petek, 22. februar 2013

Kronika, 22.2.2012

Ob 0.19 se je na ljubljanski obvoznici med Bizovikom in predorom Golovec v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila ena oseba lažje poškodovana. Posredovali so reševalci NMP in gasilce GB Ljubljana, ki so zavarovali mesto nesreče do prihoda policije.

NARAVNE NESREČE
Ob 2.45 je zaradi snega obtičalo več vozil na cesti Branik–Štanjel v občini Komen. Posredovali so delavci CPK in nudili pomoč pomagali voznikom, da so z vozili speljali in sprostili cesto.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 2.37 je izbruhnil požar v lesenem objektu velikosti 16 kvadratnih metrov v naselju Rošpoh v občini Maribor. Aktivirani so bili poklicni gasilci JZZPR Maribor in PGD Kamnica in objekt, ki je v celoti zgorel, pogasili.

NARAVNE NESREČE
Ob 2.02 je zdrsnil tovornjak s prikolico na cesti Unec–Planina v občini Postojna. Posredovali so delavci CPK, ki so tovornjak potegnili iz zameta in sprostili promet.. Škode ni bilo.

NESREČE V PROMETU
Ob 5.07 sta na cesti Črnomelj―Metlika pri kraju Otok v občini Metlika trčili osebni vozili. Gasilci PGD Črnomelj so odklopili akumulatorja na vozilih, požarno in prometno varovali mesto nesreče ter vozili postavili nazaj na cestišče. Poškodovanih ni bilo.

NESREČE V PROMETU
Ob 5.19 se je pri naselju Poljčane pred kamnolomom pripetila prometne nsreča z udeležbo kombiniranega in osebnega vozila. Posredovali so gasilci PGD Slovenska Bistrica, ki so s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz vozila.

NESREČE V PROMETU
Ob 7.34 je v bližini kraja Želin, občina Cerkno, voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste. V nesreči je bila poškodovana ena oseba. Pomoč so ji nudili reševalci ZD Idrija in gasilci PGD Idrija in Cerkno.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 8.40 se je na Cesti železarjev na Jesenicah zaradi teže snega je poškodovala streha poslovnega objekta. Gasilci GARS Jesenice so skupaj z delavci, ki so gradili streho, odkidali sneg iz večjega dela strehe.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 9.40 se je v 5. nadstropju hotela City v Ulici Kneza Koclja v Mariboru pri opravljanju gradbenih del snela gorilna cev z odprte plinske jeklenke, pri ventilu pa je nato zagorelo. Posredovali so poklicni gasilci JZZPR Maribor in gasilci PGD Maribor-mesto, zaprli ventil na jeklenki in s tem prekinili gorenje ter preventivno pregledali ostale prostore v nadstropju.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 9.25 je prišlo do onesnaženja reke Cerkniščice pri Dolenji vasi v občini Cerknica. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj dogodka in pomagali ekipi ELME pri jemanju vzorcev vode. O dogodku so bile obveščene pristojne službe. Posledic za okolje niso opazili.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 9.52 sta bližini Deskel, občina Kanal, pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije odstranila in shranila na varno topovsko granato kalibra 150 mm, italijanske izdelave iz obdobja 1. svetovne vojne.

NESREČE V PROMETU
Ob 11.25 je prišlo do naleta treh vozil na avtocesti pri izvozu za Senožeče v občini Divača. Gasilci ZGRS Sežana so na vozilih odklopili akumulatorje in vršili požarno varovanje. Lažje poškodovano osebo je oskrbela ekipa NMP iz Sežane.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 12.16 sta v garaži stanovanjske hiše v Nadgorici v občini Ljubljana gorela pralni in sušilni stroj. Gasilci GB Ljubljana in PGD Nadgorica so požar pogasili, delavci plinarne pa so odklopili plinsko napeljavo.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 12.39 sta se v ulici Pod vrtačo v občini Sevnica dve osebi zastrupili z ogljikovim monoksidom. Oskrbeli so ju reševalci NMP ZD Sevnica, gasilci PGD Sevnica so z meritvami ugotovili prekomerno povečanje ogljikovega monoksida, zato so pregledali in prezračili prostore.

NESREČE V PROMETU
Ob 13.09 sta pri naselju Podgrad, občina Ilirska Bistrica, trčili osebni vozili. V nesreči se je poškodovala ena oseba. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so odklopili akumulatorja, požarno in prometno zavarovali kraj nesreče ter pomagali ekipi NMP Ilirska Bistrica pri oskrbi poškodovanega.

NESREČE V PROMETU
Ob 13.21 sta v križišču Kranjske in Ljubljanske ceste v Radovljici trčili osebni vozili. Gasilci JZ GRS Kranj so prometno in požarno zavarovali kraj nesreče, odstranili vozilo ter nudili pomoč policistom.

DRUGE NESREČE
Ob 14.31 si je na smučišču Kope, občina Slovenj Gradec, smučarka pri padcu poškodovala koleno. Reševalci NMP so smučarko na kraju oskrbeli in jo nato z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

DRUGE NESREČE
Ob 14.34 je v kanjonu Kokre v Kranju obtičal tuj turist in se sam ni mogel rešiti. Gasilci JZ GRS Kranj in gorski reševalci GRS Kranj so turista z vrvno tehniko potegnili iz kanjona na most.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 15.41 sta v bližini Vogrskega v občini Renče-Vogrsko pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije odstranila in shranila na varno topovsko granato kalibra 100 mm, italijanske izdelave iz obdobja 1. svetovne vojne.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 16.04 je v Spodnji Polskavi v občini Slovenska Bistrica prišlo do dimniškega požara v stanovanjski hiši. Posredovali so gasilci PGD Spodnja Polskava.