nedelja, 17. februar 2013

Kronika, 17.2.2013

Ob 2.15 se je na stranski cesti med Tribanom in Pradami v občini Koper voznik z osebnim vozilom prevrnil na streho. Gasilci JZ GB Koper so odklopili akumulator in zavarovali kraj nezgode. Poškodovanega voznika je Prehospitalna enota Obala odpeljala v izolsko bolnišnico.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 4.26 je pri gostilni na Prešernovem trgu v Kopru gorel velik senčnik. Požar na površini okoli 3 kvadratne metre so pogasili gasilci JZGB Koper.

NESREČE V PROMETU
Ob 7.29 so gasilci PGD Ptuj s tehničnim posegom rešili voznika iz vozila po prometni nesreči, v kateri je zapeljalo osebno vozilo s cestišča v Kidričevem.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 9.01 je zagorelo osebno vozilo na hitri cesti Razdrto–Vipava na viaduktu Šumljak v občini Vipava. Aktivirani so bili gasilci GRC Ajdovščina, Vipava. Podnanos, Ajdovščina, Postojna in Razdrto. Na kraju dogodka so požar gasili delavci DARSA, dokončno pa so ga pogasili gasilci PGD Razdrto, ki so še odklopili akumulator na vozilu in pomagali avto naložiti na vozilo vlečne službe.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 9.28 so poklicni gasilci GZ Trbovlje reševali osebo iz pokvarjenega dvigala v Šuštarjevi koloniji v Trbovljah.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 8.29 je zagorelo v dimniku stanovanjske hiše v naselju Hotovlja v občini Gorenja vas-Poljane. Saje so same zgorele, gasilci PGD Poljane pa so preventivno pregledali dimno tuljavo. O gmotni škodi ne poročajo.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 9.30 je zaradi okvare izpadel 10 kV daljnovod Nasipi, zaradi česar je ostalo brez oskrbe z električno energijo 1300 odjemalcev na območju občine Trbovlje. Dežurni delavci Elektro Trbovlje so napako ob 11.30 odpravili.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 10.18 je zagorelo v objektu za prekajevanje mesa na Breznikovi cesti v Benediktu. Ogenj, ki je poškodoval okoli 15 kvadratnih metrov ostrešja, so pogasili gasilci PGD Benedikt.

DRUGE NESREČE
Ob 10.18 se je poškodoval planinec pri zdrsu na strmi poti na Nanos v občini Postojna. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Ljubljana, enota Postojna in helikopter Slovenske vojske za reševanje v gorah. Ponesrečenca so oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v ljubljanski UKC.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 11.37 so gasilci PGD Bohinjska Bistrica posredovali na Cesti na Ravne v Bohinjski Bistrici, kjer je sneg, ki je zdrsel s strehe, odkril del strehe. Zamenjali so razbite strešnike in počistili okolico objekta.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 11.43 se je kadilo iz kovinskega zabojnika s plastičnimi odpadki na Jadranski ulici v Ljubljani. Gorečo vsebino so pogasili poklicni gasilci GB Ljubljana.

NESREČE V PROMETU
Ob 13.41 se je zgodila prometna nesreča na cesti pri naselju Smrjene v občini Škofljica. Aktivirani so bili poklicni gasilci GB Ljubljana. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, ki so ukleščeno osebo s tehničnim posegom rešili iz vozila ter odklopili akumulatorja. Tri poškodovane osebe so oskrbeli reševalci NMP Ljubljana ter jih odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 13.03 je na Šaleški cesti v Velenju zagorela vsebina zabojnika za smeti. Gasilci PGD Velenje so požar, ki ga je delno pogasil že krajan, dokončno pogasili in pregledali okolico.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 15.05 so gasilci PGD Kamnik s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja na Groharjevi ulici v Kamniku, kjer se je žgala pozabljena hrana na štedilniku, medtem ko je stanovalec zaspal. Gasilci so prezračili stanovanje in preventivno pregledali prostor.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 15.53 se je Italijanski voznik terenskega avtomobila izgubil in obtičal v snegu v Javornikih v občini Pivka. Gasilci PGD Pivka in Palčje so po dolgotrajnem iskanju našli izgubljenega voznika vozila in sopotnico na gozdni poti iz Pivke proti Cerknici.

DRUGE NESREČE
Ob 15.41 se je poškodoval skakalec na tekmovanju v smučarskih skokih v naselju Idrijske Krnice v občini Idrija. Prvo pomoč so mu nudili Gorski reševalci GRS Tolmin skupina Idrija, oskrbeli pa so ga NMP ZD Idrija. Posredoval je helikopter HNMP Slovenske policije z dežurno ekipo ter poškodovanca prepeljal na zdravljenje v UKC Ljubljana.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 16.58 so gasilci PGD Murska Sobota s pomočjo avtolestve odstranili strelovod, ki je visel s strehe objekta na Sodni ulici v Murski Soboti in ogrožal mimoidoče.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 13.58 je zaradi izpada električne energije prišlo do pregretja sistema za centralno ogrevanje v stanovanjski hiši v naselju Okonina v občini Ljubno. Gasilci PGD Okonina so odstranili gorivo iz peči in pregledali sistem.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 17.26 so posredovali gasilci GB Ljubljana na Linhartovi ulici v Ljubljani, kjer so pogasili vsebino zalogovnika za peč, ki se je vnela zaradi tehnične napake. Zaradi kombinirane peči je okoli brizgalo tudi kurilno olje, zato so namestili pivnike.

DRUGE NESREČE
Ob 17.31 sta se poškodovala plezalca v plezalni steni na območju Maselnika v pogorju Krna v občini Kobarid. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Tolmin.