torek, 20. maj 2014

Kdo je videl nesrečo na Šegovi ulici v Novem mestu?

Včeraj popoldne (ponedeljek popoldne, 19.5.2014), ob 14.30 uri, se je na Šegovi ulici v Novem mestu, v križišču z Westrovo ulico, zgodila prometna nesreča med voznico osebnega avtomobila in rjavolasim mlajšim voznikom kolesa z motorjem, suhe višje postave. Voznik kolesa z motorja je peljal od šolskega centra proti Drski, v križišču Šegove in Westrove mu je iz desne pripeljala starejša voznica osebnega avtomobila Clio. Pri trčenju je voznik kolesa z motorjem padel po tleh. Oba udeleženca sta se ustavila, umaknila izven vozišča nato pa sporazumno razšla. Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče policija prosi voznico osebnega avtomobila in morebitne očividce, da pokličejo na interventno številko policije 113, telefonsko številko policijske postaje Novo mesto 07 33 27 400 ali se oglasijo na policijski postaji Novo mesto.

torek, 13. maj 2014

Nesreča med Dolenjo vasjo in Bukovico v občini Škofja Loka

Ob 9.36 je prišlo do prometne nesreče na cesti med Dolenjo vasjo in Bukovico v občini Škofja Loka z udeležbo treh osebnih vozil in tovornega vozila, v kateri je bila ena oseba huje poškodovana. V nesreči je poginil konj, ki je padel s prikolice enega od vozil. Gasilci PGD Škofja Loka so pomagali reševalcem NMP Škofja Loka pri prenosu poškodovanega in pomagali ostalim službam pri odpravljanju posledic nesreče. Na kraju nesreče je bila prisotna policija, delavci cestnega podjetja in veterinarske službe.

torek, 6. maj 2014

Nesreča na cesti Tolmin - Most na Soči pri odcepu za Prapetno

Ob 7.31 sta trčili osebni vozili na cesti Tolmin–Most na Soči pri odcepu za Prapetno v občini Tolmin. Posredovali so gasilci PGD Tolmin, ki so s tehničnim posegom iz vozil rešili ukleščene osebe, nudili pomoč reševalcem NMP ZD Tolmin pri oskrbi ponesrečenih, odklopili akumulatorja na vozilih, dvignili eno vozilo na cestišče in cestišče posuli z vpojnim sredstvom ter ga očistili. Tri poškodovane osebe so z reševalnimi vozili prepeljane v SB Šempeter, eno osebo pa je policijski helikopter v spremstvu dežurne ekipe HNMP z Brnika prepeljal na zdravljenje v UKC Ljubljana.