četrtek, 14. februar 2013

Kronika, 14.2.2013

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 1.38 so gasilci GB Koper odšli na Kidričevo ulico v Kopru. Tam se je zaradi napačne vezave električnega kabla kadilo in smodilo v elektro omarici. Gasilci so izklopili elektriko in obvestili dežurnega Elektra Primorske.

NESREČE V PROMETU
Ob 5.11 se je na AC Vransko – Šentrupert, občina Braslovče, zgodila prometna nesreča. Gasilci PGE Celje so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj nesreče, osvetljevali cestišče, odklopili akumulatorje, sprali cestišče, ter nudili pomoč poškodovanemu do prihoda NMP Celje.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 6.10 je na širšem območju naselja Preloka v občini Črnomelj, prišlo do prekinitve oskrbe z električno energijo. Dežurni delavci Elektra Ljubljana so napako na daljnovodu odpravili do 12.00 ure.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 7.22 so v ulici Bratov Rupar na Jesenicah, v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Gasilci GARS Jesenice so saje v dimniku pogasili in očistili dimnik.

NESREČE V PROMETU
Ob 8.09 je v Gabrovljah, občina Slovenske Konjice, vozilo zdrsnilo s ceste. Gasilci PGD Slovenske Konjice so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj nesreče, ter avto postavili nazaj na cesto.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 07.24 je na AC v naselju Ljubečna v občini Celje na cestišče padla smreka. Gasilci PGE Celje so podrto smreko odstranili. Posledic ni bilo.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 10.58 je na cesti Gozd Martuljek - Kranjska Gora v občini Kranjska Gora gorelo osebno vozilo. Posredovali so gasilci GARS Jesenice in PGD Kranjska Gora, ki so vozilo pogasili.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 9.15 se je v Zabukovici v občini Žalec zaradi obilice snega podrl kozolec velikost 11x8 metrov. Posredovali so gasilci PGD Zabukovica, ki so izpod podrtega kozolca uspešno rešili nekaj kokoši in zajcev. Zaradi nevarnosti približevanja so objekt so zavarovali z varovalnim trakom.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 10.41 je Rižanski vodovod Koper obvestil porabnike vode, da je bila zaradi intervencijskega popravila na vodovodnem omrežju motena oskrba z vodo v Luciji na območju Obale od hišne št. 105 do 111. Popravila so trajala preko dneva do 19.00 ure. V primeru pojava motnosti, tujega vonja ali okusa, je vodo za prehrambene namene potrebno preventivno prekuhavati.

NARAVNE NESREČE
Ob 13.17 je bila na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina v občini Vipava, zaradi sunkov burje, ki je dosegala hitrosti med 80 in 100 kilometri na uro, uvedena zapora prometa I. stopnje - zapora velja za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do nosilnosti 8 ton.Ob 14.15 je zaradi burje uvedena zapora prometa I. stopnje tudi na odseku regionalne ceste med Ajdovščino in Podnanosom.Ob 15.35 je na odseku hitre ceste H4 bila ukinjena zapora prometa I. stopnje. Odsek ceste je normalno prevozen za vsa vozila.

NESREČE V PROMETU
Ob 13.12 sta na železniškem prehodu v Bregu pri Polzeli v občini Polzela trčila vlak in tovorno vozilo. Gasilci PGE Celje so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem pri evakuaciji ljudi iz vlaka ter z absorbenti posuli iztekle motorne tekočine in prečrpavali iz tovornjaka okoli 200 litrov nafte.

NESREČE V PROMETU
Ob 13.47 je v avtocestnem predoru Kastelec, v smeri Koper-Ljubljana, občina Koper, prišlo do naleta kombiniranega in tovornega vozila. Kombinirano vozilo je po trku odbilo še v steno predora. Posredovali so gasilci JZ GB Koper, ki so na kraju nesreče izvajali protipožarno zaščito in odklopili akumulator. V nesreči se je ena oseba lažje poškodovala.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 15.19 je v Tovarniški ulici, občina Kidričevo, v tovarni Talum Kidričevo gorel električni filter za čiščenje dimnih plinov katranske smole. Posredovali so gasilci PGD Talum, ki so požar pogasili in prostor ter cevovode pregledali s termo kamero.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 16.14 je na Dupleški cesti v Mariboru, na osebnem vozilu odlomilo čep za dolivanje olja, kar je povzročilo razlitje olja po motorju vozila in posledično dim in smrad. Gasilci JZZPR Maribor so razlito olje po motorju vozila posipali z vpojnim sredstvom.

NESREČE V PROMETU
Ob 16.20 se je na Severni obvoznici med Novimi Jaršami in razcepom Zadobrova v Ljubljani, zgodila prometna nesreča z udeležbo osebnega vozila, ki je po prevračanju obstalo na strehi. Gasilci GB Ljubljana so kraj proti naletno zavarovali in odklopili akumulator, reševalci pa poskrbeli za voznico, ki je bila v vozilu sama.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 16.00 je v Skomarjih v občini Zreče med vožnjo iz neznanega vzroka zagorelo osebno vozilo. Pri gašenju vozila si je eden od sopotnikov poškodoval roko in bo sam poiskal zdravniško pomoč. Posredovali so gasilci iz PGD Zreče in vozilo pogasili.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 19.36 je v naselju Col, občina Ajdovščina, na župnijskem uradu gorel dimnik. Gasilci PGD Col in GRC Ajdovščina so požar pogasili in ostrešje preventivno pregledali z termo kamero. Škode ne beležijo

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 19.24 so na Zgornjem Kozjem vrhu, v občini Radlje ob Dravi, v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Gasilci PGD Radlje in PGD Brezno-Podvelka so požar pogasili, pregledali dimniško tuljavo in ostrešja objekta. O materialni škodi me poročajo.
Nazaj