nedelja, 12. maj 2013

Kronika v Sloveniji, 12.5.2013

NESREČE V PROMETU
Ob 17.26 je na uvozu na avtocesto Kranj Vzhod v občini Šenčur osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo. Gasilci JZ GRS Kranj so zavarovali kraj nezgode, vozilo postavili nazaj na kolesa in ga vrnili na cesto. Poškodovanih oseb ni bilo.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 18.45 so na Cesti 1. maja v Kranju gasilci JZ GRS Kranj iz pokvarjenega dvigala rešili dva nepoškodovana otroka.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 8.49 so v naseljih Strahinj, Cegelnica in delu Naklega v občini Naklo zaradi napake na vodovodu ostali brez oskrbe z vodo. Gasilci PGD Naklo so pomagali izčrpavati vodo iz izkopane jame, da so delavci KP Kranj lahko popravili vodovod.

NESREČE V PROMETU
Ob 14.54 je na Cesti maršala Tita na Jesenicah prišlo do prometne nesreče treh vozil. Gasilci GARS Jesenice so požarno zavarovali kraj nesreče, odstranili vozilo s ceste in jo očistili.

NESREČE V PROMETU
Ob 15.41 je na cesti Novo mesto ―Metlika pri Koroški vasi, občina Novo mesto, osebno vozilo zadelo v varovalno ograjo. Gasilci GRC Novo mesto so na vozilu odklopili akumulator, protinaletno in protipožarno zavarovali kraj nesreče. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so nudili pomoč poškodovani osebi.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 15.45 se je na Oldhamski cesti v Kranju v stanovanju vnelo olje na štedilniku. Do prihoda gasilcev JZ GRS Kranj so lastniki že sami pogasili olje. Prostore so prezračili.

NESREČE V PROMETU
Ob 16.17 je pri Kal-Koritnici, občina Bovec, vozilo s prikolico naloženo s kajaki zdrsnilo s parkirnega prostora. Zaustavilo se je 30 metrov niže v drevesih. Posredovali so gasilci PGD Bovec, ki so vozilo in prikolico z vitlom potegnili na cestišče. Poškodovanih oseb ni bilo.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 17.35 so na Kurilniški ulici v Ljubljani našli pet 200 litrskih sodov z neznano snovjo. Posredovali so ljubljanski poklicni gasilci in ugotovili, da je v sodih smola. Odpeljali jih bodo delavci podjetja Kemis.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 20.45 je v naselju Prigorica, občina Moravče, zagorela garaža ob stanovanjski hiši in v njej dve osebni vozili. Ogenj se je razširil tudi na del hiše. Gasilci CPV Domžale,PGD Moravče, Krašce in Studenec so požar pogasili, pregledali objekt in nudili pomoč ekipi NMP pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila, s katerim je bila prepeljana v UKC Ljubljana. V požaru je bila popolnoma uničena garaža in vozili, zaradi vročine in dima pa so poškodovani fasada in notranji prostori hiše. Nastala je večja materialna škoda. Vzrok požara še raziskujejo pristojne službe.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 20.53 je v naselju Spodnji Velovlek, občina Ptuj, prišlo do onesnaženja obcestnega jarka z odpadnim oljem neznanega izvora. Na kraj dogodka so odšli gasilci PGD Ptuj in Spodnji Velovlek, ki so nastavili pivnike, posuli olje z razmaščevalcem in očistili brežino.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 0.44 je na parkirišču ob Pohorski ulici v Mariboru popolnoma zgorel plastični zabojnik za smeti. Gasilci JZZPR Maribor so ogenj pogasili.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 2.18 je v naselju Griže v občini Žalec gorel kozolec. Požar so pogasili gasilci PGD Griže, Vrbje in Zabukovica.

NESREČE V PROMETU
Ob 3.13 se je približno en kilometer iz Kobarida proti Robiču, občina Kobarid, voznica osebnega vozila s še dvema sopotnikoma čelno zaletela v lipo ob cesti. Voznica se je huje poškodovala. Gasilci PGD Kobarid so z tehničnim posegom iz zverižene pločevine rešili voznico, odklopili so akumulator, nevtralizirali razlite tekočine in nudili pomoč reševalcem. Voznico in sopotnika so na zdravljenje odpeljali reševalci iz ZD Tolmin.

NESREČE V PROMETU
Ob 6.34 se je na cesti Šmarje–Dragonja zgodila prometna nesreča, v kateri se je osebno vozilo prevrnilo na streho in pristalo v obcestnem jarku. Posredovali so gasilci JZ GB Koper, ki so zavarovali kraj dogodka ter iz vozila rešili poškodovano osebo. Prevzela jo je Prehospitalna enota Obala in prepeljala na zdravljenje v Splošno bolnišnico Izola. Gasilci so poškodovano vozilo postavili na kolesa in pripravili na odvoz.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 7.28 se je na Celjski cesti v Vojniku zgodila prometna nesreča, v kateri je osebno vozilo trčilo v hišo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj, odklopili akumulator in počistili razlite motorne tekočine. O posledicah ne poročajo.

DRUGE NESREČE
Ob 13.14 se je zgodila raftarska nesreča v zgornjem toku reke Soče pri kraju Vodenca v občini Bovec. Eden izmed čolnov je zadel v podvodno skalo in se prevrnil. Vse udeležence so uspeli rešiti razen enega. Aktivirani so bili gasilci PGD Bovec, Srpenica, gorski reševalci GRS Bovec in reševalci Podvnodne reševalne službe Reševalne postaje Tolmin, reševalna akcija pa še poteka.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 14.00 so našli neeksplodirano ubojno sredstvo med Kal-Koritnico in Čezsočo v občini Bovec. Aktivirani so bili pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije.

NESREČE V PROMETU
Ob 14.04 je prišlo do prometne nesreče na avtocesti pred počivališčem Voklo v smeri Ljubljane v občini Šenčur. Intervenirali so poklicni gasilci JZ GRS Kranj, kraj dogodka zavarovali, osebno vozilo, ki je bilo na strehi postavili na kolesa ter očistili razlite motorne tekočine na cestišču.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 14.24 so posredovali gasilci PGD Škofja Loka na ulici Pod Plevno v Škofji Loki, kjer je počila glavna vodovodna cev, voda pa je iztekala po ulici. Deročo vodo so preusmerili stran od objektov, dežurni vodovodar je vodo zaprl. Gasilci so na koncu še očistili cestišče, na katero je naneslo zemljo.
Nazaj