sobota, 19. april 2014

V nesreči poškodovana ena oseba, poškodovana tudi ženska, ki je hotela pomagati

Ob 20.30 sta na cesti Dolsko– Senožeti v občini Dol pri Ljubljani trčili osebni vozili.

Posredovali so gasilci GB Ljubljana, ki so odklopili akumulator osebnega vozila in cestišče posuli z vpojnim sredstvom. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Mimoidoča krajanka, ki je hotela pomagati ponesrečencu pa je padla v obcestni jašek in se poškodovala. Oskrbeli so ju reševalci NMP Ljubljana.

petek, 18. april 2014

Na letališču Portorož prevrnili gasilsko cisterno z vodo

Ob 9.08 se je na letališki stezi Letališča Portorož, občina Piran, prevrnilo gasilsko vozilo s cisterno. Posredovali so gasilci JZ GB Koper, ki so požarno zavarovali kraj dogodka in pomagali zdravstvenemu osebju pri imobilizaciji in prenosu poškodovanih do reševalnega vozila.

Tri poškodovane osebe je oskrbela Prehospitalna enota Obala in reševalci Reševalne službe slovenske Istre. Poškodovane osebe so bile prepeljane na nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Izola. O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe.

Prevrnjeno vozilo je bilo z dvigalom odstranjeno s pristajalne steze. Od 14.30 je letališče ponovno odprto za letalski promet.

ponedeljek, 14. april 2014

Prometna nesreča med Ribnico in Ilirsko Bistrico: Dva mrtva

Ob 6.58 se je na cesti med Ribnico in Ilirsko Bistrico, občina Pivka, zgodila prometna nesreča v kateri so bila udeležena tri vozila. V prometni nesreči sta dve osebi umrli, tri osebe pa so bile lažje poškodovane. Posredovali so gasilci PGD Postojna, PGD Ilirska Bistrica in PGD Pivka, ki so s tehničnim posegom iz kombiniranega vozila rešili dve ukleščeni osebi, nudili pomoč ekipi NMP in drugim službam, odklopili akumulatorje, izvajali prometno in požarno varovanje, ter zaradi razlitja tekočin posuli cestišče z vpojnim sredstvom. Poškodovani so bili odpeljani na zdravljenje v SB Izola. V prometni nesreči je nastala večja materialna škoda.