ponedeljek, 4. marec 2013

Kronika, 4.3.2013

Ob 4.45 so v naselju Gornji Slaveči v občini Kuzma, gasilci PGD Gornji Slaveči, razžagali in odstranili drevo, ki se je nagnilo čez cesto.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 5.54 so gasilci PGD Ribnica posredovali na Opekarski cesti v Ribnici, ker je zaradi počene vodovodne cevi voda zalila kletne prostore. Izčrpali so okoli 100 kubičnih metrov vode.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 6.35 so gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje posredovali na lokalni cesti Trbovlje-Klek, občina Trbovlje, ker je povešen telefonski kabel oviral promet. Gasilci so začasno kabel pritrdili na bližnje drevo in omogočili promet.

NESREČE V PROMETU
Ob 0.43 je v Pešenci, v Spodnji Besnici, občina Kranj, osebno vozilo zapeljalo s ceste in pristalo na strehi. Gasilci JZ GRS Kranj so vozilo postavili nazaj na cesto.

NESREČE V PROMETU
Ob 7.12 je zaradi poledenelega cestišča prišlo do prometne nesreče dveh osebnih vozil na cesti Besnica–Podgrad v Ljubljani. Poklicni gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče in pregledali vozili, poškodovanih oseb ni bilo.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 8.11 so zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše v naselju Lokrovec v občini Celje. Poklicni gasilci PGE Celje so očistili kurišče, odstranili tleče saje iz tuljave, očistili dimno tujavo, prezračili zadimljene podstrešne prostore in objekt pregledali s toplotno kamero.

DRUGE NESREČE
Ob 8.45 se je pričela iskalna akcija pogrešane osebe na območju Avč v občini Kanal. V akciji iskanja so poleg policije sodelovali še vodniki psov za iskanje pogrešanih oseb KZS in ZRPS Severnoprimorske, gasilci PGD Avče in gorski reševalci GRS Tolmin. Nekaj po 13. uri so našli truplo pogrešane osebe na obrežju reke Soče pri Avčah.

NESREČE V PROMETU
Ob 8.36 sta na avtocesti Celje–Maribor pri izvozu Slovenske Konjice trčili osebni vozili. Celjski poklicni gasilci so nudili pomoč reševalcem in policiji, odklopili akumulatorja na vozilih in posuli z vpojnimi sredstvi razlite motorne tekočine. Reševalci so oskrbeli poškodovani osebi in ju z reševalnim vozilom prepeljali na zdravljenje v SB Celje.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 8.56 je zagorel elektromotor ventilatorja v sanitarijah vrtca na Pešnici v Šentjurju. Pogasile so ga zaposlene, gasilci PGD Šentjur in Lokarje pa so pregledali prostore in podstrešje objekta.

DRUGE NESREČE
Ob 11.12 je posredoval helikopter HNMP Slovenske policije z dežurno ekipo na smučišču Stari vrh v občini Gorenja vas-Poljane, kjer se je poškodoval smučar. Poškodovanca so prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 9.30 je prišlo do dimniškega požar v naselju Koprivnik v občini Kočevje. Posredovali so gasilci PGD Koprivnik, ki so varovali objekt, dokler saje niso zgorele in očistili ter pregledali dimno tuljavo.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 13.00 je zagorelo je v treh zabojnikih za smeti v podhodu stanovanjske hiše na Glavnem trgu v Celju. Dim se je širil po stopnišču. Gasilci PGE Celje so pogasili ogenj, evakuirali štiri stanovalce na prosto iz objekta in prezračili stopnišče.

DRUGE NESREČE
Ob 12.35 si je poškodoval nogo delavec v jeklarni Acronija na Koroški Beli v občini Jesenice. Aktivirani so bili poklicni gasilci GARS Jesenice in poškodovanca prepeljali v ZD Jesenice, zatem pa v SB Jesenice.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 13.48 je zagorelo ob železniški progi med Sežano in Šmarjami v občini Sežana. Aktivirani so bili gasilci ZGRS Sežana in pogasili okoli 1800 kvadratnih metrov suhe trave.

NESREČE V PROMETU
Ob 15.20 je trčil vlak v sprednji del osebnega vozila na nezavarovanem železniškem prehodu na poljski poti v vasi Velika Loka v občini Grosuplje. Posredovali so poklicni gasilci GB Ljubljana in PGD Grosuplje, ki so zavarovali mesto nesreče in odstranili vozilo z železniškega prehoda. Zaradi nesreče je prišlo do začasne prekinitve železniškega prometa, poškodovanih pa ni bilo.

NESREČE V PROMETU
Ob 15.29 sta na Zasavski cesti pri Šentjakobu v Ljubljani čelno trčili dve osebni vozili, v kater sta bili poškodovani dve osebi. Poleg reševalcev so posredovali tudi gasilci GB Ljubljana, ki so zavarovali mesto nesreče, izklopili akumulatorja in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 16.00 je v Hafnerjev naselju na Trati v Škofji Loki počila cev vodovodnega omrežja, pri čemer je voda zalila objekt. Izčrpali so jo gasilci PGD Trata, popravilo vodovodnega omrežja pa so prevzeli delavci Loške Komunale.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 14.00 so gasilci PGD Bevče in Vinska Gora v Janškovem selu v občini Velenje prekrili zemeljski plaz s PVC folijo.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 17.52 je izbruhnil dimniški požar v stanovanjski stavbi na Cankarjevi ulici v Rogaški Slatini. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in Rogaška Slatina so goreče saje pogasili in očistili dimnik. Škoda ni nastala.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 18.22 je zagorelo ob regionalni cesti med Potočami in Dobravljami v občini Ajdovščina. Aktivirani so bili poklicni gasilci GRC Ajdovščina in pogasili okoli 800 kvadratnih metrov travne površine.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 19.39 je zagorelo v dimniku stanovanjske hiše v naselju Podnart v občini Radovljica.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 18.47 so v Florjanu v občini Šoštanj zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Šoštanj so goreče saje pogasili, o gmotni škodi pa ne poročajo.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 19.20 se je žgala pozabljena hrana na štedilniku v stanovanju stanovanjskega bloka na Gornjesavski cesti v Kranju. Aktivirani so bili poklicni gasilci GARS Kranj, PGD Bitnje in Stražišče.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 17.00 so gasilci PGD Podgorica-Šentjakob v Ocvirkovi ulici v Podgorici v Ljubljani odmašili in očistili hudourniški jašek, ker se je voda razlila po cesti in bližnjih dvoriščih.

NESREČE V PROMETU
Ob 20.52 je prišlo do trka dveh osebnih vozil na Dunajski cesti v Ljubljani. Gasilci GB Ljubljana so do prihoda policije zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, cestišče posuli z vpojnim sredstvom in nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu dveh poškodovanih oseb.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 20.48 je iztekala voda iz stanovanja v prvem nadstropju v spodnje stanovanje na Kidričevi cesti v Kranju.

NESREČE V PROMETU
Ob 21.11 se je zgodila prometna nesreča na cesti Hrastje-Mota v smeri proti Vučji vasi v občini Radenci, v kateri je osebno vozilo zapeljalo v obcestni jarek. Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona.