četrtek, 1. november 2012

S pištolo grozil, da jih bo ubil

Policisti na OKC PU Novo mesto so v torek nekaj po 18. uri prejeli klic na pomoč iz naselja v okolici Novega mesta, kjer naj bi prišlo do pretepa in groženj z orožjem. Na kraj, kjer se je zbralo večje število prebivalcev naselja, je bilo takoj napotenih več policijskih patrulj. Novomeški policisti so izsledili in prijeli 28-letnega osumljenca in zasegli pištolo.

Zbrali so obvestila in ugotovili, da je osumljenec vstopil v bivalni objekt, kjer so se nahajali oškodovanci. Tam je udaril žensko in moškega in ga poškodoval. Kasneje se je ponovno vrnil in s pištolo grozil oškodovancu da ga bo ubil in z udarcem s pištolo mladoletniku hudo poškodoval roko. 

Policisti so nasilneža 1. novembra privedli k preiskovalnemu sodniku s kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj hude telesne poškodbe, lahke telesne poškodbe in kaznivega dejanja grožnje. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor. 

Novomeški policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, saj naj bi 32-letni osumljenec pred prihodom policistov iz pištole izstrelil več nabojev.