četrtek, 18. julij 2013

Kronika, 18.7.2013


TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 6.42 je na Partizanski cesti Kranju nasedlo osebno vozilo. Gasilci JZ GRS Kranj so z avtodvigalom vozilo postavili nazaj na cesto.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 8.23 je na letališču Jožeta Pučnika na Brniku pristalo letalo Adria Airways, v katerem so v pilotski kabini zaznali dim. Gasilci na aerodromu Brnik in JZ GRS Kranj so bili v pripravljenosti. Letalo je pristalo brez težav in potniki so se nepoškodovani izkrcali. Intervencija ni bila potrebna.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 15.08 sta na Cesti na Rupo v Kokrici, občina Kranj, gasilca JZ GRS Kranj podrla in razžagala drevo, ki je ogrožalo prebivalce.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 18.42 so na Koroški Beli, občina Jesenice, v obratu ACRONI na prostem zagoreli opilki. Opilke so gasilci GARS Jesenice pogasili z vodo iz vozil. Pri gašenju jim je pomagal bager.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 21.10 uri je na Zakotnikovi ulici v Ljubljani občan pozabil hrano na štedilniku in zaspal. Ogenj se je razširil na kuhinjske elemente. Gasilci PGE Ljubljana so ogenj pogasili, ter pregledali in prezračili stanovanje.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 22.17 je na Umekovi cesti, občina Domžale zagorelo vejevje in lesni odpadki. Gasilci CPV Domžale so ogenj pogasili, ter pregledali okolico.

NARAVNE NESREČE
Ob 23.52 je na Dantejevo ulico v Piranu padel večji, približno 500 kilogramski kamen, ki je oviral promet. O podoru kamnine je bil obveščen dežurni delavec Cestnega podjetja Koper. Kamnino so odstranili s cestišča na bankino in omogočili nemoten promet. Tekom dne 18. 7. 2013 jo bodo strojno odstranili. O dogodku so bile obveščene pristojne službe, ki bodo preverile ali obstaja nevarnost novega podora.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 23.50 so na Sp. Boču v občini Selnica ob Dravi, gasilci PGD Selnica ob Dravi in PGD Slemen posredovali, kjer je zagorelo v pritličnem prostoru stanovanjske hiše, kjer je imel lastnik shranjene posode z barvami, laki in podobnimi izdelki, ki pa na srečo niso bili vnetljivi. Gasilci so ogenj pogasili, nastala je tudi materialna škoda. O požaru so bile obveščene tudi vse ostale pristojne službe.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 0.16 je v naselju Šmarca, občina Kamnik, na travniku zagorela skladovnica drv. Gasilci PGD Kamnik in PGD Šmarca so požar pogasili, ter pregledali okolico.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 0.40 je na AC pri izvozu za Višnjo Goro, občina Ivančna Gorica, osebno vozilo zapeljalo v jarek in zagorelo. Gasilci PGE Ljubljana, PGD Višnja Gora in PGD Stična so ogenj pogasili, zavarovali kraj dogodka, ter izvlekli vozilo na cestišče.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 5.54 je v Svetem Florijanu v občini Rogaška Slatina zagorel drog električne napeljave. Posredovali so gasilci PGD Sveti Florijan in delavci Elektro podjetja.

DRUGE NESREČE
Ob 9.10 je ekipa Helikopterske nujne medicinske pomoči s helikopterjem SV poletela z Brnika v Brežice, od koder je iz SB Brežice prepeljala obolelo osebo v ljubljanski klinični center.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 8.33 je v Štihovi ulici v Ljubljani iztekala voda iz poslovnih prostorov. Gasilci GB Ljubljana so v prisotnosti policije odprli vrata prostorov in zaprli glavni ventil. Voda je tekla iz poškodovane inštalacije.

NESREČE V PROMETU
Ob 9.06 se je v Ilirski Bistrici voznik s tovornim vozilom zaletel v železniški nadvoz. Pri tem so se tri osebe poškodovale. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so požarno in naletno varovali kraj dogodka, z vpojnim sredstvom posuli izlite tekočine in pomagali reševalcem NMP Ilirska Bistrica pri oskrbi poškodovanih oseb.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 9.49 so v Postojni, gasilci PGD Postojna pomagali reševalcem NMP Postojna pri prenosu obolele osebe.

DRUGE NESREČE
Ob 9.56 se je v obratu Jeklarna podjetja Metal na Ravnah na Koroškem pri delu poškodoval delavec. Poklicni gasilec KGZ Ravne je poškodovancu nudil prvo pomoč, v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec pa so ga prepeljali reševalci Zdravstveno reševalnega centra Koroške.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 9.14 je v proizvodnem obratu Akrapovič, Malo Hudo, občina Ivančna Gorica zagorel delovni stroj. Požar so pogasili gasilci PGD Ivančna Gorica in Stična. Stroj je uničen, objekt ni bil poškodovan. O dogodku je bila obveščane policija.

NESREČE V PROMETU
Ob 9.22 je na Javorniškem Rovtu, občina Jesenice, tovorno vozilo zdrsnilo približno 100 metrov pod cesto. Gasilci GARS Jesenice so kraj nesreče požarno zavarovali, odklopili akumulator, iz rezervoarja izčrpali gorivo ter ga pretočili v delovni stroj. Za izvlek vozila bo poskrbelo podjetje Kopitar. Na kraju je bila prisotna tudi policija. Poškodovanih ni bilo.

DRUGE NESREČE
Ob 10.18 si je Nad Šitom glavo, občina Kranjska Gora, pri plezanju v steni plezalec poškodoval gleženj. Dežurna ekipa reševalcev GRS z Brnika in posadka s helikopterjem LPE so poškodovanega plezalca oskrbeli in ga prepeljali v SB Jesenice. Iz stene so rešili tudi soplezalko. V dolini so bili v pripravljenosti gorski reševalci GRS Kranjska Gora.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 13.04 je med Kosoveljami in Kobjeglavo, občina Komen, zagorela suha trava. Gasilci PGD Komen in ZGRS Sežana so pogasili požar na površini enega hektara.

NESREČE V PROMETU
Ob 13.37 se je v naselju Godič, občina Kamnik, voznik z osebnim vozilom zaletel v hišo. Poleg reševalcev in policije so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik. Poškodovanega voznika so potegnili iz vozila, nudili pomoč reševalcem pri prenosu, zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulator na vozilu. Reševalci so vozniku nudili prvo pomoč nato pa so ga prepeljali v KC Ljubljana.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 13.45 je ob železniški progi Pri treh mostovih v občini Divača, zaradi iskrenja zavor vlaka, zagorela suha trava in podrast. Požar na površini enega hektarja in pol so pogasili gasilci PGD Divača, Senožeče in ZGRS Sežana. Ob 18.17 je ponovno zagorelo na isti lokaciji. Požar so pogasili gasilci PGD Divača.

NESREČE V PROMETU
Ob 14.12 se je na avtocesti med Naklim in priključkom Kranj zahod, občina Naklo, osebno vozilo zaletelo v odbojno ograjo. Ena oseba se je pri tem poškodovala. Gasilci JZ GRS Kranj so odklopili akumulator, požarno zavarovali mesto nesreče in z vpojnim sredstvom posuli razlito olje po cesti.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 14.58 so se na Poti v zeleni gaj v Ljubljani lastnici stanovanja, ko je izstopila, zapahnila vrata stanovanja v katerem pa je ostal njen 3 mesečni otrok. Gasilci GB Ljubljana so s tehničnim posegom vrata odprli.

DRUGE NESREČE
BOHINJ, Iskalna akcija za pogrešanim tujim rekreativcem na območju Goreljka.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 16.18 je v bližini naselja Brestovica pri Komnu v občini Komen zagorel traktor. Požar so pogasili gasilci PGD Komen in ZGRS Sežana. Traktor je zgorel v celoti.

DRUGE NESREČE
Ob 16.47 se je v naselju Poklek nad Blanco, občina Sevnica, prevrnil traktor s priključkom za baliranje. Pri tem sta se poškodovali dve osebi. Na kraj dogodka so bili napoteni reševalci NMP ZD Sevnica in gasilci PGD Sevnica. Ena oseba je na kraju dogodka umrla, drugo so reševalci NMP ZD Sevnica prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice. Gasilci so nudili pomoč pri oživljanju ter transportu do reševalnega vozila in odklopili akumulator traktorja. Pri intervenciji so sodelovali tudi gasilci PGD Trnovec. Do izteka motornih tekočin ni prišlo. Obveščene so bile vse pristojne službe.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 13.33 je na barju ob Babnogoriški cesti, občina Škofljica, na površini 500 kvadratnih metrov gorelo grmičevje in šota. Požar so pogasili gasilci PGD Lavrica.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 16.17 so ob Poljanski cesti v Ljubljani, gorele veje in leseni odpadki na površini 50 kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci GB Ljubljana.

NESREČE V PROMETU
Ob 17.01 sta na Dunajski cesti v Ljubljani trčili osebni vozili, eno od teh je zagorelo. Ena oseba se je v nesreči poškodovala. Poklicni gasilci GB Ljubljana so jo rešili iz vozila. Požar na osebnem vozilu so pogasili, izklopili akumulatorja na obeh vozilih in nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila. Poškodovana oseba so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana.

DRUGE NESREČE
Ob 18.05 se je na poti, ki vodi okoli Bohinjskega jezera v naselju Stara Fužina, občina Bohinj, poškodovala kolesarka. Gorski reševalci GRS Bohinj so poškodovano kolesarko na kraju oskrbeli in jo prenesli do reševalnega vozila ter predali reševalcem NMP Bohinj v nadaljnjo oskrbo.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
CELJE, Celjsko vodogospodarsko podjetje VO-KA Celje d.o.o. sporoča, da bo zaradi nujnih vzdrževalnih del, jutri 19. julija 2013, med 8. in 10. uro prekinjena dobava pitne vode na območju starega Gradu Celje.

NESREČE V PROMETU
DOBROVA-POLHOV GRADEC, Prometna nesreča na cesti Srednja vas in Pristava pri Polhovem Gradcu.

NESREČE V PROMETU
Ob 18.22 sta na regionalni cesti v Parižljah, na križišču Polzela-Braslovče, trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGE Celje, PGD Parižlje-Topovlje in Braslovče so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, ter posipali cestišče z absorbentom.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
IZOLA, Poplavljeno stanovanje v Kortah, občina Izola.

DRUGE NESREČE
Ob 18.25 se je v Podljubelju, občina Tržič, občan pri žaganju porezal po nogi. Poškodovanega so oskrbeli reševalci NMP Tržič in ga prepeljali v SB Jesenice.

NESREČE V PROMETU
BLED, Prometna nesreča med kolesarjem in motoristom na cesti Bled-Boh. Bela

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 17.36 je v obratu Jeklarna, podjetje Metal Ravne, prišlo do prodora taline iz metalurške peči.Poklicni gasilci KGZ Ravne so izteklo talino ohlajali z vodo, iz prostora jeklarne pa jo bodo odstranili tam zaposleni.
 Nazaj