petek, 24. maj 2013

Padel s podstrešja nadstropje nižje

Ob 16.49 je krajan pospravljal podstrešje v poslovno-stanovanjskem objektu na Goriška cesti v Kobaridu. Iz neznanega razloga je padel skozi stropno lino nadstropje nižje in se poškodoval. Oskrbela ga je ekipa NMP ZD Tolmin in ga prepeljala na zdravljenje v Splošno bolnišnico dr. Franca Derganca v Šempetru pri Novi Gorici.

Poziv očividcem prometne nesreče na avtocesti

24. 5. ob 16.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na avtocesti pri odcepu za Bič, v smeri proti Ljubljani. Neznani voznik belega osebnega avtomobila naj bi nepravilno prehiteval osebni avtomobil Renault megane sive barve. Voznik megana je izgubil oblast nad avtomobilom in trčil v varovalno ograjo. Poškodovanega potnika v vozilu so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Zaradi razjasnitev okoliščin policisti prosijo morebitne očividce nesreče, da pokličejo številko 113 ali anonimni telefon policije 080-1200.

četrtek, 23. maj 2013

Kronika v Posavju, 23.5.2013

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 10.17 je na Cesti na Brdo v Kranju iz parkiranega osebnega vozila iz blažilca izteklo olje. Gasilci JZ GRS Kranj so manjši madež posuli z absorbentom in odstranili. Onesnaženja okolja ni bilo.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 23.43 je v Matjaževi ulici v Ljubljani zagorel zabojnik za smeti. Gasilci GB Ljubljana so požar pogasili.

DRUGE NESREČE
Ob 8.36 je v kanalu delovišča, novega nakupovalnega centra na Ferrarski ulici v Kopru, zasulo delavca. Še pred prihodom gasilcev JZ GB Koper so ga odkopali sodelavci. Gasilci so delavca imobilizirali, dvignili iz kanala in predali v nadaljnjo oskrbo PHE Obala, ki ga je prepeljala v Splošno bolnišnico Izola. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

NESREČE V PROMETU
Ob 8.52 sta na Ljubljanski cesti v Slovenski Bistrici trčili osebni vozili. Reševalci NMP Slovenska Bistrica so dve poškodovani osebi prepeljali v UKC Maribor. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj nesreče, pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanih, odklopili akumulatorja na osebnih vozilih, z vpojnim sredstvom posipali iz vozil iztekle tekočine in počistili cestišče.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 10.55 so na Einspielerjevi ulici v Ljubljani, gasilci GB Ljubljana ob prisotnosti policije odprli vrata stanovanja v katerem naj bi bila pogrešana oseba. Pogrešane osebe ni bilo v stanovanju, ker je na zdravljenju v bolnišnici.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 10.05 so v Danah, občina Loška dolina, gasilci PGD Stari trg ob prisotnosti policije odprli vrata stanovanjske hiše v kateri so našli pogrešano mrtvo osebo.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 11.37 naj bi v kraju Bukovice, občina Renče-Vogrsko, v enega od odvodnih jaškov meteornih voda pronicalo kurilno olje. Gasilci GE JZGRD Nova Gorica so pregledali odtočni jašek meteornih voda, a onesnaženja niso opazili. Zaznali so le rahel vonj po kurilnem olju. V jašek so preventivno nalili dezinfekcijsko sredstvo. Posledic ne beležijo.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 10.13 so na Ptujski cesti v Miklavžu v občini Miklavž na Dravskem polju gasilci JZZPR Maribor odprli vrata stanovanja, v katerem je iztekala voda. Gasilci so zaprli vodovodni ventil, ter preprečili nadaljnje iztekanje vode.

NESREČE V PROMETU
Ob 13.36 sta na relaciji Brezje pri Dobravi proti Podolnici v občini Horjul čelno trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, ki so zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja in nudili pomoč reševalcem. Poškodovani sta bili dve osebi.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 13.41 je na Mladinski ulici v Mariboru zagorelo v motornem delu parkiranega osebnega vozila. Posredovali so gasilci JZZPR Maribor in ogenj pogasili.

NESREČE V PROMETU
Ob 13.37 se je na avtocesti v bližini izvoza Krtina, občina Domžale, zgodila prometna nesreča v kateri sta bila udeležena osebno vozilo in tovorno vozilo s prikolico. Poklicni gasilci CPV Domžale so s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo v osebnem vozilu, odklopili akumulator, posuli cestišče z vpojnim sredstvom in nudili pomoč reševalcem. Poškodovana oseba je bila odpeljana v UKC Ljubljana.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 14.30 je zagorelo v kuhinji stanovanjske hiše v Kotnikovi ulici v Celju. Ogenj so lokalizirali in pogasili gasilci PGE Celje in PGD Teharje. Kuhinjsko pohištvo in oprema je uničena, poškodovan pa je tudi oplesk. Vzrok in škodo ugotavljajo pristojne službe.

NESREČE V PROMETU
Ob 15.41 sta med naseljema Rakičan in Lipovci, občina Murska Sobota, trčili osebni vozili. V nesreči se je ena oseba poškodovala. Gasilci PGD Murska Sobota so odklopili akumulatorja na vozilih, pomagali pri odstranjevanju vozil in očistili cestišče.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 13.56 so ob cesti za Stari Grad, občina Kamnik, gasilci PGD Kamnik pomagali reševalcem NMP sneti obešenca in ga prenesli do reševalnega vozila.

NESREČE V PROMETU
Ob 17.15 sta na Francetovi cesti v Slovenj Gradcu v križišču trčili osebni vozili. Ena oseba je bila z reševalnim vozilom odpeljana v SB Slovenj Gradec, protipožarna zaščita in odklop akumulatorjev pa je bila izvedena s strani gasilcev PGD Slovenj Gradec.

DRUGE NESREČE
Ob 17.26 je v Slavini, občina Postojna, občan padel s konja in se poškodoval. Posredovali so gasilci PGD Slavina, ki so poškodovano osebo z zlomljenim gležnjem prenesli do reševalnega vozila. Oseba je bila prepeljana na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 19.04 je na Ulici 7. maja v Ilirski Bistrici zagorela vsebina komunalnega zabojnika za smeti. Ogenj so pogasili gasilci PGD Ilirska Bistrica.

NESREČE V PROMETU
Ob 20.13 sta na Šolski ulici, občina Kamnik, trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih in nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik pri prenosu dveh poškodovanih oseb do reševalnega vozila.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 20.20 je v Mihovcih, občina Ormož, zaradi zamašene odtočne cevi podtalnica ogrožala stanovanjski objekt. Gasilci PGD Velika Nedelja so cev odmašili.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
LJUBLJANA, Požara zabojnika za smeti na Agrokombinatski cesti v Ljubljani.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
DESTRNIK, Požar v hlevu-Janežovski vrh17

POŽARI IN EKSPLOZIJE
ŠOŠTANJ, Gozdni požar pri Vili Široko v Metlečah.

DRUGE NESREČE
KAMNIK, Pogrešajo padalca, ki je poletel iz Velike Planine, občina Kamnik.
Nazaj

ponedeljek, 20. maj 2013

Kronika, 20.5.2013

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 6.57 je na Alpski cesti v Lescah, občina Radovljica, v stanovanju puščala voda. Gasilci PGD Lesce so s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, zaprli ventil za vodo ter zamenjali ključavnico.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 8.05 sta na Titovi cesti na Jesenicah, gasilca GARS Jesenice iz okvarjenega dvigala večstanovanjske stavbe rešila dve osebi.

NESREČE V PROMETU
Ob 10.48 je na cesti Begunje–Zapuže, občina Radovljica, voznik z osebnim vozilom trčil v kolesarja, ki je obležal nezavesten. Reševalci so poškodovanega kolesarja prepeljali v bolnišnico.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 13.19 so iz stanovanjskega bloka na Bleiweisovi ulici v Kranju, gasilci JZ GRS Kranj s tehničnim posegom rešili osebo iz okvarjenega dvigala in o obvestili serviserja dvigal.

NESREČE V PROMETU
Ob 22.41 se je pri Podgradu, Cesta v Kresnice, občina Ljubljana, pripetila prometna nesreča v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulator na vozilu. Tri poškodovane osebe so oskrbeli reševalci NMP.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 2.47 je v Kvedrovi ulici na Ptuju v stanovanju večstanovanjskega objekta počila cev na grelniku vode. Posredovali so gasilci PGD Ptuj, ki so zaprli ventil in preprečili iztekanje vode.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 3.01 so na Dornavski cesti na Ptuju, na dvorišču trgovsko-gostinskega objekta, zagoreli lesni sekanci. Gasilci PGD Ptuj so požar na površini okoli 400 kvadratnih metrov lokalizirali in pogasili.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 3.27 je v naselju Spuhlja, občina Ptuj, zagorel lovski dom. Gasilci PGD Ptuj in PGD Spuhlja so požar, ki je uničil del pročelja in okoli 40 kvadratnih metrov ostrešja, lokalizirali in pogasili. Vzrok požara in gmotna škoda še nista znana.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 3.55 je na Trubarjevi ulici v Piranu zagorelo v kuhinji stanovanja večstanovanjskega objekta. Požar je pred prihodom gasilcev delno pogasil stanovalec. Gasilci PGD Piran in PGE Koper so požar pogasili in prezračili stanovanje. Požar je uničil okoli dva kvadratna metra kuhinjskih elementov.

NARAVNE NESREČE
Ob 6.07 so se v Metliki in okolici zatresla tla. Agencija RS za okolje je zaznala manjši potresni sunek, ki ni povzročil škode.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 8.02 je na Limbuški cesti v Mariboru zagorel odpadni material v stanovanjski stavbi. Gasilci JZZPR Maribor in PGD Studenci so požar pogasili in prezračili objekt. Nastala je tudi materialna škoda.

NESREČE V PROMETU
Ob 9.22 je na Ciril-Metodovem trgu v Ljubljani voznik z osebnim vozilom zapeljal na hidravlične količke. V vozilu, ki je obstalo na količkih so se sprožile zračne blazine in poškodovale voznika. Po nesreči so posredovali reševalci RP KC Ljubljana, ki so poskrbeli za poškodovanega voznika in poklicni gasilci GB Ljubljana, ki so vozilo postavili nazaj na kolesa in odklopili akumulator.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 9.31 so na Poti na Rakovo Jelšo, občina Ljubljana, gasilci GB Ljubljana pogasili gorečo vsebino zabojnika.

DRUGE NESREČE
Ob 9.35 se je v Solkanu, občina Nova Gorica, proizvodnih prostorih podjetja Livarna Gorica poškodoval delavec. Oskrbela ga je ekipa NMP ZD Nova Gorica in ga prepeljala na zdravljenje v Splošno bolnišnico dr. Franca Derganca v Šempetru pri Novi Gorici. O dogodku so obveščene ustrezne službe.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 9.53 so v Topniški ulici v Ljubljani, gasilci GB Ljubljana posredovali, ker so s pomočjo lestve vstopili v stanovanje v prvem nadstropju, ker je na tleh nemočno ležala starejša ženska. Z notranje strani so odprli vrata stanovanja ter nudili pomoč reševalcem pri prenosu osebe do reševalnega vozila.

NESREČE V PROMETU
Ob 11.21 se je na lokalni cesti Lukovica-Vrh nad Krašnjo v občini Lukovica zgodila prometna nesreča. Osebni avto je zapeljal s ceste ter obstal na brežini okoli 3 m pod cesto. Posredovali so gasilci CPV Domžale, ki so zavarovali kraj nesreče, ter voznico nepoškodovano rešili iz vozila. Obstajala je bojazen, da bo vozilo zdrsnilo po brežini, zato so gasilci s tehničnim posegom ter pomočjo občana s traktorjem vozilo nepoškodovano potegnili nazaj na cesto. Na kraju nesreče je bila prisotna policija.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 11.58 je v Medvedovi ulici v Ljubljani, gorelo na stopnišču stanovanjske hiše. Posredovali so poklicni gasilci GB Ljubljana, ki so iz zadimljenega objekta rešili občanko, požar pogasili in prezračili prostore.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 15.29 so na Novem trgu v Novem mestu, gasilci GRC Novo mesto, v smetnjaku pogasili goreče smeti.

NESREČE V PROMETU
Ob 16.03 je v Stranski vasi, občina Dobrova-Polhov Gradec, prišlo do prometne nesreče med osebnim in kombiniranim vozilom. Gasilci PGD Dobrova so zavarovali kraj prometne nesreče in usmerjali promet, gasilci GB Ljubljana pa so izklopili akumulatorja na vozilih ter preventivno pregledali okolico nesreče. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

NESREČE V PROMETU
Ob 16.35 se je v ulici 9. septembra v Vrtojbi v občini Šempeter-Vrtojba ob trku z osebnim avtomobilom poškodoval kolesar. Poškodovanega kolesarja je oskrbela ekipa NMP ZD Nova Gorica in ga prepeljala na zdravljenje v Splošno bolnišnico dr. Franca Derganca v Šempetru pri Novi Gorici.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 16.24 so v Aleševi ulici v Ljubljani, gasilci GB Ljubljana, z vpojnim sredstvom posuli naftni madež v dolžini 50 metrov. Na kraju intervencije so boli prisotni tudi policisti.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 18.19 so v Zabukovju pri Raki, občina Krško, na podstrešju stanovanjske hiše našli neeksplodirani topovski granati kalibra 125 mm, jugoslovanske izdelave. Nevarni najdbi so odstranili in do uničenja shranili na varno pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi.

DRUGE NESREČE
Ob 18.38 sta ekipa Helikopterske nujne medicinske pomoči Brnik in posadka policijskega helikopterja prepeljali obolelo osebo iz Tolmina v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 18.107 je na Markovcu v občini Koper, v garaži prišlo do razlitja neznane snovi. Posredovali so gasilci JZ GB Koper, ki so na kraju ugotovili, da gre za barvo pomešano z vodo. Gasilci so na kraju postavili pivnike ter površino okrog 15 kvadratnih metrov posuli z absorbentom. Večje škode ni bilo.

NESREČE V PROMETU
Ob 19.33 je v Genterovcih, občina Lendava, prišlo do prometne nesreče. Kombinirano vozilo je zapeljalo s ceste in se prevrnilo na bok. Poškodovanih ni bilo. Posredovali so gasilci iz PIGD Nafta Lendava.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 20.09 je na Golem Brdu v občini Medvode puščala voda. Gasilci PGD Preska Medvode so strokovno preprečili puščanje vode ter izčrpali vodo iz objekta.

NESREČE V PROMETU
Ob 18.16 je na Ljubljanski cesti v Celju prišlo do prometne nesreče z udeležbo motorja in osebnega vozila. V nesreči sta se poškodovala motorist in sopotnica. Posredovali so reševalci NMP Celje, ki so oba poškodovana prepeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
PTUJ, Požar ob trgovini Lesnina
Nazaj

Ciril Metodov trg: Zapeljal na hidravlične količke

Ob 9.22 je na Ciril-Metodovem trgu v Ljubljani voznik z osebnim vozilom zapeljal na hidravlične količke. V vozilu, ki je obstalo na količkih so se sprožile zračne blazine in poškodovale voznika. Po nesreči so posredovali reševalci RP KC Ljubljana, ki so poskrbeli za poškodovanega voznika in poklicni gasilci GB Ljubljana, ki so vozilo postavili nazaj na kolesa in odklopili akumulator.

nedelja, 19. maj 2013

Pri Petelinjeku hudo poškodovan kolesar


Danes, nekaj pred 10. uro, se je zgodila prometna nesreča, v kateri se je hudo poškodoval kolesar. Po prvih ugotovitvah policistov je 56-letni kolesar vozil iz smeri Novega mesta proti Ratežu. Pri kraju Petelinjek naj bi ga na neprimerni bočni razdalji prehiteval voznik manjšega belega osebnega avtomobila in ga z vozilom oplazil. Kolesar je padel in hudo poškodovan obležal na vozišču, voznik pa je nadaljeval z vožnjo proti Ratežu.

Policisti pozivajo voznika udeleženega osebnega avtomobila in morebitne očividce nesreče, da zaradi razjasnitev okoliščin nesreče pokličejo na številko 113 ali na anonimno številko policije 080-1200

sobota, 18. maj 2013

Kronika, 18.5.2013


NESREČE V PROMETU
Ob 13.47 so na Cesti Rudija Šelige v Kranju trčila tri vozila. Posredovali so gasilci JZ GRS Kranj, ki so zavarovali kraj nesreče, na vozilih odklopili akumulatorje in nudili pomoč reševalcem NMP Kranj. V nesreči se je poškodovala ena oseba.

NARAVNE NESREČE
Ob 17.16 se je v Zavetišču za živali na Blejski Dobravi, občina Jesenice, zamašila odtočna cev, zaradi česar meteorna voda ni mogla odtekati. Posredovali so gasilci GARS Jesenice, ki so izčrpali vodo in odmašili ter sprali odtočno cev.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 17.03 so ob cesti Jaka Platiša v Kranju gasilci JZ GRS Kranj na parkirišču s tehničnim posegom odprli osebno vozilo v katerem je bil eno leto star otrok.

NESREČE V PROMETU
Ob 19.10 sta na cesti med Potoki in Koroško Belo v občini Jesenice trčili osebni vozili. Tri osebe so se pri tem poškodovale. Gasilci GARS Jesenice so fizično in požarno zavarovali kraj nesreče ter cestišče očistili razlitih tekočin. Do prihoda reševalcev NMP Jesenice so nudili poškodovanim osebam prvo pomoč in pomagali reševalcem pri prenosu poškodovanih oseb do reševalnega vozila.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 22.42 so v Ulici Rudija Papeža v Kranju gasilci JZ GRS Kranj v podzemni garaži pogasili goreče smeti.

NESREČE V PROMETU
Ob 23.41 sta na avtocesti pred izvozom za Naklo v občini Naklo trčili osebni vozili. Gasilci JZ GRS Kranj so kraj nesreče fizično in požarno zavarovali in nudili pomoč ostalim službam ter očistili cestišče razlitih tekočin. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 2.10 je v Zgornji Sveči, občina Majšperk, zagorelo zapuščeno gospodarsko poslopje. Požar, ki je skoraj v celoti uničil poslopje velikosti 35 kvadratnih metrov, so pogasili gasilci PGD Stoperce in PGD Majšperk.

NESREČE V PROMETU
Ob 3.05 je na avtocesti v bližini izvoza Slovenska Bistrica jug, občina Slovenska Bistrica, voznik z osebnim vozilom prebil ograjo in zletel s ceste. Reševalci NMP Maribor so poškodovano osebo prepeljali v UKC Maribor. Gasilci PGD Sl. Bistrica so pomagali poškodovanemu do prihoda reševalcev in odklopili akumulator. Kraj nesreče so zavarovali in pregledali okolico, saj ni bilo jasno ali je bil v vozilu ob vozniku še kdo.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 5.57 je v Pavlovi vasi, občina Brežice, zagorelo gospodarsko poslopje v izmeri dvajset krat šest metrov. Posredovali so gasilci PGD Pišece, Globoko, Pohanca, Sromlje in Dečno Selo, ki so požar pogasili. Zgorelo je približno oseminštirideset kvadratnih metrov ostrešja.

NESREČE V PROMETU
Ob 7.14 sta na izvozu Šempeter iz avtoceste v občini Polzela trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj, s tehničnim posegom iz vozila rešili osebo, nudili pomoč reševalcem, posipali razlite motorne tekočine in odklopili akumulatorja. Reševalci NMP Celje so eno poškodovano osebo odpeljali v SB Celje.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 7.28 je voda zalila prostore stanovanja v stanovanjskem bloku na Seidlova cesti v Novem mestu. Posredovali so gasilci GRC Novo mesto in posesali vodo.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 08.54 je prišlo do okvare na vodovodnem sistemu, ki oskrbuje naselja Črešnjice nad Pijavškem in Dule, v občini Krško. Dežurni pri podjetju Kostak Krško so okvaro odpravili ob 13.00 uri.

NESREČE V PROMETU
Ob 9. uri je na cesti Vrhnika-Ligojna, v Stari Vrhniki, občina Vrhnika, voznik osebnega vozila povozil kolesarja. Poleg reševalcev RP KC Ljubljana in ekipe NMP ZD Vrhnika so posredovali tudi gasilci PGD Stara Vrhnika, ki so zavarovali kraj nesreče, poškodovanega kolesarja imobilizirali in pripravili za transport ter pomagali reševalcem pri prenosu do reševalnega vozila.

DRUGE NESREČE
Ob 9.12 je med sprehodom ob reki Hubelj v Ajdovščini v vodo padel kuža in ni uspel izplavati na breg. Iz vode sta ga rešila gasilca GRC Ajdovščina.

NESREČE V PROMETU
TRŽIČ, V Tržiču pred Kavarno Špela je osebno vozilo zbilo starejšo žensko.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 8.56 so na Jurčičevi cesti v Velenju gasilci PGD Velenje s pomočjo avtolestve preko balkona stanovanjskega bloka vstopili v stanovanje, odprli vhodna vrata in svojcem omogočili dostop do starejše osebe.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 9.35 je na Cesti na Grad v Celju nalomljena veja drevesa ogrožala mimoidoče in vozila. Posredovala sta gasilca PGE Celje in vejo odžagala.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 11.24 so v Trpinčevi ulici v Ljubljani, gasilci GB Ljubljana, pomagali reševalcem RP KC Ljubljana pri prenosu obolele osebe.

DRUGE NESREČE
Ob 12.13 je na Mednarodnem mejnem prehodu Vrtojba v občini Šempeter-Vrtojba zaradi tehnične okvare avtodvigala na višini približno 7 metrov obstal plato. Ob poku hidravličve cevi je vroče hidravlično olje opeklo osebo na platoju. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so jo s pomočjo kamiona lestve spustili na tla. Sodelavci so jo odpeljali do zdravnika.

NESREČE V PROMETU
Ob 11.07 je na Selskem Vrhu v občini Slovenske Konjice po cestišču padla kolesarka. Prvo pomoč so ji nudili prisotni občani. Reševalci NMP Slovenske Konjice so hudo poškodovano kolesarko oskrbeli in jo odpeljali na zdravljenje v UKC Maribor.

NESREČE V PROMETU
Ob 12.02 se je na avtocesti Jesenice-Kranj v bližini naselja Bistrica pri Naklem, občina Naklo, pripetila prometna nesreča med osebnim in kombiniranim vozilom. Gasilci JZ GRS Kranj so požarno zavarovali mesto nesreče in odklopili akumulatorja iz vozil.

NESREČE V PROMETU
Ob 12.59 se je v naselju Lokavec v občuni Ajdovščina ob trku dveh osebnih avtomobilov poškodovala ena oseba. Oskrbela jo je ekipa NMP ZD Ajdovščina in jo odpeljala na opazovanje v Zdravstveni dom. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj nesreče, na poškodovanih vozilih so odklopili akumulatorja in počistili cestišče.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 13.28 so v Ruski ulici v Ljubljani, gasilci GB Ljubljana, nudili pomoč reševalcem pri prenosu pacienta.

DRUGE NESREČE
Ob 13.30 so na Trgu Ivana Roba v Šempetru v občini Šempeter-Vrtojba opazili roj čebel, ki je ogrožal občane. Posredovali so gasilci PGD Šempeter in čebelar, ki so roj odstranili.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 13.34 se je v Bevkovi ulici v Žalcu v kuhinji v stanovanjskem bloku poškodoval manjši bojler za ogrevanje vode. Voda, ki je iztekala je poškodovala štiri stanovanja. Gasilca PGD Žalec sta zaprla glavni ventil za vodo, s tehničnim posegom odprla dva stanovanja, posesala in počistila razlito vodo v stanovanjih. Pomoč sta jim nudila dva stanovalca.

NESREČE V PROMETU
Ob 13.17 je v Dobrovi v občini Celje osebno vozilo zapeljalo s ceste in trčilo v drevo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj, nudili pomoč reševalcem, odklopili akumulator, posipali razlite tekočine, očistili cesto in umaknili vozilo s cestišča. Reševalci NMP Celje so eno poškodovano osebo odpeljali v SB Celje.

NESREČE V PROMETU
Ob 14.13 sta v križišču na obvoznici v Šentjurju trčila motorist in osebno vozilo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj, nudili pomoč reševalcem, vršili požarno varovanje, posipali razlite motorne tekočine in odklopili akumulatorja. Reševalci NMP Celje so dve poškodovani osebi odpeljali v SB Celje.

DRUGE NESREČE
RADOVLJICA, Na Sv. Petru nad Poljčami, občina Radovljica, je pilot zmaja pristal na drevesu.

NESREČE V PROMETU
Ob 15.26 je na Gornjem Pijavškem v občini Krško, po cestišču padel motorist in se lažje poškodoval. Posredovali so gasilci PGE Krško in reševalci NMP Krško. Gasilci so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj nesreče, nudili prvo pomoč poškodovanemu in nudili pomoč reševalcem.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 15.38 so v parku Nade Žagar v Ilirski Bistrici, pri zemeljskih delih naleteli na neeksplodirano ročno bombo, nemške izdelave, ostanek druge svetovne vojne. Nevarno najdbo so odstranili in do uničenja shranili na varno pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi.

DRUGE NESREČE
Ob 15.28 je v Ulici Ivana Regenta v Novi Gorici iz drevesa padel otrok. Oskrbela ga je ekipa NMP ZD Nova Gorica in ga prepeljala na zdravljenje v Splošno bolnišnico dr. Franca Derganca v Šempetru pri Novi Gorici.

DRUGE NESREČE
Ob 15.34 se je v Ulici Albina Rejca v Tolminu ob padcu z lestve pri stanovanjski hiši poškodoval občan. Oskrbela ga je ekipa NMP ZD Tolmin in ga prepeljala na zdravljenje v Splošno bolnišnico dr. Franca Derganca v Šempetru pri Novi Gorici.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 15.00 so na Podgorici pri Podtaboru v občini Grosuplje, gasilci PGD ŠT Jurij, odkopali ventil za vodo in ga zaprli, ter obvestili Komunalo.

DRUGE NESREČE
Ob 14.50 je ekipa Helikopterske nujne medicinske pomoči s policijskim helikopterjem iz ZD Kočevje prepeljala obolelo osebo v ljubljanski klinični center.

NESREČE V PROMETU
Ob 17.19 se je v Globovniku, občina Ilirska Bistrica zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Voznik motornega kolesa se je zaletel v traktor. Motorist je umrl na kraju nesreče. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so na kraju vršili požarno in prometno varovanje kraja, odklopili akumulator, očistili cestišče, s tehničnim posegom rešili truplo motorista in motor izpod traktorja.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 16.43 so v Jarčevi ulici na Rodici, občina Domžale, gasilci CPV Domžale, iz hiše prenesli obolelo osebo in jo predali reševalcem ZD Domžale.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 18.19 je v Andražu nad Polzelo v občini Polzela zagorela hrana na štedilniku v stanovanjski hiši. Požar, ki je uničil tri kuhinjske elemente in poškodoval hladilnik in lesen strop so pogasili občani. Gasilci PGD Andraž nad Polzelo, Polzela in Ločica ob Savinji so prezračili in pregledali prostore in nudili pomoč pri sanaciji požara.

NESREČE V PROMETU
Ob 18.18 je v kraju Obrše, občina Lukovica, voznik z osebnim vozilom na kolovozni poti zapeljal s ceste in trčil v drevo. Vozilo je obstalo naslonjeno na drevo nad prepadom. Poleg reševalcev ekipe NMP ZD Domžale so posredovali tudi gasilci CPV Domžale, ki so stabilizirali vozilo in na nosilih prensli poškodovanega voznika iz vozila. Gasilci so na vozilu odklopili tudi akumulator in pomagali policistom.

NESREČE V PROMETU
Ob 18.30 je na regionalni cesti med Vrtojbo in Mirnom v občini Šempeter-Vrtojba osebni avtomobil zapeljal s ceste. Poškodovano oseba jo oskrbela ekipa NMP ZD Nova Gorica. Ker smo bili o nesreči obveščeni dokaj pozno so gasilci JZ GRD GE Nova Gorica pomagali vlečni službi pri odstranitvi poškodovanega vozila.

DRUGE NESREČE
KAMNIK, Pohodniki zašli s poti s Kamniškega sedla proti Kamniški Bistirci. Vidijo planinski dom v Kamniški Bistrici, vendar je pod njimi neprehoden teren. Reševalci GRS Kamnik domnevajo, da so nad Rokovnjaškimi luknjami, zato svetujejo naj vsi trije pohodniki počakajo na reševalce, da jih bodo pospremili na varno pot.

NESREČE V PROMETU
KRANJ, Padec motorista.
Nazaj

petek, 17. maj 2013

Nesreča pri počivališču Zima: Ena oseba umrla

Ob 3.48 je na avtocesti med Dramljami in izvozom Celje Vzhod pri počivališču Zima v občini Šentjur kombinirano vozilo trčilo v tovorno vozilo. Zatem je osebno vozilo zbilo še eno osebo, ki je umrla na kraju nesreče. Gasilci PGE Celje so nudili pomoč reševalcem, ulovili in pridržali psa, ki sta pobegnila iz enega od vozil, posuli razlite motorne tekočine na cestišču z vpojnimi sredstvi in odklopili akumulatorje na vozilih.

sreda, 15. maj 2013

Kronika v Sloveniji, 15.5.2013

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 8.59 so na parkirišču pod Šmarjetno goro, občina Kranj, našli odvržena dva soda z odpadnim motornim oljem. Gasilci JZ GRS Kranj so zavarovali kraj najdbe in ugotovili, da vsebina ne izteka v okolico. Sode z odpadnim oljem so odstranili delavci podjetja Kemis d.o.o. Do onesnaženja naravnega okolja ni prišlo.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 16.41 je na Poljanski cesti v Gorenji vasi, občina Gorenja vas – Poljane, zagorelo osebno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Poljane in PGD Gorenja vas, ki so vozilo pogasili in ohladili, ter odklopili akumulator.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 21.22 je v naselju Dolnji Zemon, občina Ilirska Bistrica, iz cisterne uhajal plin. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so zatesnili ventil in čep na cisterni, ter preprečili nadaljnje puščanje. O dogodku je bilo obveščeno tudi podjetje Istrabenz plini.

NESREČE V PROMETU
Ob 3.21 je na avtocesti od Višnje gore proti Ivančni gorici voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča. Gasilci GB Ljubljana in PGD Stična so odklopili akumulator vozila, cestišče posuli z absorbentom in pregledali okolico nesreče. V nesreči je bila lažje poškodovana ena oseba. O dogodku je bila obveščena tudi policija in dežurni DARS-a.

NESREČE V PROMETU
Ob 7.30 sta v Šempetru, občina Šempeter-Vrtojba trčila osebno vozilo in motorist. V nesreči se je poškodoval voznik motornega kolesa. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica, so zavarovali kraj nesreče na poškodovanem motorju odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica pri oskrbi poškodovanega voznika in poskrbeli za nevtralizacijo razlitih motornih tekočin na vozišču. Poškodovanega so reševalci NMP Nova Gorica z reševalnim vozilom prepeljali v šempetrsko bolnišnico.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 9.30 je na Ljubljanski Cesti v Kočevju pripadnik Državne enote za varstvo pred NUS Ljubljanske regije prevzel in odpeljal v ustrezno skladišče najden vžigalnik minometne mine, kalibra 81 milimetrov italijanske izdelave iz obdobja druge svetovne vojne.

NESREČE V PROMETU
Ob 9.14 je na avtocesti Celje–Ljubljana, v predoru Jasovnik, tovorno vozilo trčilo v steno predora. Vozilo je kljub trku nadaljevalo pot. Gasilci PGE so opravili ogled kraja dogodka, vendar niso zaznali nobenih posebnosti.

NESREČE V PROMETU
Ob 10.48 je na cesti Slovenj Gradec–Mislinja, izven naselja Šmartno Pri Slovenj Gradcu, občina Slovenj Gradec, tovorno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo na bok. Gasilci PGD Slovenj Gradec so kraj prometne nezgode zavarovali, prečrpali gorivo in ostale tekočine. Nudili so pomoč pri postavitvi tovornjaka na cestišče. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Rižanski vodovod Koper obvešča porabnike vode, da je zaradi intervencijskega popravila na vodovodnem omrežju trenutno motena oskrba z vodo na območju Seče od hišne št. 140 do 154. Popravila bodo trajala predvidoma danes do 15.00 ure.Po končanih delih se porabnikom svetuje, da pred ponovno uporabo pitne vode za prehrambne namene opravijo temeljito izpiranje interne vodovodne napeljave na vseh pipah, v sunkih, v trajanju vsaj 15 minut.

NESREČE V PROMETU
Ob 11.31 sta v naselju Vidanovci v občini Ljutomer trčila tovorno vozilo in motorist. V nesreči se je ena oseba poškodovala, gasilci PGD Ljutomer pa so kraj dogodka zavarovali, odklopili akumulator, očistili cestišče in nudili pomoč reševalcem NMP.

NESREČE V PROMETU
Ob 11.23 se je v Žanovi ulici v Kranju osebno vozilo zaletelo v drog javne razsvetljave. Gasilci JZ GRS Kranj so odklopili akumulator, zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanca.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 12.31 je na polju v Spodnjem Brniku, občina Cerklje na Gorenjskem, zagorela balirka za seno. Do prihoda gasilcev JZ GRS Kranj in PGD Cerklje je lastnik že sam pogasil balirko. Gasilci so kraj dogodka zavarovali in pregledali.

NESREČE V PROMETU
Ob 12.33 so na avtocesti Celje–Maribor, pred cestninsko postajo Tepanje v občini Slovenska Bistrica, v naletu trčila štiri tovorna vozila. Posredovali so gasilci PGD Slovenske Konjice, PGE Celje in PGD Slovenska Bistrica, ki so zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, s tehničnim posegom rešili eno poškodovano osebo iz vozila, pogasili požar na tovornem vozilu, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanih oseb in z vpojnim sredstvom očistili razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Slovenske Konjice so eno hudo poškodovano osebo prepeljali na zdravljenje v UKC Maribor, eno lažje poškodovano pa oskrbeli na kraju nesreče.

NESREČE V PROMETU
Ob 14.05 sta v naselju Hrvatini v občini Koper, trčila osebno vozilo in traktorist. V nesreči je bila ena oseba telesno poškodovana. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali mesto nesreče, s tehničnim posegom rešili osebo iz vozila, pomagali pri prenosu poškodovanca do reševalnega vozila in z vpojnimi sredstvi nevtralizirali razlite motorne tekočine.

NESREČE V PROMETU
Ob 14.11 sta na šempetrski obvoznici, občina Šempeter-Vrtojba, pripetila prometna nesreča v kateri sta bili udeleženi osebni vozili. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj nesreče do prihoda policije, nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica pri oskrbi poškodovanih oseb in poskrbeli za nevtralizacijo razlitih tekočin na vozišču.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 14.12 so na lokalni cesti Mošenik–Šentlambert, občina Zagorje ob Savi, gasilci PGD Šentlambert odstranili podrto drevo, ki je padlo na cesto in oviralo promet.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 14.46 je na parkirnem prostoru Mejnega prehoda Obrežje, občina Brežice, prišlo do iztekanjua motornih tekočin iz tovornega vozila. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so zavarovali kraj dogodka in nevtralizirali razlite tekočine.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 11.28 so v Pohorski ulici v Celju gasilci PGE Celje s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem se je nahajala mrtva oseba.

NESREČE V PROMETU
Ob 14.05 je prišlo do naleta treh osebnih vozil v Škofji vasi, občina Celje. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, usmerjali promet do prihoda policistov in posipali ter očistili razlite motorne tekočine. V nesreči poškodovanih oseb ni bilo.

NESREČE V PROMETU
Ob 15.30 je na severni ljubljanski obvoznici prišlo do naleta petih osebnih vozil. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, izklopili akumulatorje in počistili iztekle motorne tekočine. V nesreči se je poškodovala ena oseba, ki so jo reševalci prepeljali v bolnišnico.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 15.33 je v gozdu pri Soteski, občina Dolenjske Toplice, krajan naletel na topovsko granato, kalibra 65 mm italijanske izdelave iz obdobja druge svetovne vojne. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske regije sta nevarno najdbo odstranila in shranila do uničenja.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 17.56 so v naselju Vintarovci, občina Destrnik, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Goreče saje so pogasili gasilci PGD Destrnik.

NESREČE V PROMETU
Ob 18.40 sta v Praprečah pri Žužemberku, občina Žužemberk, trčila motokultivator in osebno vozilo. Poškodovali sta se dve osebi, kateri so reševalci NMP ZD Novo mesto odpeljali v SB Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Žužemberk so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu, nudili pomoč reševalcem ter z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine po cestišču.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 17.35 je pri trgovskem centru TUŠ na Jesenicah reklamni napis ogrožal mimoidoče. Reklamni napis so odstranili gasilci GARS Jesenice.

NESREČE V PROMETU
Ob 17.58 je na avtocesti Ljubljana–Celje, pri cestninski postaji Vransko, prišlo do prometne nesreče v kateri se je osebno vozilo prevrnilo na bok. V nesreči se je ena oseba lažje telesno poškodovala.
Nazaj

nedelja, 12. maj 2013

Zgornje Pirniče: V hiši našli dve mrtvi osebi, tretjo prepeljali v bolnišnico

Ob 15.52 so gasilci GB Ljubljana in PGD Zgornje Pirniče ob prisotnosti policije posredovali v stanovanjski hiši v naselju Zgornje Pirniče v občini Medvode, v kateri so našli dve mrtvi osebi, eno pa so prevzeli reševalci NMP Ljubljana in jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Raftarska nesreča na reki Koritnici

Ob 13.14 se je zgodila raftarska nesreča pri spustu po reki Koritnici na sotočju Soče in Koritnice pri kraju Vodenca v občini Bovec. Raft v katerem so bili trije turisti in vodnik je zadel v podvodno skalo in se prevrnil. Tri osebe so se rešile, eno pa še pogrešajo. Aktivirani so bili gasilci PGD Bovec, Srpenica, gorski reševalci GRS Bovec in reševalci Podvodne reševalne službe Reševalne postaje Tolmin, iskalna akcija pa še poteka.

Kronika v Sloveniji, 12.5.2013

NESREČE V PROMETU
Ob 17.26 je na uvozu na avtocesto Kranj Vzhod v občini Šenčur osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo. Gasilci JZ GRS Kranj so zavarovali kraj nezgode, vozilo postavili nazaj na kolesa in ga vrnili na cesto. Poškodovanih oseb ni bilo.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 18.45 so na Cesti 1. maja v Kranju gasilci JZ GRS Kranj iz pokvarjenega dvigala rešili dva nepoškodovana otroka.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 8.49 so v naseljih Strahinj, Cegelnica in delu Naklega v občini Naklo zaradi napake na vodovodu ostali brez oskrbe z vodo. Gasilci PGD Naklo so pomagali izčrpavati vodo iz izkopane jame, da so delavci KP Kranj lahko popravili vodovod.

NESREČE V PROMETU
Ob 14.54 je na Cesti maršala Tita na Jesenicah prišlo do prometne nesreče treh vozil. Gasilci GARS Jesenice so požarno zavarovali kraj nesreče, odstranili vozilo s ceste in jo očistili.

NESREČE V PROMETU
Ob 15.41 je na cesti Novo mesto ―Metlika pri Koroški vasi, občina Novo mesto, osebno vozilo zadelo v varovalno ograjo. Gasilci GRC Novo mesto so na vozilu odklopili akumulator, protinaletno in protipožarno zavarovali kraj nesreče. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so nudili pomoč poškodovani osebi.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 15.45 se je na Oldhamski cesti v Kranju v stanovanju vnelo olje na štedilniku. Do prihoda gasilcev JZ GRS Kranj so lastniki že sami pogasili olje. Prostore so prezračili.

NESREČE V PROMETU
Ob 16.17 je pri Kal-Koritnici, občina Bovec, vozilo s prikolico naloženo s kajaki zdrsnilo s parkirnega prostora. Zaustavilo se je 30 metrov niže v drevesih. Posredovali so gasilci PGD Bovec, ki so vozilo in prikolico z vitlom potegnili na cestišče. Poškodovanih oseb ni bilo.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 17.35 so na Kurilniški ulici v Ljubljani našli pet 200 litrskih sodov z neznano snovjo. Posredovali so ljubljanski poklicni gasilci in ugotovili, da je v sodih smola. Odpeljali jih bodo delavci podjetja Kemis.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 20.45 je v naselju Prigorica, občina Moravče, zagorela garaža ob stanovanjski hiši in v njej dve osebni vozili. Ogenj se je razširil tudi na del hiše. Gasilci CPV Domžale,PGD Moravče, Krašce in Studenec so požar pogasili, pregledali objekt in nudili pomoč ekipi NMP pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila, s katerim je bila prepeljana v UKC Ljubljana. V požaru je bila popolnoma uničena garaža in vozili, zaradi vročine in dima pa so poškodovani fasada in notranji prostori hiše. Nastala je večja materialna škoda. Vzrok požara še raziskujejo pristojne službe.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 20.53 je v naselju Spodnji Velovlek, občina Ptuj, prišlo do onesnaženja obcestnega jarka z odpadnim oljem neznanega izvora. Na kraj dogodka so odšli gasilci PGD Ptuj in Spodnji Velovlek, ki so nastavili pivnike, posuli olje z razmaščevalcem in očistili brežino.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 0.44 je na parkirišču ob Pohorski ulici v Mariboru popolnoma zgorel plastični zabojnik za smeti. Gasilci JZZPR Maribor so ogenj pogasili.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 2.18 je v naselju Griže v občini Žalec gorel kozolec. Požar so pogasili gasilci PGD Griže, Vrbje in Zabukovica.

NESREČE V PROMETU
Ob 3.13 se je približno en kilometer iz Kobarida proti Robiču, občina Kobarid, voznica osebnega vozila s še dvema sopotnikoma čelno zaletela v lipo ob cesti. Voznica se je huje poškodovala. Gasilci PGD Kobarid so z tehničnim posegom iz zverižene pločevine rešili voznico, odklopili so akumulator, nevtralizirali razlite tekočine in nudili pomoč reševalcem. Voznico in sopotnika so na zdravljenje odpeljali reševalci iz ZD Tolmin.

NESREČE V PROMETU
Ob 6.34 se je na cesti Šmarje–Dragonja zgodila prometna nesreča, v kateri se je osebno vozilo prevrnilo na streho in pristalo v obcestnem jarku. Posredovali so gasilci JZ GB Koper, ki so zavarovali kraj dogodka ter iz vozila rešili poškodovano osebo. Prevzela jo je Prehospitalna enota Obala in prepeljala na zdravljenje v Splošno bolnišnico Izola. Gasilci so poškodovano vozilo postavili na kolesa in pripravili na odvoz.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 7.28 se je na Celjski cesti v Vojniku zgodila prometna nesreča, v kateri je osebno vozilo trčilo v hišo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj, odklopili akumulator in počistili razlite motorne tekočine. O posledicah ne poročajo.

DRUGE NESREČE
Ob 13.14 se je zgodila raftarska nesreča v zgornjem toku reke Soče pri kraju Vodenca v občini Bovec. Eden izmed čolnov je zadel v podvodno skalo in se prevrnil. Vse udeležence so uspeli rešiti razen enega. Aktivirani so bili gasilci PGD Bovec, Srpenica, gorski reševalci GRS Bovec in reševalci Podvnodne reševalne službe Reševalne postaje Tolmin, reševalna akcija pa še poteka.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 14.00 so našli neeksplodirano ubojno sredstvo med Kal-Koritnico in Čezsočo v občini Bovec. Aktivirani so bili pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije.

NESREČE V PROMETU
Ob 14.04 je prišlo do prometne nesreče na avtocesti pred počivališčem Voklo v smeri Ljubljane v občini Šenčur. Intervenirali so poklicni gasilci JZ GRS Kranj, kraj dogodka zavarovali, osebno vozilo, ki je bilo na strehi postavili na kolesa ter očistili razlite motorne tekočine na cestišču.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 14.24 so posredovali gasilci PGD Škofja Loka na ulici Pod Plevno v Škofji Loki, kjer je počila glavna vodovodna cev, voda pa je iztekala po ulici. Deročo vodo so preusmerili stran od objektov, dežurni vodovodar je vodo zaprl. Gasilci so na koncu še očistili cestišče, na katero je naneslo zemljo.
Nazaj

petek, 10. maj 2013

Kronika, 10.5.2013


POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 20.42 so gasilci PGD Žiri na deponiji odpadkov v Žireh pogasili goreče smeti na površini desetih kvadratnih metrov.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 21.55 je v Iški, občina Ig, zagorelo v mansardi stanovanjske hiše. Posredovali so prostovoljni gasilci društev PGD Iška vas, Ig, Brest, Tomišelj in Vrbljene-Strahomer, ki so požar pogasili. Vzrok požara ni znan. Hiša je uničena.

NESREČE V PROMETU
Ob 22 uri je na ljubljanski obvoznici pred predorom Golovec v smeri Dolenjske, občina Ljubljana, prišlo do čelnega trčenja dveh osebnih vozil. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, ki so odklopili akumulatorje na poškodovanih in uničenih vozilih ter cestišče posuli z vpojnimi sredstvi. V nesreči je ena oseba izgubila življenje, dve osebi pa so oskrbeli reševalci NMP Ljubljana, ki so jih odpeljali v KC. Poškodovanih in uničenih je bilo šest vozil.

NESREČE V PROMETU
Ob 0.44 se je na AC Kranj - Ljubljana pri izvozu Ljubljana Brod, občina Ljubljana, osebno vozilo prevnilo na bok. Do prihoda gasilcev GB Ljubljana, so mimoidoči vozniki že postavili vozilo na kolesa, gasilci pa so zavarovali kraj nesreče ter odklopili akumulator na vozilu.

NESREČE V PROMETU
Ob 6.56 se je na Podlubniku v Škofji Loki motorist zaletel v bok osebnega vozila. Posredovali so gasilci PGD Škofja Loka, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja in počistili cestišče. Reševalci NMP Škofja Loka so oskrbeli dve poškodovani osebi in prepeljali v ZD Škofja Loka.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 6.58 je na Tržaški cesti v Ljubljana prišlo do iztekanja motornega olja iz osebnega vozila. Gasilci GB Ljubljana so cestišče posuli z vpojnim sredstvom in ga počistili.

NESREČE V PROMETU
Ob 6.53 je na regionalni cesti Polhov Gradec–Ljubljana, v bližini Dolenje vasi pri Polhovem Gradcu, občina Dobrova-Polhov Gradec, motorist trčil v osebno vozilo. Gasilci GB Ljubljana so nudili pomoč reševalcem NMP Ljubljana pri oskrbi poškodovane osebe, gasilci PGD Dobrova in Polhov Gradec pa so kraj zavarovali.

DRUGE NESREČE
Ob 7.47 je v podjetju Johnson Controls v Slovenj Gradcu delavca po obrazu in očeh poškropila kislina. Reševalci NMP so ga odpeljali v SB Slovenj Gradec.

DRUGE NESREČE
Okoli 8.28 je poletel helikopter LPE v spremstvu dežurne ekipe HENMP v Brežice, od koder je prepeljal obolelo osebo v UKC Ljubljana.

NESREČE V PROMETU
Ob 9.20 sta na cesti med Kanalom in Ajbo, občina Kanal, trčili tovorni vozili. Gasilci iz JZ GRD GE Nova Gorica so odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite tekočine, nudili pomoč reševalcem in uredili cestišče. Gasilci PGD Kanal so do prihoda policije urejali promet in varovali kraj nesreče. Oba voznika, ki sta bila le lažje poškodovana so oskrbeli reševalci iz ZD Nova Gorica.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 9.29 so na gradbišču v Mojstrani v občini Kranjska Gora pri izvajanju zemeljskih del naleteli na topovsko granato kalibra 50milimetrov, M38 iz obdobja 1. svetovne vojne. Nevarno najdbo sta regijska pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Ljubljanske regije odstranila in shranila v skladišču do uničenja.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 12.42 je pri naselju Srebrniče, občina Novo mesto, v gozdu gorela suha trava in podrast na površini okoli 100 kvadratnih metrov. Gasilca GRC Novo mesto sta požar pogasila.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 12.26 je v ulici Andreja Gabrščka iz Šempetra pri Gorici, občina Šempeter - Vrtojba, pri delu na vrtu krajan naletel na topovski granati, kalibra 75milimetrov mase 7kg in topovski vžigalnik kalibra prav tako 75milimetorv, mase 0,5kg. Nevarne najdbe iz obdobja prve svetovne vojne sta odstranila in na varno shranila pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 13.48 je v kraju Lašče, občina Žužemberk, gozdar naletel na dve minometni mini in ročno bombo, italijanskega izvora. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske regije sta nevarne najdbe odstranila in shranila do uničenja.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 13.23 so na Polju, občina Zagorje ob Savi, gasilci PGD Zagorje mesto pomagali reševalcem NMP prenesti obolelo osebo iz stanovanja do reševalnega vozila.

DRUGE NESREČE
Ob 15.03 si je na planini Viševnik, v občini Bohinj, v neposredni bližini Bregarjevega zavetišča, tuja planinka poškodovala nogo. Planinko, ki si je zlomila gleženj so oskrbeli reševalci GRS Bohinj in zdravnik reševalec letalec, helikopter SV pa jo je odpeljal v SB Jesenice.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Med 14.56 in 15.02 je v naseljih Volovnik, Spodnje Dule, Senuše, Straža pri Raki in v Nemški vasi, občina Krško, zaradi okvare na daljnovodu prišlo do prekinitve električne oskrbe 2280 odjemalcev. Od 15.01 do sedaj je brez električne energije še vedno 263 odjemalcev. Napako so odpravili dežurni delavci Elektra Celje d.d., področje Krško ob 19.57 uri.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 15.40 so na Cesti Borisa Kidriča na Koroški Beli, občina Jesenice, v industrijskem obratu gasilci GARS Jesenice izčrpali meteorno vodo iz energetskega jaška.

NESREČE V PROMETU
Ob 16.00 je na avtocesti Brezovica–Log v občini Brezovica prišlo do prometne nesreče treh osebnih vozil. Na kraj so odšli gasilci GB Ljubljana, ki so zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulatorje na vozilih. Poškodovanih oseb ni bilo.

NESREČE V PROMETU
Ob 14.55 je na avtocesti pri počivališču Lopata v Celju prišlo do prometne nesreče z udeležbo dveh osebnih vozil. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi ponesrečenih in nevtralizirali razlite motorne tekočine. V nesreči sta bili dve osebi poškodovani in prepeljani v SB Celje.

NARAVNE NESREČE
Ob 16.16 se je v naselju Dobja vas v občini Ravne na Koroškem zaradi močnih padavin meteornih vod in razmočenega terena, sprožil zemeljski plaz na lokalno cesto v Dobjem dvoru. Meteorna voda in blato sta se je razlivala po cestiščih naselja. Aktivirani so bili poklicni gasilci KGZ Ravne, in PGD Ravne na Koroškem. S prekopom ceste so preprečili nadaljnji nanos blata in z vodo oprali cestišče.

NESREČE V PROMETU
Ob 16.19 je na Zagrebški cesti v Mariboru prišlo do čelnega trčenja dveh osebnih vozil. Gasilci JZZPR Maribor so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih in posipali cestišče z vpojnim sredstvom ter pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanih. Pri trčenju so bile poškodovane tri osebe in bile prepeljane v UKC Maribor.

NESREČE V PROMETU
Ob 15.55 se je na avtocesti med izvozom za Ivančno Gorico in cestninsko postajo Dob, občina Ivančna Gorica, v obcestni jarek prevrnilo osebno vozilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče in na prevrnjenem vozilu odklopili akumulator.

NARAVNE NESREČE
Ob 17.13 se je na magistralni cesti Dravograd–Maribor v naselju Javnik, občina Podevlka, zaradi obilnega dežja in zamašenega propusta meteorna voda pričela zbirati in razlivati po cestišču, pri čemer je bil močno moten cestni promet. Gasilci PGD Ožbalt in dežurni cestnega podjetja VOC Celje so propust in cestišče očistili in sprostili promet. V času odstranjevanja posledic je bila cesta za promet zaprta.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Okoli 17.00 je v ulici Jačka v Logatcu močno smrdelo po fekalijah. Nad smradom se je pritožilo več stanovalcev, nekateri naj bi celo bruhali. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, gasilci PGD Dolnji Logatec, policisti, Ekološki laboratorij mobilna enota Inštituta Jožef Stefan ter pristojni iz logaške komunale. Gasilci in ekipa Instituta Jožef Štefan so vzeli vzorce pri čistilni napravi, kjer je najverjetneje zaradi naliva in preobremenitve naprave odplaknilo del fekalij.

NESREČE V PROMETU
ŠENČUR, Vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo, ni poškodovanih

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 17.22 je na Mariborski cesti v Šentilju zaradi močnega dežja, meteorna vod zalila trgovski center Tuš. Gasilci PGD Šentilj so prekopali 50 metrov drenaže, da je voda odtekla.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 16.04 so na Letoviški poti v Žusterni, občina Koper, gasilci JZ GB Koper požagali in odstranili drevo, ki je nevarno viselo in ogrožalo mimoidoče.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 18.20 je v Milčinskega ulici v Ljubljani prišlo do onesnaženja cestišča z hidravličnim oljem. Na kraj dogodka so odšli gasilci GB Ljubljana, ki so nastavili pivnike ter onesnaženo področje posuli z vpojnimi sredstvom.

NARAVNE NESREČE
RADENCI, Izvoz na pokrivanje plazu

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 18.45 so na Cesti 1. maja v Kranju gasilci JZ GRS Kranj iz pokvarjenega dvigala rešili dva nepoškodovana otroka.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
TOLMIN, Ob 18.48 je občan iz bazoviške 13 v tolminu javil, da pred blokom pušča kanalizacija in da delno odteka v stavbo.
Nazaj

Kronika, 9.5.2013

Ob 11.06 so v naselju Mala Bukovica v občini Ilirska Bistrica naši ročno bombo M35, mase 0,65 kg, jugoslovanske izdelave. Nevarno najdbo so odstranili in do uničenja shranili na varno pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 12.14 so pri kraju Kal nad Kanalom v občini Kanal v gozdu naleteli na topovsko granato, kalibra 149 mm, mase 42 kg, italijanskega porekla iz obdobja prve svetovne vojne. Nevarno najdbo so odstranili in do uničenja shranili na varno pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 12.12 so na Rimski cesti v Trebnjem, gasilci PGD Trebnje odprli vrata stanovanja, kjer se je nahajala onemogla starejša oseba.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 12:04 so v Novi Gorici, gasilci JZGRD nevtralizirali in očistili na parkirišču bencinski madež, ki je nastal zaradi ekspanzije goriva v rezervoarju osebnega vozila.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 12.18 so v Ulici Pod Perkolico, občina Radlje ob Dravi, gasilci PGD Radlje ob Dravi s tehničnim posegom odprli vrata zaklenjenega stanovanja.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 12.28 je v Levstikovi ulici, občina Rogaška Slatina, v stanovanjski hiši iz cisterne iztekalo kurilno olje. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so cisterno zatesnili in preprečili nadaljnje iztekanje. Iztekanje ni povzročilo onesnaženja okolja.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 12.37 je v naselju Sromlje, občina Brežice, občan pri zemeljskih delih naletel na minometno mino, kalibra 45 mm in ročno bombo, ostanka iz druge svetovne vojne. Nevarni najdbi so odstranili in do uničenja shranili na varno pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi.

DRUGE NESREČE
Ob 12.26 so iz OKC PU Ljubljana zaprosili za pomoč gasilcev zaradi najdbe utopljenke na sotočju potoka Rača v Kamniško Bistrico. Posredovali so gasilci CPV Domžale in reševalci NMP ZD Domžale, ki so utopljenko izvlekli iz vode, ugotovili smrt ter jo prepustili policistom PP Domžale, ki so za njo ustrezno poskrbeli.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 13.07 so v Zgornjem Boču, občina Selnica ob Dravi, gasilci PGD Selnica ob Dravi, odprli vhodna vrata stanovanjske hiše, v kateri je bila onemogla oseba. Reševalci NMP Maribor so jo prepeljali v UKC Maribor.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 15.21 je na Trati v občini Škofja Loka, v tovarni Jelovica gorela lakirna kabina. Aktivirani so bili gasilci PGD Trata; PGD Škofja Loka, PGD Stara Loka in PGD Virmaše - Sv Duh. Že pred prihodom gasilcev na kraj so požar skušali pogasiti delavci v lakirnici, dokončno pa so ga pogasili gasilci. V požaru so bili uničeni filtri na lakirni komori in instalacija.

NESREČE V PROMETU
Ob 15.53 je v Kromberku pri Novi Gorici padel motorist. Poškodovanega motorista je oskrbela ekipa NMP Nova Gorica ob pomoči gasilcev JZ GRD Nova Gorica, ki so tudi motorno kolo odstranili iz cestišča in izvedli nevtralizacijo razlitih tekočin.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 15.53 se je na Cesti 2. grupe odredov, občina Ivančna gorica, v osebno vozilo zaklenil otrok. Gasilci PGD Ivančna gorica so pomagali pri odpiranju vrat in rešili otroka iz vozila.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 16.51 je na nadvozu nad AC pri Vodicah zagorelo vozilo. Gasilci PGD Vodice in PGD Zapoge so pogasili električno stikalo. Večje škode ni bilo.

DRUGE NESREČE
Ob 17.02 je na snežniški Cesti v Pivki oseba doživela srčni zastoj. Gasilci PGD Pivka so v sodelovanju občanov oživljali osebo z uporabo defibrilatorja do prihoda ekipe NMP iz Postojne. Obolela oseba je bila z ekipo Helikopterske nujne medicinske pomoči in s policijskim helikopterjem prepeljana v ljubljanski klinični center. Gasilci PGD Postojna so zavarovali mesto pristanka in pomagali pri prenosu do helikopterja.

NESREČE V PROMETU
Ob 17.03 smo prejeli obvestilo o prometni nesreči, ki se je zgodila na AC Kranj - Ljubljana med Vodicami in počivališčem Povodje, občina Vodice. Voznik osebnega vozila je izgubil nadzor nad vozilo in trčil v obcestno ograjo. Posredovali so ljubljanski poklicni gasilci, ki so odklopili akumulator poškodovanega vozila. Poškodovanih ni bilo.

NESREČE V PROMETU
Ob 18.04 sta pri Trebčah na cesti Bistrica ob Sotli - Podsreda v občin Bistrica ob Sotli trčila kolesar in traktor. Posredovali so reševalci NMP Šmarje pri Jelšah, ki so kolesarja oskrbeli in odpeljali v SB Celje.

DRUGE NESREČE
Ob 19.00 je v bližini Ravn pri Črničah, občina Ajdovščina, občan pri sprehodu zdrsnil v prepad in se poškodoval. Reševalci GRS Tolmin so ga izvlekli iz prepada in ga predali reševalcem ZD Ajdovščina, ki so ga odpeljali na zdravljenje v bolnišnico v Šempetru pri novi Gorici.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 18.44 je v Rakuševi ulici v Ljubljani v garažni kleti gorel kup odpadnih smeti in pnevmatik. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, ki so požar pogasili. 

torek, 7. maj 2013

Potres v okolici Šmarjeških Toplic čutili v Novem mestu in na Otočcu

Ob 11.14 so po podatkih Agencija Republike Slovenije za okolje, Urad za seizmologijo in geologijo, seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili šibek potresni sunek. Po preliminarnih podatkih je bilo žarišče potresa 55 km jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Šmarjeških Toplic. Preliminarno ocenjena magnituda potresa je bila 1,4. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla III. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS). Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Novega mesta in Otočca.

ponedeljek, 6. maj 2013

Kronika, 6.5.2013

SPIN
Vsi dogodki


NESREČE V PROMETU
Ob 10.55 se je na cesti Ljubno - Posavec v občini Radovljica motorist zaletel v policijsko vozilo in se pri tem poškodoval. Na kraju so ga oskrbeli reševalci NMP Radovljica. Gasilci JZ GRS Kranj so zavarovali kraj nesreče in počistili razlite motorne tekočine.

DRUGE NESREČE
Ob 19.16 si je v industrijskem obratu na Cesti Borisa Kidriča, na Jesenicah, delavec poškodoval nogo. Gasilci GARS Jesenice so ga prepeljali v ZD Jesenice in nato v SB Jesenice. Prisotna je bila tudi policija.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 20.35 so na Taboru, v občini Žiri, v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Gasilci PGD Žiri so goreče saje pogasili, dimnik očistili in objekt pregledali s termo kamero.

NESREČE V PROMETU
Ob 21.15 se je v Knežaku, občina Ilirska Bistrica zgodila prometna nesreče, v kateri je bilo udeleženo osebno in reševalno vozilo. Poškodovan ni bil nihče. Gasilci PGD Ilirska bistrica, so odklopili akumulator, vršili požarno varovanje in razsvetljevali kraj dogodka.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 23.28 je v Ulici Hermana Potočnika v Ljubljani gorel zabojnik za odpadke. Gasilci GB Ljubljana in PGD Zadobrova-Sneberje so požar pogasili.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 1.25 je na Karunovi pri vrtcu Trnovo, občina Ljubljana, gorel zabojnik za smeti. Gasilci GB Ljubljana in PGD Trnovo so na kraju ugotovili, da gori devet zabojnikov za smeti iz katerih se je ogenj razširil tudi na ostrešje pomožnega objekta vrtca Trnovo. Požar, ki je bil po verjetno podtaknjen, so pogasili.

NARAVNE NESREČE
Ob 2.50 je v kraju Hajdoše, občina Hajdina meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega objekta . Gasilci PGD Hajdoše so iz kletnih prostorov izčrpali vodo.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 2.52 je v Mrakovi ulici v Idriji gorel avtomobil parkiran pod leseno lopo. Gasilci PGD Idrija so pogasili požar na avtomobilu in leseni lopi. Ogenj je poškodoval tudi okno na bližnji garaži. Kljub hitri intervenciji gasilcev je avtomobil pogorel v celoti, hudo poškodovana je tudi lesena lopa. Gasilci so opravili tudi ogled sosednje garaže in okolice z infrardečo kamero.

NESREČE V PROMETU
Ob 5.02 se je na AC pri Radovljici, smer Ljubljana, občina Radovljica osebno vozilo prevrnilo na streho.Posredovali so gasilci JZ GRS Kranj in GARS Jesenice. Prometno in požarno so zavarovali kraj in odklopili akumulator.Ena oseba je bila poškodovana, ena pa je umrla.

NESREČE V PROMETU
Ob 5.33 se je v naselju Skorba, občina Hajdina, zgodila prometna nesreča dveh osebnih vozil. Gasilci PGD Ptuj so pomagali reševalcem pri reševanju poškodovane osebe iz razbitin avtomobila.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 5.40 so na cesti Šentlambert – Mošenik, občina Zagorje ob Savi, gasilci PGD Zagorje-mesto s ceste odstranili podrto drevo. Za odvoz bodo poskrbeli delavci komunalnega podjetja.

NARAVNE NESREČE
Ob 6.16 je v naselju Krčevina pri Vurberku, občina Ptuj, meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Grajena so iz kletnih prostorov izčrpali vodo.

NESREČE V PROMETU
Ob 6.59 je v Poslovni coni v občini Šenčur osebno vozilo trčilo v drog javne razsvetljave. Posredovali so gasilci JZ GRS Kranj, ki so odklopili akumulator in pregledali okolico. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Kranj.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 7.25 so na Kidričevi cesti v Kranju gasilci JZ GRS Kranj pogasili gorečo vsebino v kovinskem zabojniku za smeti.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 7.46 so v naselju Gibina, občina Razkrižje, pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Vzhodnoštajerske regije odstranili in odpeljali v ustrezno skladišče najdeni del minometne mine, kalibra 80 milimetrov iz obdobja druge svetovne vojne.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 9.11 je v Spodnjih Škofijah v občini Koper zagorelo ostrešje pomožnega objekta. Ogenj, ki je zajel okoli 100 kvadratnih metrov ostrešja, so pogasili gasilci GB Koper in PGD Dekani.

NESREČE V PROMETU
Ob 9.57 sta na magistralni cesti v križišču za Lancovo vas, občina Videm pri Ptuju, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so eno osebo s tehničnim posegom rešili iz vozila in predali reševalcem NMP Ptuj. V nesreči je bila poškodovana še ena oseba. Gasilci so še odstranili izteklo motorno olje, počistili cestišče in odklopili akumulator.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 11.07 je na Partizanski cesti v Mariboru zagorelo v kuhinji gostinskega lokala. Gasilci JZZPR Maribor, PGD Maribor mesto in Studenci so požar pogasili, še vedno pa prezračujejo zadimljene prostore večnamenske stavbe. Podatki o obsegu požara, vzroku in gmotni škodi še niso znani.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 11.15 sta v naselju Volčja Draga v občini Renče-Vogrsko pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije odstranila in shranila na varno najdeni topovski granati italijanske izdelave, kalibra 102 milimetra mase 13 kilogramov in ročno bombo, mase 1,2 kg avstrijske izdelave.

NARAVNE NESREČE
Ob 11.47 so v naselju Ocinje v občini Rogaševci gasilci PGD Sredica, zaradi močnega naliva dežja, iz kletnih prostorov stanovanjske hiše izčrpali okoli 10 kubičnih metrov meteorne vode.

NARAVNE NESREČE
Ob 11.53 se je sprožil zemeljski plaz velikosti okoli 100 kvadratnih metrov v naselju Krčevini pri Vurbergu, občina Ptuj. Gasilci PGD Grajena so plazišče pokrili s folijo. O nadaljnji sanaciji plazu se bodo odločile pristojne službe občine Ptuj.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 8.49 je v naselju Homec v občini Rečica ob Savinji podtalna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilec PGD Grušovlje je izčrpal podtalno vodo.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 10.31 so v Mozirju gasilci PGD Mozirje nudili pomoč krajanom pri pokrivanju strehe stanovanjske hiše in gostinskega lokala s plastično folijo. Pomoč so nudili tudi v naselju Radegunda, ravno tako v občini Mozirje, ki so s plastično folijo prekrili streho gospodarskega objekta, ki jo je poškodovala toča dne 4. 5. 2013.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 12.50 sta v naselju Malovše v občini Ajdovščina gasilca PGD Selo ostranila viseč mlaj, ki se je nevarno nagnil nad cesto in ogrožal mimoidoče.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 13.24 je na parkirišču v Begunjah na Gorenjskem v občini Radovljica iz kombiniranega vozila iztekalo motorno olje. Gasilci GARS Jesenice in PGD Begunje so iztekanje olja iz vozila omejili ter razlito olje po parkirišču očistili.

NESREČE V PROMETU
Ob 14.00 je na cesti Kočevje–Ribnica pri naselju Gornje Ložine v občini Kočevje prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi osebni vozili. Gasilci PGD Kočevje in Ložine so zavarovali kraj dogodka in pomagali pri odstranitvi vozil iz cestišča. V nesreči poškodovanih oseb ni bilo.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 13.23 se je v Linhartovi ulici v Celju v stanovanje zaklenil otrok. Pri odpiranju vrat stanovanja so na pomoč priskočili gasilci PGE Celje.

DRUGE NESREČE
Ob 16.33 se je na reki Soči, med Trnovem in Kobaridom, občina Kobarid, med plovbo prevrnil raft. Dva udeleženca sta uspela splavati na površje, tretji pa se je podal reševat raft. Žal je bilo reševanje zanj usodno. Člani GRS Tolmin in gasilci PGD Kobarid so našli raftarja v tolmunu reke mrtvega.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 16.21 je v Ulici 1. maja v Postojni gasilec PGD Postojna pomagal reševalcem NMP pri prenosu poškodovane osebe.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 14.41 sta v Ulici bratov Vošnjakov v Celju gasilca PGE Celje s tehničnim posegom vstopila v stanovanje bloka v osmem nadstropju. V stanovanju je na tleh ležala starejša onemogla oseba. Reševalci NMP Celje so osebo oskrbeli, s pomočjo gasilcev odnesli do reševalnega vozila in jo odpeljali v SB Celje.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 17.07 je v Prvomajski ulici v Novi Gorici na mestu, kjer je gorel prvomajski kres, ponovno zagorelo. Gasilca iz JZ GRD GE Nova Gorica sta pogasila požar.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 17.11 so na Črnem vrhu v občini Tabor gasilci PGD Loke s folijo prekrili poškodovano streho gospodarskega poslopja, ki ga je poškodovalo neurju s točo dne 4. 5. 2013.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
LJUBLJANA, Pomoč policiji-osvetlitev prostora

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
KRŠKO, Krško, vdor meteorne vode v kletne prostore stanovanjske hiše. Posredujejo gasilci Poklicne gasilske enote Krško.
Nazaj

sobota, 4. maj 2013

Toča v Sloveniji, 4.5.2013

Okrog 15.20 ure je območje občine Ljubno zajelo močno neurje z vetrom in točo debeline oreha. Toča je povzročila precejšnjo škodo na poljščinah in sadnem drevju ter poškodovala precejšnje število avtomobilov. O poškodbah streh objektov ni podatkov. Meteorna voda je zalila kletne prostore stanovanjske hiše v Okonini. Zaradi neurja so bili v pripravljenosti gasilci PGD Okonina. O dogajanju je bil obveščen tudi štab CZ občine Ljubno.

NARAVNE NESREČE
Okrog 15.30 je območje občine Mozirje zajelo močno neurje s točo debeline jajca. Toča je napravila precej škode na poljščinah in sadnem drevju, poškodovala večje število avtomobilov in poškodovala strehe najmanj 3 javnih, 4 gospodarskih, 5 večstanovanjskih in 13 stanovanjskih objektov. Aktiviran je štab CZ občine Mozirje, na terenu pa je 63 gasilcev PGD Mozirje, ki prekrivajo poškodovane strehe s pomočjo plastične folije, katera je bila dobavljena iz Regijskega logističnega centra URSZR Izpostave Celje. Pri tem jim pomoč z avtolestvijo nudijo gasilci PGD Velenje.

NARAVNE NESREČE
Okrog 15.30 ure je območje občine Rečica ob Savinji zajelo močno neurje z vetrom in točo debeline oreha. Toča je povzročila precejšnjo škodo na poljščinah in sadnem drevju ter poškodovala precejšnje število avtomobilov in strehe nekaj objektov. O dogajanju je obveščen poveljnik štaba CZ občine Rečica ob Savinji, ki bo glede na oceno stanja predlagal nadaljnje ukrepe.

NARAVNE NESREČE
Okrog 16.40 je območje občine Šoštanj zajelo neurje z nalivom in točo. Na Primorski cesti v Šoštanju se je sprožil zemeljski plaz. Gasilci PGD Šoštanj mesto so si plaz ogledali, vendar ne predstavlja nevarnosti, zato ga niso pokrivali. Gasilci PGD lokovica so nudili pomoč v Lokovici, kjer so s plastično folijo prekrili strehe treh stanovanjskih objektov, katere je poškodovala toča.

NARAVNE NESREČE
Okrog 15.50 je območje občine Šmartno ob Paki zajelo neurje s točo velikosti oreha. Le ta je napravila precej škode na poljščinah in sadnem drevju, poškodovala večje število avtomobilov in poškodovala strehe 2 stanovanjskih objektov. Gasilci PGD Šmartno ob Paki so v Šmartnem ob Paki pregledali streho stanovanjskega objekta in ugotovili, da posredovanje zaradi slabega stanja strehe ni mogoče, zato so pod streho podstavili posode za lovljenje vode. Posredovali so tudi gasilci PGD Paška vas, ki so s plastično folijo prekrili poškodovano streho stanovanjske hiše v Skornem.

Skočila v Savo, našli je še niso

Ob 0.02 je neznana oseba ženskega spola skočila v reko Savo pri mostu v Črnučah v občini Ljubljana. Gasilci GB Ljubljana, PGD Črnuče, Ježica, Dobrova, Zalog, Podgorica, Šmartno ob Savi, Sostro, Dolsko in pripadniki EPV MOL so pomagali policiji pri iskanju pogrešane osebe. Ob pomoči policijskega helikopterja so pregledali reko Savo od Črnuč do Laz, vendar pogrešane niso našli. Iskalno akcijo so ob 3.45 prekinili in jo bodo nadaljevali v jutranjih urah.