sreda, 20. februar 2013

Kronika, 20.2.2013

Ob 1.40 sta v naselju Dogoše, občina Maribor, zagorela dva zabojnika za smeti. Požar so pogsili gasilci JZZPR Maribor.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 1.52 so v Vrtovinu, občina Ajdovščina, gasilci GRC Ajdovščina, PGD Ajdovščina in PGD Selo pogasili dimniški požar.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Od 7.15 do 13.00 je bila v občini Puconci in Cankova, zaradi okvare na vodovodnem sistemu, prekinjena dobava pitne vode v dvanajstih naseljih. Delavci komunale Murska Sobota so okvaro odpravili.

NESREČE V PROMETU
Ob 7.36 je na avtocesti Ljubljana–Celje v predoru Ločica, občina Vransko, osebno vozilo trčilo v steno predora. Posredovali so gasilci dežurne enote PGE Celje in CPV Domžale iz Avtocestne baze DARS na Vranskem in gasilci PGE Celje ter CPV Domžale, ki so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem, odklopili akumulator na vozilu in z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Celje so eno poškodovano osebo prepeljali v SBV Celje.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 8.02 so gasilci PGD Sevnica opravili ogled prostora Loškega potoka na Logu, občina Sevnica, od izvira do izteka v reko Savo. Policija je odvzela vzorec vode za nadaljnjo preiskavo. O onesnaženju je bil obveščen inšpektor za okolje.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 10.42 so v Ulici Vinka Vodopivca v Kromberku, občina Nova Gorica, goreli odpadki v komunalnem zabojniku. Gasilca JZ GRD GE Nova Gorica sta pogasila vsebino zabojnika.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 10.56 so v Ziherlovi ulici v Ljubljani gasilci GB Ljubljana odprli vrata stanovanja v šestem nadstropju večstanovanjske zgradbe ter omogočili vstop reševalcem NMP ter policiji. V stanovanju se je nahajala mrtva oseba.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 10.39 je v Drbetincih, občina Sveti Andraž, iztekalo kurilno olje iz peči v rastlinjaku v bližnji potok. Gasilci PGD Ptuj so oljni madež v dolžini okoli tristo metrov očistili.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 8.44 so nad vasjo Podpeč v občini Koper gasilci JZ GB Koper pogasili travniški požar na površini okoli 100 kvadratnih metrov.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 13.30 je v naselju Brengova v občini Cerkvenjak, zaradi pozabljenega olja na štedilniku, prišlo do požara v stanovanjski hiši. Ogenj, ki je v celoti uničil kuhinjo in dnevni prostor so pogasili gasilci PGD Cerkvenjak in Sveta Trojica.

DRUGE NESREČE
Ob 11.49 si je v Luki Koper pri prekladanju železnih cevi delavec poškodoval roko. Poškodovani delavec je bil z reševalnim vozilom odpeljan v SB Izola. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 16.51 so v naselju Beltinci v istoimenski občini gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Beltinci, ki so počakali, da so saje v dimniku dogorele.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 17.01 so v Režunovi ulici v Trebnjem gasilci PGD Trebnje ob prisotnosti policije s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem se je nahajala obolela oseba. Reševalci NMP ZD Trebnje so ob pomoči gasilcev osebo prenesli do vozila in jo prepeljali v SB Novo mesto.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 17.13 so v ulici Vrtača v Ljubljani gasilci GB Ljubljana v drugem nadstropju večstanovanjske zgradbe s tehničnim posegom odprli vrata stranišča, v katerega se je zaklenil dveletni otrok.

NESREČE V PROMETU
Ob 18.32 se je v naselju Steske, občina Nova Gorica, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so nudili pomoč poškodovanemu vozniku do prihoda reševalcev ZD Nova Gorica, odklopili so akumulator vozila ter nudili pomoč reševalcem pri prenosu poškodovane osebe do rešilca.