nedelja, 24. februar 2013

Kronika, 24.2.2013

Ob 2.50 so gasilci PGD Šmartno pri Litiji razžagali in odstranili podrto dravo s cestišča v naselju Jeze, občina Šmartno pri Litiji.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 4.24 je v ulici Ozare v občini Slovenj Gradec, v kuhinji Javnega zavoda Veternica , smodila pozabljena hrana na štedilniku. Gasilci PGD Slovenj Gradec so odstranili pozabljeno hrano in pregledali ter prezračili prostore.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 4.05 je na Gasilski ulici v Gorenji vasi, občina Gorenja vas- Poljane, voznik kombiniranega vozila obtičal v visokem snegu. Posredovali so gasilci PGD Gorenja vas, ki so vozilo izvlekli nazaj na cestišče.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 5.39 je na parkirišču Hraške ulice v Lescah, občina Radovljica, gorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Lesce in Hlebce so požar pogasili in odklopili akumulator na vozilu.

NARAVNE NESREČE
Ob 7.25 so na Gorici pri Moravčah, občina Moravče, gasilci PGD Moravče odstranili podrto drevo.

NARAVNE NESREČE
Ob 8.39 so bili v ReCO Ljubljana obveščeni, da se je v Lepovčah, občina Ribnica, zaradi teže snega podrla streha proizvodne hale podjetja Riko Ribnica. Poškodovano halo v izmeri 60x14m so pregledali gasilci PGD Ribnica in pomagali delavcem umakniti nepoškodovani inventar. O dogodku je bila obveščena tudi policija.

NARAVNE NESREČE
Ob 7.36 so na Koroški cesti v Šoštanju gasilci PGD Lokovica odstranili drevo, ki se je pod težo snega podrlo na magistralno cesto Šoštanj-Pesje.

NARAVNE NESREČE
Ob 9.09 so na cesti med Stražo in Sotesko, občina Straža, veje in drevo ovirale promet. Delavci Cestnega podjetja Novo mesto so ovire odstranili.

NARAVNE NESREČE
Ob 9.07 so v Hrastovcu, občina Velenje, gasilci PGD Velenje odstranili drevo, ki se je zaradi snega podrlo na cesto.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 9.28 je v stanovanju v ulici Zvezda v Ljubljani iztekala voda. Na kraj so odšli gasilci GB Ljubljana, ki so skupaj z lastnico vstopili v stanovanje in preprečili nadaljnje iztekanje vode.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 10.13 so bili v ReCO Ljubljana obveščeni o dimu v stavbi v industrijski coni Zapolje v občini Logatec. Gasilci PGD Dolnji Logatec so pregledali prostore in ugotovili, da se je ob objektu vnel kup odpadne plastike. Gorečo plastiko so pogasili. O dogodku je bila obveščena tudi policija.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 10.17 se je na lokalno cesto Ob Meži v občini Prevalje zaradi teže snega podrlo drevo in oviralo promet. Delavci JKP Ravne na Koroškem so drevo razžagali in odstranili.

NARAVNE NESREČE
Ob 10.38 so gasilci GZ Trbovlje posredovali na cesti relacije Ribnik - Nasipi v občini Trbovlje. Razžagali in odstranili so podrto drevo.

NESREČE V PROMETU
Ob 10.51 je na avtocestnem odseku Čatež ob Savi-Obrežje v občini Brežice osebno vozilo zapeljalo v obcestni jarek. Gasilci PGE Krško so požarno in protinaletno zavarovali kraj nesreče ter vozilo potegnili na cestišče. Poškodovanih ni bilo.

NARAVNE NESREČE
RADEČE, Cesta Radeče-Podkraj-Hrastnik je zaradi nevarnosti proženja plazov do nadalnjega zaprta za ves promet.

NARAVNE NESREČE
Ob 11.30 je na cesti Žužemberk―Šmihel pri Žužemberku, občina Žužemberk, podrto drevo oviralo promet. Gasilci PGD Šmihel pri Žužemberku so drevo razžagali in odstranili.

NARAVNE NESREČE
Ob 10.00 so v naselju Radlek v občini Bloke gasilci PGD Bloke odstranili večjo količino snega z objekta.

NESREČE V PROMETU
Ob 12.02 sta na brniški cesti, občina Cerklje na Gorenjskem, trčili osebni vozili. Pet oseb se je pri tem poškodovalo. Gasilci JZ GRS Kranj so zavarovali mesto nesreče in odklopili akumulatorja vozil. S ceste so odstranili razlite motorne tekočine in pomagali vlečni službi pri nalaganju poškodovanih vozil. Zdravsteno oskrbo poškodovanim so nudili reševalci NMP Kranj.

NARAVNE NESREČE
Ob 9.58 so gasilci PGD Sovodenj v Koprivniku, občina Žiri, starejši občanki očistili pot do hiše in streho starejše hiše, ker je obstajala nevarnost vdora strehe.

NARAVNE NESREČE
Ob 13.09 se je v Brezovem dolu v občini Ivančna gorica zaradi teže snega podrlo ostrešje gospodarskega poslopja. Gasilci PGD Ambrus so očistili sneg, začasno prekrili ostrešje in premaknili seno v suhe prostore.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 13.21 je med Medvedico in Borštnikom v občini Grosuplje zagorela bivalna baraka. Požar so pogasili gasilci iz PGD Št. Jurij in Ponova vas. Barako je požar uničil. O dogodku je bila obveščena tudi policija.

NARAVNE NESREČE
Ob 11.41 so v Rovtah, občina Logatec, gasilci PGD Rovte očistili sneg s stanovanjske hiše, ker je obstajala nevarnost vdora strehe.

NARAVNE NESREČE
Ob 12.26 so v Škalah, občina Velenje, gasilci PGD Škale odstranili podrto drevo na cesti Škale - Gaberke.

NARAVNE NESREČE
Nekaj po 10. uri se je v podjetju Adria Mobil na Straški cesti v Novem mestu porušil nadstrešek objekta za zaščito končnih izdelkov na katerem je bila postavljena sončna elektrarna. Pri porušitvi objekta so nastale poškodbe tudi na večjem številu avtodomov in počitniških prikolic. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

NESREČE V PROMETU
Ob 12.57 je v Savini, občina Ljubno ob Savinji, voznik s traktorjem zdrsnil s cestišča in med prevračanjem po pobočju ostal ujet mrtev pod traktorjem v celoti zasutim s snegom. Zaradi visokega snega in neprevoznosti ceste so na pomoč priskočili trije traktoristi podjetja Gaber d.o.o. in s pluženjem omogočili dostop gasilcem PGD Nazarje, PGD Okonina in PGD Ljubno ob Savinji ter reševalcem NMP Mozirje, ki so se izključno z vozili na štirikolesni pogon s težavo prebili do kraja nesreče. Gasilci so na kraju odkopali sneg in s tehničnim posegom voznika rešili izpod traktorja. Aktivirani so bili tudi gorski reševalci Postaje GRS Celje, ki so prišli na kraj vendar njihova pomoč ni bila potrebna.

NARAVNE NESREČE
Ob 14.18 so v kraju Črni vrh, občina Idrija, gasilci iz PGD Črni vrh odstranili s strehe objekta približno 1 meter debelo plast novozapadlega snega na površini 70 kvadratnih metrov.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 14.25 je v stanovanju v ulici Krivec v Ljubljani iztekala voda. Na kraj so odšli gasilci GB Ljubljana, ki so strokovno vstopili v stanovanje in preprečili nadaljnje iztekanje vode. Iz treh stanovanj so izčrpali vodo.

NARAVNE NESREČE
Ob 14.44 so v Stari Oselici, občina Gorenja vas-Poljane, gasilci PGD Trebija pomagali občanu odstraniti sneg s strehe starejše stanovanjske hiše.

NARAVNE NESREČE
Ob 14.48 je podrto drevje zaprlo cesto na relaciji Sela pri Šumberku―Orlaka v občini Trebnje. Gasilci PGD Sela pri Šumberku so drevesa odstranili in sprostili promet.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 15.07 se je na pločnik ceste San Simon-Belvedere, občina Izola, podrla cipresa. Posredovali so gasilci JZ GB Koper. Podrto drevo so razžagali in odstranili na bližnjo zelenico. Dokončno jo bodo odstranili delavci Komunale Izola.

NARAVNE NESREČE
Ob 15.20 so na lokalni cesti v Okonini, občina Ljubno, gasilci PGD Okonina odstranili veje, ki jih je polomil sneg.

NARAVNE NESREČE
Ob 15.55 se je na regionalno cesto Prevalje-Mežica v naselju Breznica, občina Prevalje, podrlo drevo in oviralo promet. Delavci cestnega podjetja VOC Celje, enote Otiški vrh, so drevo odstranili in sprostili promet.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 12.38 je v naseljih Planina, Belsko in Strmica, občina Postojna izpadla dobava električne energije. Napaka je bila odpravljena ob 13.46 uri.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 10.17 je v občini Ilirska Bistrica zaradi visokega snega izpadla dobava električne energije. Na Relaciji Ilirska Bistrica - Šembije so bili stanovalci brez elektrike od 10.17 do 11.34 ure.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 17.08 je v mizarski delavnici v Vranovičih – Vražji kamen, občina Črnomelj, zagorelo na pogonskem delu viličarja. Zaradi ognja je nato v prostoru eksplodirala mešanica zraka in prahu. Požar so pogasili gasilci PGD Črnomelj. Druge škode ni bilo.

NARAVNE NESREČE
ILIRSKA BISTRICA, Velika Bukovica podrto drevo

NESREČE V PROMETU
Ob 19.11 je na AC od Domžal proti Ljubljani voznik izgubil nadzor nad osebnim vozilom, se zaletel v odbojno ograjo in pristal na strehi. Pred prihodom gasilcev je voznik sam prišel iz vozila. Poškodvanih ni bilo. Gasilci GB LJubljana so postavili vozilo na kolesa in izklopili akumulator.

NARAVNE NESREČE
Ob 20.06 se je na cesto Ravne na Koroškem-Dravograd v kraju Votla peč v Ravnah na Koroškem zaradi težkega snega podrlo drevo in zaprlo vozni pas. Poklicna gasilca KGZ Ravne na Koroškem sta drevo razžagala in sprostila promet.

NARAVNE NESREČE
Ob 20.36 sta se na cesto v Lešah, občina Prevalje, zaradi težkega snega podrli drevesi in ovirali promet. Gasilci PGD Prevalje so ju razžagali in umaknili s cestišča.

NARAVNE NESREČE
Ob 11.14 se je v Varpoljah, občina Rečica ob Savinji, zaradi teže snega vdrla streha na skladiščnem objektu. Posredovali so gasilci PGD Grušovlje, ki so zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč pri čiščenju snega in praznjenju skladišča.