torek, 10. april 2012

Prijeli hudodelsko združbo, ki je izsiljevala občana. Tudi s fotografijami spolnega odnosa

Novomeški kriminalisti so zaradi kaznivega dejanja izsiljevanja po 213. členu KZ-1 s kazensko ovadbo k preiskovalnemu sodniku privedli tri osumljence. Preiskovalni sodnik je zoper dva odredil pripor.

 Med preiskavo so kriminalisti ugotovili, da so se z namenom izsiljevanja v hudodelski združbi združili 38-letni osumljenec iz Črnomlja, 36-letna osumljenka iz Novega mesta, 36-letni osumljenec iz Kočevja, 37-letni osumljenec iz Bosne in Hercegovine in neznana storilka. Za izvedbo kaznivega dejanja so imeli osumljenci razdeljene vloge, njihov namen pa je bil izsiljevanje oškodovanca z namenom pridobitve protipravne premoženjske koristi. 

V sredini marca 2012 je za zdaj neznana osumljenka oškodovanca s pretvezo zvabila v stanovanje in ga omamila z neznano snovjo.
 
Nekaj dni kasneje je z oškodovancem navezal stik 36-letni osumljenec z območja Kočevja. Osumljenec mu je ob srečanju izročil fotografije, ki kažejo na spolni odnos med oškodovancem in neznano žensko. Osumljenec je v zameno za fotografije od oškodovanca zahteval 50.000 evrov. Kasneje so ga izsiljevali tudi ostali osumljenci.

Novomeški in ljubljanski kriminalisti so 28. 3. na parkirnem prostoru v okolici Grosuplja prijeli tri člane hudodelske združbe in jim odvzeli prostost. Na podlagi odredbe sodišča so na naslovih bivanja osumljencev opravili hišne preiskave in zasegli dokazno gradivo.