petek, 29. marec 2013

Kronika, 29.3.2013

Ob 8.16 je na avtocesti pred galerijo Moste v občini Žirovnica osebno vozilo zapeljalo s cestišča in obstalo v jarku na strehi. Gasilci GARS Jesenice so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu, nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila, izvlekli vozilo ter pomagali pri nakladanju vozila na vozilo vlečne službe.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 8.41 so v Ravnah, občina Tržič, gasilci PGD Tržič in PGD Bistrica pri Tržiču odprli vrata stanovanja in omogočili vstop policiji in reševalcem. Osebo, ki so jo našli v stanovanju, so prevzeli v oskrbo reševalci NMP Tržič.

NESREČE V PROMETU
Ob 9.55 se je pri naselju Vrhole na magistralni cesti Slovenska Bistrica - Vrhole, občina Slovenska Bistrica, voznik z osebnim vozilom zaletel v drevo. V prometni nesreči se je ena oseba poškodovala. Prepeljali so jo v UKC Maribor. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so s tehničnim posegom rešili osebo iz vozila in zavarovali kraj nesreče.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 9.59 je na avtocesti med Mariborom in Ljubljano, v bližini izvoza Sl. Bistrica sever, zagorelo pod kabino tovornega vozila. Gašenja se je lotil voznik sam, pomagali in dokončno pa so pogasili požar gasilci PGD Sl. Bistrica, ki so pred tem zavarovali kraj dogodka.

NARAVNE NESREČE
Ob 11.31 je v Breznem, občina Podvelka, manjši zemeljski plaz zasul lokalno cesto. Gasilci PGD Brezno-Podvelka, so skupaj z delavci komunalnega podjetja z ceste odstranili okoli 3 kubične metre zemeljskega plazu.

NESREČE V PROMETU
Ob 13.12 je v naselju Dornberk, občina Nova Gorica, voznica z osebnim avtomobilom podrla pešca. Leta se je se je pri tem poškodoval. Posredovali so gasilci PGE Nova Gorica in reševalci NMP Nova Gorica. Poškodovanega pešca so prepeljali v SB Šempeter pri Gorici.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 13.11 so v ReCO Trbovlje prejeli obvestilo, da se je sprožil požarni alarm v Domu upokojencev Franca Salamona na Koloniji 1. maja v občini Trbovlje. Poklicni gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje so na kraju ugotovili, da se je v kuhinji pregrela hrana in se je zadimilo. Gasilci so pregledali in prezračili prostore.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 13.20 je v Jevšnikovi ulici v občini Zagorje ob Savi zagorelo v kuhinji stanovanjske hiše. Gasilci PGD Zagorje-mesto in Loke so požar pogasili in prezračili prostore stanovanja. Na kraju so bili tudi reševalci NMP, ki so nudili prvo pomoč lastnici, ki je bila zaradi suma zastrupitve z ogljikovim monoksidom odpeljana v SB Trbovlje. Na kraju dogodka je bila prisotna policija.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 12.59 so na Zaloški cesti v Ljubljani zaznali vonj po metanu. Posredovali so gasilci GB Ljubljana in delavci Energetike, ki so dozirno centralo očistili. Nevarnosti za prebivalce ni bilo.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 14.15 so na Kolodvorski cesti na Bledu gorele saje v dimniku objekta. Posredovali so gasilci PGD Bled-Rečica. Pogasili so kurišče v štedilniku. Ugotovili so, da je dimnik poln saj. Stanovalki so prepovedali kurjenje dokler dimnikar dimnik ne očisti.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 16.57 se je iz toplotne postaje Osnovne šole Ribnica v Ribnici močno kadilo. Gasilci PGD Ribnica so na kraju ugotovili, da se je grelnik vode pregrel in povzročil kratek stik. Okvarjeni grelnik so gasilci odstranili in prezračili toplotno postajo. Dežurni elektrikar bo saniral okvaro.

NARAVNE NESREČE
Ob 16.01 je na Cesti V. v Velenju meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Velenje so meteorno vodo izčrpali in počistili prostore.

NESREČE V PROMETU
Ob 16.42 je na cesti Celje-Laško v Košnici pri Celju v občini Celje voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča v reko Savinjo. Voznik je iz vozila izplaval sam. Celjski poklicni gasilci so pregledali nabrežino reke Savinje do Tremerij, vendar zaradi močno narasle in kalne vode vozila, ki je potonilo niso našli. Poškodovanega voznika so reševalci NMP prepeljali v celjsko bolnišnico.

NESREČE V PROMETU
Ob 17.14 je v naselju Andraž nad Polzelo v občini Polzela voznik z osebnim vozilom zdrsnil s ceste. Gasilci PGD Velenje so protipožarno in protinaletno zavarovali kraj, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem pri prenosu ponesrečenca do reševalnega vozila in s pomočjo avtodvigala postavili vozilo na cestišče. Zaradi poškodb, ki jih je voznik utrpel je bil prepeljan v celjsko bolnišnico.