustili na tla. Sodelavci so jo odpeljali do zdravnika.

NESREČE V PROMETU
Ob 11.07 je na Selskem Vrhu v občini Slovenske Konjice po cestišču padla kolesarka. Prvo pomoč so ji nudili prisotni občani. Reševalci NMP Slovenske Konjice so hudo poškodovano kolesarko oskrbeli in jo odpeljali na zdravljenje v UKC Maribor.

NESREČE V PROMETU
Ob 12.02 se je na avtocesti Jesenice-Kranj v bližini naselja Bistrica pri Naklem, občina Naklo, pripetila prometna nesreča med osebnim in kombiniranim vozilom. Gasilci JZ GRS Kranj so požarno zavarovali mesto nesreče in odklopili akumulatorja iz vozil.

NESREČE V PROMETU
Ob 12.59 se je v naselju Lokavec v občuni Ajdovščina ob trku dveh osebnih avtomobilov poškodovala ena oseba. Oskrbela jo je ekipa NMP ZD Ajdovščina in jo odpeljala na opazovanje v Zdravstveni dom. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj nesreče, na poškodovanih vozilih so odklopili akumulatorja in počistili cestišče.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 13.28 so v Ruski ulici v Ljubljani, gasilci GB Ljubljana, nudili pomoč reševalcem pri prenosu pacienta.

DRUGE NESREČE
Ob 13.30 so na Trgu Ivana Roba v Šempetru v občini Šempeter-Vrtojba opazili roj čebel, ki je ogrožal občane. Posredovali so gasilci PGD Šempeter in čebelar, ki so roj odstranili.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 13.34 se je v Bevkovi ulici v Žalcu v kuhinji v stanovanjskem bloku poškodoval manjši bojler za ogrevanje vode. Voda, ki je iztekala je poškodovala štiri stanovanja. Gasilca PGD Žalec sta zaprla glavni ventil za vodo, s tehničnim posegom odprla dva stanovanja, posesala in počistila razlito vodo v stanovanjih. Pomoč sta jim nudila dva stanovalca.

NESREČE V PROMETU
Ob 13.17 je v Dobrovi v občini Celje osebno vozilo zapeljalo s ceste in trčilo v drevo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj, nudili pomoč reševalcem, odklopili akumulator, posipali razlite tekočine, očistili cesto in umaknili vozilo s cestišča. Reševalci NMP Celje so eno poškodovano osebo odpeljali v SB Celje.

NESREČE V PROMETU
Ob 14.13 sta v križišču na obvoznici v Šentjurju trčila motorist in osebno vozilo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj, nudili pomoč reševalcem, vršili požarno varovanje, posipali razlite motorne tekočine in odklopili akumulatorja. Reševalci NMP Celje so dve poškodovani osebi odpeljali v SB Celje.

DRUGE NESREČE
RADOVLJICA, Na Sv. Petru nad Poljčami, občina Radovljica, je pilot zmaja pristal na drevesu.

NESREČE V PROMETU
Ob 15.26 je na Gornjem Pijavškem v občini Krško, po cestišču padel motorist in se lažje poškodoval. Posredovali so gasilci PGE Krško in reševalci NMP Krško. Gasilci so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj nesreče, nudili prvo pomoč poškodovanemu in nudili pomoč reševalcem.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 15.38 so v parku Nade Žagar v Ilirski Bistrici, pri zemeljskih delih naleteli na neeksplodirano ročno bombo, nemške izdelave, ostanek druge svetovne vojne. Nevarno najdbo so odstranili in do uničenja shranili na varno pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi.

DRUGE NESREČE
Ob 15.28 je v Ulici Ivana Regenta v Novi Gorici iz drevesa padel otrok. Oskrbela ga je ekipa NMP ZD Nova Gorica in ga prepeljala na zdravljenje v Splošno bolnišnico dr. Franca Derganca v Šempetru pri Novi Gorici.

DRUGE NESREČE
Ob 15.34 se je v Ulici Albina Rejca v Tolminu ob padcu z lestve pri stanovanjski hiši poškodoval občan. Oskrbela ga je ekipa NMP ZD Tolmin in ga prepeljala na zdravljenje v Splošno bolnišnico dr. Franca Derganca v Šempetru pri Novi Gorici.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 15.00 so na Podgorici pri Podtaboru v občini Grosuplje, gasilci PGD ŠT Jurij, odkopali ventil za vodo in ga zaprli, ter obvestili Komunalo.

DRUGE NESREČE
Ob 14.50 je ekipa Helikopterske nujne medicinske pomoči s policijskim helikopterjem iz ZD Kočevje prepeljala obolelo osebo v ljubljanski klinični center.

NESREČE V PROMETU
Ob 17.19 se je v Globovniku, občina Ilirska Bistrica zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Voznik motornega kolesa se je zaletel v traktor. Motorist je umrl na kraju nesreče. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so na kraju vršili požarno in prometno varovanje kraja, odklopili akumulator, očistili cestišče, s tehničnim posegom rešili truplo motorista in motor izpod traktorja.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 16.43 so v Jarčevi ulici na Rodici, občina Domžale, gasilci CPV Domžale, iz hiše prenesli obolelo osebo in jo predali reševalcem ZD Domžale.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 18.19 je v Andražu nad Polzelo v občini Polzela zagorela hrana na štedilniku v stanovanjski hiši. Požar, ki je uničil tri kuhinjske elemente in poškodoval hladilnik in lesen strop so pogasili občani. Gasilci PGD Andraž nad Polzelo, Polzela in Ločica ob Savinji so prezračili in pregledali prostore in nudili pomoč pri sanaciji požara.

NESREČE V PROMETU
Ob 18.18 je v kraju Obrše, občina Lukovica, voznik z osebnim vozilom na kolovozni poti zapeljal s ceste in trčil v drevo. Vozilo je obstalo naslonjeno na drevo nad prepadom. Poleg reševalcev ekipe NMP ZD Domžale so posredovali tudi gasilci CPV Domžale, ki so stabilizirali vozilo in na nosilih prensli poškodovanega voznika iz vozila. Gasilci so na vozilu odklopili tudi akumulator in pomagali policistom.

NESREČE V PROMETU
Ob 18.30 je na regionalni cesti med Vrtojbo in Mirnom v občini Šempeter-Vrtojba osebni avtomobil zapeljal s ceste. Poškodovano oseba jo oskrbela ekipa NMP ZD Nova Gorica. Ker smo bili o nesreči obveščeni dokaj pozno so gasilci JZ GRD GE Nova Gorica pomagali vlečni službi pri odstranitvi poškodovanega vozila.

DRUGE NESREČE
KAMNIK, Pohodniki zašli s poti s Kamniškega sedla proti Kamniški Bistirci. Vidijo planinski dom v Kamniški Bistrici, vendar je pod njimi neprehoden teren. Reševalci GRS Kamnik domnevajo, da so nad Rokovnjaškimi luknjami, zato svetujejo naj vsi trije pohodniki počakajo na reševalce, da jih bodo pospremili na varno pot.

NESREČE V PROMETU
KRANJ, Padec motorista.
Nazaj