petek, 24. julij 2015

Kronika Slovenija, 24. julij 2015


SPIN
Vsi dogodki

Poplave meteorne vode
Ob 17.58 je zajelo neurje z močnim dežjem območje Brežic z okolico. Voda je zalila več stanovanjskih in drugih objektov na Bohoričevi, Gradnikovi, Opekarski, Dalmatinovi, Bohoričevi, Gradnikovi, Opekarski in Ulici Stanka Škalerja v Brežicah, Arnovem selu in Dečnem selu, kjer se je podrlo tudi drevo. Posredovali so gasilci PGD Brežice, Pohanca, Brežice okolica, Bukošek in Dečno selo ter izčrpali vodo iz objektov. Ob 18.10 se v naselju Arnovo Selo gasilci PGD Pohanca opravili preventivni objekt stanovanjskega objekta, kjer je meteorna voda grozila, da bo zalila kletne prostore.Ob 18.14 so gasilci PGD Brežice okolica črpali meteorno vodo iz kletnih prostorov večstanovanjskega objekta na Opekarski in Ulici Stanka Škalerja. Ob 18.17 so gasilci PGD Bukošek posredovali v v Domu upokojencev v Brežicah, kjer je meteorna voda zalila kletne prostore in dovozno pot.Ob 18.41 so v osnovni šoli Artiče očistili strešne žlebove in očistili stopnišče, da je lahko meteorna voda odtekla.

Požari na smetiščih, odlagališčih
Ob 21.29 je zagorelo na smetišču pri Hotični v občini Hrpelje-Kozina. Požar na površini okoli 80 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Materija.

Požari na travniških površinah
Ob 22.10 je pri Krajni vasi, občina Sežana, gorela trava in grmičevje. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Sežana so požar na površini okrog 2000 kvadratnih metrov pogasili.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 22.19 je na cesti Postojn–Rakitnik, občina Postojna, prišlo do naleta dveh osebnih vozil. Gasilci PGD Postojna so zavarovali in razsvetlili kraj nesreče ter odklopili akumulatorja na vozilih. Reševalci NMP Postojna so dve poškodovani osebi oskrbeli in odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih
Ob 22.49 je zagorelo v zabojniku na Adamičevi ulici v Domžalah. Požar so pogasili poklicni gasilci CPV Domžale.

Vetrolom
Ob 17.05 je območje občine Brežice zajelo neurja z močnim vetrom, zaradi česar se je podrlo več dreves. Posredovali so delavci CGP Brežice in KOP Brežice ter v naseljih Dečno Selo, Cundrovec, Kapele, Artiče in Dobrava ter odstranili drevesa. Gasilci PGD Rakovec pa so odstranili drevo v naselju Rakovec, gasilci PGD Dečno selo pa v naselju Dečno selo.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih
Ob 23.06 je zagorela vsebina zabojnika na Bistriški ulici v Domžalah. Posredovali so poklicni gasilci CPV Domžale in požar pogasili.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih
Ob 23. 25 so zagoreli zabojniki na Krakovski cesti v Domžalah. Intervenirali so poklicni gasilci CPV Domžale in pogasili štiri komunalne zabojnike, ki jih je ogenj v celoti uničil.

Vetrolom
Ob 3.37 se je na cesto Velika vas–Straža pri Raki v občini Krško podrlo drevo, ki je oviralo promet. Posredoval je dežurni pri podjetju Kostak Krško, ki je drevo razžagal in odstranil.

Nesreče z nevarnimi snovmi v industriji, industrijske nesreče
Ob 6.12 je zaradi pokvarjenega ventila iztekala solna kislina v lovilno posodo v podjetju Košaki na Oreškem nabrežju v Mariboru. Posredovali so gasilci JZZPR Maribor in pristojne službe podjetja Kemis, ki so solno kislino prečrpali v cisterne in odpeljali na varno.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 6.22 je v Trnavi, občina Braslovče, prišlo do naleta treh osebnih vozil. Posredovali so gasilci PGE Celje, PGD Braslovče in Trnava, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih ter nudili prvo pomoč poškodovanemu do prihoda reševalcev. Reševalci NMP Celje so nato poškodovanega prepeljali v SB Celje.

Poplave meteorne vode
Ob 6.10 so posredovali gasilci PGD Brežice v Brežicah, kjer so v Domu upokojencev v Brežicah izčrpali meteorno vodo iz jaškov dvigal. Obveščene so bile pristojne službe.

Nesreče pri športnih, rekreativnih in adrenalinskih aktivnostih
Ob 7.28 je v Sovičah, občina Videm, padel kolesar. Poškodovanega kolesarja so oskrbeli reševalci NMP Ptuj, ki so ga z reševalnim vozilom prepeljali v SB dr. Jožeta Potrča na Ptuju. Kolesar je ob padcu utrpel težje poškodbe.

Tehnična in druga pomoč
Ob 7.39 so gasilci JZZPR Maribor posredovali v Dogoški ulici v Mariboru, kjer so s tehničnim posegom vstopili v stanovanje v IV. nadstropju večstanovanjskega bloka in zaprli vodovodni ventil, ker je zaradi okvare na vodovodni napeljavi, iztekala voda. Počistili so izteklo vodo v stanovanju in v stanovanju pod njim. Gmotna škoda še ni ocenjena.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 8.25 sta v kraju Mislinjska Dobrava, občina Slovenj Gradec, trčila osebno in tovorno vozilo s cisterno. Pri tem se je cisterna, ki je prevažala 7.000 kg utekočinjenega naftnega plina prevrnila na bok. Posredovali so gasilci PGD Slovenj Gradec in Golavabuka, ki so zaradi nevarnosti eksplozije zavarovali območje v oddaljenosti 300 metrov, zaprli cesto za ves promet, do prihoda reševalcev ZRCK Ravne na Koroškem nudili pomoč poškodovanim osebam, na vozilih odklopili akumulatorja in vozilo izvlekli na cesto ter očistili cestišče. Tri poškodovane osebe so bile prepeljane v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. Zaradi daljše popolne zapore ceste, so čakajoče v koloni oskrbeli s pitno vodo predstavniki OZRK Slovenj Gradec, ki so razdelili 150 plastenk vode.

Delovne nesreče
Ob 9.28 se je v naselju Štrukljeva vas, občina Cerknica, voznik traktorja prevrnil in si poškodoval nogo. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so na kraju nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica, odklopili akumulator na delovnem stroju ter ga stabilizirali. Z vpojnim sredstvom so posuli razlite tekočine. Poškodovan oseba je bila odpeljana v UKC Ljubljana.

Nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v naravi, prometu
Ob 11.15 je v Jaskovi ulici v Mariboru iz osebnega vozila iztekalo gorivo. Gasilci JZZPR Maribor so počistili iztekajoče gorivo in posipali madež z vpojnim sredstvom.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 11.47 sta v Velenju pri jezeru trčila kolesarja. Posredovali so reševalci NMP Velenje, ki so poškodovanega kolesarja oskrbeli in odpeljali v SB Celje.

Pogrešane osebe
Iskalna akcija pogrešane osebe.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 12.51 so v Gregorčičevi ulici v Ajdovščini gasilci GRC Ajdovščina odprli vrata stanovanja in nudili pomoč reševalcem NMP Ajdovščina pri oskrbi obolele osebe.

Požari na travniških površinah
Ob 12.51 je pri naselju Gornja Košana, občina Pivka, ob železniški progi gorela trava na dveh lokacijah. Požara na skupni površini okoli 200 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Košana in Pivka.

Požari na travniških površinah
Ob 12.59 je pri Divači ob železniški progi gorela trava. Gasilci PGD Senožeče, Divača in ZGRS Sežana so požar na površini okoli 2000 kvadratnih metrov pogasili.

Delovne nesreče
Ob 12.39 se je na Doliški cesti v Vitanju zgodila delovna nesreča. Posredovali so gasilci PGD Vitanje, ki so pomagali reševalcem NMP Slovenske Konjice pri oskrbi poškodovanega ter zavarovali kraj pristanka helikopterja Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP, kateri so poškodovanega prepeljala v UKC Ljubljana.

Nesreče v gorah
Dne 23. 7. 2015 ob 21.37 sta se v Severni triglavski steni v Skalaški smeri zaplezala poljska planinca. Ujela ju je noč, sama nista znala sestopiti. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Mojstrana. Ker nista bila poškodovana, sta v steni bivakirala. Danes 24.7.2015 je poletel helikopter LPE z dežurno ekipo GRS na Brniku. Planinca so z vitlom dvignili v helikopter in ju prepeljali v dolino.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 12.04 so posredovali gasilci JZ GRS Kranj v naselju Lahovče, občina Cerklje na Gorenjskem, kjer se je zgodila prometna nesreča. Gasilci so zavarovali kraj dogodka. Do prihoda reševalcev NMP so eni poškodovani osebi nudili prvo pomoč. Na osebnih vozilih so odklopili akumulatorje.

Požari na travniških površinah
Ob 13.10 je zagorela trava na Oljčni Poti v Kopru. Posredovali so gasilci JZ GB Koper in travniški požar pogasili na površini okoli 150 kvadratnih metrov.

Nesreče pri športnih, rekreativnih in adrenalinskih aktivnostih
Ob 13.31 si je pri slapu Kozjak, občina Kobarid, madžarski državljan zlomil nogo. Reševalci GRS Tolmin so ponesrečenca prenesli do mesta, kjer so ga prevzeli reševalci NMP Tolmin in ga odpeljali v šempetersko bolnišnico.

Požari na sredstvih cestnega prometa
Ob 13.30 je v gorelo osebno vozilo Zgornjem Gradišču v občini Šentilj. Posredovali so gasilci PGD Velka in PGD Paloma Sladki vrh in ogenj, ki je vozilo uničil, pogasili. Gmotna škoda še ni ocenjena.

Tehnična in druga pomoč
Ob 13.06 so posredovali gasilci JZ GRS Kranj v Kranju, na Ulici Janka Puclja, kjer so iz zaustavljenega dvigala rešili eno osebo.

Tehnična in druga pomoč
Ob 14.17 so v Kidričevi ulici v Žalcu gasilci s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem se je nahajala mrtva oseba.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 14.17 je na cesti Prebold–Marija Reka, občina Prebold, prišlo do trčenja motorista in osebnega vozila. V nesreči se je motorist lažje poškodoval, na kraju nesreče ga je oskrbel zdravnik ZD Žalec.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 14.42 je na dolenjski avtocesti v predoru Mali vrh, smer proti Grosuplju, občina Grosuplje, voznik z osebnim vozilom zadel robnik. Po drsenju po robniku je vozilo odbilo, oplazilo je drugo vozilo in pristalo na boku. Posredovali so gasilci GB Ljubljana in PGD Grosuplje, ki so kraj proti naletno in protipožarno zavarovali, odklopili akumulator na vozilu ter razlite motorne tekočine posuli z vpojnimi sredstvi.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 15.11 so reševalci NMP Ajdovščina zaprosili za pomoč gasilce GRC Ajdovščina pri prenosu obolele osebe iz drugega nadstropja stanovanjske hiše v Budanjah, občina Ajdovščina.

Nesreče ljudi na in v vodi
Ob 14.11 so na plaži v Izoli kopalci iz morja potegnili utopljenca. Kljub oživljanju s strani kopalcev in zdravstvenega osebja prehospitalne enote Obala je oseba umrla.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 16.08 je na stranski cesti med Bovcem in Klužami padel mladoleten kolesar in si poškodoval prst na roki. Še pred prihodom gasilcev so očividci z osebnim vozilom lažje poškodovanega kolesarja odpeljali v tolminski zdravstveni dom.

Vetrolom
Ob 16.30 so posredovali gasilci PGD Šentjanž v Kalu pri Krmelju v občini Sevnica, kjer so na stanovanjski hiši zaščitili 100 kvadratnih metrov poškodovane strehe.

Nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v naravi, prometu
Ob 16.55 so pred nakupovalnim centrom Mercator v Bovcu posredovali gasilci PGD Bovec in nevtralizirali oljni madež na parkirišču.

Požari na sredstvih cestnega prometa
Ob 16.34 je v koloni pri kraju Šmartno pri Slovenj Gradcu na vlečnem vozilu prišlo do vžiga pnevmatike. Požar so pogasili gasilci PGD Slovenj Gradec in Golavabuka, ki so bili prisotni na kraju dogodka.

Najdbe neekspodiranega streliva
Ob 17.15 je krajan v okolici Mirna, občina Miren - Kostanjevica, naletel na topovski granati, kalibra 75mm, mase 7kg, italijanske izdelave iz obdobja prve svetovne vojne. Posredovala sta pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije in nevarni najdbi odstranila in shranila na varno.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 17.55 sta v Aškerčevi ulic v Celju trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so odklopili akumulatorja na vozilih. Poškodovanih oseb ni bilo.

Nesreče v gorah
Ob 15.51 so nad dolino Male Pišnice, občina Kranjska Gora, zaradi slabega vremena oziroma dežja in spolzkega terena zašle planinke in niso našle poti v dolino. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora so jih našli in varno pospremili v dolino.

Požari na gozdnih in grmovnih površinah
Ob 18.35 so gasilcei GARS Jesenice v gozdu nad Razgledno potjo na Jesenicah pogasili manjši ogenj brez nadzora.

Požari v stanovanjskih stavbah
Trubarjeva ulica, gori v garaži.

Požari na travniških površinah
Ob 19.34 je opažem dim na travniku na planini Prodi nad Knežkimi Ravnami, občina Tolmin.

Tehnična in druga pomoč
Ob 20.02 gasilci PGE Krško, odstranjujejo sršenje gnezdo v Starem gradu v Podbočju, občina Krško.

Vlak povozil ljudi
Tovorni vlak je zbil osebo na progi Kranj- Škofja Loka v bližini Zarice v Kranju.

Požari na obdelanih površinah
Gori strnišče

Požari v naravi oziroma na prostem
Travniški požar.

Tehnična in druga pomoč
Odstranjevanje sršenov

Tehnična in druga pomoč
Odstranjevanje os

Nesreče v cestnem prometu
Prometna nesreča na avtocesti Šentilj - Maribor.

ponedeljek, 6. julij 2015

Kronika v Sloveniji, 5. in 6. julij 2015

SPIN
Vsi dogodki

Nesreče v cestnem prometu
Ob 23.46 je na cesti Sodražica–Loški potok v občini Sodražica osebno vozilo zapeljalo v jarek in se prevrnilo na bok. Gasilci PGD Ribnica so zavarovali in razsvetlili kraj nesreče, odklopili akumulator, očistili razlite motorne tekočine na cestišču, nudili pomoč reševalcem NMP Ribnica pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila ter vozilo potegnili iz jarka in postavili na cestišče. Eno poškodovano osebo so reševalci NMP Ribnica odpeljali v UKC Ljubljana.

Tehnična in druga pomoč
Ob 20.55 so gasilci PGE Maribor posredovali v Ulici Moše Pijada v Mariboru, kjer so odprli vrata stanovanja v prvem nadstropju stanovanjskega bloka, v katerem se je nahajala starejša obolela oseba. Gasilci so stanovanje odprli, reševalci NMP Maribor pa osebo oskrbeli in nato prepeljali v UKC Maribor.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 21.03 sta med Petrinjami in odcepom za Prešnico v občini Hrpelje-Kozina trčila osebno vozilo in avtodom. Posredovali so gasilci ZGRS Sežana in PGD Materija, ki so na kraju zavarovali mesto dogodka, odklopili akumulatorje, pomagali reševalcem NMP pri oskrbi poškodovancev ter z vpojnimi sredstvi posuli razlite tekočine in očistili vozišče. V nesreči sta bili dve osebi poškodovani in odpeljani v SB Izola.

Požari na travniških površinah
Ob 23.15 je prišlo do travniškega požara v Zgornji Dobravi v občini Moravče. Na kraj so odšli gasilci PGD Moravče, ki so požar travnika lokalizirali in pogasili. Gorelo je na območju okoli 1200 kvadratnih metrov.

Požari na travniških površinah
Ob 23.23 je Ob Suhi v Ravnah na Koroškem zagorela trava in kup smeti. Manjši požar sta pogasila gasilca KGZ Ravne na Koroškem.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih
Ob 23.30 so v Ulici Arnolda Tovornika in Letonjevi ulici v Mariboru goreli komunalni zabojniki. Posredovali so gasilci JZZPR Maribor in požar pogasili. Ogenj je dva zabojnika v celoti uničil, dva pa poškodoval.

Zastrupitve zaradi plinov in tekočin
Ob 4.21 so gasilci GB Ljubljana in PGD Višnja Gora posredovali v stanovanjski hiši v naselju Polje pri Višnji Gori, kjer se je lastnik zastrupil z plinom propan butan. Iznesli so ga na dvorišče in ga predali v oskrbo zdravstveni službi. Prostore so prezračili.

Požari na sredstvih cestnega prometa
Ob 4.07 je v bližini Beblerjevega trga v Ljubljani gorel motor skuter. Na kraj so odšli gasilci GB Ljubljana in požar pogasili. .

Tehnična in druga pomoč
Ob 5.06 so gasilci GB Ljubljana posredovali v parkirni hiši v Jakopičevi ulici v Ljubljani kjer so zaprli ventil vode na sistemu za gašenje požara.

Najdbe neekspodiranega streliva
ob 7.41 so na gradbišču v Šempetru, občina Šempeter-Vrtojba, delavci našli NUS. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije sta na varno odstranila topovsko granato kalibra 150 mm, težko 36,3 kg, avstrijskega porekla, ostanek prve svetovne vojne.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 11.39 so na avtocesti pri Žalcu v smeri proti Mariboru gasilci PGE Celje posredovali po prometni nesreči tovornega vozila, v kateri se je poškodovala ena oseba. Poskrbeli so za proti naletno in proti požarno varovanje, odklopili akumulator na tovornem vozilu in slednjega postavili na kolesa ter nudili pomoč policiji, reševalcem in DARS-u.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 9.57 je v Gotski ulici v Ljubljani gorel kubični meter velik kup vej. Pogasili so ga gasilci GB Ljubljana.

Tehnična in druga pomoč
Ob 9.40 so v ribogojnici na Muti zaradi znižanega dotoka vode in posledično pomanjkanja kisika pričele poginjati ribe. Posredovali so gasilci PGD Muta, ki so z dovajanjem sveže vode tekom dneva preprečili množični pogin živali v gojitvenih bazenih.

Onesnaženja okolja in posegi v okolje
Ob 10.16 je bil v potoku Drvanja v Benediktu opažen pogin rib v dolžini potoka okoli 3 kilometre. Aktivirani so bili gasilci JZZPR Maribor. Obveščeni so bili: policija, ribiški inšpektor, inšpektor za okolje in VGP Drava. Vzrok za pogin je domnevno gnojnica, ki jo je nekdo zlil v potok. Nadaljnje ukrepe urejajo pristojne službe.

Delovne nesreče
Ob 11.11 si je v Slovenj Gradcu delavka pri delovnem procesu poškodovala prst na roki. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so poškodovano oskrbeli in odpeljali v bolnišnico Slovenj Gradec.

Požari na delovnih, kmetijskih in gradbenih strojih
Ob 11.15 se je na lokalni cesti v naselju Malovše, občina Ajdovščina, občanu prevrnila kosilnica in pri tem zagorela. Gasilca iz GRC Ajdovščina sta požar pogasila.

Tehnična in druga pomoč
Ob 10.50 so v Radovljici gasilci PGD Radovljica nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu osebe iz hiše.

Nesreče v gorah
Ob 11.35 si je na gori Peci v občini Črna na Koroškem mladoletni planinec zlomil ključnico. Posredovali so gorski reševalci GRS Koroške, ki so poškodovancu nudili prvo pomoč in mu pomagali pri sestopu do parkirišča pod planinsko kočo. Do dežurnega zdravnika so ga odpeljali starši.

Tehnična in druga pomoč
Ob 11.50 uri so v naselju Log, občina Hrastnik, gasilci PGD Hrastnik mesto s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, ter nudili pomoč reševalcem NMP.

Požari na travniških površinah
Ob 11.39 je v Strunjanu, občina Piran, zagorelo v naravnem okolju. Na več lokacijah je gorela trava. Posredovali so gasilci JZ GB Koper in PGD Piran. Pogasili so požar na skupni površini 1600 kvadratnih metrov.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 12.10 sta na cesti Trebnje-Mokronog pri naselju Slovenska vas, občina Šentrupert, trčila kombinirano in osebno vozilo. V nesreči se je ena oseba poškodovala. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje so jo oskrbeli na kraju nesreče in odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci PGD Trebnje so pomagali reševalcem, odklopili akumulator, zavarovali kraj nesreče in pomagali policistom usmerjati promet.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 12.28 je v naselju Dolenje Kamenje, občina Novo mesto, gorel električni drog. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so pogasili požar na drogu in odpadnem materialu. O dogodku so bili obveščeni delavci elektro podjetja.

Tehnična in druga pomoč
Ob 12.26 je v stanovanjskem bloku na Kardeljevi cesti v Mariboru iztekala voda. Posredovali so gasilci JZZPR Maribor. Odprli so vrata kurilnice in zaprli ventile. Okvara je nastala na sanitarnem vodu med 4 in 5 nadstropjem. Sodelovali so še delavci Toplotne oskrbe in Elektra Maribor.

Nesreče v cestnem prometu
Okoli 12.50 so na cesti Idrija-Godovič, občina Idrija, trčili dve osebni in eno tovorno vozilo. Pri tem sta se dve osebi poškodovali, ena pa je poškodbam podlegla. Reševalci iz ZD Idrija so zaprosili za pomoč helikopterja. V reševanje sta se vključili posadki s helikopterjema LPE in SV, ki sta poškodovani osebi prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci iz PGD Idrija so s tehničnim posegom izvlekli ukleščeno osebo iz vozila, nudili pomoč reševalcem iz ZD Idrija ter zavarovali območje nesreče.

Tehnična in druga pomoč
Ob 14.37 so na Kardeljevi cesti v Mariboru poklicni gasilci JZZPR Maribor s tehničnim posegom vstopili v stanovanje v katerem je iz počene cevi iztekala voda. Omogočili so upravniku stanovanja, da odpravi okvaro.

Požari na travniških površinah
Ob 15.26 je ob avtobusni postaji pred Šentiljem iz smeri Maribora gorela suha trava na površini 30 kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci PGD Šentilj.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 15.38 je v Podgradu, občina Ilirska Bstrica, padel motorist. Gasilci PGD Ilirska Bistrica sozavarovali kraj dogodka, posuli cestišče z vpojnim sredstvom ter nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi ponesrečenca. Motorist so prepeljali na zdravljenje v SB Izola.

Delovne nesreče
Ob 15.40 je v Prešernovi ulici v Mariboru delavec padel v osem metrov globoko jamo. Gasilci JZZPR Maribor so pomagali reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanega delavca, ki je bil prepeljan v UKC Maribor.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 14.58 sta na glavni cesti Dobravlje-Cesta v občini Ajdovščina trčili osebni vozili. Gasilci iz GRC Ajdovščina so odklopili akumulatorja vozil ter zavarovali kraj dogodka. Ena oseba se je v nesreči poškodovala. Reševalci iz ZD Ajdovščina so jo prepeljali v bolnišnico.

Požari na travniških površinah
Ob 16.04 je nad lovsko kočo Jamnica, občina Prevalje, zagorela podrast na površini okoli 250 kvadratnih metrov. Gasilci iz PGD Prevalje in Ravne na Koroškem so pogorišče zalili z vodo ter ga prekopali.

Požari cevovodih, komunikacijskih omrežjih in elektroenergetskih vodih
Ob 16.40 je v Dornavi zagorel transformator in pšenica, ki je bila pod njim. Posredovali so gasilci PGD Dornava. Zavarovali so kraj dogodka in pogasili dva kvadratna metra pšenice. Na kraju je bil tudi dežurni delavci podjetja Elektro Maribor, ki bo saniralo nastalo škodo.

Požari na sredstvih cestnega prometa
Ob 16.48 je v kraju Vihre, občina Krško, na njivi zagorela balirka. Gasilci PGE Krško in PGD Vihre so balirko pogasili, seneno balo pa razkopali. Lastnik je traktor uspel odmakniti od požara tako, da le-ta ni poškodovan. Do prihoda reševalcev NMP ZD Krško so gasilci občanu, ki se je nadihal dima nudili tudi prvo pomoč. Obveščene so bile pristojne službe.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 17.52 je na starem mostu v Krškem padla motoristka. Posredovali so reševalci NMP ZD Krško, ki so motoristko oskrbeli in jo prepeljali v urgentni center SB Brežice. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so mesto dogodka zavarovali in nudili pomoč reševalcem. Obveščene so bile pristojne službe.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 17.58 je na cesti Maribor - Slovenj Gradec pri naselju Fala, občina Selnica ob Dravi osebno vozilo zapeljalo s ceste. Gasilci JZ GB Maribor so protipožarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in posipali iztekle tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 18.09 je v naslju Samotorica, občina Horjul, zagorel vikend objekt. Aktivirani so bili gasilci iz PGD Horjul, Vrzdenec, Žažar in Butajnova-Planina.

Tehnična in druga pomoč
Ob 18.20 so na Večni poti v Ljubljani gasilci GB Ljubljana odstranili podrto drevo.

Tehnična in druga pomoč
Odpiranje vrat

Nesreče v gorah
Plezalec je v Cimerjanu padel v šteni in izgubil nahrbtnik. Mojstrana.

Tehnična in druga pomoč
Podrto drevo - Tomišelj

Delovne nesreče
Ob 18.56 si je delavec v jeklarni Acronija na Koroški Beli v občini Jesenice udaril v nogo. Gasilca GARS Jesenice sta delavca oskrbela in ga z rešilnim avtom odpeljala v ZD Jesenice in zatem v SB Jesenice. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Tehnična in druga pomoč
Odstranitev sršenjega gnezda - Tolmin.
Nazaj