četrtek, 23. maj 2013

Kronika v Posavju, 23.5.2013

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 10.17 je na Cesti na Brdo v Kranju iz parkiranega osebnega vozila iz blažilca izteklo olje. Gasilci JZ GRS Kranj so manjši madež posuli z absorbentom in odstranili. Onesnaženja okolja ni bilo.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 23.43 je v Matjaževi ulici v Ljubljani zagorel zabojnik za smeti. Gasilci GB Ljubljana so požar pogasili.

DRUGE NESREČE
Ob 8.36 je v kanalu delovišča, novega nakupovalnega centra na Ferrarski ulici v Kopru, zasulo delavca. Še pred prihodom gasilcev JZ GB Koper so ga odkopali sodelavci. Gasilci so delavca imobilizirali, dvignili iz kanala in predali v nadaljnjo oskrbo PHE Obala, ki ga je prepeljala v Splošno bolnišnico Izola. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

NESREČE V PROMETU
Ob 8.52 sta na Ljubljanski cesti v Slovenski Bistrici trčili osebni vozili. Reševalci NMP Slovenska Bistrica so dve poškodovani osebi prepeljali v UKC Maribor. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj nesreče, pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanih, odklopili akumulatorja na osebnih vozilih, z vpojnim sredstvom posipali iz vozil iztekle tekočine in počistili cestišče.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 10.55 so na Einspielerjevi ulici v Ljubljani, gasilci GB Ljubljana ob prisotnosti policije odprli vrata stanovanja v katerem naj bi bila pogrešana oseba. Pogrešane osebe ni bilo v stanovanju, ker je na zdravljenju v bolnišnici.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 10.05 so v Danah, občina Loška dolina, gasilci PGD Stari trg ob prisotnosti policije odprli vrata stanovanjske hiše v kateri so našli pogrešano mrtvo osebo.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 11.37 naj bi v kraju Bukovice, občina Renče-Vogrsko, v enega od odvodnih jaškov meteornih voda pronicalo kurilno olje. Gasilci GE JZGRD Nova Gorica so pregledali odtočni jašek meteornih voda, a onesnaženja niso opazili. Zaznali so le rahel vonj po kurilnem olju. V jašek so preventivno nalili dezinfekcijsko sredstvo. Posledic ne beležijo.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 10.13 so na Ptujski cesti v Miklavžu v občini Miklavž na Dravskem polju gasilci JZZPR Maribor odprli vrata stanovanja, v katerem je iztekala voda. Gasilci so zaprli vodovodni ventil, ter preprečili nadaljnje iztekanje vode.

NESREČE V PROMETU
Ob 13.36 sta na relaciji Brezje pri Dobravi proti Podolnici v občini Horjul čelno trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, ki so zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja in nudili pomoč reševalcem. Poškodovani sta bili dve osebi.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 13.41 je na Mladinski ulici v Mariboru zagorelo v motornem delu parkiranega osebnega vozila. Posredovali so gasilci JZZPR Maribor in ogenj pogasili.

NESREČE V PROMETU
Ob 13.37 se je na avtocesti v bližini izvoza Krtina, občina Domžale, zgodila prometna nesreča v kateri sta bila udeležena osebno vozilo in tovorno vozilo s prikolico. Poklicni gasilci CPV Domžale so s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo v osebnem vozilu, odklopili akumulator, posuli cestišče z vpojnim sredstvom in nudili pomoč reševalcem. Poškodovana oseba je bila odpeljana v UKC Ljubljana.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 14.30 je zagorelo v kuhinji stanovanjske hiše v Kotnikovi ulici v Celju. Ogenj so lokalizirali in pogasili gasilci PGE Celje in PGD Teharje. Kuhinjsko pohištvo in oprema je uničena, poškodovan pa je tudi oplesk. Vzrok in škodo ugotavljajo pristojne službe.

NESREČE V PROMETU
Ob 15.41 sta med naseljema Rakičan in Lipovci, občina Murska Sobota, trčili osebni vozili. V nesreči se je ena oseba poškodovala. Gasilci PGD Murska Sobota so odklopili akumulatorja na vozilih, pomagali pri odstranjevanju vozil in očistili cestišče.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 13.56 so ob cesti za Stari Grad, občina Kamnik, gasilci PGD Kamnik pomagali reševalcem NMP sneti obešenca in ga prenesli do reševalnega vozila.

NESREČE V PROMETU
Ob 17.15 sta na Francetovi cesti v Slovenj Gradcu v križišču trčili osebni vozili. Ena oseba je bila z reševalnim vozilom odpeljana v SB Slovenj Gradec, protipožarna zaščita in odklop akumulatorjev pa je bila izvedena s strani gasilcev PGD Slovenj Gradec.

DRUGE NESREČE
Ob 17.26 je v Slavini, občina Postojna, občan padel s konja in se poškodoval. Posredovali so gasilci PGD Slavina, ki so poškodovano osebo z zlomljenim gležnjem prenesli do reševalnega vozila. Oseba je bila prepeljana na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 19.04 je na Ulici 7. maja v Ilirski Bistrici zagorela vsebina komunalnega zabojnika za smeti. Ogenj so pogasili gasilci PGD Ilirska Bistrica.

NESREČE V PROMETU
Ob 20.13 sta na Šolski ulici, občina Kamnik, trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih in nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik pri prenosu dveh poškodovanih oseb do reševalnega vozila.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 20.20 je v Mihovcih, občina Ormož, zaradi zamašene odtočne cevi podtalnica ogrožala stanovanjski objekt. Gasilci PGD Velika Nedelja so cev odmašili.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
LJUBLJANA, Požara zabojnika za smeti na Agrokombinatski cesti v Ljubljani.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
DESTRNIK, Požar v hlevu-Janežovski vrh17

POŽARI IN EKSPLOZIJE
ŠOŠTANJ, Gozdni požar pri Vili Široko v Metlečah.

DRUGE NESREČE
KAMNIK, Pogrešajo padalca, ki je poletel iz Velike Planine, občina Kamnik.
Nazaj