sreda, 30. januar 2013

Kronika, 30.1.2013

Ob 6.38 sta na cesti Kranj - Medvode pri odcepu za Labore trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci JZ GRS Kranj. Zavarovali so mesto nesreče, nudili požarno varovanje in razsvetljavo ter z vpojnimi sredstvi očistili cestišče. Poškodovanih ni bilo.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 7.26 so v Malem Lipoglavu v občini Ljubljana zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Na kraj so odšli gasilci PGD Lipoglav, ki so pogasili požar ter pregledali objekt.

NESREČE V PROMETU
Ob 11.15 se je na regionalni cesti Ajdovščina - Cesta, občina Ajdovščina, voznik z osebnim vozilom prevrnil na streho in se pri tem lažje poškodoval. Posredovali so poklicni gasilci GRC in reševalci NMP Ajdovščina.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 11.29 so v Krškem delavci pri urejanju brežine reke Save našli neeksplodirano minometno mino kalibra 80 mm. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske sta nevarno najdbo italijanske izdelave, ostanek druge svetovne vojne shranila na varno.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 12.22 je na Lackovi cesti v Mariboru zagorelo v kotlovnici večstanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci JZZPR Maribor in PGD Radvanje, ki so začetni požar pogasili. Gorela je izolacija na zalogovniku in del električne instalacije. Gasilci so vse prostore preventivno pregledali in ustrezno prezračili.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 11.59 je v Aljaževi ulici v Mariboru zagorelo v dimniku objekta. Posredovali so gasilci JZZPR Maribor in PGD Radvanje. Varovali so objekt do izgoretja saj v dimniku.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 12:36 je v kabelskih prostorih podjetja Vipap Krško gorela elektro omarica PS-1. Posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote Krško. Požarno so zavarovali kraj dogodka, prezračili prostore in opravili pregled s termo kamero.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 13.26 so v naselju Pod gradom v občini Dravograd gasilci nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila.

DRUGE NESREČE
Ob 14.30 se je na smučišču v Kranjski Gori poškodovala tuja smučarka. Zaradi suma poškodbe hrbtenice je na kraj poletel helikopter SV z dežurno ekipo reševalcev HENMP. Reševalci na smučišču so smučarko oskrbeli in pripravili za transport s helikopterjem. S helikopterjem SV so jo prepeljali v KC Ljubljana.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 15.09 so Na jami v Ljubljani pogrešali starejšo osebo, ki se ni odzivala na zvonjenje in klice. Ljubljanski poklicni gasilci so v stanovanje vstopili preko balkona, kamor so se povzpeli s pomočjo dvigala. Iskano osebo so našli v stanovanju, kjer je onemogla ležala na tleh. Oskrbeli so jo reševalci RP Ljubljana.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 16.47 so v Lepi njivi, občina Mozirje, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Mozirje, ki so zaprli dovod zraka, odstranili gorivo iz kurišča in pregledali dimnik.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 17.00 uri je v Šarhovi ulici v Mariboru zaradi preobremenitve električne napeljave zagorelo v razdelilni dozi. Gasilci JZZPR Maribor in PGD Studenci so začetni požar pogasili in odklopili varovalke v stanovanju. Delavec Elektra Maribor bo preveril ustreznost električne napeljave.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 17.06 je v Žnidarčičevi ulici v Šempetru pri Gorici, občina Šempeter-Vrtojba, zagorela vsebina zabojnika za smeti. Tlečo vsebino so pogasili gasilci PGD Šempeter.

NESREČE V PROMETU
Ob 17.40 sta v Obrovem, občina Hrpelje-Kozina, trčili osebni vozili. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Materija so pomagali reševalcem NMP, odklopili akumulator in pomagali pri čiščenju cestišča. Tri poškodovane osebe je oskrbela ekipa reševalcev NMP iz Sežane.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 16.00 so s strehe objekta na Novi poti v občini Brezovica gasilci PGD Vnanje Gorice odmetali sneg in s tem preprečili nadaljnje puščanje vode.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 17.41 so v Zadobrovi v Celju zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Škofja vas in PGE Celje so z gasilnikom na prah pogasili katranske obloge v dimniku in ga očistili.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 18.15 so v Malem Lipovcu, občina Žužemberk, gasilci PGD Ajdovec ob prisotnosti policistov in reševalcev odprli vrata stanovanjske hiše, v kateri je bila oseba potrebna zdravniške pomoči. Reševalci NMP ZD Novo mesto so osebo odpeljali v novomeško bolnišnico.

sobota, 26. januar 2013

Begunjščica: Plaz zasul dva smučarja, eden se je uspel rešiti

Ob 14.24 je plaz zasul turnega smučarja na južni strani Begunjščice v smeri proti Prevali v občini Radovljica. Drugi smučar, s katerim sta se skupaj odpravila na turno smuko pa se je uspel rešiti in izkopati prijatelja, ki pa je zaradi poškodb umrl na kraju dogodka. Posredovali so tudi reševalci GRS Radovljica in helikopterj Slovenske vojske za reševanje v gorah.

petek, 25. januar 2013

Kronika, 25.1.2013

Ob 2.10 je na cesti Vinica─Preloka, občina Črnomelj, več podrtih dreves prekinilo promet. Odstranili so jih dežurni delavci cestnega podjetja.

NARAVNE NESREČE
Ob 2.33 je na cesti Črnomelj─Adlešiči, pri naselju Bedenj, podrto drevo prekinilo promet. Odstranili so ga dežurni delavci cestnega podjetja.

NARAVNE NESREČE
Ob 4.50 je na cesti Grad Otočec─Ratež, občina Novo mesto, podrto drevo oviralo promet. Odstranili so ga dežurni delavci cestnega podjetja.

NARAVNE NESREČE
Ob 5.47 je na Mirnopeški cesti v Novem mestu podrto drevo oviralo promet. Odstranili so ga dežurni delavci cestnega podjetja.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 6.39 so na Mejni poti v Kopru, gasilci JZ GB Koper pogasili goreče saje v dimniku enostanovanjske hiše.

NESREČE V PROMETU
Ob 7.14 je na regionalni cesti Maribor–Slovenska Bistrica v naselju Devina v občini Slovenska Bistrica, osebno vozilo je zdrsnilo s cestišča in se prevrnilo. Posredovali so gasilci PGD Slovenska Bistrica, ki so zavarovali kraj prometne nesreče, pomagali pri oskrbi poškodovanih oseb, odklopili akumulator na vozilu in z vpojnim sredstvom posipali iztekle motorne tekočine na cestišču. Reševalci NMP Slovenska Bistrica so dve poškodovani osebi prepeljali v UKC Maribor.

NARAVNE NESREČE
Od 25.01.2013 od 7.00 do 10.13 je na relaciji hitre ceste Nanos–Ajdovščina pihala burja s hitrostjo 80 do 100 kilometrov na uro. Uvedena je bila zapora 1. stopnje.

NARAVNE NESREČE
Od 25.1.2013 od 7.00 do 10.13 je na relaciji hitre ceste Ajdovščina–Selo pihala burja s hitrostjo 80 do 100 kilometrov na uro. Uvedena je bila zapora prve stopnje.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 10.02 so v Prevaljah, občina Prevalje, gasilci PGD Prevalje pomagali reševalcem pri prenosu obolele osebe iz stanovanja do reševalnega vozila.

DRUGE NESREČE
Ob 10.09 je v Mariboru v bližini mostu za pešce v reko Dravo padla ženska. Posredovali so gasilci JZZPR Maribor in reševalci NMP Maribor. Pred prihodom gasilcev je mimoidoči občan žensko že rešil iz vode. Gasilci so pomagali pri oskrbi osebe in pregledali kraj dogodka. Reševalci so jo prepeljali v UKC Maribor.

NESREČE V PROMETU
Ob 11.40 sta v Cerknici trčili osebni vozili. Gasilci PGD Cerknica so odklopili akumulator na poškodovanih vozilih in zavarovali kraj dogodka. V nesreči poškodovano osebo je oskrbela ekipa NMP iz Cerknice.

DRUGE NESREČE
Ob 12.47 si je v tovarni ivernih plošč v Šentjanžu pri Dravogradu, občina Dravograd, delavec poškodoval glavo. Poškodovanega delavca so reševalci NMP Ravne na Koroškem prepeljali na zdravljenje v UKC Maribor.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 13.04 so na Sodinovi ulici na Ljubečni v občini Celje zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Celjski poklicni gasilci in gasilci PGD Ljubečna so varovali dimnik do izgoretja saj in preventivno pregledali objekt.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 14.24 je v industrijski coni na Ljubljanski cesti v občini Kamnik zagorelo v praznem silosu. Požar so pogasili gasilci PGD Kamnik in PGD Duplica. Vzrok požara še ni znan.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 14.36 so v Ulici talcev v Žalcu, gasilci PGD Žalec nudili pomoč reševalcem NMP Celje pri prenosu obolele osebe.

DRUGE NESREČE
Ob 14.40 sta se na smučišču na Kaninu, občina Bovec, zaradi neznanega vzroka z žičnice sneli dve gondoli in padli z nosilne vrvi. V gondoli, ki je ostala na nosilni vrvi na višini okoli petnajstih metrov sta ostala dva smučarja. Rešili so ju skrbniki žičnice in gasilci PGD Bovec. Poškodovanih ni bilo.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
NOVA GORICA, Požar-Solkan

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 16.54 je na parkirišču v Mostu na Soči, občina Tolmin, iz osebnega vozila iztekalo motorno olje. Oljni madež sta očistila gasilca PGD Tolmin.

NESREČE V PROMETU
Ob 16.43 je na cesti Col–Črni vrh, občina Ajdovščina, voznik z osebnim vozilom trčil v brežino ob cesti, se prevrnil na streho in lažje poškodoval še vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Voznik prevrnjenega vozila si je lažje poškodoval roki. Gasilci iz GRC Ajdovščina so nevtralizirali razlite tekočine in odklopili akumulator. Ponesrečeno osebo so ajdovski reševalci oskrbeli na kraju nesreče.

DRUGE NESREČE
Ob 16.50 se je v podjetju Metal d.o.o. v Ravnah na Koroškem poškodovala delavka. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so nudili pomoč pri prevozu medicinske sestre, ki je poškodovano delavko oskrbela na kraju nesreče.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 19.26 so na Cesti 4. julija v Krškem gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGE Krško so pogasili goreče saje, prezračili prostore in jih pregledali s termo kamero.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 19.26 so na Ipavčevi ulici v Ljubljani, gasilci GB Ljubljana pomagali reševalcem RP Ljubljana pri prenosu občana v do reševalnega vozila.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
LJUBLJANA, V Ljubljani v Stožicah nasproti hipodroma gori lesena baraka.
Nazaj

Ženska padla v Dravo, rešil jo je mimoidoči

Ob 10.09 je v Mariboru v bližini mostu za pešce v reko Dravo padla ženska. Posredovali so gasilci JZZPR Maribor in reševalci NMP Maribor. Pred prihodom gasilcev je mimoidoči občan žensko že rešil iz vode. Gasilci so pomagali pri oskrbi osebe in pregledali kraj dogodka. Reševalci so jo prepeljali v UKC Maribor.

Nesreča v naselju Devina

Ob 7.14 je na regionalni cesti Maribor–Slovenska Bistrica v naselju Devina v občini Slovenska Bistrica, osebno vozilo je zdrsnilo s cestišča in se prevrnilo. Posredovali so gasilci PGD Slovenska Bistrica, ki so zavarovali kraj prometne nesreče, pomagali pri oskrbi poškodovanih oseb, odklopili akumulator na vozilu in z vpojnim sredstvom posipali iztekle motorne tekočine na cestišču. Reševalci NMP Slovenska Bistrica so dve poškodovani osebi prepeljali v UKC Maribor.

četrtek, 24. januar 2013

Kronika, 23.1.2013

Ob 8.32 je na avtocestnem odseku Kranj zahod–Kranj vzhod voznik z osebnim vozilom zletel s ceste. Posredovali so gasilci JZ GRS Kranj, ki so požarno in naletno zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulator na vozilu. Poškodovanih ni bilo.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 9.10 so v Dolnji Počehovi v občini Pesnica gasilci JZZPR Maribor s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem je bila onemogla oseba. Reševalci NMP Maribor so jo prepeljali v UKC Maribor.

NESREČE V PROMETU
Ob 8.46 je v Tekačevem, občina Rogaška Slatina, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in trčil v betonski propust. Poškodovanih oseb ni bilo. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so posuli in očistili razlite motorne tekočine na dolžini okoli 60 metrov in sprali cestišče.

DRUGE NESREČE
Ob 9.09 se je v industrijskem obratu v Prestranku v občini Postojna pri delu poškodoval delavec. Poškodovanega so reševalci NMP Postojna na kraju oskrbeli in ga nato odpeljali v UKC Ljubljana.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 7.50 so gasilci PGD Prevoje na Cesti na Brdo v Šentvidu pri Lukovici, občina Lukovica, z vpojnim sredstvom posuli oljni madež.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 10.12 se je na reki Dobličici v Črnomlju pod most zagozdilo drevo. Gasilci PGD Črnomelj so s pomočjo tovornega dvigala drevo odstranili in razžagali. Obveščene so bile pristojne službe.

NESREČE V PROMETU
Ob 10.17 sta v Skorbi, občina Hajdina, trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGD Ptuj, ki so na vozilih odklopili akumulatorja in počistili razlite motorne tekočine.Za poškodovano osebo so poskrbeli reševalci NMP Ptuj.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 10.20 je v gozdu Panovec pri Novi Gorici občan našel topovsko granato, kalibra 75 mm, mase 8 kg, Italijanskega porekla iz 1. svetovne vojne. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS sta jo spravila na varno.

NESREČE V PROMETU
Ob 10.35 je na Maistrovi ulici v Brežicah prišlo do trka dveh osebnih vozil. Reševalci NMP Brežice so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v SB Brežice. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka in počistili cestišče.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 11.26 je delavec Goriških vodovodov v bližini rezervoarja pitne vode v Novi Gorici našel minometno mino, kalibra 90 mm, mase 7 kg, avstrijskega porekla iz obdobja 1. svetovne vojne. Člana Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije sta mino odstranila in shranila na varno.

NESREČE V PROMETU
Ob 12.53 je prišlo do trka dveh osebnih vozil na južni ljubljanski izvoznici, občina Ljubljana. Gasilci GB Ljubljana so na kraju odklopili akumulator vozila, ljubljanski reševalci pa so oskrbeli lažje poškodovano osebo.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 12.50 se je na Cesti železarjev na Jesenicah zamašila odtočna cev, zato je voda zalila prostore poštne poslovalnice. Gasilci GARS Jesenice so vodo prečrpali in odmašili odtočne cevi.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 14.58 se je v Mali Lahinji v občini Črnomelj pod težo snega porušil del ostrešja hleva velikosti 19 x 7 metrov. Gasilci PGD Dragatuš so odstranili sneg, del porušene lesene konstrukcije in strešnike. Gasilci PGD Črnomelj so priskrbeli plastično folijo, s katero so zasilno pokrili objekt.

DRUGE NESREČE
Ob 16.05 je ekipa Helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika s policijskim helikopterjem prepeljala obolelo osebo iz Nove Gorice v UKC Ljubljana.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 16.53 je na Tržaški cesti na Vrhniki gorelo v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Vrhnika, Verd in Stara Vrhnika so kraju ohladili dimnik in pregledali prostore ter lastniku prepovedali kurjenje do popravila dimnika.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 17.01 so v naselju Stare Slemene v občini Slovenske Konjice gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Slovenske Konjice so pogasili goreče saje in pregledali okolico dimnika. Na kraju je bil tudi dimnikar, ki je očistil dimnik.

DRUGE NESREČE
Ob 19.48 je v podjetju na Tovarniški cesti v Preboldu viličar delavcu poškodoval nogo. Posredovali so reševalci NMP Celje in ZD Žalec, ki so poškodovanemu nudili prvo pomoč, ga oskrbeli in odpeljali v SB Celje.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 20.10 je v naselju Mala Ligojna, občina Vrhnika gorela baraka velikosti 5 x 4 metre. Gasilci PGD Mala Ligojna so iz objekta pravočasno umaknili traktor in požar pogasili. Zgorelo je ostrešje objekta.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 20.20 je na Ljubljanski cesti v Novem mestu voznik tovornega vozila pri obračanju zadel drog javne razsvetljave in zlomil. Obstajala je nevarnost električnega udara. Gasilci GRC Novo mesto so drog odstranili s pločnika in odklopili elektriko. 

torek, 22. januar 2013

Kronika, 22.1.2013

Ob 6.05 sta pri avtocesti Postojna–Ljubljana na izvozu za Unec v občini Cerknica trčili osebno in tovorno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Postojna, ki so zavarovali in razsvetljevali mesto dogodka ter odklopili akumulator na vozilih. Poškodovano osebo so prepeljali v ZD Cerknica.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 7.39 so na Trgu v Prevaljah, gasilci PGD Prevalje, nudili pomoč reševalcem pri prenosu obolele osebe.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 8.23 so na savski cesti v Ljubljani, gasilci GB Ljubljana, nudili pomoč reševalcem pri prenosu obolele osebe.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 8.48 so v Ulici prekomorskih brigad, občina Tolmin, v dimniku večstanovanjskega objekta gorele saje. Goreče saje so pogasili gasilci PGD Tolmin.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 8.25 je v naselju Lož v občini Loška dolina, s cestišča zdrsnilo tovorno vozilo. Na pomoč so priskočili gasilci PIGD Kovinoplastika Lož.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 10.19 je na Loški cesti v Črnomlju, podrto drevo v reki Lahinji ogrožalo lesen most. Gasilci PGD Črnomelj so drevo privezali in ga bodo odstranili, ko se bodo vremenske razmere izboljšale.

NESREČE V PROMETU
Ob 11:25 se je na regionalni cesti Vipava - Podnanos pripetila prometna nesreča. Ena oseba se je lažje telesno poškodovala, na dveh osebnih vozilih pa je nastala materialna škoda. Posredovali so gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP iz Ajdovščine.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 12.37 so v Gornjem Rudniku v Ljubljani, gasilci GB Ljubljana, zaradi pomoči onemogli osebi odprli vrata stanovanja.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 12.41 so na Trgu na stavbah v občini Litija, gasilci PGD Litija, nudili pomoč starejši osebi, ki z vrat ni uspela odstraniti varovalno zaporo.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 14.09 so na Pesniškem dvoru v občini Pesnica, gasilci JZZPR Maribor, ob prisotnosti policije odprli vhodna vrata stanovanjske hiše in tam našli mrtvo osebo.

NARAVNE NESREČE
Ob 13.26 so v Zagradu, občina Celje, gasilci PGE Celje izčrpali meteorno vodo iz kletnih prostorov stanovanjske hiše. Višina materialne škode, ki je nastala ni znana.

NARAVNE NESREČE
Ob 17.29 se je v Brdarci, občina Črnomelj, zaradi teže snega pričela kriviti streha gospodarskega poslopja. Gasilci PGD Dragatuš so odmetali sneg s strehe gospodarskega objekta.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 17.12 so v Spodnjih Gorjah, občina Gorje, v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Posredovali so gasilci PGD Gorje, ki so počakali do izgoretja saj in preventivno pregledali okolico dimnika.

NARAVNE NESREČE
Ob 13.30 so v Prešernovi ulici v Kranju, gasilci JZ GRS Kranj, s pomočjo avtolestve očistili sneg iz streh 18 objektov.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 18.30 so v naselju Gradež, občina Velike Lašče, gasilci PGD Turjak, odprli vrata stanovanjske hiše, zardi pomoči oboleli osebi.

ponedeljek, 21. januar 2013

Na Pohorju ju je ujel snežni metež

Ob 20.24 je na poti iz Ribniške koče proti Kopi v bližini Črnega vrha v občini Mislinja dva pohodnika s psoma zajel snežni metež. Zaradi slabih razmer nista nadaljevala poti. Posredovali so gorski reševalci GRS Maribor, ki so pohodnika našli nepoškodovana in ju s pomočjo snežnega teptalca prepeljali do Grmoškovega doma na Kopah.

nedelja, 20. januar 2013

Kronika, 20.1.2013

Ob 2.48 so na Kalu v občini Hrastnik, gasilci PGD Hrastnik pomagali občanu izvleči avto nazaj na cesto, po tem, ko je s ceste zapeljal v sneg.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 2.41 je v naselju Sremič v občini Krško gorelo ostrešje stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGE Krško in PGD Videm ob Savi, ki so pogasili goreče ostrešje, odstranili sneg s strehe, odstranili notranje stropne obloge, pregledali prostor s termo kamero in pokrili streho s folijo. Polovica ostrešja stanovanjske hiše je uničena.

NESREČE V PROMETU
Ob 4.15 je na avtocesti med Trojanami in Vranskim v občini Vransko v tunelu Jasovnik voznik s kombiniranim vozilom trčil v steno. Poškodovanih oseb ni bilo. Gasilci PGE Celje in CPV Domžale so odklopili akumulator.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 9.14 je gorelo ostrešje industrijskega objekta podjetja Donit Tesnit v Trebnjem. Na objektu velikosti 30 x 40 metrov je zgorelo 150 kvadratnih metrov ostrešja, deli lesene konstrukcije pa so padli tudi v objekt. Požar je pogasilo skupaj 34 gasilcev PGD Trebnje, Ponikve, Lukovek in Račje selo. Gasilci PGD Trebnje so izvajali tudi požarno stražo.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 10.14 je prišlo do onesnaženja potoka Ižica v občini Ig. Po kanalizacijskih ceveh je v potok izteklo odpadno. Gasilci GB Ljubljana ter PGD Ig in Vrbljene-Strahomer so v potok namestili črevesa ter pivnike, v lovilno posodo pa so prečrpali približno 500 litrov odpadnega olja in vode. Za odvoz nevarne snovi je poskrbelo podjetje Kemis.

NARAVNE NESREČE
Ob 10.25 se je na cesto Češnjice pri Trebelnem–Trebelno, občina Mokronog-Trebelno, zaradi teže snega podrlo drevo in oviralo promet. Gasilci PGD Trebelno so drevo razžagali in odstranili.

NARAVNE NESREČE
Ob 10.22 se je čez cesto Moravske Toplice–Tešanovci, občina Moravske Toplice, zaradi teže snega podrlo drevo. Odstranili so ga gasilci PGD Moravske Toplice.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 10.56 je na parkirišču trgovine Mercator na Šmartinski cesti v Ljubljani gorela električna napeljava na motorju parkiranega osebnega avtomobila. Posredovali so gasilci GB Ljubljana in PGD Zadobrova, ki so ogenj pogasili in odklopili akumulator.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 9.10 je v naselju Spodnje Gorje, občina Gorje, prišlo do dimniškega požara v stanovanjski hiši. Ogenj v dimniku je ugasnil sam, tako da so gasilci PGD Gorje in Bled dimnik samo pregledali.

NARAVNE NESREČE
Ob 11.15 so gasilci PGD Gornja Radgona posredovali v Črešnjevcih, občina Gornja Radgona, kjer so s strehe gostinskega objekta odstranili približno 40 kvadratnih metrov snega.

NESREČE V PROMETU
Ob 11.25 je v bližini naselja Leše, občina Tržič, voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste. Gasilci JZ GRS Kranj so s pomočjo avtodvigala vozilo postavilo na cesto.

DRUGE NESREČE
Ob 12.05 so gasilci GB Ljubljana šestem nadstropju večstanovanjske zgradbe na Brilejevi ulici v Ljubljani ob prisotnosti policije in reševalcev odprli vrata stanovanja. V stanovanju so našli onemoglo osebo, ki so jo prenesli do reševalnega vozila.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 10.15 je prišlo do manjšega onesnaženja reke Voglajne v Šentjurju. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so na vodotok postavili pivnike. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

NARAVNE NESREČE
Ob 12.30 so gasilci PGD Krašči s ceste Krašči–Ropoča, občina Cankova, odstranili drevo, ki se je podrlo pod težo snega.

NARAVNE NESREČE
Ob 13.01 se je v Dragatušu, občina Črnomelj, pod težo snega podrla streha gospodarskega objekta velikosti 19 x 11 metrov. Gasilci PGD Dragatuš, Tanča Gora in Dobliče so odstranili sneg, leseno konstrukcijo in strešnike. Gasilci PGD Črnomelj so priskrbeli plastično folijo, s katero so zasilno pokrili objekt.

NARAVNE NESREČE
Ob 13.56 so gasilci PGD Dole v kraju Gore, občina Idrija, odstranili s strehe stanovanjske hiše ostanke porušenega dimnika in odprtino pokrili. Dimnik se je porušil zaradi teže snega.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 13.55 so na Kajakaški cesti v Ljubljani gasilci PGD Tacen odšli na pomoč pri odstranjevanju snega s strehe zaradi zamakanja v stanovanje. Gasilci so odstranili sneg s strehe in s tem preprečili nadaljnje puščanje vode v objekt.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 16.10 je v Draža vasi v občini Slovenske Konjice gorelo osebno vozilo. Požar, ki je vozilo uničil, so pogasili gasilci PGD Slovenske Konjice in Draža vas

sobota, 19. januar 2013

Kronika, 19.1.2013

NARAVNE NESREČE
Ob 1.57 je podrto drevje oviralo promet na lokalni cesti Cirkulane–Turški vrh, občina Cirkulane. Podrto drevo so odstranili delavci Cestnega podjetja Ptuj.

NARAVNE NESREČE
Ob 2.31 je na cesti Loperšice–Obrež v Ormožu podrto drevje oviralo promet. Odstranili so ga delavci Cestnega podjetja Ptuj in gasilci PGD Loperšice.

NARAVNE NESREČE
Ob 2.45 je podrto drevje oviralo promet na cesti Zgornji Leskovec–Skorišnjak, občina Videm pri Ptuju. Podrto drevje so odstranili delavci Cestnega podjetja Ptuj.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 4.22 je na območju občine Slovenske Bistrice zaradi okvare na električnem omrežju ostalo brez elektrike 730 odjemalcev. Delavci Elektra Maribor so ob 5.43 okvaro odpravili.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 04.23 je na območju Ptuja prišlo do izpada električne energije.Napako so odpravili delavci Elektra Maribor

NARAVNE NESREČE
Ob 5.49 je v naselju Podulce v občini Krško podrto drevje na lokalni cesti oviralo promet. Podrto drevo so odstranili domačini ob pomoči KS Raka.

NESREČE V PROMETU
Ob 6.58 se je na relaciji Brestanica-Sevnica, občina Krško, osebno vozilo zaletelo v drevo, ki je padlo pod težo snega. Poškodovanih ni bilo. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so protipožarno in protinaletno zavarovali kraj nesreče, počistili cestišče z vpojnimi sredstvi ter nudili pomoč avtovleki in CGP Krško.

NARAVNE NESREČE
Ob 7.26 se je v naselju Prešna Loka, občina Sevnica, pod težo snega porušil pomožni objekt, v katerem je bila drvarnica in manjši hlev. Živali niso bile poškodovane. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so odstranili sneg s strehe, porušili del ostrešja, ki je ogrožal mimoidoče ter s folijo pokrili ostali del objekta.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 9.38 so gasilci JZ GRS Kranj posredovali v Spodnjem Brniku, občina Cerklje na Gorenjskem, kjer so vozilo, ki je obstalo v jarku, z vitlom potegnili iz snega na utrjeno kolovozno pot. Varnostniki letališča so premraženi osebi odpeljali na toplo v letališko stavbo.

NARAVNE NESREČE
Ob 9.00 na cesto in električni kabel v Šmarjeških Toplicah padlo drevo. S ceste in kabla so ga umaknili delavci Elekto in dežurni pri CGP Novo mesto. Do odstranitve je bila cesta zaprta.

NARAVNE NESREČE
Ob 09.40 so v Dragatušu, občina Črnomelj, posredovali gasilci PGD Dragatuš. S strehe rastlinjaka velikosti 70x10 metrov so odstranili okoli 200 kubičnih metrov snega in tako preprečili porušitev rastlinjaka.

NARAVNE NESREČE
Ob 13.48 je na Cesti XV. brigade v Metliki visok sneg nevarno ogrožal strešno konstrukcijo in prostore skladišča podjetja Prelet. Gasilci PGD Metlika so odstranili sneg s strehe montažnega objekta, površine okoli 600 kvadratnih metrov.

NARAVNE NESREČE
Ob 10.19 so v naselju Plešivica, občina Ljutomer, gasilci PGD Gresovščak, s strehe očistili sneg, ki je ogrožal stanovanjsko hišo, pregledali ostrešje in očistili okolico hiše.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 11.09 so na Prešernovi cesti v Krškem gasilci Poklicne gasilske enote Krško s tehničnim posegom odprli okno stanovanja večstanovanjskega bloka. Obveščene so bile vse službe.

NARAVNE NESREČE
Ob 11.36 so v Bučečovcih, občina Križevci, gasilci PGD Bučečovci posredovali, kjer se je pod težo snega sesul del ostrešja gospodarskega poslopja. Gasilci so poškodovani del pokrili s ponjavo.

NARAVNE NESREČE
Ob 11.40 so v Gradišču v občini Cirkulane, gasilci PGD Cirkulane odstranili sneg s strehe gospodarskega objekta.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 11.41 so v Ožbaltu, občina Podvelka, gasilci PGD Ožbalt, nudili pomoč reševalcem pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila.

DRUGE NESREČE
Ob 12.10 se je na smučišču Poseka na Ravnah na Koroškem poškodovala smučarka.Reševalno vozilo ZRCK jo je odpeljalo v zdravniško oskrbo.

NESREČE V PROMETU
Ob 12.35 sta v naselju Hrastje Mota, občina Radenci, na lokalni cesti trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona, ki so odklopili akumulatorja, očistili cestišče in odstranili vozili s cestišča. Voznici sta bili lažje poškodovani, oskrbeli so jih reševalci NMP Gornja Radgona.

NARAVNE NESREČE
Ob 10.20 so v Sodnjem Sečovem v občini Rogaška Slatina zaradi teže snega nad cesto visele veje dreves. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so odžagali in odstranili polomljene veje, ki so visele na cestišče in ogrožale promet.

NARAVNE NESREČE
Ob 12.54 se je na cesto Rimske Toplice-Zidani Most v občini Laško, zaradi teže snega podrlo drevo. Pristojne službe so podrto drevo odstranile.

DRUGE NESREČE
Ob 11.59 so v kraju Saksid, občina Nova Gorica, gasilci JZ GRD Nova Gorica, nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica pri prenosu do poškodovane osebe do reševalnega vozila. Oseba se je poškodovala v gozdu pri spravljanju lesa.

NARAVNE NESREČE
Ob 12.59 so na Cesti Staneta Žagarja v Kranju, gasilci JZ GRS Kranj iz večstanovanjskega objekta odstranili ledene sveče.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 13.03 je v naselju Prilipe, občina Brežice, obstajala nevarnost, da se pod težo snega poruši streha. Posredovali so gasilci PGD Cerina, ki so pregledali ostrešje in ugotovili, da ukrepanje ni potrebno. Ob 15.58 so dežurni delavci CGP Brežice razžagali in s cestišča umaknili drevo, ki je ogrožalo promet na relaciji Dolnja Pirošica - Gornja Pirošica v občini Brežice.

NESREČE V PROMETU
Ob 13.40 sta na Rimski cesti v Šempetru v občini Žalec trčila osebno vozilo in motorist. Motorist je na kraju dogodka poškodbam podlegel.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 13.57 je v Čudnem selu v občini Črnomelj prišlo do napake na peči v kotlovnici stanovanjske hiše. Gasilci PGD Črnomelj so s termovizijsko kamero pregledali okolico peči in prezračili prostore.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 14.12 so poklicni gasilci JZZPR Maribor posredovali pri ribniku RD Rače pri železniški postaji v Račah v občini Rače-Fram, kjer je bil v snegu na površini približno 100 m2 opažen madež kurilnega olja. Sledi kurilnega olja so bile opažene tudi v melioracijskem kanalu ob ribniku. Gasilci so nastavili vpojna črevesa nizvodno v Framski potok, v melioracijski kanal pa položili pivnike ter tako preprečili nadaljnjo širitev onesnaženja okolja. Zadevo bodo spremljali v naslednji dneh in po potrebi zamenjali vpojna črevesa in pivnike. O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe

NARAVNE NESREČE
Ob 14.53 so v kraju Preloka v občini Črnomelj podrta drevesa ovirala promet in pluženje. Gasilci PGD Preloka so deset podrtih dreves razžagali in odstranili.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 14.03 so v Zdravstvenem domu v Logatcu, gasilci PGD Dolnji Logatec, nudili pomoč reševalcem.

NARAVNE NESREČE
Ob 15.20 so v Zgornjem Leskovcu v občini Videm, gasilci PGD Leskovec, s cestišča odstranili padli drevesi.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
VRHNIKA, Gasilci PGD Vrhnika gredo odstraniti podrto drevo.

NARAVNE NESREČE
Ob 17.30 so v Kisovcu, občina Zagorje ob Savi, gasilci PGD Loke odstranili ledene sveče nad vhodom v Merkatorjevo prodajalno in nadstreška po vsej dolžini. Zaradi temperatur so se sveče pričele topiti ter padati.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 13.10 so v kraju Kovk v občini Ajdovščina, gasilci PGD Col iz strehe stare šole odstranili večjo količino snega.

NESREČE V PROMETU
Ob 17.31 je bilo opaženo na streho prevrnjeno vozilo v potoku v naselju Vnanje Gorice v občini Brezovica. Na kraj so odšli gasilci GB Ljubljana, PGD Brezovica in Vnanje Gorice, ki so avto obrnili in ga postavili na cestišče.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 18.22 je v Nimnem, občina Rogaška Slatina, zagorela hrana na štedilniku v stanovanjski hiši. Posodo z zažgano hrano so že pred prihodom gasilcev iz štedilnika odstavili domači, gasilci PGD Steklarna Rogaška in PGD Rogaška Slatina pa so pregledali prostore.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 18.46 je na območju Slovenskih Konjic prišlo do izpada daljnovoda, zaradi česar je brez dobave z električno energijo približno 1500 odjemalcev na območju občin Slovenske Konjice, Zreče in Vitanje. Delavci Elektra Maribor napako odpravljajo.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
BOVEC, Pomoč poškodovanki z zlomom noge v Bovcu.

NESREČE V PROMETU
Ob 18.37 je pred igralnico Perla v Novi Gorici prišlo do prometne nesreče v kateri je bila povožena peška. Gasilci JZ GRD Nova Gorica so osvetlili mesto nesreče in nudili pomoč ekipi NMP Nova Gorica.

NESREČE V PROMETU
RADOVLJICA, Prometna nesreča na cesti Lesce - Bled. Osebno vozilo se je prevrnilo.
Nazaj

četrtek, 17. januar 2013

Kronika, 17.1.2013

Ob 5.45 se je v Letušu v občini Braslovče zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi osebno in kombinirano vozilo. Ena oseba je bila poškodovana. Posredovali so gasilci PGD Nazarje, zavarovali kraj nesreče, z vitlom izvlekli vozili na cestišče in nudili pomoč reševalcem.

NARAVNE NESREČE
Ob 7.18 se je podrlo drevo na lokalno cesto Gaj–Kozjak nad Pesnico v občini Kungota. Odstranili so ga gasilci PGD Zgornja Kungota.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 7.32 je zagorelo v dimniku stanovanjske hiše na Cesti maršala Tita na Jesenicah. Goreče saje so pogasili poklicni gasilci GARS Jesenice in preventivno pregledali objekt.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 7.55 je prišlo zaradi podrtega drevesa, ki je padlo na daljnovod, do prekinitve oskrbe z električno energijo pri 609 odjemalcih na območju Slovenskih Konjic. Pristojne službe Elektra Maribor, so okvaro odpravile ob 9.08.

NARAVNE NESREČE
Ob 8.08 je v Grobljah pri Prečni, občna Novo mesto, visok sneg ogrožal starejšo stanovanjsko hišo, v kateri živi starejša oseba. Gasilci PGD Prečna so pregledali objekt in se dogovorili z lastnikom, da bodo sami odstranil sneg s strehe.

NARAVNE NESREČE
Ob 8.09 se je na Otočcu, občina Novo mesto, podrlo drevo, ki je padlo čez cesto. Posredovali so delavci CGP Novo mesto in GRC Novo mesto.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 9.06 je zaradi počene cevi voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše v Vrbišču v Murski Soboti. Posredovali so gasilci PGD Murska Sobota, izčrpali okoli 7500 litrov vode, delavci Komunale pa so zaprli ventil.

NARAVNE NESREČE
Ob 9.05 se je podrlo drevo in padlo čez cesto pri naselju Čelevec v občini Šmarješke Toplice. Posredovali so delavci CGP Novo mesto in drevo odstranili.

NARAVNE NESREČE
Ob 9.15 je zaradi burje, ki je pihala med 80 in 100 kilometri na uro, uvedena zapora prometa I. stopnje, za kamp prikolice, hladilniki in vozila s ponjavami do nosilnosti 8 ton, na regionalni cesti Podnanos–Ajdovščina v občini Vipava.Ob 10.38 je pričela veljati zapora prometa I. stopnje tudi na hitri cesti Razdrto-Vrtojba med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina.

NARAVNE NESREČE
Ob 9.41 se je na cesto Globoko–Kapele, občina Brežice, podrlo drevo. Posredovala je dežurna služba CGP Brežice.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 9.49 je zagorelo v motornem delu tovornega vozila pri na avtocesti Novo mesto–Trebnje pri naselju Dolenji Podboršt pri Trebnjem v občini Trebnje. Požar so pogasili gasilci PGD Trebnje in pregledali vozilo.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Med 10.11 in 11.19 je prišlo do izpada električne energije na območju občine Rogašovci. Brez električne energije je bilo 351 odjemalcev. Okvaro so odpravile pristojne službe Elektro Maribor.

NESREČE V PROMETU
Ob 9.20 so posredovali gasilci JZ GRS Kranj v Zgornji Bitnjah v občini Kranj, kjer so izvlekli na cesto vozilo s plugom, ki je zdsrnilo s cestiča.

NESREČE V PROMETU
Ob 10.28 je na avtocesti v tunelu Pletovarje v smeri proti Mariboru prišlo do prometne nesreče, v kateri so bila udeležena štiri tovorna vozila. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Slovenske Konjice, ki so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč pri odpravi posledic nesreče.

NARAVNE NESREČE
Ob 10.43 je sneg s strehe objekta ogrožal mimoidoče krajane in vozila na Delavski poti v Gornji Radgoni. Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona in sneg odstranili s strehe.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 10.44 je veja ogrožala streho stanovanjske hiše v naselju Gorenja vas - Reteče v občini Škofja Loka. Vejo so odstranile pristojne službe.

NESREČE V PROMETU
Ob 12.00 so v Hafnarjevem naselju, občina Škofja Loka, gasilci PGD Škofja Loka s pomočjo vitla izvlekli tovorno vozio in ga postavili nazaj na cesto.

NARAVNE NESREČE
Ob 12.46 sta se nagnili dve drevesi nad cesto pri mejnem prehodu v Sotini, občina Rogašovci. Delavci CP Murska Sobota so drevesi odstranili.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 13.05 je zagorel pralni stroj v stanovanjski hiši v naselju Sinja Gorica v občini Vrhnika. Aktivirani so bili gasilci PGD Sinja Gorica, Drenov Grič-Lesno Brdo, Ligojna, Stara Vrhnika, Verd in Vrhnika, iznesli stroj iz objekta in ga pogasili ter prezračili zadimljene prostore.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 12.55 je zagorelo v kurilnici stanovanjske hiše v Ulici Milke Volk v Radizelu v občini Hoče-Slivnica. Ogenj je poškodoval peč za centralno ogrevanje z oljnim gorilcem, hranilnik tople vode, dve PVC cisterni za kurilno olje in nekaj priročnega orodja. Posredovali so gasilci JZZPR Maribor, PGD Hotinja vas, PGD Bohova in PGD Hoče in požar pogasili. Gmotna škoda je ocenjena na približno 10.000 €.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 13.29 je zaradi dimniškega požara zagorelo ostrešje v stanovanjske hiše velikosti 7 x 6 metrov v naselju Gabrovica pri Komnu v občini Komen. Intervenirali so gasilci PGD Komen in ZGRS Sežana in požar pogasili in nudili pomoč pri čiščenju pogorišča.

NARAVNE NESREČE
Ob 13.54 je podrto drevje oviralo promet na cesti Novo mesto–Mirna Peč pri kraju Šranga v občini Mirna Peč.Delavci cestnega podjetja so odstranili podrto drevje.

NARAVNE NESREČE
Ob 13.08 je podrto drevje oviralo promet na cesti Stranska vas–Štrekljevec v občini Semič. Delavci cestnega podjetja Črnomelj so razžagali in odstranili drevje.

NARAVNE NESREČE
Ob 14.43 so gasilci Poklicne gasilske enote Krško na Cesti krških žrtev v Krškem s strehe stanovanjskega objekta odstranili večjo količino snega, ki je ogrožal promet in pešce.

NARAVNE NESREČE
Ob 15.35 se je na Ljutomerski cesti v Središču ob Dravi več dreves podrlo preko ceste in onemogočilo promet. Posredovali so gasilci PGD Središče ob Dravi, ki so 4 drevesa razžagali in odstranili.

NESREČE V PROMETU
Ob 14.29 so gasilci PGD Velenje posredovali v Topolšici v občini Šoštanj, kjer so izvlekli osebno vozilo, ki je zapeljalo s cestišča.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 16.49 je iztekala voda v stanovanju na Zikovi ulici v Kamniku. Intervenirali so gasilci PGD Kamnik, zaprli ventil in preprečili nadaljnje iztekanje.

NARAVNE NESREČE
Ob 16.38 je podrto drevje oviralo promet na cesti OrmožL–jutomer pri kraju Libanja v občini Ormož.Odstranili so ga delavci Cestnega podjetja Ptuj.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 18.27 je iztekala voda iz stanovanja v 6. nadstropju stanovanjskega bloka na Celovški cesti v Ljubljani. Posredovali so poklicni gasilci GB Ljubljana, s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, zaprli ventil in izčrpali vodo, ki je zalila več nadstropij zgradbe.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 19.24 je reklamna tabla ogrožala mimoidoče na bencinskem servisu v Ilirski Bistrici. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so nevarno tablo odstranili.

NARAVNE NESREČE
Ob 20.10 je več podrtih dreves oviralo promet na cesti Tribče–Butoraj, občina Črnomelj. Delavci cestnega podjetja Črnomelj so razžagali in odstranili drevje.

sreda, 16. januar 2013

Kronika, 16.1.2013

Ob 0.06 je gorelo v proizvodnem prostoru podjetja Žito d.d. na Meljski cesti v Mariboru. Ogenj, ki je uničil peč za cvrtje zlatih kroglic, velik zalogovnik za rastlinsko olje, transportni trak, sistem za odvajanje toplega zraka, električno instalacijo in pisarniško opremo v prostoru 10 x 8 metrov, je pogasilo 21 gasilcev iz JZZPR Maribor in PGD Maribor mesto. Gmotna škoda je ocenjena na približno 250.000 EUR.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 7.46 so na regionalni cesti Dol pri Hrastniku–Hrastnik pri kraju Brnica v občini Hrastnik, gasilci PGD Hrastnik-mesto razžagali in odstranili s cestišča drevo, ki se je podrlo in oviralo promet.

NESREČE V PROMETU
Ob 7.58 je pri kraju Sužid v občini Kobarid tovornjak zdrsnil v obcestni jarek. Gasilci PGD Kobarid so z avtodvigalom postavili tovorno vozilo nazaj na cestišče.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 8.40 so na Cesti maršala Tita na Jesenicah gasilci GARS Jesenice iz okvarjenega dvigala rešili ujeto osebo in dvigalo izklopili iz obratovanja.

NARAVNE NESREČE
Od 16. januarja 2013 ob 8.40 je na odseku regionalne ceste med Podnanosom in Ajdovščino zaradi sunkov burje, ki dosegajo hitrosti med 80 in 100 kilometrov na uro, uvedena zapora prometa I. stopnje. Zapora velja za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do nosilnosti 8 ton. Ob 8.45 je zapora prometa I. stopnje uvedena tudi na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina. Na tem odseku je ob 12.20 zaradi močnejših sunkov vetra uvedena zapora prometa II. stopnje - zapora velja za vozila s ponjavami in hladilnike in omejitev najvišje hitrosti za ostala tovorna vozila na 40 kilometrov na uro.Ob 14.55 je ob umirjanju sunkov vetra zapora II. stopnje ukinjena.

DRUGE NESREČE
Ob 10.50 so iz Bukovskega vrha v občini Tolmin, gorski reševalci GRS Tolmin pomagali pri prenosu in transportu onemoglega starejšega občana do Zdravstvenega doma Tolmin.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 11.28 so v Majaronovi ulici v Ljubljani gasilci GB Ljubljana odprli vrata stanovanja v katerem se je nahajala pogrešana oseba. Reševalci NMP Ljubljana so pogrešano osebo prepeljali na zdravljenje v bolnišnico.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 12.39 je v Hermanovi ulici na Ptuju zagorela garaža. Gasilci PGD Ptuj so požar v izmeri 45 kvadratnih metrov pogasili in stavbo pregledali s termo kamero. Dežurni delavec Elektra Ptuj je opravil pregled električne napeljave.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 12.52 je na Ulici Gorenjskega odreda v Kranju v okvarjenem dvigalu obtičala oseba. Rešili so jo gasilci JZ GRS Kranj in dvigalo izklopili.

NARAVNE NESREČE
Ob 11.11 so na Koroški cesti v Kranju ledene sveče s strehe ledene dvorane ogrožale mimoidoče. Gasilci JZ GRS Kranj so ledene sveče odstranili.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 12.06 so v Ulici XIV. divizije v Rogaški Slatini, gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in omogočili dostop do starejše občanke.

NARAVNE NESREČE
Od 16. januarja 2013 ob 13.00 je na odseku regionalne ceste med Selom in Ajševico, občina Ajdovščina, zaradi sunkov burje, ki dosegajo hitrosti med 80 in 100 kilometrov na uro, uvedena zapora prometa I. stopnje. Zapora velja za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do nosilnosti 8 ton.Zapora prometa je ob 17.15 ukinjena. Cesta je zopet normalno prevozna.

NARAVNE NESREČE
Od 16. januarja 2013 ob 13.00 je na odseku regionalne ceste med Vogrskim in Ozeljanom v občini Nova Gorica zaradi sunkov burje, ki dosegajo hitrosti med 80 in 100 kilometrov na uro, uvedena zapora prometa I. stopnje. Zapora je veljala za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do nosilnosti 8 ton. Cesta je zopet normalno prevozna za vsa vozila.

NESREČE V PROMETU
Ob 16.16 je v Starodu, občina Ilirska Bistrica, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in se poškodoval. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so odklopili akumulator na vozilu, zavarovali kraj nesreče, pomagali pri natovarjanju poškodovanega vozila in nudili prvo pomoč poškodovancu do prihoda reševalcev.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 14.47 so v Šukljetovi ulici v Novem mestu gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so nadzorovali izgorevanje saj in s toplotno kamero pregledali dimnik in okolico.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 14.43 je Levpi, občina Kanal, v stanovanjski hiši zaradi pregretega dimnika zagorela omara. Gasilci PGD Avče, PGD Kanal in GE JZGRD Nova Gorica so požar pogasili, prostore prezračili, dimnik so očistili in pregledali s termo kamero.

NARAVNE NESREČE
Ob 16.04 se je Jamovi cesti v Ljubljani, zaradi velike količine snega odlomila večja veja na drevesu in padla na streho stanovanjske hiše. Gasilci GB Ljubljana so vejo razžagali in odstranili s strehe. Materialne škode ni bilo.

NARAVNE NESREČE
Ob 16.09 je zaradi močnega sneženja na cesti Brežice–Župelevec, občina Brežice, tovorno vozilo zdrsnilo preko cestišča in oviralo promet. Posredovali so dežurni delavci pri CGP Brežice.Ob 17.48 sta na cesti Krška vas–Dol. Pirošica in Cerklje ob Krki–Gazice, občina Brežice, podrti drevesi ovirali promet. Posredovali so dežurni delavci pri CGP Brežice in delavci HPG Brežice.Ob 19.04 so dežurni pri CGP Brežice odstranili podrto drevo na cesti Orešje-Bizeljsko.

NARAVNE NESREČE
Ob 16.14 je bilo na cesti Metlika―Radovica, občina Metlika, podrto drevo, ki je oviralo promet. Posredovali so gasilci PGD Metlika, vendar intervencija ni bila potrebna. Drevo so odstranili delavci Komunale Metlika pred prihodom gasilcev.

NARAVNE NESREČE
Ob 16.18 je na Ragovski ulici v Novem mestu podrto drevo oviralo promet. Gasilci GRC Novo mesto so drevo razžagali in odstranili.

NARAVNE NESREČE
Ob 16.33 je podrto drevo oviralo promet na obvoznici od regionalne ceste pri Lokvah do podjetja Secop kompresorji, občina Črnomelj. Delavci Cestnega podjetja Črnomelj so drevo razžagali in odstranili.

NESREČE V PROMETU
Ob 17.21 sta na hitri cesti Podtabor–Bistrica pri Tržiču, pri naselju Kovor, občina Tržič, dve osebni vozili zapeljali s ceste. Gasilci JZ GRS Kranj so eno vozilo dvignili in postavili nazaj na cestišče, drugo pa so na cestišče povlekli z vitlom. V nesreči se ni nihče poškodoval.

NESREČE V PROMETU
Ob 16.23 je v Kranju na Zlatem Polju, voznik z osebnim vozilom zapeljal iz makadamskega cestišča v sneg. Gasilci JZ GRS Kranj so vozilo s pomočjo vitla potegnili nazaj na cesto. Poškodovanih ni bilo.

NARAVNE NESREČE
Ob 17.24 sta podrti drevesi ovirali promet na cesti pri kraju Cerkvišče, občina Črnomelj. Gasilci PGD Cerkvišče so drevesi razžagali in odstranili.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
KRŠKO, Požar v naravi v kraju Dobrova na Bohorju, občina Krško.

NESREČE V PROMETU
Ob 17.45 sta v križišču poleg bencinskega servisa na Primskovem v Kranju trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci JZ GRS Kranj so zavarovali mesto nesreče, na osebnem vozilu odklopili akumulator in pomagali vlečni službi pri nalaganju poškodovanega vozila. Reševalci NMP Kranj so oskrbeli eno poškodovano osebo.

NARAVNE NESREČE
Ob 17.59 je v Kidričevem, občina Kidričevo, drevo padlo na cestišče in oviralo promet. Gasilci PGD Talum so odstranili podrto drevo, pomagali vozniku, ki je zapeljal s cestišča in opravili pregled cest po občini.

NESREČE V PROMETU
Ob 16.55 je na cesti Drnovo–Veliki Podlog, občina Krško, osebno vozilo zdrsnilo s cestišča v obcestni jarek. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so vozilo izvlekli na cestišče.

NESREČE V PROMETU
Ob 18.24 je na hitri cesti Podtabor–Bistrica pri Tržiču, pri naselju Zvirče, občina Tržič, je osebno vozilo zapeljalo s ceste in obstalo v snegu. Gasilci JZ GRS Kranj so s pomočjo vitla vozilo potegnili nazaj na cesto. V nesreči se ni nihče poškodoval.

NARAVNE NESREČE
Ob 18.30 je podrto drevo oviralo promet na cesti Črnomelj―Semič pri kraju Lokve, občina Črnomelj. Delavci Cestnega podjetja Črnomelj so drevo razžagali in odstranili.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
MIKLAVŽ NA DRAVSKEM POLJU, Drevo je padlo na streho hiše v Dravskem dvoru, Lovska ulica.

torek, 15. januar 2013

Kronika, 15.1.2013

NESREČE V PROMETU
Ob 12.03 je na avtocesti med Mariborom in Slovensko Bistrico malo pred počivališčem Polskava v občini Rače-Fram voznik kombiniranega vozila zapeljal v delavca in nato še v tovorno vozilo DARS-a. Poškodovanega delavca so reševalci NMP Maribor prepeljali v UKC Maribor, gasilci pa so odklopili akumulator na kombiniranem vozilu in z vpojnim sredstvom posuli iztekle tekočine iz vozil.

NESREČE V PROMETU
Ob 15.08 je voznik tovornega vozila zapeljal s cestišča avtoceste na relaciji Turnišče–Dolga vas, občina Lendava. Zaradi poškodovanega rezervoarja je iztekla manjša količina pogonskega goriva. Posredovali so gasilci iz PIGD Eko Nafta Lendava.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 22.16 so v Podnanosu, občina Vipava, gasilci PGD Podnanos pogasili dimniški požar v stanovanjski hiši.

NESREČE V PROMETU
Ob 22.30 je na avtocesti v smeri Celja zahod–Celje center v občini Celje voznik kombiniranega vozila zapeljal s cestišča, podrl varovalno ograjo in trčil v drevo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj, odklopili akumulator ter nudili pomoč reševalcem in policiji. Reševalci NMP Celje so poškodovano osebo odpeljali v SB Celje.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 22.58 so v naselju Plač v občini Kungota gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Zgornja Kungota so varovali dimnik do izgoretja saj.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 23.20 je v naselju Visole v občini Slovenska Bistrica pod nadstreškom stanovanjske hiše gorelo osebno vozilo. V požaru je bilo osebno vozilo popolnoma uničeno, požar pa se je razširil še na ostrešje nadstreška in ga poškodoval. Požar so pogasili gasilci PGD Zgornja Bistrica in Slovenska Bistrica. Materialna škoda še ni ocenjena.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 4.01 je na Bezenškovi ulici v Ljubljani zagorelo v kurilnici mizarske delavnice velikosti 2 x 2 metra poleg stanovanjske hiše. Ogenj, ki se je zatem razširil na okoli 50 kvadratnih metrov ostrešja, so pogasili gasilci GB Ljubljana in PGD Zadobrova-Snebarje.

NESREČE V PROMETU
Ob 5.27 se je zgodila prometna nesreča na cesti Gozd Martuljek–Kranjska Gora. Posredovali so gasilci GARS Jesenice, ki so zavarovali in razsvetlili kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilih, ter nudili pomoč pri odvozu vozil.

NARAVNE NESREČE
Ob 6.12 se je na cesto med krajema Dobrava in Zameško v občini Škocjan podrlo drevo. Delavci Cestnega podjetja Novo mesto so drevo razžagali in odstranili.

NESREČE V PROMETU
Ob 6.26 je v ulici Pod Trško goro v Novem mestu voznik z osebnim vozilom zbil pešca, ki se je pri tem poškodoval. Gasilci GRC Novo mesto so kraj nesreče zavarovali in ponesrečenca oskrbeli do prihoda reševalcev.

DRUGE NESREČE
Ob 8.32 so v kraju Rodine v občini Črnomelj gasilci PGD Črnomelj pomagali reševalcem nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj pri odstranitvi snega in prenosu obolele osebe.

DRUGE NESREČE
Ob 9.10 se je v podjetju Ursa d.d. v Povhovi ulici v Novem mestu pri delu poškodoval delavec. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so ga na kraju oskrbeli in odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 8.34 so v Spodnji Sveči, občina Majšperk, gasilci PGD Majšperk odstranili podrto drevo s cestišča.

NESREČE V PROMETU
Ob 9.09 so v ReCO Nova Gorica prejeli obvestilo,da 2 km pred naseljem Slap ob Idrijci na cestni relaciji Most na Soči -Dolenja Trebuša s cestišča zdrsnil tovornjak ter se prevrnil na bok. Poškodovanih oseb ni bilo. Člani PGD Tolmin so tovornemu vozilu odklopili akumulator in prečrpali gorivo iz rezervoarja .

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 10.24 so na cesti Želin-Idrija, občina Cerkno, gasilci iz PGD Cerkno nudili pomoč pri odstranjevanju dveh tovornih vozil, ki sta se zagozdili ter zaprli cestišče.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 11.19 je med krajema Klavže in Bače pri Modreju, občina Tolmin, preko cestišča ležalo podrto drevo, ki je oviralo promet. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Kneža.

NESREČE V PROMETU
Ob 12.35 sta na cesti Kokrica - Golnik ob naselju Goriče, občina Kranj, trčili osebni vozili. Pri tem se je poškodovala ena oseba. Gasilci JZ GRS Kranj so požarno in fizično zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč reševalcem NMP Kranj in policistom PP Kranj. Poškodovano osebo so prepeljali v nadaljnjo oskrbo v ZD Kranj.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 13.23 je v podjetju Metalflex v Poljubinju, občina Tolmin, zagorel transformator. Požar so še pred prihodom gasilcev delavci gasili sami. Gasilci iz PGD Tolmin so dokončno pogasili požar ter prezračili prostor.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 13.37 je v Veliki Lahinji v občini Črnomelj zagorela izolacija ob dimniku starejše stanovanjske hiše. Ogenj, ki se je delno razširil in ožgal okoli 10 kvadratnih metrov lesenih tal na podstrešju, so pogasili gasilci PGD Butoraj in Dragatuš.

NESREČE V PROMETU
Ob 13.51 je na AC pred izvozom za Lesce ob naselju Lesce, občina Radovljica, osebno vozilo zdrsnilo s ceste v obcestni jarek. Gasilci GARS Jesenice in gasilci JZ GRS Kranj so kraj dogodka fizično in požarno zavarovali ter vozilo s tehničnim posegom postavili nazaj na cestišče.

NESREČE V PROMETU
Ob 14.24 je na izvozu Kranj Zahod, občina Kranj, s cestišča zdrsnilo tovorno vozilo. Gasilci JZ GRS Kranj so s tehničnim posegom tovorno vozilo postavili nazaj na cestišče.

NESREČE V PROMETU
Ob 14.21 je v Vrhovem, občina Radeče, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in pristalo v potoku. Posredovali so gasilci PGD Sevnica in PGE Celje, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu in ga izvlekli na cestišče.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 15.58 so v ReCO Ljubljana prejeli obvestilo o onemogli osebi v stanovanjski hiši v Volčjem potoku, občina Kamnik. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in PGD Duplica, ki so v stanovanje vstopili skozi okno in v njem našli osebo, ki je bila že pokojna.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 17.40 so pri nakupovalnem centru v Sežani, gasilci ZGRS Sežana s tehničnim posegom odprli vrata osebnega vozila, v katerem je bil zaklenjen otrok.

NESREČE V PROMETU
Ob 14.55 je na cesti Spodnji Brnik - Vodice, občina Cerklje, osebno vozilo zdrsnilo s ceste v jarek. Gasilci JZ GRS Kranj so osebno vozilo s tehničnim posegom postavili nazaj na cestišče.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 17.44 so v Ljubeljski ulici v Ljubljani gasilci GB Ljubljana pomagali reševalcem NMP do reševalnega vozila prenesli obolelo osebo.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 19.11 so na Trgu komandanta Staneta, občina Ljubljana, gasilci GB Ljubljana odstranili vejo, ki je padla na osebni avtomobil.
Nazaj

ponedeljek, 14. januar 2013

Kronika, 14.1.2013

Ob 0.26 je na Marokovi ulici v Moravčah zaradi zasneženega cestišča osebno vozilo trčilo v hidrant za vodo. Gasilci PGD Moravče so zaprli glavni ventil in preprečili iztekanje vode. Za zamenjavo hidranta bo poskrbela pristojna služba.

NESREČE V PROMETU
Ob 1.31 je na cesti Velenje–Arja vas v naselju Studence, občina Žalec, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča v potok. Reševalci NMP Velenje so oskrbeli eno poškodovano osebo in jo odpeljali v bolnišnico Celje. Gasilci PGD Velenje in PGE Celje so osvetljevali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, izvlekli vozilo iz potoka in pomagali ponesrečencu.

NESREČE V PROMETU
Ob 1.53 se je na avtocesti Ljubljana-Novo Mesto pri kraju Cikava zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu in pomagali ekipi NMP pri prenosu poškodovane osebe, ki je bila prepeljana v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana.

NESREČE V PROMETU
Ob 4.08 je v Vipavi osebno vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v drevo. Gasilca GRC Ajdovščina sta do prihoda reševalcev NMP ZD Ajdovščina nudila pomoč poškodovani osebi.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 2.55 je na Miklošičevi cesti v Ljubljani v stanovanju večstanovanjske stavbe puščala voda. Gasilci GB Ljubljana so zaprli vodovodni ventil in počistili izteklo vodo.

NESREČE V PROMETU
Ob 5.28 sta pri kraju Bistrica v občini Šentrupert trčili dve osebni vozili. Poškodovanih ni bilo. Gasilci PGD Trebnje in Šentrupert so zavarovali in razsvetlili mesto nesreče ter požarno pregledali vozili.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 6.30 je na Kostanjeviški cesti na Pristavi v občini Nova Gorica čez cesto visel telefonski kabel in več dreves. Gasilci JZGRD GE Nova Gorica so z delavci Komunale delno odstranili drevesa in prometno zavarovali cesto, tako da je začasno polovično odprta.

NESREČE V PROMETU
Ob 6.21 je v Skriljah, občina Ajdovščina, kombinirano vozilo zapeljalo s cestišča. Posredovala sta gasilca GRC Ajdovščina, ki sta vozilo povlekla nazaj na cesto. Poškodovanih ni bilo.

NESREČE V PROMETU
Ob 6.00 je na avtocesti Žalec–Ljubljana pred izvozom Šempeter, občina Žalec, voznica z osebnim vozilom zdrsnila s cestišča. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so odklopili akumulator, zavarovali kraj prometne nesreče ter nudili pomoč pri oskrbi poškodovane voznice. Poškodovano voznico so reševalci NMP Celje prepeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico.

NESREČE V PROMETU
Ob 6.46 je na cesti Kamno–Volarje, občina Tolmin, šolski avtobus zdrsnil v obcestni jarek. Na srečo ni bil nihče poškodovan. Posredovali so prostovoljni gasilci PGD Tolmin.

NESREČE V PROMETU
Ob 5.55 je v Konjiški vasi, občina Slovenske Konjice, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Posredovali so gasilci PGD Slovenske Konjice, ki so poškodovano vozilo potegnili nazaj na cesto. Poškodovan ni bilo.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 6.13 je na cesto Nova Gorica–Rožna dolina pred predorom Panovec v občini Nova Gorica na vozišče padla smreka. Gasilci GE JZGRD Nova Gorica so nudili pomoč delavcem CP Nova Gorica pri odstranitvi podrtega drevesa.

NESREČE V PROMETU
Ob 6.57 je na avtocesti Ljubljana–Maribor pred izvozom Arja vas, občina Žalec, voznik z osebnim vozilom zdrsnil s cestišča. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so odklopili akumulator, zavarovali kraj prometne nesreče in nudili pomoč pri urejanju prometa.

NESREČE V PROMETU
Ob 7.55 sta na cesti Dolenja Trebuša–Stopnik, občina Tolmin, trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGD Tolmin, tolminski reševalci NMP pa so v šempetersko bolnišnico odpeljali dve poškodovani osebi.

NESREČE V PROMETU
Ob 8.17 se je na avtocesti Postojna–Razdrto 100 metrov pred odcepom za Razdrto, občina Postojna, voznik s kombiniranim vozilom zaletel v stoječi tovornjak. Dve osebi sta utrpeli lažje telesne poškodbe. Posredovali so reševalci in gasilci PGD Postojna. 

nedelja, 13. januar 2013

Nesreče v Sloveniji, 13.1.2013

Ob 16.30 je v kraju Lomno, občina Krško, zagorelo v stanovanjski hiši. Gasilci PGE Krško, PGD Veliki Trn, Senuše in Raka so objekt, ki ga je ogenj uničil pogasili in preprečili širjenje ognja na bližnji gospodarski objekt. O dogodku so bile obveščene pristojne službe. Poškodovanih ni bilo.

NESREČE V PROMETU
Ob 16.53 je v Selu, občina Žiri, voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča in se prevrnila. Gasilci PGD Škofja Loka in PGD Dobračeva so s tehničnim posegom rešili ukleščeno voznico iz vozila, nudili so pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe, požarno zavarovali kraj nesreče, nudili razsvetljavo in odklopili akumulator na vozilu. Vozilo so dvignili in postavili na kolesa, ter počistili razlite tekočine.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 17.09 so v Vrhpolju, občina Vipava, gasilci PGD Vrhpolje pogasili požar na dveh komunalnih zabojnikih. V požaru sta bila zabojnika uničena.

NESREČE V PROMETU
Ob 17.25 se je na avtocesti od Višnje Gore proti Ljubljani v občini Grosuplje zgodila prometna nesreča v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Gasilci GB Ljubljana in PGD Grosuplje so zavarovali kraj nesreče ter očistili cestišče. Dve poškodovani osebi so reševalci z reševalnim vozilom prepeljali na zdravljenje v bolnišnico.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 18.15 so na Celjski cesti v Slovenskih Konjicah zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Slovenske Konjice, ki so požar pogasili in pregledali ter očistili dimnik. Materialna škoda ni nastala.

NESREČE V PROMETU
Ob 18.42 se je na Cesti v Laško v Celju zgodila prometna nesreča v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih in nudili pomoč reševalcem. Reševalci NMP Celje so tri poškodovane osebe prepeljali v bolnišnico.

NESREČE V PROMETU
Ob 19.31 so na magistralni cesti Ljubljana–Medvode pri kraju Stanežiče, občina Ljubljana, trčila tri osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so tehničnim posegom rešili iz avtomobila dve ukleščeni osebi, odklopili akumulatorje na vozilih, posuli in očistili razlite motorne tekočine ter pomagali pri prenosu dveh poškodovanih oseb do reševalnega vozila. Poškodovani osebi sta bili prepeljani v UKC Ljubljana..

NESREČE V PROMETU
Ob 20.27 je na uvozu na avtocesto Postojna–Ljubljana, občina Postojna, terensko vozilo trčilo v službeno vozilo DARS-a. Gasilci PGD Postojna so na kraju nesreče izvajali požarno in prometno varovanje, razsvetljevali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz terenskega vozila, odklopili akumulator ter nudili pomoč reševalcem.

NESREČE V PROMETU
Ob 21.02 je prišlo do prometne nesreče na cesti Slovenj Gradec–Velenje v naselju Gornji Dolič, občina Mislinja. Voznica osebnega vozila je zapeljala s ceste v reko Pako. Reševalci NMP Ravne na Koroškem so jo oskrbeli in odpeljali v bolnišnico Slovenj Gradec. Gasilci PGD Slovenj Gradec so izvedli vse potrebne ukrepe. Obveščene so bile vse pristojne službe.

Kronika, 13.1.2013

Ob 0.31 v Ulici XXX. divizije v Luciji, občina Piran, gorelo osebno vozilo in krošnja bližnjega drevesa. Ogenj, ki je poškodoval prednji del vozila so pogasili gasilci JZ GB Koper in PGD Piran.

NESREČE V PROMETU
Ob 5.35 je na lokalni cesti Drnovo–Cerklje ob Krki, v bližini naselja Kerinov Grm, občina Krško, voznik osebnega vozila zapeljal s cestišča na travnik in se prevrnil. Reševalci NMP ZD Krško in reševalci NMP ZD Brežice so oskrbeli tri poškodovane osebe in jih prepeljali v SB Brežice. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo, nudili pomoč reševalcem in uničeno vozilo postavili na cestišče.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 7.13 je v kraju Sadinja vas pri Dvoru, občina Žužemberk, občan pri delu v gozdu našel neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi sta odstranila in uskladiščila topovsko granato, kalibra 65 milimetrov in minometno mino, kalibra 81 milimetrov, italijanske izdelave, ostanek druge svetovne vojne.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 0.36 je na Kosovelovi v Velenju zagorelo v stanovanju stanovanjskega bloka. Začetni požar je pogasil stanovalec. Gasilci PGD Velenje so pregledali in prezračili prostore. V požaru ni bilo poškodovanih.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 9.59 je bil na reki Krki, pod Grabnom, v Novem mestu opažen večji bel madež. Gasilci GRC Novo mesto so s čolnom pregledali gladino reke Krke vendar izvora onesnaženja niso našli. Preiskavo o izvoru belega penastega madeža bodo opravili policisti PU Novo mesto. O dogodku so bile obveščene pristojne službe vključno z inšpektorjem za okolje in prostor.

DRUGE NESREČE
Ob 10.45 si je v Ribnici na Pohorju tuji smučar na smučišču poškodoval koleno. Reševalci NMP Ravne na Koroškem so poškodovanca oskrbeli in ga odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 11.27 je bila v naselju Spodnje Mute v občini Muta prekinjena oskrba z električno energijo. Okvaro so odpravili dežurni delavci Elektra.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 11.23 so se v Čakovi, občina Sveti Jurij ob Ščavnici vnele saje v dimniku stanovanjske stavbe. Gasilci PGD Sveti Jurij ob Ščavnici so nadzorovali izgorevanje saj v dimniku. Škoda ni nastala.

NESREČE V PROMETU
Ob 13.18 je v naselju Cvišlerji v občini Kočevje voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča. Ukleščenega voznika so s tehničnim posegom rešili gasilci PGD Kočevje. Gasilci so tudi zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, počistili cestišče in nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu ponesrečenca.

NESREČE V PROMETU
Ob 15.36 je pri naselju Tublje v občini Hrpelje-Kozina, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča. Gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana so odklopili akumulator na poškodovanem vozilu, nudili pomoč vlečni službi, posuli cestišče z vpojnimi sredstvi in izvajali varovanje kraja nesreče. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

sobota, 12. januar 2013

Kronika, 12.1.2013

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 1.50 je v Brilejevi ulici, občina Ljubljana, v hodniku zgradbe gorel odpaden papir. Gasilci GB Ljubljana so požar pogasili in prezračili prostore.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 2.45 je v Notranjih Goricah, občina Brezovica, gorela vsebina zabojnikov za ločeno zbiranje odpadkov. Ogenj je poškodoval tudi lesen nadstrešek avtobusne postaje v neposredni bližini. Posredovali so gasilci PGD Notranje Gorice - Plešivica.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 8.10 je v Ulici Moše Pijada v Mariboru gorel zabojnik za odpadke. Gasilci JZZPR Maribor so zabojnik pogasili. Ogenj je zabojnik v celoti uničil, v neposredni bližini pa je poškodoval tudi parkirano osebno vozilo.

NESREČE V PROMETU
Ob 8.08 se je na cesti na cesti Turjak–Rašica, občina Velike Lašče, osebno vozilo prevrnilo na streho. Voznica vozila se je lažje poškodovala. Gasilci PGD Velike Lašče, Dolnje Retje in Rašica so zavarovali kraj nesreče, postavili vozilo na kolesa in počistili cestišče. Poškodovano voznico so oskrbeli reševalci NMP iz Ljubljane.

DRUGE NESREČE
Ob 9.45 je poletel helikopter LPE z dežurno ekipo Helikopterske nujne medicinske pomoči na Šentviško Goro v občini Tolmin, od koder je prepeljal obolelo osebo v UKC Ljubljana.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 11.43 je v naselju Draga pri Sinjem Vrhu, občina Črnomelj, gorelo ostrešje stanovanjske hiše. Požar so pred prihodom gasilcev pričeli gasiti krajani, dokončno pa so ga pogasili gasilci PGD Sinji Vrh in Stari trg ob Kolpi. Ogenj je uničil pet kvadratnih metrov ostrešja ob dimniku.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 11.45 je v Langobardski ulici v Solkanu, občina Nova Gorica, gorela vsebina zabojnika za odpadke. Gasilca JZ GRD GE Nova Gorica sta pogasila vsebino zabojnika, ki je ostal nepoškodovan.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 11.55 so v Metelkovi ulici v Ljubljani zagorele smeti in deli polomljenega pohištva. Gasilci GB Ljubljana in PGD Ljubljana-mesto so požar pogasili.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 12.27 je pri osnovni šoli Grahovo v občini Cerknica, zaradi kratkega stika na električni napeljavi, zagorelo na gradbenem stroju. Posredovali so gasilci PGD Grahovo, nastala je manjša materialna škoda.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 12.58 je v Prijateljevi ulici v Ljubljani, v večstanovanjskem objektu na dveh mestih uhajal plin. Gasilci GB Ljubljana in PGD Črnuče so zaznali uhajanje in opravili meritve koncentracije plina. Stanovalci so prezračili prostore, okvaro pa bo odpravila pristojna služba.

DRUGE NESREČE
Ob 13.24 je v Obrtniški ulici v Radljah ob Dravi delavec padel z gradbenega odra in se poškodoval po glavi. Reševalci NMP iz Slovenj Gradca so poškodovanega na kraju oskrbeli ter ga prepeljali v SB Slovenj Gradec.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 11.54 je v Veršičevi ulici v Ljubljani, zaradi kurjenja kamina, zagorelo ostrešje dvonadstropne stanovanjske hiše. Gasilci GB Ljubljana PGD Dravlje, Ježica, Podutik in Šiška so pogasili okoli 50 kvadratnih metrov ostrešja in prekrili streho s ponjavo.

DRUGE NESREČE
Ob 14.04 se je v naselju Miklavž pri Taboru v občini Tabor pri delu v godu poškodoval krajan. Posredovali so reševalci NMP Celje in ZD Žalec, ki so poškodovanega oskrbeli in odpeljali v SB Celje.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 12.54 sta ob cesti Topole–Šinkov Turn v občini Mengeš gorela dva kupa poljskih odpadkov. Manjša požara so pogasili gasilci PGD Topole.

DRUGE NESREČE
Ob 15.25 se je pri turnem smučanju s Kredarice v dolino Krme, občina Kranjska Gora, poškodovala avstrijska smučarka, ki si je zlomila roko in utrpela poškodbe hrbtenice. Posredovali so gorski reševalci postaje Mojstrana in Kranjska Gora ter helikopter Slovenske vojske. Na kraju dogodka so ji nudili pomoč, nato pa jo je helikopter prepeljal v bolnišnico na Jesenice.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 16.16 so gasilci GB Ljubljana na Starem trgu v Ljubljani odprli vrata stanovanja v katerem se je nahajala pogrešana oseba.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 17 05 so v Regentovi ulici v Ankaranu, občina Koper, gasilci JZ GB Koper pogasili goreče odpadke v komunalnem zabojniku.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 18.23 so na Trgu Revolucije v Trbovljah gasilci PGE Trbovlje iz pokvarjenega dvigala stanovanjskega objekta rešili 6 nepoškodovanih oseb.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 18.04 je na Istrski cesti v Kopru gorel kup odpadnega lesa. Gasilci PGD Koper so požar na manjši površini pogasili.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 17.53 so ob cesti Labore–Jeprca, pri naselju Breg ob Savi v občini Kranj, gasilci JZ GRS Kranj pogasili manjši gozdni požar.

DRUGE NESREČE
Ob 19.20 je na Koroški cesti v Šoštanju krajan v stanovanju bloka potreboval pomoč. Gasilci PGD Velenje in reševalci NMP Velenje so odprli vrata v stanovanje in pregledali osebo.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 19.26 so v naselju Okonina, občina Ljubno, zagorele saje v dimniku stanovanjsko-gostinskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Okonina, Radmirje in Ljubno ob Savinji, ki so zavarovali kraj dogodka, odstranili žerjavico s kurišča, zaprli dovod zraka in nadzorovali dokler niso saje dogorele ter dimnik in okolico temeljito pregledali s toplotno kamero.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 20.17 se je v Tatincu, občina Kranj, v stanovanjski hiši vnel lesen tram nad kaminom. Še pred prihodom gasilcev JZ GRS Kranj so požar domači pogasili sami. Gasilci so preventivno zavarovali in pregledali kraj dogodka.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 20.17 se je v Tatincu, občina Kranj, v stanovanjski hiši vnel lesen tram nad kaminom. Še pred prihodom gasilcev JZ GRS Kranj so požar domači pogasili sami. Gasilci so preventivno zavarovali in pregledali kraj dogodka.
Nazaj

petek, 11. januar 2013

Kronika, 11.1.2013

Ob 07.13 je v Goričici, občina Šentjur, prišlo do naleta treh osebnih vozil. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem, odklopili akumulator na vozilu in z vpojnimi sredstvi sanirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Celje so eno poškodovano osebo prepeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico.

NESREČE V PROMETU
Ob 7.24 sta v Gorenju, občina Šmartno ob Paki, čelno trčili dve osebni vozili. Posredovali so gasilci PGD Velenje, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih in z vpojnim sredstvom sanirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Velenje so eno poškodovano osebo prepeljali v nadaljnjo oskrbo v ZD Velenje.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 7.28 je na Partizanski cesti v Mariboru pri zamenjavi in prižiganju plinske jeklenke prišlo do požara v stanovanju večstanovanjske hiše. V požaru so bili popolnoma uničeni trije prostori in sicer električna instalacija, oplesk, tla in oprema v velikosti okoli 30 kvadratnih metrov. Gasilci JZZPR in gasilci PGD Maribor - Mesto so požar pogasili.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 7.47 je v Lendavski ulici, občina Murska Sobota, v trgovini Tuš zagorel osebni računalnik. Posredovali so gasilci iz GD murska Sobota, ki so pogasili začetni požar ter prezračili prostore.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 7.53 so na Koroški Beli, občina Jesenice, gasilci GARS Jesenice, v Jeklarni ACRONI, v obratu Jeklarna - Vakum izčrpali 400 litrov iztekle vode.

NESREČE V PROMETU
Ob 9.59 je v kraju Mokronog, občina Mokronog-Trebelno, voznik z osebnim vozilom trčil v obcestno odbojno ograjo. Gasilci PGD Trebnje in Mokronog so požarno zavarovali kraj nesreče ter odklopili akumulator na vozilu. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje so na kraju oskrbeli ponesrečenega voznika in ga odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 10.10 je na Trojiškem trgu v občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah, zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Sveta Trojica, ki so ogenj pogasili, pregledali ostrešje in prezračili prostore.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 10.40 so na Prešernovem trgu v Ljubljani, na podstrešju objekta našli topovsko granato kalibra 75 mm s tempirnim vžigalnikom. Nevarno najdbo so pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi v spremstvu policije odpeljala do uničenja na varno. Ob transportu je policija izpraznila Čopovo ulice ter del Prešernovega trga.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 11.22 je v Brezju, občina Novo mesto, zagorela lesena baraka. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so gorečo stanovanjsko barako velikosti 5x7 metrov pogasili. Ogenj je objekt popolnoma uniči. O dogodku so bili obveščeni policisti PU Novo mesto.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 11.29 so v Kobaridu v tamkajšnji osnovni šoli, gasilci PGD Kobarid, odmašili ter očistili zamašene kanalizacijske cevi.

NESREČE V PROMETU
Ob 11.40 je na odstavnem pasu AC Ljubljana-Celje pred predorom Podmilj v občini Lukovica prišlo do prometne nesreče kombiniranega in tovornega vozila. Na kraj nesreče so odšli reševalci NMP Domžale, gasilci CPV Domžale in PGE Celje. Gasilci so s tehničnim posegom iz avtomobila izvlekli poškodovano osebo, ter jo predali v oskrbo reševalcem NMP Domžale. Na vozilu so odklopili akumulator, nevtralizirane izlite motorne tekočine ter očistili cestišče. Policija je med intervencijo urejala promet.

DRUGE NESREČE
Ob 13.08 je ekipa Helikopterske nujne medicinske pomoči s policijskim helikopterjem iz Idrije prepeljala obolelo osebo v ljubljanski klinični center.

V Brezju pri Novem mestu ogenj uničil barako

Ob 11.22 je v Brezju, občina Novo mesto, zagorela lesena baraka. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so gorečo stanovanjsko barako velikosti 5x7 metrov pogasili. Ogenj je objekt popolnoma uniči. O dogodku so bili obveščeni policisti PU Novo mesto.

Nesreča v Mokronogu

Ob 9.59 je v kraju Mokronog, občina Mokronog-Trebelno, voznik z osebnim vozilom trčil v obcestno odbojno ograjo. Gasilci PGD Trebnje in Mokronog so požarno zavarovali kraj nesreče ter odklopili akumulator na vozilu. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje so na kraju oskrbeli ponesrečenega voznika in ga odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

četrtek, 10. januar 2013

Kronika, 10.1.2012

Ob 10.26 je zagorelo v dimniku stanovanjske hiše v naselju Šmarje pri Sežani v občini Sežana. Goreče saje so pogasili gasilci ZGRS Sežana.

NESREČE V PROMETU
Ob 10.25 je prišlo do prometne nesreče v naselju Hrastje v občini Šentjur, v kateri je osebno vozilo zapeljalo v potok. Ena oseba je bila poškodovana. Gasilci PGE Celje so odklopili akumulator, preprečili iztekanje motornih tekočin in zavarovali kraj nezgode.

NESREČE V PROMETU
Ob 10.45 je na cesti Cezanjevci–Branoslavci, občina Ljutomer, osebno vozilo zapeljalo z cestišča v obcestni jarek. Gasilci PGD Ljutomer so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, osebni avtomobil potegnili iz jarka na cesto in pomagali reševalni ekipi. Poškodovana osebo so prepeljali na zdravljenje v SB Murska Sobota.

NESREČE V PROMETU
Ob 11.01 sta trčili osebni vozili na cesti od krožišča na Primskovem proti Šenčurju v občini Kranj. Posredovali so gasilci JZ GRS Kranj, ki so odklopili akumulatorja na vozilih in z vpojnimi sredstvi posuli cesto. Poškodovani sta bili dve osebi.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 12.07 je zagorelo pri peči v kurilnici stanovanjske hiše v Markovcih. Požar je uničil električno napeljavo, voda, ki je iztekla iz sistema centralnega ogrevanja, pa je poplavila kletne prostore. Požar so pogasili gasilci PGD Bukovci in Markovci, prezračili prostore in pomagali iznesti poplavljene predmete iz kleti.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 12.44 so posredovali gasilci PGD Pirošica v naselju Gorenja Pirošica v občini Brežice, kjer so počistili cestišče, zaradi napake na vodovodnem sistemu.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 12.57 je zagorelo v prostorih zapuščenega gostinskega objekta na Trgu 4. julija v Dravogradu. Posredovali so gasilci PGD Dravograd in pogasili začetni požar.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 14.32 so na gasilci GB Ljubljana posredovali na Potrčevi cesti v Ljubljani, kjer je vlak oplazil moškega. Zavarovali so kraj dogodka, ter nudili pomoč policiji. Ponesrečenca so reševalci NMP Ljubljana prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 16.06 je član ribiške družine v potoku Nikova v Idriji opazil rdeče obarvano vodo. Posredovali so gasilci PGD Idrija ter ugotovili, da je voda obarvana zaradi posledic čiščenja v nekdanjem rudniku živega srebra v Idriji. O poginu ribjega življa pa ne poročajo.

DRUGE NESREČE
Ob 16.13 si je pri sestopu z delovnega odra poškodovala glavo delavka v Steklarni Hrastnik v Hrastniku. Poškodovanko so oskrbeli reševalci NMP ZD Hrastnik in jo prepeljali na zdravljenje v SB Trbovlje. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 17.30 je iz neznanega vzroka zagorelo v stanovanjski hiši v naselju Srednja Bistrica v občini Črenšovci. Ogenj, ki je uničil kuhinjo, dnevno sobo in okoli 100 kvadratnih metrov ostrešja, so pogasili gasilci PGD Srednja Bistrica, Črenšovci, Žižki ter Dolnja in Gornja Bistrica. Višino gmotne škode pa še ugotavljajo.

DRUGE NESREČE
Ob 15.56 se je poškodoval delavec na gradbišču čistilne naprave Suha v Škofji Loki. Reševalci NMP Škofja Loka so ga odpeljali v dežurno ambulanto, kjer so ga oskrbeli.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 18.34 so poklicni gasilci JZ GRS Kranj posredovali v stanovanjskem bloku na Cesti 1. maja v Kranju, kjer so rešili pet oseb iz pokvarjenega dvigala.

V Šmartnem ob Paki vlak povozil, v Ljubljani oplazil krajana

Ob 18.33 je na železniški progi v Šmartnem ob Paki vlak povozil krajana. Zaradi hudih telesnih poškodb je umrl na kraju nesreče.

Ob 14.32 so na gasilci GB Ljubljana posredovali na Potrčevi cesti v Ljubljani, kjer je vlak oplazil moškega. Zavarovali so kraj dogodka, ter nudili pomoč policiji. Ponesrečenca so reševalci NMP Ljubljana prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Cezanjevci - Branoslavci: S ceste v jarek

Ob 10.45 je na cesti Cezanjevci–Branoslavci, občina Ljutomer, osebno vozilo zapeljalo z cestišča v obcestni jarek. Gasilci PGD Ljutomer so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, osebni avtomobil potegnili iz jarka na cesto in pomagali reševalni ekipi. Poškodovana osebo so prepeljali na zdravljenje v SB Murska Sobota.

Požar, nesreča, uhajanje plina

Ob 19.03 so stanovalci v ulici Pot v hribec v Ljubljani zaznali vonj po zemeljskem plinu. Gasilci GB Ljubljana so pregledali stanovanje vendar sledi plina niso zaznali. Ker so stanovalci plin uporabljani na nedovoljen način, so dežurni delavci plinarne zaprli in zapečatili plinsko pipo.

NESREČE V PROMETU
Ob 20.35 je v Vinski Gori, občina Velenje, osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo na bok. Poškodovanih oseb ni bilo. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj, odklopili akumulator in vozilo postavili na kolesa.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 21.52 je v bližini železniške proge pod Triglavsko cesto v Radovljici zagorela vrtna lopa. Požar so pogasili gasilci PGD Radovljica, Lesce in Begunje. Ogenj je lopo uničil, poškodovan pa je bil tudi drog električne napeljave v bližini gorečega objekta.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 22.23 je na avtocesti Ljubljana–Postojna pred cestninsko postajo Log zagorela pnevmatika na tovornem vozilu. Požar so pogasili gasilci GB Ljubljana.

NESREČE V PROMETU
Ob 22.42 se je v krožišču na Domžalski cesti v Kamniku zgodila prometna nesreča v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Ena oseba se je v nesreči poškodovala. Gasilci PGD Kamnik so pomagali reševalcem, izklopili akumulator na vozilu in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 23.08 so se v stanovanjski hiši v Mavčičah, občina Kranj, vnele saje v dimniku. Do prihoda gasilcev JZ GRS Kranj in PGD Mavčiče je lastnik požar pogasil. Gasilci so pregledali objekt, dimnik očistili in prepovedali nadaljnje kurjenje.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 23.46 je v romskem naselju Lepovče pri Ribnici gorela kamp prikolica. Požar so pogasili gasilci PGD Ribnica. Prikolica je v celoti pogorela.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 23.00 so v krožišču v Perovem, občina Kamnik, gasilci PGD Kamnik odstranili oljni madež.

NESREČE V PROMETU
Ob 4.45 je na železniški progi v Ravnah na Koroškem–Prevalje, vlak povozil pešca, ki je podlegel poškodbam na kraju nesreče. Posredovali so reševalci NMP Ravne na Koroškem. Vzrok nesreče še ni znan.

sreda, 9. januar 2013

Kronika, 9.1.2013

Ob 6.44 je v Strossmayerjevi ulici v Mariboru na parkirnem prostoru gorelo osebno vozilo. Ogenj, ki je poškodoval notranjost vozila, so pogasili gasilci JZZPR Maribor.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 9.28 sta v bližini Merljakov, občina Renče –Vogrsko, pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije odstranila topovsko granato kalibra 75 milimetrov, italijanske izdelave iz obdobja prve svetovne vojne.

ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
Ob 10.34 je bil v potoku ob Vodnikovi cesti v Ljubljani opažen oljni madež. Gasilci GB Ljubljana so v potok namestili lovilna črevesa in preprečili nadaljnje širjenje oljnega madeža. Vzroka onesnaženja niso našli.

DRUGE NESREČE
Ob 10.43 je na poti iz Savinjskega sedla v smeri Okrešlja v grapi nad Mrzlim dolom v občini Solčava, smučar padel in se poškodoval. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS postaje Celje in GRS Tržič, ki so poškodovanega smučarja oskrbeli na kraju nesreče in ga s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico.

NAJDBE NUS, MOTNJE OSKRBE IN POŠKODBE OBJEKTOV
Ob 11.11 so na Markovem hribu, občina Šempeter-Vrtojba, pripadniki Državne enote pred NUS Severnoprimorske regije odstranili topovsko granato kalibra 75 milimetrov, italijanske izdelave iz obdobja prve svetovne vojne.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ
Ob 11.22 so v Črni na Koroškem gasilci KGZ Ravne na Koroškem, odprli vrata stanovanja v katerem je onemogla oseba padla in obležala. Sorodnik je poškodovano osebo prepeljal v ZD Črna.

Razstrelil ročno bombo

Ob 14.59 je bila v naselju Gobnik v občini Litija najdena ročna bomba. Zaradi njene dotrajanosti je pripadnik Državne enote pred NUS bombo razstrelil na kraju najdbe. Gasilci PGD Gabrovka so mesto razstrelitve razsvetlili in zavarovali.

Požar v Letušu

Ob 13.05 je v Letušu v občini Braslovče zagorel lesen objekt v neposredni bližini stanovanjske hiše. Ogenj je lesen objekt v celoti uničil, zgorelo pa je tudi nekaj priročnega orodja in ostalih predmetov, ki so bili shranjeni v objektu. Na stanovanjski hiši je ogenj poškodoval okna in del opaža. Požar so omejili in pogasili gasilci PGD Letuš in PGD Braslovče.

Nesreča v Selnici ob Dravi

Ob 15.19 sta na magistralni cesti Maribor–Dravograd v naselju Selnica ob Dravi, občina Selnica ob Dravi, trčila kombinirano in osebno vozilo. Posredovali so gasilci JZZPR Maribor in reševalci NMP Maribor. Gasilci so zavarovali kraj prometne nesreče, pomagali reševalcem pri oskrbi dveh poškodovanih oseb, odklopili so akumulatorje na vozilih ter z vpojnim sredstvom posipali in počistili iztekle motorne tekočine in gorivo s cestišča. Reševalci so poškodovani osebi prepeljali v UKC Maribor.

Iskalna akcija v Zgornjih Dupljah: Osebo našli mrtvo

Ob 14.52 se je v Zgornjih Dupljah, Duplje, občina Naklo, izgubila starejša dementna oseba. V iskalno akciji so sodelovali gasilci PGD Naklo, PGD Duplje, PGD Podbrezje, vodniki reševalnih psov SIP - 1 Gorenjska ter ERP - Gorenjska, ki so osebo našli mrtvo.

Smučar se je poškodoval nad Mrzlim dolom v občini Solčava

Ob 10.43 je na poti iz Savinjskega sedla v smeri Okrešlja v grapi nad Mrzlim dolom v občini Solčava, smučar padel in se poškodoval. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS postaje Celje in GRS Tržič, ki so poškodovanega smučarja oskrbeli na kraju nesreče in ga s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico.

Bovec: Zastrupiila se je z dimom

Ob 2.09 je v ulici Industrijska cona v Bovcu stanovalka pozabila vžgan električni štedilnik, ki se je pregrel in zanetil omaro ter smeti pod omaro. Gasilci iz PGD Bovec so požar pogasili, prezračili stanovanje in celoten blok ter nudili pomoč občanki, ki se je delno zastrupila z dimom. Reševalci NMP so jo prepeljali v šempetersko bolnico.

ponedeljek, 7. januar 2013

Požar na Lancovem

Ob 20.33 je zagorel večji lesen objekt ob stanovanjski hiši na Lancovem v občini Radovljica. Gasilci PGD Lancovo, Radovljica, Podnart, Kamna Gorica, Lesce in Hlebce so požar na lesenem objektu pogasili. Obvarovali so bližnjo stanovanjsko hišo.

Na cestninski postaji Kompolje oživljali 9-letno punčko

Ob 5.35 so na tujem avtobusu, ki se je ustavil na cestninski postaji Kompolje, na avtocesti Ljubljana–Celje, oživljali 9-letno punčko. Na kraj so bili napoteni reševalci ZD Domžale in Kamnik ter poklicni gasilci CPV Domžale. Deklico, ki je prišla k zavesti, so odpeljali v UKC Ljubljana.

nedelja, 6. januar 2013

V reki Vipavi našli za 124 kilogramov različnega orožja

Ob 15.34 je naletel potapljač med potapljanjem v reki Vipavi v občini Renče-Vogrsko, na več neeksplodiranih ubojnih sredstev. Aktivirani so bili dežurni pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS severnoprimorske in ljubljanske regije in odstranili 13 topovskih granat, različnih kalibrov v skupni teži 124 kilogramov, 11 vžigalnikov za topovske granate, 5 minometnih min, 6 ročnih bomb, tromblonsko mino in 28 kosov streliva za pehoto. Nevarne najdbe francoske, italijanske, avstrijske in angleške izdelave iz prve in druge svetovne vojne, so do uničenja odpeljali v primerno skladišče.

Nesreča na Kamniški cesti v Preserju pri Radomljah

Ob 19.19 je na Kamniški cesti v Preserju pri Radomljah, občina Domžale, voznik z osebnim vozilom trčil v drog javne razsvetljave, v drevo, v razdelilno električno omarico ter se ustavil izven cestišča. Posredovali so reševalci ZD Domžale ter poklicni gasilci CPV Domžale, ki so zavarovali kraj nesreče, opravili tehnični poseg na vozilu in reševalcem pomagali pri oskrbi in prenosu poškodovanega sopotnika, ki je ostal v vozilu ter očistili razlite motorne tekočine na cestišču.

Voznika obšla slabost

Ob 20.33 je voznika na cesti Sermin–Koper obšla slabost, zato je zapeljal je s cestišča na pločnik. Posredovali so gasilci JZ GB Koper, voznika potegnili iz vozila in ga predali Prehospitalni enoti Obala ki so ga reanimirali in prepeljali v Splošno bolnišnico Izola.

Potres v okolici Pivke

Ob 10.05 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic Agencije RS za okolje, Urada za seizmologijo in geologijo zabeležili zmeren potresni sunek. Po preliminarnih podatkih je bilo žarišče potresa 47 kilometrov jugozahodno od Ljubljane, v okolici Pivke. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla III. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS). Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci širše okolice Pivke.

Nesreče in požari - 5. in 6. januar 2013

Ob 21.26 je na regionalni cesti Ivanje selo–Logatec v okolici Laz v občini Logatec voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste in se prevrnil. Gasilci PGD Dolenji Logatec so odklopili akumulator poškodovanega vozila, ga postavili na kolesa in počistili cestišče. Reševalci NMP Logatec so voznika preventivno pregledali.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 22.39 je na Poti na Rakovo Jelšo v občini Ljubljana gorel komunalni zabojnik . Gasilci GB Ljubljana so zabojnik in vsebino pogasili.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 23.00 je v Luciji, občina Piran, gorela plastična ograja. Požar na površini okrog šest kvadratnih metrov so pogasili gasilci JZ GB Koper in PGD Piran.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob 22.25 je v naselju Belsko, občina Postojna, gorela kotlovnica stanovanjske hiše. Lastnik je ob prihodu domov požar sam pogasil. Gasilci PGD Postojna so s termo kamero pregledali celotni objekt, vendar ognja niso zaznali.

POŽARI IN EKSPLOZIJE
Ob polnoči je na Dunajski cesti v Ljubljani gorelo stojalo za časopis. Posredovali so ljubljanski poklicni gasilci, ki so stojalo pogasili. 

Spodnja Ščavnica: S ceste v drevesa

Ob 1.09 je na cesti v Spodnji Ščavnici, občina Gornja Radgona, je voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in trčil v drevesa. Pri trčenju je ostal ukleščen v vozilu, iz katerega so ga rešili gasilci iz PGD Gornja Radgona. Reševalci iz ZD Gornja Radgona so huje poškodovanega odpeljali v bolnišnico Rakičan. Gasilci so vozilo postavili nazaj na cestišče, odklopili akumulator, požarno zavarovali kraj nesreče, podrli dve poškodovani drevesi in počistili cestišče. 

Gorelo na Šegovi v Novem mestu

Ob 0.13 je gorelo v kopalnici stanovanja na Šegovi ulici v Novem mestu. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel Novo mesto so ogenj, ki so ga začeli gasiti že stanovalci bloka, dokončno pogasili. Vzrok požara bodo raziskali policisti PU Novo mesto. 

sobota, 5. januar 2013

Nesreča planinca na Storžiču

Ob 10.57 se je na Storžiču v občini Tržič pri padcu poškodoval alpinist. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Tržič in helikopter SV, ki pa zaradi močnega vetra ni mogel pomagati pri reševanju. Ponesrečenca so gorski reševalci s pomočjo vrvne tehnike spustili približno 400 metrov čez steno in ga prenesli do doma pod Storžičem. S terenskim vozilom so ga pripeljali v dolino in predali reševalcem NMP Tržič. 

Poškodovala se je pri delu v gozdu

Ob 14.08 se je ob cesti Osek–Vogršček, občina Nova Gorica, v gozdu pri sečnji dreves poškodovala občanka, ko je nanjo padlo drevo. Reševalci Enote za hitre reševalne intervencije Mestne občine Nova Gorica so nudili pomoč goriškim reševalcem pri prenosu poškodovanke približno 500 metrov iz gozda do reševalnega vozila. 

Delovna nesreča v Litostroju: Delavec umrl

Ob 20.39 je prišlo v podjetju Litostroj Ulitki na Litostrojski cesti v Ljubjani do delovne nesreče. Na kraj so bili napoteni gasilci GB Ljubljana, reševalci NMP Ljubljana, policija in inšpektor za delo. Delavec nesreče ni preživel. 

Požar v Belih Vodalah, Šoštanj

Ob 16.27 je v Belih Vodah, občina Šoštanj, gorelo ostrešje stanovanjske hiše. Požar je do prihoda gasilcev pričel gasiti lastnik. Gasilci PGD Šoštanj mesto pa so požar, ki je uničil približno 4 kvadratne metre ostrešja, dokončno pogasili. 

Turjak - Velike Lašče: V trčenju minibusa in dveh avtomobilov pet poškodovanih

Ob 18.09 je na cesti Turjak–Velike Lašče, občina Velike Lašče, prišlo do trčenja mini avtobusa in dveh osebnih avtomobilov. Gasilci GB Ljubljana in PGD Ribnica so odklopili akumulatorje na treh vozilih, nudili pomoč reševalcem pri prenosu poškodovanih do reševalnih vozil in posuli cestišče z vpojnim sredstvom. V nesreči je bilo poškodovanih pet oseb, ki so bile prepeljane v zdravniško oskrbo. 

Lipni dol pri Laškem: Prebila ograjo, zapeljala v potok in umrla

Ob 10.58 je v Lipnem dolu, občina Laško, voznica z osebnim vozilom prebila zaščitno ograjo in obstala ukleščena v vozilu 5 metrov globoko v strugi reke Gračnice, kjer je na kraju umrla. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom iz vozila izvlekli truplo voznice, preventivno na vodotok postavili pivnike ter odklopili akumulator na vozilu. Na kraju dogodka so bili tudi reševalci NMP Laško. 

Nesreča v Zgornjem Dupleku

Ob 7.33 se je v naselju Zgornji Duplek v občini Duplek voznik z osebnim vozilom zaletel v betonsko ograjo in zletel s ceste. V nesreči je bila ena oseba poškodovana in prepeljana v UKC Maribor. Gasilci JZZPR Maribor in PGD Dvorjane so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanca in očistili cestišče. 

Gorela vrtna lopa

Ob 3.02 so na Cesti v Mestni log v Ljubljani gasilci PGE Ljubljana pogasili gorečo vrtno lopo.

Nesreča na avtocesti pri cestninski postaji Log pri Brezovici

Ob 3.43 so na avtocesti pri cestninski postaji Log pri Brezovici, občina Log-Dragomer, gasilci PGE Ljubljana posredovali pri prometni nesreči. Udeleženo vozilo so postavili na kolesa in odklopili akumulator.

V stanovanju se je žgala hrana

Ob 0.39 se je v naselju Ljubija, občina Mozirje, v prometni nesreči osebnega vozila poškodovala ena oseba. Gasilci PGD Nazarje so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč pri usmerjanju prometa in reševalcem pri oskrbi ponesrečene osebe. Reševalci NMP so jo prepeljali v bolnišnico Celje.

Nesreča v naselju Ljubija

Ob 0.39 se je v naselju Ljubija, občina Mozirje, v prometni nesreči osebnega vozila poškodovala ena oseba. Gasilci PGD Nazarje so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč pri usmerjanju prometa in reševalcem pri oskrbi ponesrečene osebe. Reševalci NMP so jo prepeljali v bolnišnico Celje.

petek, 4. januar 2013

Nesreča pri črpališču Mrzlek

Ob 18.29 se je na cesti med Novo Gorico in Tolminom pod črpališčem Mrzlek v prometni nesreči osebnega avtomobila ena oseba poškodovala. Prvo pomoč so ji nudili reševalci NMP ZD Nova Gorica. Gasilci JZGRD GE Nova Gorica so zavarovali mesto nesreče, usmerjali promet, razsvetljevali mesto dogodka in na poškodovanem vozilu preventivno odklopili akumulator.

Dobja vas: Povozil pešca

Ob 21.24 je pri naselju Dobja vas na cesti Ravne na Koroškem-Prevalje, občina Ravne na Koroškem, osebno vozilo povozilo pešca. Poklicni gasilci KGZ Ravne so razsvetljevali kraj nesreče in pomagali enoti NMP pri nudenju prve pomoči. Poškodovanca so prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Požar na Ulici Vinka Mohoriča v Idriji

Ob 2.37 je v Ulici Vinka Mohoriča v Idriji zagorelo osebno vozilo pod lesenim nadstreškom. Ogenj, ki je zajel tudi nadstrešek se je zatem razširil še na ostrešje stanovnjskega objekta. Kljub hitremu posredovanju gasilcev PGD Idrija in PGD Spodnja Idrija je poleg avtomobila in lesenega nadstreška uničeno tudi ostrešje stanovanjskega objekta. 

Sela na Krasu: Umrl v požaru

Ob 8.49 je bil v Selah na Krasu v občini Miren-Kostanjevica opažen požar v stanovanjskem objektu. Na kraj požara so odhiteli gasilci JZGRD GE Nova Gorica in PGD Kostanjevica. Ob prihodu so ugotovili, da je zagorel kavč v dnevnem prostoru hiše, kjer je bila najdena mrtva oseba. Gasilci so preiskali, pregledali in očistili prostore v hiši. O požaru so bile obveščene pristojne službe.

Nesreča na cesti Hotiza–Velika Polana

Ob 17.50 je na cesti Hotiza–Velika Polana, občina Velika Polana, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo. Gasilci PIGD Nafta so odklopili akumulator, očistili kraj nesreče in pomagali reševalcem ZD Lendava pri oskrbi poškodovanega voznika.

Požar v brusilnici podjetja Konus

Ob 11.05 je zagorelo na stroju za brušenje v brusilnici podjetja Konus v Slovenskih Konjicah, ogenj pa je zatem zajel tudi silos. Posredovali so gasilci PIGD Slovenske Konjice in PGD Slovenske Konjice in požar pogasili. Ogenj je uničil brusilni stroj in silos, višina gmotne škode pa še ni znana.

četrtek, 3. januar 2013

Nesreča za izvozom Dramlje

Ob 17.16 je na avtocesti v smeri Ljubljane, za izvozom Dramlje, občina Šentjur, prišlo do naleta dveh osebnih vozil. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so zavarovali kraj nesreče, ga razsvetlili, odklopili akumulatorja na dveh uničenih osebnih vozilih, posuli razlite motorne tekočine po cestišču ter nudili pomoč reševalcem pri oskrbi ponesrečenca, ki je bil prepeljan na zdravljenje v SB Celje.