sobota, 2. marec 2013

Kronika, 2.3.2013

NESREČE V PROMETU
Ob 8.35 sta se na cestni relaciji Ankaran–Bivje, občina Koper, trčila osebni vozili. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu in odstranili desni bok vozila. V nesreči so bile poškodovane tri osebe, ena s hujšimi poškodbami je bila odpeljana v SB Izola.

NARAVNE NESREČE
LJUTOMER, Črpanje mulja in vode iz jarkov v Babincih.

NARAVNE NESREČE
Ob 8.02 so v Račkem vrhu, občina Radenci, gasilci PGD Hrašenski vrh iz kleti stanovanjskega objekta izčrpali okoli 2000 litrov meteorne vode.

NARAVNE NESREČE
Ob 9.52 so v Severjevi ulici v Murski Soboti gasilci PGD Murska Sobota iz kletnih prostorov stanovanjske hiše izčrpali okoli 3000 litrov meteorne vode.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 8.56 so v Tratnikovi ulici v Nazarjah zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Nazarje so zaprli dovod zraka na peči, vršili varovanje dokler niso saje dogorele in pregledali okolico dimnika.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 10.50 so v naselju Radelca v občini Radlje ob Dravi gasilci PGD Radlje ob Dravi nudili pomoč pri čiščenju snega z ostrešja enostanovanjske hiše.

NARAVNE NESREČE
Ob 10.38 je v Renkovcih, občina Turnišče, podtalnica zalila kletne prostore gasilskega doma. Gasilci PGD Renkovci so iz kletnih prostorov izčrpali okoli 25 kubičnih metrov vode.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 11.09 so v ulici Rudija Papeža v Kranju gasilci JZ GRS Kranj odprli vrata stanovanja v katerem se je nahajala onemogla oseba. Gasilci so nudili tudi pomoč reševalcem pri prenosu onemogle osebe do reševalnega vozila.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 11.36 so v naselju Senožeče, občina Divača, v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Gasilci PGD Senožeče in ZGRS Sežana so goreče saje pogasili, dimnik očistili ter pregledali s toplotno kamero.

NARAVNE NESREČE
Ob 11.39 so v Lipi, občina Beltinci, gasilci PGD Lipa iz najnižjega jaška kanalizacijskega omrežja izčrpali večjo količino meteorne vode.

DRUGE NESREČE
Ob 12.45 je poletel helikopter LPE z dežurno ekipo HeNMP na Ptuj, od koder je prepeljal obolelo osebo v UKC Ljubljana.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 12.07 so na Sebenjski cesti na Bledu gasilci PGD Bled odprli vrata stanovanja v katerem so našli mrtvo osebo.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 12.33 je pod Trdinovim vrhom, občina Novo mesto, na pohodni poti pohodnika obšla slabost. Reševalci NMP ZD Novo mesto so mu nudili pomoč, vendar je na mestu dogodka izgubila življenje. Aktivirani so bili tudi gasilci GRC Novo mesto, ki so reševalcem pomagali pri prenosu opreme in umrle osebe do vozila.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 12.10 so v Malem Brebrovniku, občina Ormož, gasilci PGD Miklavž pri Ormožu iz kletnih prostorov stanovanjske hiše so izčrpali okoli 500 litrov vode.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 8.05 so v ulici Iška v občini Ig gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD.

DRUGE NESREČE
Ob 13.20 si je turni smučar na Velikem Draškem vrhu v občini Bohinj poškodoval nogo. Poškodovanega je oskrbela dežurne ekipe HeNMP in ga ob pomoči helikopterja SV prepeljali v SB Jesenice.

DRUGE NESREČE
Ob 13.45 je v Podgorici za tovarno Belinka, občina Ljubljana, sprehajalca obšla slabost. Aktivirani so bili reševalci GRS Ljubljana, gasilci GB Ljubljana in reševalci NMP Ljubljana, ki so sprehajalca oskrbeli in prenesli do reševalnega vozila. Prepeljan je bil v UKC Ljubljana.

NARAVNE NESREČE
Ob 14.43 je padel sneg s strehe počitniškega objekta in zasul cesto, ki vodi iz smučišča Bela, občina Semič. Dežurni delavci cestnega podjetja so sneg odstranili s ceste.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 14.12 so v Blasnikovi ulici v Ljubljani gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci GB Ljubljana in gasilci PGD Tomačevo - Jarše.

NESREČE V PROMETU
Ob 16.14 se je na avtocesti Ljubljana–Obrežje med priključkoma Novo mesto-vzhod in Kronovo proti Obrežju, občina Novo mesto, zgodila prometna nesreča z udeležbo tovornega in osebnega vozila. V nesreči se je ena oseba poškodovala, ki so jo reševalci NMP ZD Novo mesto oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so odklopili akumulatorja na vozilih in zavarovali kraj nesreče.

DRUGE NESREČE
Okoli 16.00 je poletel helikopter SV z dežurno ekipo HeNMP v Šempeter pri Novi Gorici, od koder je prepeljal obolelo osebo v UKC Ljubljana.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 16.36 je na Lackovi cesti v Pekrah, občina Maribor, zaradi počenega dimnika ogenj ožgal steno ob dimniku in poškodoval del ostrešja. Gasilci JZZPR Maribor in PGD Pekre so ogenj pogasili ter pregledali in prezračili prostore.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 15.23 so v Mali vasi pri Ormožu, občina Sveti Tomaž, z defibrilatorjme gasilci PGD Koračice do prihoda reševalcev NMP Ormož oživljali onemoglo osebo. Reševalci so jo pozneje odpeljana v SB Ptuj.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 18.16 so gasilci CPV Domžale posredovali zaradi dimniškega požara na Kajuhovi cesti v Domžalah.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 18.35 je na Grajskem trgu v Mariboru zagorel plastični zabojnik za komunalne odpadke. Ogenj, ki je zabojnik uničil, so pogasili gasilci JZZPR Maribor.
Nazaj