petek, 4. december 2015

Črna kronika v Sloveniji, 3. december 2015

Ob 9.14 so v Krškem gasilci Poklicne gasilske enote Krško pomagali reševalcem NMP ZD Krško pri dostopu do obolele osebe ter pri prenosu v reševalni avtomobil. Obolelo osebo so reševalci odpeljali v Splošno bolnišnico Brežice.

Sproščanja nevarnih plinov
Ob 8.54 je bil na Preglovem trgu v Tolminu v stanovanju zaznan močan vonj po plinu. Gasilci PGD Tolmin po pregledu ugotovili, da gre za okvaro na štedilniku na plin, zato so odstranili plinsko jeklenko.

Požari v nestanovanjskih stavbah
Ob 10.17 je v naselju Vas v občini Radlje ob Dravi v gostinskem objektu prišlo do začetnega požara v kuhinji, na napi nad žarom. Ogenj je do prihoda gasilcev že ugasnil. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so s termo kamero pregledali dimnik nad žarom ter prezračili prostore.

Onesnaženja okolja in posegi v okolje
Ob 10.55 se je v Spodnji Ščavnici, občina Gornja Radgona, pri kmetijski zadrugi, pri raztovarjanju apnenca prevrnil kamion, iz katerega je iztekalo gorivo. Posredovali so gasilci iz PGD Gornja Radgona, ki so izvajali požarno varovanje, zatesnili rezervoar vozila in onemogočili nadaljnje iztekanje goriva, popivnali izteklo gorivo, nudili pomoč avtovleki pri postavitvi kamiona na kolesa ter sanirali onesnaženo površino.

Požari v nestanovanjskih stavbah
Ob 11.24 je na Celovški ulici v Ljubljani zagorelo v prvem nadstropju večstanovanjskega objekta. Posredovali so poklicni gasilci GB Ljubljana, ki so požar pogasili, prezračili objekt in iz njega evakuirali približno petdeset oseb. Požar je uničil eno stanovanje v celoti, nekaj sosednjih sob ter del ostrešja objekta. Vzrok požara še ni znan.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 11.17 so na Miklošičevi cesti v Ljubljani gorele smeti v odzračevalnem jašku, zaradi česar se je dim razširil po večstanovanjskem objektu. Posredovali so poklicni gasilci GB Ljubljana, ki so požar pogasili, prezračili objekt in izmerili vsebnost ogljikovega monoksida.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 11.26 sta na križišču Štajerske ceste in Brnčičeve ulice v Ljubljani trčili osebni vozili. Posredovali so poklicni gasilci GB Ljubljana, ki so zavarovali kraj nesreče, na vozilih odklopili akumulatorja, počistili razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP Ljubljana pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 13.16 so v naselju Gora pri Pečah, občina Moravče, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Peče, Moravče in CPV Domžale, ki so počakali dokler saje niso zgorele, očistili peč in dimnik ter pregledali njegovo okolico.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 13.24 je na cesti Most na Soči–Klavže, občina Tolmin, prišlo do trka osebnega in tovornega vozila. Gasilci PGD Tolmin so do prihoda tolminskih reševalcev oskrbeli poškodovanca, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite tekočine. Poškodovana oseba je bila odpeljana na zdravljenje v šempetersko bolnišnico.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 14.35 je v Veliki Pirešici, občina Žalec, prišlo do trčenja dveh osebnih vozil. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem, odklopili akumulatorja na vozilih in z vpojnimi sredstvi sanirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Celje so dve poškodovani osebi prepeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 16.51 je v naselju Čabrače, občina Gorenja Vas-Poljane, prišlo do dimniškega požara na stanovanjski hiši. Posredovali so gasilci PGD Gorenja vas, Hotavlje in Poljane, vendar gašenje ni bilo potrebno, zato so le s termo kamero pregledali okolico dimnika. Škoda ni nastala.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 17.30 je v naselju Zagojiči v občini Gorišnica prišlo do dimniškega požara. Do prihoda gasilcev PGD Zagojiči je ogenj v dimniku ugasnil. Gasilci so dimnik pregledali.

Požari v nestanovanjskih stavbah
Ob 17.46 je na Pacugu v občini Piran, gorela baraka. Posredovali so gasilci JZ GB Koper in PGD Piran, vendar je še pred njihovim prihodom na kraj dogodka baraka, velikosti okoli 24 kvadratnih metrov, pogorela. Gasilci so pogasili požarišče.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 18.01 je v Rovtah, občina Logatec, prišlo do dimniškega požara v stanovanjski hiši. Gasilci PGD Rovte-enota Petkovec so na kraju pregledali in očistili dimnik. Zaradi poškodovanih vratc dimnika so lastniku prepovedali nadaljnje kurjenje in ga napotili na pristojnega dimnikarja.

Nesreče zračnih plovil
Ob 18.50 je v bližini naselja Pristava, občina Mengeš, strmoglavilo manjše avstrijsko športno letalo. Posredovali so gasilci GZ Mengeš, Vodice, Komenda, PGD Kamnik, vodniki psov za iskanje pogrešanih oseb SIP KZS skupina-1, DVRPS Ljubljana 1 in 2, reševalci Postaje GRS Kamnik in reševalci NMP Mengeš. Gasilci so razbitine letala in avstrijskega pilota, ki nesreče ni preživel, našli v gozdu nad Pristavo.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 20.04 so v Zmincu, občina Škofja Loka, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Škofja Loka so na kraju ugotovili, da so se vžgale saje v črni sobi. Goreče saje so pogasili, objekt pregledali s termo kamero in preprečili nadaljnji vžig saj.

Tehnična in druga pomoč
Ob 20.26 so na Cesti 1.maja v Kranju gasilci JZ GRS Kranj iz dvigala stanovanjskega objekta rešili eno osebo in psa, dvigalo izklopili in obvestili serviserja.

Požari v nestanovanjskih stavbah
Ob 20.10 je v Virmašah v občini Škofja Loka zagorelo v manjši lopi. Kurili so v peči na kateri so bila naložena drva. Gasilci PGD Virmaše - Sveti Duh in Škofja Loka so ogenj pogasili, drva odstranili in s termo kamero pregledali okolico.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 20.10 so v naselju Zagorje, občina Pivka, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Požar je ugasnil pred prihodom gasilcev PGD Zagorje, ki so opravili strokovni ogled in očistili dimnik.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 23.39 je gorelo v dimniku stanovanjske hiše v Golarjevi ulici v Ljubljani. Posredovali so gasilci GB Ljubljana in PGD Gunclje.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 0.02 je zagorel pralni stroj v stanovanju na Taborski cesti v Grosuplju. Ogenj je nekoliko poškodoval pralni stroj in bojler ter zadimil prostore. S gašenjem je pričel stanovalec in med gašenjem dobil lažje opekline. Ogenj so dokončno pogasili in prezračili prostore gasilci PGD Grosuplje. Gasilci so poskrbeli tudi za opekline stanovalca.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 5.30 je na cesti Sovodenj–Kladje, občina Gorenja vas-Poljane, prišlo do prometne nesreče, v kateri je vozilo obstalo na strehi v jarku. Gasilci PGD Škofja Loka, Gorenja vas in Poljane so na kraju ugotovili, da v vozilu ni nobene osebe, zavarovali so kraj dogodka ter nudili razsvetljavo.