petek, 20. april 2012

Epilog metanja kamenja v gasilski avtomobil

19. marca okoli 18.30 so novomeški gasilci posredovali zaradi požara pri naselju Brezje. Med intervencijo so neznanci v gasilsko vozilo pričeli metati kamenje in poškodovali vozilo. 

Škoda na vozilu je bila ocenjena na okoli 2000 evrov. Novomeški policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja, zbrali so obvestila in ugotavljali okoliščine kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. Med preiskavo so ugotovili, da sta 27-letni osumljenec in 24-letna osumljenka naklepoma napeljala svoja otroka, da sta ob prihodu gasilskega vozila pričela metati kamenje in poškodovala vozilo. 

Osumljenca so ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari po 220. členu KZ-1. O kaznivih dejanjih otrok so obvestili tudi center za socialno delo. Novomeški policisti so ugotovili tudi, kdo je v času velike požarne ogroženosti v naselju zakuril ogenj in povzročil požar, zaradi katerega so morali gasilci intervenirati. Zoper mladoletnega kršitelja iz naselja bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.